Rahatlamaya ihtiyacım var

rudecute

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
3.571
2.543
333
Selam kadınlar :)

Benim sorunum işle ilgili. Bir pazarlama şirketinde dönemsel bir projede çağrı işine bakmaktayım. Tabii operasyon kısmıyla da arada ilgileniyorum. Normalde proje 3 aylıktı fakat uzatacaklar sanırım. Ama gelgelim ben hergün bitmesi için yalvarıyorum. Çünkü projenin iki tarafındaki ortaklar çok sıkıntılı. Proje başından beri sorunlu ve ilgi de görmeyen bir proje. Projede 2 kişiyiz ve haliyle çoğu yük bizde. Zaten işe girdiğimden beri bir ısınamadım bu işe. Bu arada üniversiteden yeni mezun oldum ve ilk ofis deneyimim. Okurken yaz döneminde mağazaya girmiştim ama orası çok sorunlu ve kurumsal işlemiyordu. Artık proje devam etsin istemiyorum ama bir türlü bitmek bilmiyor. Müşteriler ayrı sıkıntı, ajansın projedeki 2 büyük müşterisi ayrı sıkıntı. En çok ben muhattap olduğum için de her şey bana patlıyor.

Çok karışık yazdığımın farkındayım ama özetlemek gerekirse sıkıntılı projeye katlanmak zorundayım. İşten ayrılamıyorum da arkadaşımın sayesinde girdim hiç deneyimim ve bilgisayar programlarını bilmediğim halde aldılar. En önemli şey de ben çok panik yapıyorum her şey sorunsuz ilerlemeli ama durum hep böyle gitmez. Ben yöneticilerden azar yiyince hemen demoralize oluyorum. Benim böyle şeyleri aşmam gerek artık her zaman karşıma çıkacak sorunlar. Siz iş hayatınıza ilk atıldığınızda kendi içinizde böyle sorunlar yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl atlattınız? Bu arada çalıştığım şirket çok iyi bir şirket haftasonu tatil, akşam beş buçukta çıkıyorum çok rahatım ama çok panik yapıyorum kendimi rahatlatamıyorum.

Hepimiz yaşadık iş yeri sorunlarını.agresif patronlar,müşteriler vs.Acemilik dönemin normal.Zamanla kendine, aklına ,becerine güvenin arttıkça değişecek.Ben sadece önce Rabbime sonra kendime güvendim,çok şükür.Velhasıl her şey zaman.

Malesef her insan cabuk ikna olmuyor yoruyor begenmiyor birseye takiyor takiliyor ama siz Hic stres yapmayin belli bir noktaya kadar heyecan stres iyidir her duygu gibi bunlarda gereksiz amacsiz degil bu sizi daha iyi konsantre eder boyle dusunun bitecegini bu gunleri gulerek animsayacaginizi dusunun biraz zaman lazim hersey yeni sorumluluk bar birde sıkici insan bunalir tabi ama siz sonuca odaklanin ust yonetim birsey dedigindede duygularini acik bir sekilde ifade edin motivasyonunuzu dusurmeyin gayet insani normal seyler boyle boyle tecrube kazaniyorsunuz olmadi yardim alin farkli fikirler edinin

Zamanla taşlar yerine oturuyor ama işte kendi kendime mobbing uyguluyorum resmen. Onların üzerine ben de stres katıyorum bolca. Bir anda her şey beynimden siliniyor sanki. Her şeyin üstesinden gelebilecek bir kapasitem var, neleri neleri öğrendim veya kendi çabalarımla başardım ama sanki bu işte hiçbir şey bilmiyormuş ve tek başıma kalsam yapamayacakmışım gibi bir his var.

sabrın sonu selamettir..

Sabrediyorum ve hergün bitsin diye dua ediyorum. Bugün proje ortaklarından birinin ağzını aradım ama uzatmayı düşünüyorlar sanırım. Bitmesiyle ilgili bir şey yok dedi.

Çok fazla takıntılılar ve en ince ayrıntısına kadar istiyorlar. Ya bir de kendi mantıklarını konuşturmuyorlar. Bir müşteriyle iki gün üst üste görüşmüşüm diye mail attılar özel bir sebebi mi var görüşmenizin diye. Adamın aklına bir şey takılmış ki aramış yani bunun detayını niye sorguluyorsunuz bu kadar değil mi ama? Ya resmen konuşurken elim ayağım titriyor acaba bir sorun mu çıktı ya da çıkacak diye. Aramasınlar diye dua ediyorum. Bitse çocuk sevindireceğim ya inatla bitirmiyorlar bir de. Ben işe gireli 2,5 ay oldu bu arada. Yanımdaki çocuk benden çok çok tecrübeli ama bu proje onu bile bıktırdı. Bir de o iş arıyor projeyi ortada bırakabilir bunun korkusu da var sanırım ben de. Baştan bi' ısınamadım ya böyle de gidiyor işte.

Buna iş hayatı senin tozunu alıyor denir.
alışacaksın mutlaka.
Her yeni mezun yaşıyor bunu.
Yeni mezun olup iş bulduğun için bile şanslı sayılırsın.

Buna iş hayatı senin tozunu alıyor denir.
alışacaksın mutlaka.
Her yeni mezun yaşıyor bunu.
Yeni mezun olup iş bulduğun için bile şanslı sayılırsın.

Geçici bir iş. Kursa gideceğim bunun için para biriktiriyorum o sebeple girdim.
Okuduğum bölümle de alakası yok sürekli yapmak istemiyorum bunu. Ama tabii ki şükrediyorum en azından rahat bir yer buldum bu o kadar kolay olmuyor. Beni bu iş hayatı çok fena silkeledi yalnız okumak ne güzelmiş

Kazandığın deneyim sana başka bir işe başvurmanda yeter bence yürümüyorsa bırak gitsin.. iş deneyimi dedikleri bu yani, kocaa bi bilgi birikimi değil..

Kazandığın deneyim sana başka bir işe başvurmanda yeter bence yürümüyorsa bırak gitsin.. iş deneyimi dedikleri bu yani, kocaa bi bilgi birikimi değil..

Bazen bas istifayı gitsin sanki nolacak ki diyorum bazen de en ufak bir sorunda vazgeçersen ilerde nasıl halledeceksin diyorum.

Bazen bas istifayı gitsin sanki nolacak ki diyorum bazen de en ufak bir sorunda vazgeçersen ilerde nasıl halledeceksin diyorum.

İş ortamı dediğin yerde illa ki savaşlar olmak zorunda değil.. daha huzurlu çalışacağın (özel veya kamu) kurumsal yerler mutlaka ki var.. kaldı ki daha rahat bir iş ortamın olduğunda diğerleri bik bik her şeyden şikayet ederken sen daha kötüsünü gördüğün için severek çalışacaksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…