Rahim ağzı kısalığı

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
28 haftalık hamileyim. Geçen hafta kontrolde bebeğin aşağıda olduğunu ve Rahim ağzı uzunluğumun 4 cm olduğunu söyledi doktorum. 10 "gün rapor, progestan, proluton iğne ve gyncmax fitil verdi. Başından böyle bir şey geçen var mı? İlaçlar olayı düzeltir mi?

Rahim agzi acikliginin degil de uzunlugunun oldugundan eminsen, cok cok iyi bi rakam 4 cm. Sen farkli bi doktora gorun bence. 25 mm ve alti risk grubu cunku, kaldi ki seninde 40 mm. Ilac kullanman gereken en ufak durum yok, hatta masallahin var Ortada bariz bi hata var. Bi baska doktora gorunmeden ilac kullanmaya baslama. Beni de haberdar edersen sevinirim. Saglikli gunler dilerim.

Reactions: Eva
Kesinlikle uzunluğu. Açıklık olsa alttan bakması gerekirdi. Yaşadığımız şehir küçük bir yer ve doktorum en iyisi. Yurtdışından bile onun için geliyorlar. Detaylı ultrasonda 5,5 cm miş. Yani 22. haftada.şimdi 4 cm. Sanırım bebek ağırlaştıkça uzunluk azalırsa diye düşündü. Tedbir amaçlı veriyor. Çünkü bebek aşağıda. Akıntım oluyor. Ben pimpirikli adamım dedi. Haftada 40 saat dersim var. Sanırım bu yüzden sıkıntı yaptı. Haftaya pazartesi kontrolüm var. İnternette her yerde 4 cm çok iyi diyor. Hatta kaç defa ölçtü.Ultrasondada yazıyor. D :4,36 diye

Aciklik karindan ultrasonla da gorulup, farkedilebilen bi sey canim. Tecrube etmis biri olarak soyluyorum. Akintin varsa sebebi de muhtemeln enfeksiyondur. Neyse iyi ol sen de bebisin de gerisi muhim degil. Dikkat et.

Sizin doktorunuzda bir tuaf rahim agzi kisaligi 2.5 cm altinda olursa olur tabiki bebek buyudukce rahim agzi kisalcak yoksa bebek nasil dogacak fuzuli ilac kullanmayin progestanda cok masum bir ilac degil eger kasilmaniz yoksa tabi

Sizin doktorunuzda bir tuaf rahim agzi kisaligi 2.5 cm altinda olursa olur tabiki bebek buyudukce rahim agzi kisalcak yoksa bebek nasil dogacak fuzuli ilac kullanmayin progestanda cok masum bir ilac degil eger kasilmaniz yoksa tabi
Kasılma olup olmadığı nasıl anlaşılır?

25 mm sadece riskli yani, dogum basliyor demek icin 15 mm olmasi gerek en azindan. Bence de tuhaf bi doktor, katiliyorum.

Nst sancin cikar ama karninin bi tarafinda bi sertlesme yasarsin toplanma gibi, ve anlik da olsa acili olur.
Toplanma, sancı, kasılma yok. Sadece akıntı oluyor. Bir de bebek aşağıya yerleşmiş dedi. Tekme attıkça tuvalete gidesim geliyor. İdrar torbasına baskı yapıyor

Ben rahimde perdeden dolayı ameliyat geçirdim ve tüp bebekle hamile kaldım. Doktorumla hala irtibat halindeyim, en son telefonla görüşmüştük ve iki haftada bir 26. Haftaya kadar vajinal olarak ölçtür 2,5 cm in altına düşerse serklaj dedi. Sizinki buna göre iyi görünüyor. Bi de bilen arkadaşlara sormak istiyorum illa vajinal mi bakılmalı ultrasonla rahim ağzı uzunluğu ölçülemez mi?

Benimkine ultrasonla baktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…