rahim ağzı gevşekliğinden ikizlerimi kaybettim

fuzuli83

2 melek oğulcuk annesi
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
370
3
621
Kocaeli
İkiz oğullarımı 24. haftada erken doğumla kaybettim. Doktorum rahim ağzı kaslarımda gevşeklik olduğunu söyledi. Sonraki hamileliğimde ameliyat olmam gerekiyormuş. Aranızda bu hastalığı geçirip sağlıkla evlatlarını kucağına alan var mı? Allah rızası için söyleyin; tekrar hamile kalırsam bu sefer yaşar mı? Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. O ilk ağlayışı asla unutamayacağım sanırım. Evlatlarımı son görüşüm oldu.

başın sağolsun canım bende evladımı kaybettim daha çok olmadı bilirim acısını
ben erken doğumla kaybetmedim ama bahsettiğin şeyi başkasında okumuştum sanırım rahim ağzına dikiş atıyorlarmış sanrım bide bantlama duydum ve sağlıkla evlatlarını alan var diye biliyorum yaşayan biri muhakkak yazar sana buradan merak etme
cennete 2 tane melek göndermişsin senin ve eşinin şefaatçisi onlar inşallah kardeşleriyle avunursun bu dünyada da

Teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. Daha bir hafta önce karnımı severek bu forumda geziniyordum. Şimdi ise bomboş kaldım. Olumlu şeyler duymaya öyle ihtiyacım var ki...

seni buaradakilerden daha iyi kimse anlayamaz benimde 20 gün oldu çok düşünme ama işin içinden çıkamazsın helede çok soran çok konuşan fazla teselli etmeye çalışanlar olur onlar daha sinir bozucu
ama inşallah bir daha yaşamazsın ben çok okuyorum falan denk gelmişti o sıkıntı yaşayanlara ama takiple doğumunu yapanlar var hep
sen bir yandan acını yaşayıp bir yandan da gelecek için kaygılanma inşallah olur olacak merak etme

Teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. Daha bir hafta önce karnımı severek bu forumda geziniyordum. Şimdi ise bomboş kaldım. Olumlu şeyler duymaya öyle ihtiyacım var ki...

öncelikle başın sağolsun arkadasım... asla umutsuzluğa kapılma... bu gebeliğin kötü sonuçlandı diye bundan sonra hep böyle olacak anlamına gelmiyor... aslında kaybedilen bebekler kardeşlerinin saglıkla dunyaya gelmelerine vesile oluyorlar... artık sebebi biliyorsun ve inşallah sonraki gebeliğinde tedbir alınıp saglıkla doğum yapacaksın... allah gönlüne göre versin, sabrını artırsın canım...

İnşallah canım. Sabretmekten başka elimizden ne gelir. Teşekkür ederim desteğin için

Allah büyük sabır versin, bir daha yaşatmasın... 8 ay oldu ben ikizlerimden birisini karnımda kaybettim
oğlanı doğum yaptım, acıya da alışıyor insan..ben de tekrar hamile kalmayı düşünüyorum umutsuzluğa da kapılmıyorum
sadece destek vermek amacıyla yazdım, senin acın çok daha büyük.
ben 35+4 de doğum yaptım kızın karnımda vefat ettiği anlaşıldığı için
yaşadıklarımızı ancak biz anlarız..Allah kimseye yaşatmasın..anlamalarını da çok bekleme tek tavsiyem bu olur

Son düzenleme:

canım hem geçmiş olsun hemde başın sağolsun...benim yeğenimde 4 gün önce ikiz bebeklerini 23 haftalık iken kaybetti...aynı sebepten dolayı...doktoru diğer gebeliğinde rahimin dikilmesi lazımmış 13.haftaya kadar birde bolca istirahat etmesi lazımmış..

cnm öncelikle başın sağolsun. Bende oğlumu meleğimi 28 haftalık erken doğum yaptım suyum geldi aniden senin de suyun mu geldi? rahim ağzındaki kaslarının gevşek olduğunu nerden anladı doktor. Belki benimde öyle oldu benim tam belli değilde erken doğumumun sebebi

Bende bebeğimi 16 haftalikken kaybettim erken suyum geldi ama hicbirsey bulamadılar acaba nasıl anladınız rahim ağzı gevşekligi olduğunu istesek kendimiz baktırabiliyor muyuz

Bu soruna cevap bulabildin mi canım?
Bende 19 haftalık ikizlerimİ kaybettim birsey bulamadılar ne yazık ki arada bir buçuk yıl geçti yine düşük yaptım ve doktor burşey bulamadı düşük sebebi olarak buda beni korkutuyor ileriki gebeliklerim için. Ya yine ayni şeyleri yasarsam diye korkulrim var

yaşayan çocuğun var mı canım?İkinci düşük kaç haftalıktı? Rahim ağzını ölçtürdün mü ikincide?

yaşayan çocuğun var mı canım?İkinci düşük kaç haftalıktı? Rahim ağzını ölçtürdün mü ikincide?
İkinci düşuğum daha 1 aylik falandi hamile olduğumu düşük yaparken öğrendim ne yazık ki. Çocuğum yok ve kolayLikya hamile kalamiyorum rahim agzini olcturmedim ama ikizlerim hep içimde yara oldu. doktorumun yeterince benimle ilgilwnmedigini düşünüyorum özel hastane olamsına rağmen. benim ilk hamileligimdi yeterince bilgi sahibi değildim. Benim ilk bebeğim hiç kanamam veya su gelmeden keseyle birlikte geldi.ikinciside durmadı zaten.acaba benim rahim ağzı yetmwxlegi olabilir mi diye dusundum.senin ne sorunun vardı canım?

16 haftalık ikizlerimi düşşürdüm malesef. Sen de doktora bunu sor canım mutlaka.
Senin doktorun birsey dedı mi senin için rahim ağzı yetmezligimi? Senin vaR mı çocuğun? Ben Kilo olarak zayifim daha fazla tasiyamadim doktorum düşük tehlikemin olduğunu söyledi günlerce hastanede yattım ama fayda etmedi.

7 yaşında bir oğlum var onda sorunsuzdu. Doktor rahim ağzı yetmezliği demedi, sebepsiz dedi. Ben de ikiz oldukları için taşıyamadığımı düşünüyorum. 4. ayda 7 aylık gibiydim. Ben de minyon bir tipim. İkiz oldukları için düşük ve erken doğum riskin hep var demişti hamileyken de.

Oglunu Allah bagislasin cok sukur evladin var.Bende artık tasiyamadigimi fark ediyordum kaburga kemiklerim özellikle çok ağriyirdu.bebekler gayet sağlıklıydi. Geçen hafta ikinci dusugumu yaptım.bedenen ve ruhen kendimi iyi hissetmiyorum.insan annelik duygusunu tadınca sabredemiyor çocuk için zor oluyor gerçekten. Rabbim yardım etsin isteyen herkese..

Senin artık biri de ikiz olduğu için üç düşük sayılabilir. Testleri yaptırabilirsin diye düşünüyorum. En azından kan pıhtılasmaması için ilaç yazdırabilirsin. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

Reactions: Eva
Dokdorumla bu konuyu konuşmayı düşünüyorum. Senin ilk bebeğinde öyle bi sorun görülmemiş sağlıklı doğmuş çok şükür. sende öyle birşey olduğunu sanmıyorum cnm. Tabi bu sanmakla olacak iş değil ama:)) çünkü tek oluncada kaybediliyor rahim yetmezligi olunca bildiğim kadarıyla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…