Rahim ağzı uzunluğu! Yardım!!

Hypnose_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
214
4
46
İstanbul
Kızlar merhaba,

21 haftalıkken doktorum rahim ağzımı ölçtü.3.02 cm çıktı.Normal dedi.1,5 -2 cm riskli oluyor dedi.Ama ben internetten baktığımda hep 4-5 cm görüyorum.sizce bir sıkıntı teşkil eder mi ?? Erken doğum olmasından korkuyorum..Normal mi 3.02 cm olması ,doktorunuz sizinkini de ölçtü mü ? ..Kendini çok yorma falan dedi ama doğuma 20 gün kalaya kadar çalışmak durumundayım.Oturarak çalışıyorum..bir sıknıtı teşkil eder mi...Yardımcu olun lütfen :59:

Normalde soylemezler bu olcuyu sormadikca, bir de onceden rahim agzi yetmezligi sorunu yasamamissan. Yani soylemesi bana garip geldi. Ama 3 cm son derece normal. Gebeligin haftasiyla da ilgili. Ben hic 4-5 cm duymadim. 2.5un altina duserse takip ediyorlar. Endise etme bence. Oturarak calismak sorun degil, masanin altindan ayaklarini uzatabilecegin bir tabure iyi olur. Bir de iyi bir sirt yastigi. Eve gidince de sol yanina yatarsin bir sure, dinlenirsin.

Normalde soylemezler bu olcuyu sormadikca, bir de onceden rahim agzi yetmezligi sorunu yasamamissan. Yani soylemesi bana garip geldi. Ama 3 cm son derece normal. Gebeligin haftasiyla da ilgili. Ben hic 4-5 cm duymadim. 2.5un altina duserse takip ediyorlar. Endise etme bence. Oturarak calismak sorun degil, masanin altindan ayaklarini uzatabilecegin bir tabure iyi olur. Bir de iyi bir sirt yastigi. Eve gidince de sol yanina yatarsin bir sure, dinlenirsin.

Canımm çok saol olumlu bir yorum içimi ferahlattı sağolasın tekrar :)))) :61:

slm şekerim endişeni anlıyorum.benimde biraz kanamalı akıntım vardı.benim doktorumda ultrasondan ölçtü.ölçtüğü şeyde buydu sanırım.erken doğum veya düşük riski eğer 30 mm'in altında ise riskli ama 30 mm(3 cm oluyor) üstüyse riskli bir durum yok demişti.benim ki 34 mm çıkmıştı.ve sorun yok demişti.inşallah bir şey yoktur içini ferah tut

Benim 31 mm çıktı. Doktor çok iyi dedi. Ama kanamam olduğu için 2 hafta sonra tekrar ölçecek. Kısalıp kısalmadığına bakacak

Back
X