rahim ağzı gevşekliğinden ikizlerimi kaybettim

Arkadaşlar ben de yaklaşık iki ay önce 17 haftalik Bebeğimi kaybettim. Karnımda çok güçlü bir sancı oldu ardindan hızla suyum geldi. Bebek ve plasenta patoloji sonuçları olumlu. Nasıl birdenbire böyle oldu hâlâ inanamıyorum. Allah hepimize çokça sabır versin inşallah.amin

Reactions: Eva
Geçmiş olsun canım çok üzüldüm senin içinde. Yaşadığın durumu yasayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum, çocuğun var mu hiç cnm .birde doktor nedenini buldu mu dusugun?

Rahim agzi yetmezliginiz olabilir. Basiniz sagolsun.

Geçmiş olsun canım çok üzüldüm senin içinde. Yaşadığın durumu yasayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum, çocuğun var mu hiç cnm .birde doktor nedenini buldu mu dusugun?
Hayır çocuğum yok bu ilkti. Doktor hiçbir sebep bulamadı. Ama sancıyla düşük yaptığım için yani bebeğim kendiliğinden düşmedigi için rahim ağzı yetmezliği olmayabilir diye düşünüyorum.

Rahim agzi yetmezliginiz olabilir. Basiniz sagolsun.
Tesekkur ederim. Sizin de. Benim sancıyla suyum geldiği için rahim ağzı yetmezliği olmadığını düşünüyorum. Bir gün sonra suni sancı ile düştü bebeğim malesef. Sizin sancıniz olmuş muydu?

Ilk bebegimde 3 gun sanci cektim bu sebepten rahimagzi yetmezligi degil diye dusunuldu ama maalesef ikinci dusuk de oldu 3. Dikis atildi ve kızımı kollarima aldim sükür... ray olup sanciyla kaybeden bircok kisi var sanci ray de baglayici degil bilginiz olsun...

Bebeğim kendiliğinden düşmedi ama suni sancı verildi. RAY da keseyle birlikte bebeğin geldiğini okuyorum araştırmalarimda. Tabi RAY teşhisi gebelikte konuluyor çoğunlukla. Beklemekten başka çarem yok. Kızınızin olmasına çok sevindim. Hayırla sağlıkla büyütün inşallah. İki düşük yaptığınızı bilmiyordum , bir oğlunuz olduğunu okudum. İkinci düşükte nasıl suyunuz geldi ?

Benim ikizlerden ilki kendiliğinden ikincisi suni sanciyla dustü. Benim de oyle olduğunu dusunmuyorum

Pardon karıştırdım sizi başka biriyle. Sizin oğlunuz yoktu de mi?

Suyum geldi sonra suni sanciyla dogum yaptim herkesin hikayesi farkli oluyor. Sanci cekip de dogurup ray olanlar da var. Var dense de baglayici bir hikayesi yok aslinda ray in...

Suyum geldi sonra suni sanciyla dogum yaptim herkesin hikayesi farkli oluyor. Sanci cekip de dogurup ray olanlar da var. Var dense de baglayici bir hikayesi yok aslinda ray in...
Peki ikinci hamilelikte neden size serkülaj yapılmadı arkadaşım? Bir de son gebelikte ilaç kullandınız mi? Serkulaj dışında ne yaptınız?

Peki ikinci hamilelikte neden size serkülaj yapılmadı arkadaşım? Bir de son gebelikte ilaç kullandınız mi? Serkulaj dışında ne yaptınız?
Ilk kaybim 15 haftalikti ve 3 gun sancinin ardindan suyum gelmis ve bebegim dusmustu bunun uzerine dr lar ray degildir dediler ( bu drlardan iki tanesi perinatalog) ama ikinci de olcumle takip edelim dediler. Ikincide her hafta kontrole gittim ölcumde 35 mm olan rahim agzim 2 gun sonra birden 23 mm düsmus ve suyum geldi bebek icerde ve yasiyordu 2 gun kendiliginden dogmadi suni sanci verildi. Serklaj hayat kurtariyor ikinci bebegim pisi pisine gitti... ucuncude 12 haftada serklaj uygulandi serklaj sonrasi progestan kullandim surekli dinlenmeli gecirdim bu sebeple kan sulandirici igne kullandim ayrica magnezyum diasporal kullandim.Cogu dr adalat diye kasilma onleyici bir ilaç da veriyor benimki vermedi... bunlar disinda hamilelikle yani bebek icin solgar d vitamini+redkrill oil omega 3+ new life b12 plus + solgar gentle iron kullandim.

Şükür dünyaya gelmiş Bebeğiniz Güle güle büyütün inşallah. Bu tip düşukleri genellikle iki kez yaşıyor anne adayları. Ilgimi çekti. Hatta biri ikincide serklaj olduğu halde suyu gelmiş. Allah korusun kimseye yaşatmasin inşallah geç düşük çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…