Merhaba bende bu konuda birkaç bilgi vereyim. 2 yıldır sadece akıntım vardı kokusuz renksiz su gibi gün içinde birkaç kez geliyordu çamasırımı ıslatıyordu baska bır huzursuz edıcı durumum yoktu. 2 yıldır çok kez doktora gittim. Devlete de gittim özele de Profesörde gördü doçentte birsürü tahliller yaptırdım hersey negatif bakterinin her türüne baktılar smear normaldi. Ama HPV kimsenin bakmakta aklına gelmedi. Bir Prpfesör yara var dedi yakalım dedı yaktırmadım baska doktor yok dedı hersey normal akıntı zaten olmalı flora duzenleyıcı verdıler verdıler gonderdıler ama ben pesını bırakmadım bır sorun var dedım tabıı kanser olarak hıc dusunmemıstım. Sonra bır op dr tavsıye ettıler ona gıdeyım dedım o bakar bakmaz dedı goruntunuzu sevmedım onca docent prof baktı baktı goremedı hemen smear aldı hpv yaptı hpv pozitif cıktı 18 hemen kolposkopi yaptı onda zaten adenokarsınom cıktı zaten bu da mukus salgılarmıs oymus akıntımı yapan bu arada 38 yasındayım hemen jineonkolog arayısına gırdım ve bu işin en iyilerinden Samet hocayı buldum amelıyatımı yaptı rahim lenfler yumurtalıklar hepsi alındı yumurtalıklarımda sıkıntı yoktu ama alınmasını ben ıstedım cok yakın bolge oldugu ıcın. Lenflerım temız cıktı cok sukur ancak yıne de 25 ısın ve es deger zamanlı kemo alacagım. Yani demem o ki ihmal etmeyin smear hpv cok yanıltıcı olabılır kolposkopi kesin sonuc eger bır kez hpv pozıtıf cıktıysa sonra negatıf cıkabılıyor ve doktor takıp onerıyor bu bır rısk kolposkopi isteyınız ablamda pozıtıf cıktı ama turu bellı değildi sonra negatıf cıktı doktorlar 6 ayda bır tekrar test dedı hayır dedım kolposkopi iste cin 2 cıktı bıraz daha bekleseydı kansere 1 adım kalmıs cın 2 cın 3 arasında fark yokmus hemen leep yapıldı ve doku oradan alındı sansa bırakmamak gerek doktor secımı cok önemli. Ayrıca son doktorumda ıyıkı yaktırma ıslemı yaptırmamıssınız Allah yuzune bakmıs dedı eger yaktırsaymısım vucuduma dagılabılırmıs