• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatsız olmam normal mi sizce?

kim gelirse gelsin siz çıkıp gidemiyor musunuz evden ?? evde durmak zorunda mısınız ? yani tmm görümcenizin annesinin evi olabilir sürekli de geliyorsa misafir falan degil zaten.. gitsin otursun annesiyle. siz eşinizle çıkın gezin.. bence eşiniz bu konuda çok pasif.. sizi koluna takıp biz çıkıyoruz demesi lazım.. yoksa sizin için zor bir durum.

Bu konu hâlâ yasiyo mu??? Ya gelin hanim hem gelecek benim kiymetli annecigimin yanina tasinacak yani kiradan faturadan tasarrufa gidilecek hem de benim anneciimin evine girip cikmama karisacak. Duzeni begenmessen duzeni degistirirsin. Bi gun kendi eviniz olursa o zaman karisirsinz kimin girip cikacagina. Hâlâ annesi artik yalniz yasamiyo diyosunuz. Yasasin rahat birakin kadini cikin evjnden yasasin.
İyi de kirayı da faturaları da gelinle oğul ödüyormuş, yani kayınvalide anladığım kadarıyla eşi olmadığı için yalnız kalmasın diye onlarla yaşıyor. Ben de şu anda eşimle ayrı evdeyim ama Allah korusun kayınpederime birşey olursa tabiki kayınvalidem ile aynı evde yaşarım. Bunda bir çıkarcılık yok ki. Hem o eve gelin gelmek demek misafir gelmek demek değil ki, artık orada ikamet ediyorsa orası onun da evi demek, hele ki tüm masraflara ortaksa.

Kayınvalıden ıle yasıyorsan annesinin evi orası cok normal bırakması :KK43: Ama uzuldum yanı annesı kız kardesı yeğeni vs kullanıyor eve sız elınızde süpürge evıne temızlıyorsunuz kostur kostur haftasonu dınlenecegınız halde

arkadaşım ben sizin gibi düşünmüyorum. annemin evine isttediğim an giderim. ağabeyim ve eşi oraya yerleşti diye kendimi kasmam. kimsedende izin almam.
o zaman ayrı ev kuracaktı.
bunu kabul ediyuorsa fedakarlığı kimseden beklemeyecek.
çünkü seçimi bu.
görümce yapmamış bu seçimi.
bu hayatı kendi seçmiş.
neyse sizle artık yazışmak istemiyorum. polemiğe gidiyor çünkü.

önceki mesajımda da aynı şeyleri tekrar edip durduğumuz için daha fazla yazışmamamızın daha iyi olacağını belirtmiştim zaten, herkes kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşar/yaşatır bu konuda haklısınız , tekrar iyi günler.

Ne demek istedigini anliyorum. Zaten bu örf ve adet denilen sey günümüzce halen ugulanilmaya çalisildiginda, böyle tuhaf tablolar ortaya çikiyor. Bohça içinde mesela aynisini düsünüyorum. Kiz çalisiyor, pekala kendi iç çamasirini, makjaj malzemesini alabilir fakat halen kv'desinin almasini bekliyor ve bu olaydan birçok tartisma çikip, hatta is ayrilamaya bile geliyor. Yani örf ve adeti konusçaksak, bu çok uzuuun bir konusma/tartisma olabilir :KK48:

Bende söyle düsünüyorum bu arada, her ne kadar bir düzen olursa olsun o evde, o ev halen kv'denin evi. O evin faturalarina konu sahibi yardim edebilir ama halen o ev, onun evi olmuyor. Halen görümce annesinin yanina gitmis oluyor, anlatabildim mi? Kv'de isterse bir kurus harcamasin o eve, adi halen "gelin kv'denin evine tasinmis" olur. Hali ile kv'denin elinde kim gelip, kimin gelmedigini. Kv'dede sikinti yoksa, konu sahibi birsey diyemez.

Ha konu sahibi ayri yasasaydi ve görümce onun evine gelseydi, sana sonuna kadar hak verirdim. Evet o evde konu sahibin düzeni olurdu ve hali ile söz sahibi olurdu. Hatta konu sahibine sonuna kadar hakkini savunmasini, gerekirse tavrini koyup, kendi annesine gidebilcegini söylerdim.

Ama iste durum bu degil. Simdi konu sahibi kalkip birsey söylerse ne olacak biliyor musun? Görümce tavir alacak "ben annemin evine geliyorum" "senden mi izin alacam annemin evine geldigimde" ve "annemin evinde ne yaptigimi, ne yapmadigim sana ne?" diye diye hem kendisi kizacak, hem kv'de huzursuz olacak. Bu durumda zaten es hiç umursamiyor, bacisinin kizdiginda, o'da ya çok kizar, yada gikini çikirmaz. Olan yani konu sahibine olmus oluyor.

Anliyacagin, bu durumda konu sahibi baskalarin ne yaptigina karisamaz, tek yapabildigi kendi yaptiklarini degistirmektir. Yani durmadan temizlik yapmamak, kv'deyede temizlik yaptirmak, pazar günleri bol bol disarda keyif yapmak esi ile,... ama en önemlisi, bir an önce o evden çikmaktir. Esine bu konuda baskimi yapar, tavir mi alir, bilemecegim artik. Tek bildigim, bu olayin tek çözümü o evden tasinmaktir.
Kesimlikle zaten ev ev ustune olmuyor bunu hic savunmadim ama ortak paylasimlara saygi gostermeyi bilmiyoruz ben bundan bahsediyorum. Evet kv evi olarak gozukuyor ama degil aslinda isimize geleni paravan olarak kullaniyoruz biraz. Bakmak istedigimiz gibi bakiyoruz. Ev de kv parasal olarak yardim ediyor mu bilmiyorum ama mesela.soyle dusunun kv ve bu cift farkli eve ciksalar gene beraber yasasalar mevcut duzen devam etse kimse orayi kv evi olarak gormez gorumce annemin evi diyip rahat takilamaz sadece gelin kv siyle beraber yasiyor derler. O zaman ne fark var suan ki durumla. Bunu anlamiyorum ben. Evin bu kadar etken olmasi sacma onemli olanin icinde yasayanlar olmasi. Orda bir ailenin yasadigi ve o ailenin bir kurali oldugunu hatirlamamiz gerekiyor.
Ve bence erkek ya da kadin evlendikten sonra aileleriyle samimiyetini tabi ki surdurmeli ama ailelerinin de ayni biraktiklari gibi oldugunu dusunmemeleri gerekiyor. Nasil sen evlenip gidip bir duzen kuruyosan geri de kalanlarin da yeni bir !uzen olusturdugunu dusunmeliyiz. Karsilikli saygi yani. Tam yaziya da dokemiyorum aslinda dusuncelerimi biraz da ondan kaynaklaniyor ama gorumcenin annemin evi deyip yatmasi dogru degil sahsen ben evlnedikten sonra annem ve babam da basbasa kalmak hayatlarini yasamak ister kafama gore gidip yan gelip yatmayi dogru bulmam. Ziyaret farkli bir sey bunu firsat bilip tesise cevirmem

Merhaba, evlendim kendi düzenimi az çok kurdum sayılır. Yalnız şöyle bir sorunum var. Ben ve eşim çalışıyoruz. pazar günleri kahvaltıyı saat 10:30 civarı biraz geç yapıyoruz. Ben daha kahvaltı masasını hazırlarken eşimin ablası çıkıp geliyor ve akşam 7lere kadar birlikte oturuyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Bundan ziyade kendi küçük kızını (ortaokula gidiyor) bizde bırakıyor. Bunu da bazen hafta sonu bazen hafta içi peş peşe düzenli olarak yapıyor. Ben mi abartıyorum bilemedim ama bu konuda biraz sıkıntılıyım. ctes günleri de işten erken çıktığımda koşa koşa eve gidiyorum temizlik yapmak için ama o zaman da ablası çoktan gelmiş oluyor ve genelde sağda solda uzanıyor ben temizlik yaparken. Temizliğim bitene kadar temizlediğim yer bir daha kirleniyor açıkçası. Çözüm önerileriniz var mıdır?:KK43:

ablasıyla mı evlendiniz yanlışlıkla acaba...
höst yaa..saygısız karı...

Back
X