• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatsız olmam normal mi sizce?

Biz dışarıda olsak bile annesi evde oluyor. Yani bizim planlarımız onu pek bağlamıyor. Tabi ki annesini görmeye gelir merak eder. Hakkıdır tabi ki ama neden sabahın bi saatinden akşamlara kadar? Neden haftanın bir kaç günü ben çocuğuyla kalmak zorundayım?

annesini merak ediyosa annesi onun evine gitsin.
çocugunu eve bırakıyorsa çocukla ilgilenme bakma. etrafı kirletirse de söylen suratını as (çocuga değil görümcene). ayrıca görümcen ve kv ile konuş bu konuyu kesinlikle
kv neden sizle kalıyor madem kızı varmış. hadi kimsesi olmasa neyse

ya bu görümcelerde alem,gelin bunların daimi hizmetçisi,töbe,cumartesi kalktım,bızım gelin cumadan kahvaltıya gel diye bır ısrar,yok dedim,cumartesi sabah başladı vay küserim bılmem ne,kırımadım kızı kalktım gıttım,ama ne ısrar etti,ya ından çağrılmadı caniii gönülden davet edimediği yer kızkardeşi bile olsa gitmemeli

annesini merak ediyosa annesi onun evine gitsin.
çocugunu eve bırakıyorsa çocukla ilgilenme bakma. etrafı kirletirse de söylen suratını as (çocuga değil görümcene). ayrıca görümcen ve kv ile konuş bu konuyu kesinlikle
kv neden sizle kalıyor madem kızı varmış. hadi kimsesi olmasa neyse
arkadaşım. konuyu yanlış anlamışsın. kv nin evine evlenip gitmiş konu sahibi.

arkadaşım. konuyu yanlış anlamışsın. kv nin evine evlenip gitmiş konu sahibi.

ama her hafta gelip bütün gün kalıyormuş. kayınvalidenin yanına gitse bile orası artık onun da evi. hiç fikri sorulmadan he rhafta gidilmez ki , görümce artık bir misafir. bizim de gelinimiz var birlikte yaşayan kimse de ona sormadan evine dalmıyor

ama her hafta gelip bütün gün kalıyormuş. kayınvalidenin yanına gitse bile orası artık onun da evi. hiç fikri sorulmadan he rhafta gidilmez ki , görümce artık bir misafir. bizim de gelinimiz var birlikte yaşayan kimse de ona sormadan evine dalmıyor
üzgünüm,o ev kayınvalidenin. ben anneme şahsen istediğim zaman giderim. kalırımda. bunun hesabıını kimseyede vermem.
görümce misafir falan değil. üstelik ev annenin. kısaca gelinin senin kızın bu eve istediği zaman gelrmez,misafir artık demeye öyle hakkı falan yok.

bırakın artık bu düşünceleri. kadınsınız birde. kız evlenince annesine misafirmi oluyor. yapmayın

öncelikle nişanlı olduğumu belirteyim canım:KK52:
bu sorunun tek bir çözümü var, ayrı eve çıkmak. ama maddiyat bu çözüm yolunu çıkmaza sokuyor. karşındaki düşüncesiz de olsa, uzlaşmacı biri olsa oturtup konuşursun, o da düşünemediği için mahcubiyet duyar ve geliş gidiş saatlerini ayarlar. düşünceli olsa, senin evde olmadığın günlerde gelir, hem annesi yalnız kalmaz, hem seni rahatsız etmez. ama kadın hem düşüncesiz, hem uzlaşma taraftarı değil. şimdi bu kadına derdini, sıkıntını anlatsan sana tavır alır ve annesini, kardeşini de kendi tarafına çeker. annemin evi! anneannesinin evi! sana mı soracağım! dağdan gelmiş bağdakini kovuyor vs. sonra al sana kavga gürültü.:mad: çözümü yok malesef. ama allah'tan gönül genişliği iste canım. ki her hali batmasın sana, yoksa hayatın cehenneme döner.

benim küçük dayım da anneannemin yanına evlendi. anneannem yaşlı bir kadın ve evi dubleks bir villa. dayım hem anneannemi yalnız bırakmak istemedi, hem beraber oturacakları süre içerisinde para biriktirip, kendi evini almayı düşündü. hem de annemin ve teyzemin ve evli dayımın uyarılarına rağmen!

biz önceden de anneannem yaşlı olduğu için haftanın bir kaç günü giderdik. ayrıca iki haftada bir pazar günleri hepimiz kahvaltıda bir arada olurduk. pazar günleri kahvaltı işinden vazgeçtik. yengem çalışıyor. hafta içi eskisi gibi gidiliyor, yengemin y.odası, salonu, mini mutfağı üst katta. oraya kimse çıkmıyor. alt katta takılıyoruz.

şimdi herkes bu kadar düşünceli davranırken, yengem durumdan rahatsız olduğunu oldukça kaba bir şekilde söyledi. tabi ki kaile alınmadı. ama kavgaya da zemin oluşturulmadı. o da karşısında muhatap bulamayınca, susmak zorunda kaldı.

demek istediğim, bu işler her iki taraf da anlayışlı, düşünceli olursa çözülüyor. yoksa sadece huzursuzluk çıkıyor.

sen iş yaparken,annemin evi diyen gelen ama annesinin evinde sen iş yaparken saygısızca bacaklarını uzatıp yatan birine ne desen fayda etmez. yokmuş gibi davranıp, işine bakacaksın. pazar günü de yokmuş gibi davranıp, gezmene gideceksin.

kendini doldurma, yoksa eşinle de aran bozulur. muhtemelen o da seni anlamaz. allah yardımcın olsun, sabrını artırsın. görümcene de biraz olsun akıl fikir, izan, vicdan versin.:KK20:

benim abimler işleri değişince memlekete dönmüşlerdi evleri kiraya verildiği için bi müddet annemlerle birlikte kalmışları..annem onlara odasının birini vermişti..gittiğimizde çok girip çıkmamaya özen gösterirdik...bizde rahat edemezdik eminim abimin eşide ama sonuçta annemin babamın evi..gidilip geliniyor..ha şu var bişeyler yapıyorsa kalkıp yardım ederdik..normalde annem tek yapsa nazlanır yatarım kalkmam vs. ama evde gelin olunca ister istemez yardım ediyorsun...şimdi evlerine geçtiler de bir derin oh çektik görümceler olarak..ev ev üstüne olmaz..hele ki o evde söz sahibi kayınvalideyse...

üzgünüm,o ev kayınvalidenin. ben anneme şahsen istediğim zaman giderim. kalırımda. bunun hesabıını kimseyede vermem.
görümce misafir falan değil. üstelik ev annenin. kısaca gelinin senin kızın bu eve istediği zaman gelrmez,misafir artık demeye öyle hakkı falan yok.

başınıza gelmeden anlayamazsınız inşallah da mecbur kalmazsınız tabiki ama belli şartlar insanları birlikte yaşamaya mahkum edebiliyor. herkes ister kendi evinde ayrı eşyaları düzeni olsun ama o şekilde çıkmaya mecbur kaldılarsa, o ev annesinin olsa da ailesinin onlara saygı göstermesi gerekiyor. bizim ailemizin köyünde eşinin annesi ile birlikte yaşayıp ömrünü o şekilde sürdürenler var. büyükleri ziyarete giderken her seferinde geline sormuyoruz tabiki ama 40 yılda bir görüşüyoruz. gitmişken geline de misafirliğe gitmiş oluyoruz. her hafta gitseydim nezaketen de olsa bir sorardım yani , bir de çalışıyormuş kadın. o eve ayrı bir aile kuruldu artık

temizliğe gelince. o evde siz yaşıyorsunuz. o değil. kısaca o evi kirleten sizsiniz. yaşasa tamam yardım etsin. a
başınıza gelmeden anlayamazsınız inşallah da mecbur kalmazsınız tabiki ama belli şartlar insanları birlikte yaşamaya mahkum edebiliyor. herkes ister kendi evinde ayrı eşyaları düzeni olsun ama o şekilde çıkmaya mecbur kaldılarsa, o ev annesinin olsa da ailesinin onlara saygı göstermesi gerekiyor. bizim ailemizin köyünde eşinin annesi ile birlikte yaşayıp ömrünü o şekilde sürdürenler var. büyükleri ziyarete giderken her seferinde geline sormuyoruz tabiki ama 40 yılda bir görüşüyoruz. gitmişken geline de misafirliğe gitmiş oluyoruz. her hafta gitseydim nezaketen de olsa bir sorardım yani , bir de çalışıyormuş kadın. o eve ayrı bir aile kuruldu öyle ya da böyle geline saygı gösterilmesi gerekiyor.
bunu göze alacak evlenenler.kendi evi değil sonuçta. başa gelmekle alakası yok. bir kızın istediği zaman annesini görmesine, kalmasına engel koyamaz hiçbir kimse. böyle bir hakkı yok. net.

şretli
temizliğe gelince. o evde siz yaşıyorsunuz. o değil. kısaca o evi kirleten sizsiniz. yaşasa tamam yardım etsin. a

bunu göze alacak evlenenler.kendi evi değil sonuçta. başa gelmekle alakası yok. bir kızın istediği zaman annesini görmesine, kalmasına engel koyamaz hiçbir kimse. böyle bir hakkı yok. net.

engel koyabilir bunu tavırları ile belli eder, ilk etapta değilse de uzun yıllar yaşayacaklarsa bir süre sonra görümcesi çocuklarını kapıp her hafta gelmemeyi öğrenecek. net.

şretli

engel koyabilir bunu tavırları ile belli eder, ilk etapta değilse de uzun yıllar yaşayacaklarsa bir süre sonra görümcesi çocuklarını kapıp her hafta gelmemeyi öğrenecek. net.
etsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.net

etsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.net
yorumlardan anladığım k.validenin evi de kira. evin giderleri anne-oğul-gelin tarafından ortak karşılanıyor.
konu sahibi hanım, farklı olsa kendisinin kiraya çıkabileceğini, ama bu durumda her iki evin giderlerini karşılamanın imkansız olduğunu söylemiş. belki k.validenin geliri de yok. bu kısmı tam anlamamış olabilirim.

yorumlardan anladığım k.validenin evi de kira. evin giderleri anne-oğul-gelin tarafından ortak karşılanıyor.
konu sahibi hanım, farklı olsa kendisinin kiraya çıkabileceğini, ama bu durumda her iki evin giderlerini karşılamanın imkansız olduğunu söylemiş. belki k.validenin geliri de yok. bu kısmı tam anlamamış olabilirim.
değil diye anladım ben. o mesajı bulursam gösteririm sizede. ben farklı düşünüyorum. bana göre ,annesinin evine kızı istediği zaman gelemez olayı bana yanlış. ben olsamm bana birdetepki yapacak anneme geldim diye,gereken neyse derdim. buda benim düşüncem.

değil diye anladım ben. o mesajı bulursam gösteririm sizede. ben farklı düşünüyorum. bana göre ,annesinin evine kızı istediği zaman gelemez olayı bana yanlış. ben olsamm bana birdetepki yapacak anneme geldim diye,gereken neyse derdim. buda benim düşüncem.
elbette herkes farklı düşünür. önemli olan uzlaşmacı olabilmek, her iki taraf da konuya inatla yaklaşırsa o evde sadece huzursuzluk olur. kimseye de yaramaz:KK66:

benim düşüncem de; şartlar bunu gerektiriyorsa, herkes bir parça alışkanlıklarından, rahatlığından, düşüncelerinden ödün vermeli.

benim erkek kardeşim olsa ve annemle birlikte yaşamak zorunda olsa, ben biraz geliş gidişimi rahatsız etmeyecek şekilde, makul sınırlarda ayarlamaya çalışırdım. bir önceki sayfada dayımla ilgili tecrübemi paylaştım, belki okursanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız canım. iyi günler, kolay gelsin:KK52:

Merhaba, evlendim kendi düzenimi az çok kurdum sayılır. Yalnız şöyle bir sorunum var. Ben ve eşim çalışıyoruz. pazar günleri kahvaltıyı saat 10:30 civarı biraz geç yapıyoruz. Ben daha kahvaltı masasını hazırlarken eşimin ablası çıkıp geliyor ve akşam 7lere kadar birlikte oturuyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Bundan ziyade kendi küçük kızını (ortaokula gidiyor) bizde bırakıyor. Bunu da bazen hafta sonu bazen hafta içi peş peşe düzenli olarak yapıyor. Ben mi abartıyorum bilemedim ama bu konuda biraz sıkıntılıyım. ctes günleri de işten erken çıktığımda koşa koşa eve gidiyorum temizlik yapmak için ama o zaman da ablası çoktan gelmiş oluyor ve genelde sağda solda uzanıyor ben temizlik yaparken. Temizliğim bitene kadar temizlediğim yer bir daha kirleniyor açıkçası. Çözüm önerileriniz var mıdır?:KK43:
Hala abartıyor muyum diye düşünüyorsun.Yüz verme,eşinle konuş ve bir çözüm bulun.Böyle şey mi olur.

Bence buna yapılabilecek bişey yok çünkü annesinin babasının evi orası gelirken araması yada izin alması gerekmiyor sizin orda yaşamanız ailesinin evi olduğunuda değiştirmiyor malesef. Bence yapılacak tek şey durumunuzu düzeltip eve çıkmak başka türlü kurtuluş yok

Kusura bakmayin da bazi yorumlar o kadar sacma ki. Demissiniz ki orasi kv nin evi gelene gidene karisamazsin. Hayir orasi ortak bir ev madem kv nin evi gelir gider ondan sorulmali ama hayir kari koca olarak o eve katkida bulunuluyor yani ortak bi yasam alani bu demek ki gelen giden den gelin hanimda sorumlu ozellikle de gelenin gidenin temizligini yemegini yapacak oysa. Ve bazilari yine demis annesinin evi gelir tabi ki. Tabi ki gelebilir ama orasinin yeni evli bir ciftinde yasadigi yer oldugunu dusunerek gelmeli. Ayrica o ne oyle hem annesinin evi diye surekli gelecek hem bi tarafini devirip yardim etmeden yatacak. Arkalarini toplayan kiz bundan rahatsiz olunca da tirnaklar cikacak. Toplum olarak cok dusuncesiz insanlariz. Konu sahibine de onerim rahatsizsaniz temizligi azaltin bi hafta sonum var yorgunum deyip cikin madem kizi geliyor yatacak kadar tum gun rahat o evde temizligide yapabilecek kadar yakin ozaman. Sinirlari koymayi ogrenin. Orasi sadece kv nizin evi degil sozinde eviniz.

Şimdi bazı yorumlarda kv nin evi ama gelinin de evi denmiş; doğru konu sahibinin de evi.

Ama görümce şimdiye kadar eğer bu şekilde geliyorsa; şimdi de maalesef konu sahibine sormaz; kızını da annesine bırakıyor.

Kv vefat etse aynı şekilde yaşamaya kalksa o zaman gelinin evi olur ama, bu aşamada görümcenin annesinin evi.

Bir de hani demişler ya yeni evliler baş başa kalamıyor diye; onlar hiçbir zaman baş başa kalmamayı kabul edip evlenmişler. Bu iyi bir şey yahut bu yaşadıklarını hak ediyor demiyorum; konu sahibi yanlış anlamasın beni ama kv varken zaten evde baş başa sayılmazlar ki..

Burda görümce hanım azıcık düşünceli olsa, arada annesini kendi evine çağırsa; bir kaç gün konu sahibi ve eşi kendilerine ait bir hayat yaşasa ne güzel olur ama sanki karşı tarafta bu anlayış yok gibi.

Konu sahibi de kendini eve kapatmayacak; gerekirse parasını da başka şeyden kısıp kendisi ve eşine hafta sonu dışarda hayat kuracak.

Sabah erken kalkıp günübirlik turlara vs gidecek; kayınvalidesine de "anne zaten her hafta sonu ablam geliyor; ne güzel seni yalnız bırakmıyor, biz de güzel güzel geziyoruz" diyecek.

Hem gezecek canı sıkılmayacak hem de bu laf üzerine görümce de gelmez belki bir süre...

Back
X