• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim ağzı kısalığı olanlar, nezaman doğum yaptınız?

Anladım çok geçmiş olsun maşallah baya ilerlemişsiniz darısı başıma 😀💖
Amin valla kolay oldu diyemem ama inan geçiyo, her günü geçtim saat saymaktan delirdim 🥹 sen de sabırlı ol ve kendine güven ben erken doğurmayacağım de ❤️

merhaba arkadaşlar ben bugün 28+5 oldum. Kontrole gittim. Bende serklaj yapılamadı bebeğin pozisyonu ve haftam yüzünden. 18+6 da doktora gittiğimde sorun yoktu 36mm idi. Ertesi gün ani sancıyla gittim 16mm ölçtüler. Çalıştığın hastanede perinatolog kontrol ediyordu zaten beni eski düşüğüm ve tanıdık olması sebebiyle. Hemen yatış önerdi taburculukta da pessary denen birşey taktı dikiş tehlikeli dedi. 2 haftada bir çıkarıp temizliyorlar o arada rahim ağzını ölçüyorlar. 6mm ye kadar düştü. 1 saatede doğurursun 2 ayada doğurursun diyor. Asla mutlak yatak istirahatı önermiyorlar dolaşım sorunu olma ihtimaline karşı. Kendi ihtiyaçlarını karşıla ve yemeğini al şeklinde. Kesinlikle ev işi yok. Yere düşürdüğüm şeyi bile eğilip almıyorum mesela. Benim gittiğim perinatolog doğuma girmediği için özelde doktora gidiyorum. 2 doktorunda ortak görüşü ani bir sancın olmazsa 32 haftayı görürüz amacımız 35 görmek daha kötü durumda olan hastalar 37 bile gördü diyorlar. Çantam da 1-2 eksik kaldı. Onlarıda tamamlayacağım şimdi. Hazır olda bekliyoruz artık 🤣 19 haftadan 29 haftaya geldim en azından artık yaşama şansı var bunu gösteren Allah bana 32de gösterir diyorum. Sonrası çok daha umutlu. Sizler ne durumdasınız ?

32. Haftamda 2cm açıklıkla hastaneye yattım şu an 33+4 teyim hala hastanede yatıyorum. Doğmaması için çabalıyoruz, sizin de mi servikal yetmezliğiniz var?
Geçmiş olsun 34 den sonrası doktorlar bi oh çeker çünkü ciğerleri yeterince gelişirmiş tabi 36-37 leri görmek en büyük isteğimiz allahın izniyle ..açıklık var ken büyük tuvalet esnasında sıkıntı yaşadınız mı ben 1.5 mm yatak istiratindeyim ama wc cıktıgımda aşırı baskı ve dolgunluk oluyor korkutuyor

Geçmiş olsun 34 den sonrası doktorlar bi oh çeker çünkü ciğerleri yeterince gelişirmiş tabi 36-37 leri görmek en büyük isteğimiz allahın izniyle ..açıklık var ken büyük tuvalet esnasında sıkıntı yaşadınız mı ben 1.5 mm yatak istiratindeyim ama wc cıktıgımda aşırı baskı ve dolgunluk oluyor korkutuyor
Yok katı şeyler çok tüketmiyorum genelde ishal olmaya çalışıyorum ama bu enfeksiyonel bi ishal değil işte bol su içmek, kayısı yemek, süt içmek ve kefir tüketmek gibi. Zaten 20 haftadır ıkınmadığım için artık alıştım çok şükür diyebilirim

Yok katı şeyler çok tüketmiyorum genelde ishal olmaya çalışıyorum ama bu enfeksiyonel bi ishal değil işte bol su içmek, kayısı yemek, süt içmek ve kefir tüketmek gibi. Zaten 20 haftadır ıkınmadığım için artık alıştım çok şükür diyebilirim

Merhabalar sağlıkla kucağınıza alın inşallah, ben de serklajlıyım. Açıklık olduğunu nasıl anladınız acaba kontrolde mi belli oldu yoksa bir şikayetiniz var mıydı
Merhaba kaçıncı haftadasınız benimde serklaj var ama serviks 22 mm düşmüş sizin kac ölçüldü acaba

Maşallah haftanız cok iyi insallah ben de o haftalara gelebilirim . 21 hafta 22 mm benim suan
Nasil bir surec izleniyor ben evdeyim 22 saat yatiyorsam 2 saat kadar ayakta kalıyorum gün içinde
20 haftadan beri yatıyorum ben de :( geçecek bu zamanlar… toplam benim de 1 saatim ayakta geçiyordur. Zor oluyor ama dayanın 🙏🏻

Bana serklaj yapılamadı. Pessary diye birşey taktılar. Pessary 2 haftada bir yıkanıp tekrar takılıyor. Pazartesi günü çıkardılar 6mm pessary takınca 25mm. Progestan ve endol verdiler. Kasılmayı önlemek için. 2 kan sulandırıcı verdiler Plesanta damarımda direnç var bebeğin iyi beslenmesi için. Bana mutlak yatak istirahatı 2 doktorumda asla önermedi kan dolaşımı bozulmaması için. Gün içinde ihtiyaçların için kalk sürekli yatma oturarak uzanabilirsin dediler. Ama insan sürekli yatmaktan da bunalıyor. 10 hafta oldu bende yatalı 29.haftadayım. İlk başlarda çok iyiydi evde olmak dinlenmek ama zaman geçtikçe uzanmaktan kaynaklı bel ağrısı hareket etmenin zorlaşması evde tıkılıp kalmak zor.

Her şey normaldi bebeğim sağlıklı ben sağlıklıydim tatile çıktık İstanbul’dan Fethiye’ye doğru ..
İki gün sonra..8 Temmuz kanamam ve suyum geldi. 20 + 4’üm
O esnada tatil için Fethiye’deyim
Acilen doktor bulduk açıklığım olduğunu söylediler araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler saat sabahı karşı 9 Temmuz
Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildim 3,5 saatlik bir ambulans yolculuğuyla
10 Temmuz Serklaj ameliyatı yapıldı
Aynı gün ameliyat esnasında dikişi patladığı için tutmadı , bekledik yatırdılar..
11 Temmuz benim doğum günüm ve o gün bebeğimin gelmesinden çok korktum çünkü gelirse yaşamayacak dediler
13 Temmuz’a kadar direndi bebeğim, açıklığım 4,5santimdi benim açılmam vardı ama o sağlıklıydı..
13 Temmuz akşam vakti, tuvalete gittiğimde doğum başladı kese elime geldi vaktinde gelsin diye dua ettim bebeğim geliyordu doğum başlamıştı, tıpış tıpış doğu masasına ayaklarımla gittim
13 Temmuz 18:48’de bebeğim doğdu 19:13’te melek oldu
Ertesi gün elime ölüm raporu verdiler ben elime ilk kez ölüm raporu aldım..
Oralarda parça mı bıraktım ben,alırsanız kötü olursunuz dediler, toparlanamazsınız dediler, hayatımın en zor kararıydı, o saate kadar yüzünü göstermemişti bebeğim.. dedim ki eşime; biliyordu yavrum gideceğini de daha çok Yanmayalım diye göstermedi kendini demek ki dedim toprağı buradaymış nasıl götüreceğiz buradan İstanbul’a
Meğer parçamı yavrumu bırakmaya gitmişim ben oralara😪
Yüreğim yanıyor

Hiç moral bozmayın. Ben bu şekilde kim duyduysam erken haftalarda yatmaya başlayan ve ilaç kullanan 38 görmüş. Hatta bebek gelmek istemiyor artık😀 o kadar hareketsiz kaldım ki doktor bir kaç haftadır yürü diyor şu an ben yürüyemiyorum hem yatmaktan çok kilo aldım hem de fizik tedavilik oldum resmen 😆
Bana da 19+5de servikal dikiş yapıldı o günden beri yatıyorum zaten kilolu hamile kalmıştım üstüne iyice kilo aldım yürüyemez oldum iyice 😄😄

Back
X