• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Neden doktorun öyle dediğini de sormadım, fırsat vermiyorlarki birşey sormaya. Enfeksiyon kapmsa riski sebebiyle sanırım normal doğumu kastediyor olabilirler.

Ben şunu merak ediyorum. Yara varken hamile kalmak bebeğe zararı olur mu? Enfeksiyon vs. sebeplerden...

Ben düşük yaptim acaba yaradanmi dedim doktora alakası yok dedi neden oluyor bu yara acaba cok korkuyorum ben

rahim ağzında yara olduğunu tesadüfen öğrenmiş biri olarak sorusu olanlara cevap vermek için yazıyorum.

1. Hamileliğe engel değil: Öğrendiğim ay korunmadığımı söylemiştim. Doktor da bekleyelim hamile kalmazsan tedavi ederiz demişti. Ama o ay hamile kaldım. Hatta muayene sırasında 4 günlük hamileymişim. Nerden biliyorum. Son ilişkim muayeneden 4 gün önce olmuştu o ilişkiyle hamile kalmıştım.

2. Düşüğe neden olmuyor. Gayet sağlıklı bir hamilelik geçirdim.

3. Normal doğum yapanlarda oluyormuş. Diğer bir sebep de buymuş.

4. Dün doğum sonrası kontrolüm vardı. 3 ay önce doğum yaptım. Doktoruma yara duruyor mu diye sordum. Duruyor gel donduralım dedi. İki dakikalık bir işlemdi. Uyuşturma falan da yok. Hiç stres yapılacak ya da acı verecek bir işlem değil.

İlk duyduğumda ben de korkunç bir şey sandım. Hamileliğe engel oluyor sandım ama hiç büyütülecek bir şey değil. Gidin bir kadın doğumcuya iki dakikada hallediyor. 10 gün ilişki yasak dedi. burada bazılarına bir ay denmiş. benim doktorum 10 dedi. belki de yaranın boyutu ve yeriyle de alakalı olabilir.

dimaam dimaam geçmiş olsun canım, ilişki sonrası kanama yapıyor muydu yara? Ben rutin smear testinde öğrendim yara olduğunu doktorum antibiyotik ve fitil verdi. Kullandım. 2 ay geçti şu an izindeyim ve ilişki sonrası kanama yapmaya başladı, ben bu kanama yüzünden gebeliğe engel olur mu diye düşünüyorum şu an. Bir de benim gittiğim hastanede dondurma değil yakma yapıyorlarmış. Dondurma daha mı iyi neden doktorun dondurmayı tercih etti?

dimaam dimaam geçmiş olsun canım, ilişki sonrası kanama yapıyor muydu yara? Ben rutin smear testinde öğrendim yara olduğunu doktorum antibiyotik ve fitil verdi. Kullandım. 2 ay geçti şu an izindeyim ve ilişki sonrası kanama yapmaya başladı, ben bu kanama yüzünden gebeliğe engel olur mu diye düşünüyorum şu an. Bir de benim gittiğim hastanede dondurma değil yakma yapıyorlarmış. Dondurma daha mı iyi neden doktorun dondurmayı tercih etti?
İnan hiç sormadım neden donduruyorsunuz yakmak daha mı iyi olur diye. Birden bire gel hadi donduralım dedi. Yok küçükse dursun uğraşmayalım dedim. Durmasın ücretsiz yapıvereyim sana dedi. Öyle oldu hemen. Daha önce hamile kaldığım ay öğrendiğimde doktor antibiyotik verecekti. Geçmezse donduruyorlarmış.

Bu doktor direk dondurdu. Onu bile sormak aklıma gelmedi. Gerçi şu an emziriyorum antibiyotik de veremezdi zaten. Bende kanama hiç olmadı. Bir kere oldu. O da doğum sonrasıydı. Yara mı kanama yaptı yoksa doğum sonrası olduğu için mi kanama oldu onu anlayamadım.

Ama yara engel olmuyor bildiğim kadarıyla. Ben o yarayla hamile kaldım. gerçi yaranın yeri ve büyüklüğü durumu değiştirir mi onu bilmiyorum.

İnan hiç sormadım neden donduruyorsunuz yakmak daha mı iyi olur diye. Birden bire gel hadi donduralım dedi. Yok küçükse dursun uğraşmayalım dedim. Durmasın ücretsiz yapıvereyim sana dedi. Öyle oldu hemen. Daha önce hamile kaldığım ay öğrendiğimde doktor antibiyotik verecekti. Geçmezse donduruyorlarmış.

Bu doktor direk dondurdu. Onu bile sormak aklıma gelmedi. Gerçi şu an emziriyorum antibiyotik de veremezdi zaten. Bende kanama hiç olmadı. Bir kere oldu. O da doğum sonrasıydı. Yara mı kanama yaptı yoksa doğum sonrası olduğu için mi kanama oldu onu anlayamadım.

Ama yara engel olmuyor bildiğim kadarıyla. Ben o yarayla hamile kaldım. gerçi yaranın yeri ve büyüklüğü durumu değiştirir mi onu bilmiyorum.
Teşekkürler canım cevabın için, nasipten öteye geçilmez. İzin sonrası doktoruma gideceğim önümüzdeki Mart'a dek bebiş oldu oldu olmadı hayata kaldığımız yerden devam

Konuya uzun zamandir yazan olmamis insallah birileri görur mesajimi. Rahim agzi yarami yaktıralı 3 hafta oldu bir hafta önce adet oldum normalde 7 gün sürerdi bugun 10. Gün hala kanama var. Adetimmi uzadi yoksa yarami kanama yapiyor anlamadim. Boyle birsey basına gelen varmı sizce acil doktora gözükmelimiyim. Kontrolum 15 gün sonra

yara sorunu bendede var ama çok korkuyorum bu korkuyu nasıl yencem bilmiyorum az olsa iyi ama tamamen sarmış 7 senedir bir türlü cesaretimi toplayamadım.
Benim de yaram var doktor bana fitil verdi 3günde 1 kullan 2 yılda 1 smear testi yaptr. Kontrole gelmene gerek yok dedi. Bu yara gebe kalmama engel olur mu? Ya da gebelikte bi sorun yaratır mı

Yara yaktiranlar lutfen cevap bekliyorum yarayi yaktirdim bir bucuk ay oldu doktor iliski icin 3 ay bekle sonra 3 ay esin korunarak birlikte ol ve 1 sene gebe kalma dedi bu dedikleri normalmi herkesemi aynisi uygulaniyor ilk defa duydum boylesini

Yara yaktiranlar lutfen cevap bekliyorum yarayi yaktirdim bir bucuk ay oldu doktor iliski icin 3 ay bekle sonra 3 ay esin korunarak birlikte ol ve 1 sene gebe kalma dedi bu dedikleri normalmi herkesemi aynisi uygulaniyor ilk defa duydum boylesini
Ben yaktırmadm ama doktor yaktırdkktan sonra 40 gün boyunca ilişki yasak dedi. 3 ay sonrasında çocuk düşünebilirsinz demişti..

Back
X