Ne demek istedigini anliyorum. Zaten bu örf ve adet denilen sey günümüzce halen ugulanilmaya çalisildiginda, böyle tuhaf tablolar ortaya çikiyor. Bohça içinde mesela aynisini düsünüyorum. Kiz çalisiyor, pekala kendi iç çamasirini, makjaj malzemesini alabilir fakat halen kv'desinin almasini bekliyor ve bu olaydan birçok tartisma çikip, hatta is ayrilamaya bile geliyor. Yani örf ve adeti konusçaksak, bu çok uzuuun bir konusma/tartisma olabilir
Bende söyle düsünüyorum bu arada, her ne kadar bir düzen olursa olsun o evde, o ev halen kv'denin evi. O evin faturalarina konu sahibi yardim edebilir ama halen o ev, onun evi olmuyor. Halen görümce annesinin yanina gitmis oluyor, anlatabildim mi? Kv'de isterse bir kurus harcamasin o eve, adi halen "gelin kv'denin evine tasinmis" olur. Hali ile kv'denin elinde kim gelip, kimin gelmedigini. Kv'dede sikinti yoksa, konu sahibi birsey diyemez.
Ha konu sahibi ayri yasasaydi ve görümce onun evine gelseydi, sana sonuna kadar hak verirdim. Evet o evde konu sahibin düzeni olurdu ve hali ile söz sahibi olurdu. Hatta konu sahibine sonuna kadar hakkini savunmasini, gerekirse tavrini koyup, kendi annesine gidebilcegini söylerdim.
Ama iste durum bu degil. Simdi konu sahibi kalkip birsey söylerse ne olacak biliyor musun? Görümce tavir alacak "ben annemin evine geliyorum" "senden mi izin alacam annemin evine geldigimde" ve "annemin evinde ne yaptigimi, ne yapmadigim sana ne?" diye diye hem kendisi kizacak, hem kv'de huzursuz olacak. Bu durumda zaten es hiç umursamiyor, bacisinin kizdiginda, o'da ya çok kizar, yada gikini çikirmaz. Olan yani konu sahibine olmus oluyor.
Anliyacagin, bu durumda konu sahibi baskalarin ne yaptigina karisamaz, tek yapabildigi kendi yaptiklarini degistirmektir. Yani durmadan temizlik yapmamak, kv'deyede temizlik yaptirmak, pazar günleri bol bol disarda keyif yapmak esi ile,... ama en önemlisi, bir an önce o evden çikmaktir. Esine bu konuda baskimi yapar, tavir mi alir, bilemecegim artik. Tek bildigim, bu olayin tek çözümü o evden tasinmaktir.