• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Canim rahim agzinda yaram var.kasik agrim oluyordu alt karin bolgesinde.2yildir kultur yaptirdim bisey cikmadi en son ozel bir labda pcr twsti yaptirdim klamidya cikti.sen hic test yaptirdin mi
Yok canım ya acaba bendede klamidya mi var çok korkuyorum:(
 
Meraba bende saglikocagina spiral taktirmak icin gittigimde rahim agzinda yara oldugunu ogrendim hemsirede yaktirmak yada dondurmak gerek dedi adetim 10 12 gun suruyor yaradan dolayimi uzun olur bel agrimda cok oluyor doktora gitcem ama korkuda var ne yapiliyor doktorda tahlil falan mi cvb yazarsaniz sevinirim oglumda 2 sene spiral kullandim ondan bu yana hep 10 gun suruyor cikarttirdim hamile kaldim simdi 1 yasinda kizim var 1 sene boyunca 3 aylik korunma ignesi vurundum o yuzden adet olmuyordum ignenin etkisi gecince adet oldum
 
Slm kızlar benim yaram vardı yakıldı bir ay oldu dün . Bugün regl oldum . Ama kan gelmiyor siyah birşey geliyor hafif kanlı . Anlam veremedim acaba yaramı düşüyor . Siyah ama korktum bilen yada böyle birşey yaşayan varsa acil cevap verebilir mi 12 gün sonra kontrolum var hemen mi gidim bilemedim
 
Bayanlar bi şe sorucam bu yara vajinal muayene esnasında mutlaka belli oluo di mi?
Ben de vajina dışında küçük pütür pütür bi şe var ama bi kaç tane doktora gittim sorun yok dedi vajinal siğilden şüphelenmiştim onu da yok dediler. Ben biraz pimpirikliyim galiba.
Merhaba,
Son durumunuz nedir acaba? Pütürler geçti mi? Benim de diş yuzeyde pütürlükler var, bi sürü. Dr asit ve camera ile taradi, vulva yüzeyini, ama bir şey yok dedi onlar için. Benim cildim pürüzsüzdü, hatta popo alt kısmında da pütürlükler var. :(
 
Selam kizlar.rahim ağzı yarası yaktırıp rahim ağzında darlik olusan varmi. Ben yaktirdim 2 sene sonra rahim filmi icin gittim dr kesinlikle rahim ağzı açılmıyor cekemem filmi dedi acaba nasil duzelir tamda tupbebek yaptiracakken cok kötü oldu bu
 
arkadaşlar bendede yara vardı hemde cok büyüktü 4 ay önce yaktırdım baya bi acı verdi , allaha şükürki geçti ama yaktırmayı pek tavsiye etmem en iyisi lap yöntemi bende sonradan öğrendim
Merhaba bende 4 ay önce yaktırdım 1 ay ilişki yasaktı hala her ilişkide kanama oluyor, dr gittim yara yok dedi maa neden kanama oluyor hala
 
arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar dilerim.
ben 34 yaşında bekar,çocuk doğurmamış bir bayanım.1.5 ay önce cin 3 ve üzeri oluşan lezyon(halk arasında yara)dan dolayı leep operasyonu oldum.yani rahim ağzındaki kanser başlangıcı olarak görülen lezyon ve anormal hücre değişikliği HGSIL.Kısaca bu konuda sizi bilgilendirmek istedim.
yıllar önce kasıklarımda aniden oluşan bir ağrı sonucunda rahimde yara var ama çok önemli değil demişlerdi.ve küçük olduğu için cerrahi bir müdahaleye gerek yok bu ilaçları kullan sorun kalmaz denildi.öylede oldu ve herhangi bir sorunum hiç olmadı.adetlerim çok sancılı geçmesine rağmen,herhangi bir akıntı vs.sorunum olmadı ve de günü gününe regl olan biriyim.bundan 2 ay önce durup dururken ağrıdan yakınarak izmirde özel bir hast.muayene oldum ve bunun sonucunda dr.smear alalım bir bakalım dedi.1 hft sonra sonucumu almak için dr.aradığımda dünyam başıma yıkıldı.sonuç yukarıda yazdığım gibi kanser hücrelerinin görüldüğünü ve bunun için ileri tetkik yapılması gerektiğini söyledi.tabi şok geçirdim ve inanamadım.hemen o hastaneye gittim ve smear sonucumu aldım.bu arada hemen ailem dr.araştırmasına girdi.meme ve kadın hastılıklarında ihtisas yapmış türkiyede isim olan bir prof. bulduk çok şükür.tlf görüşmelerimizde hastanede yapılan smear'in kendisini(aparatı)istedi.raporu değil.aldım ağlaya ağlaya gittim.küçük özel bir klinik.smearı yanımda inceledi.yaklaşık yarım saat filan sürmedi.sana verilen raporda eksik yazılmış dedi.yani ben yok cnm abartmışlar diye bişey beklerken dahada kötüsü çıktı.yani o hast.detaylı inceleme yapmamış.neyse..
hocam napıcam peki şimdi ben? dedim:KK43:dr.olup olmadığını sordu ve olmadığını söyledim.ağlayarak rica ettim nolur sizin gibi bu konuda uzman birini bana bulun dedim.allah bin kez razı olsun hocamdan yine bu hast.konusunda amerikada ihtisas yapmış bir prof.aradı ve hemen randevu aldı.bu arada yaptığı pataloji sonucunda biopsi ve kürtaj olmam gerektiğini rapor etti.biopsiyide kolkoskopik muayene yaparak alınacağını yani rahim ağzını gösteren bir kamerayla sadece hastalıklı olan yerden parça alımı.yattım o iğrenç masaya anestezi vermicekmisiniz dedim hocaya.gerek yok dedi biraz sık dişini hem parana yazık hem canına dedi.allahım sinirden ölmek üzereydim dr.göre ne var ki..diye içimden konuşmaya başladım.neyse..o aleti yerleştirdi ve parça aldı aynı zamandada kürtaj yaptı.canım yandı tabi ne yalan söyleyim arada çığlıklar attım.ablam yanımdaydı.ve bizde kameradan herşeyi gördük.aynen patoğun söylediği gibi durum aynı çıktı.reglime 1 hft vardı.regliden sonra leep(rahim ağzındaki hastalıklı bölgeyi çıkan elektrikli alet) denilen operasyonu özel bir hst.oldum.bu arada psikolojim filan çöktü tabi.zaten küçük bir operasyon olduğu için yaklaşık yarım saat filan sürmüş.g.aneztezi altında oldum.benim çıkarılan bölge normalden daha geniş ve derindi.bikaç saat hst.dinlendikten sonra eve geldim.15 gün evde dinleneceksin dışarı çıkmak yok dedi.bazı ilaçlar verildi.ve bu arada 1.5 ay cinsel ilişki,hamam,vajinal duş yasak ve kanama ara ara olabilir olmayabilirde dedi.alınan parça tekrar patalog olan pr.gitti.ve çok şükür sonuç iyi geldi.yani daha altlara gitmediğini öğrendik.bikaç gün az az kanamam oldu sonra ara ara koyu akıntı oldu.ve şimdi allaha çok şükür hiçbişeyim yok taş gibiyim:)hesi geçti yine gününde regl oldum.hft.tekrar smear alınıp bakılacak.2.5 ay sonra yine kolkoskopik muayene olucam yani takibe alınacak.
kızlar biliyorum uzun uzun yazdım farkındayım.fakat içinizi rahatlatmak için sizlere örnek olmak istedim.şimdi bunlara çok dikkat edin lütfen.
smear almadan hiçbir dr.yara var şöylede böylede diyemez.yani sadece muayene bu konularda yeterli değil.siz siz olun asla smear aldırmadan sakın bir operasyon olmayın.bu 1.
2.tanıdan asla korkmayın geç kalmaktan korkun.bana iki prof.de dediği eğer sen 6 ay sonra gelseydin bu beynine kadar ilerleyecekti denildi.oluşması yıllar alıyormuş fakat oluştuktan sonra çok hızlı diğer organlara yayılıyormuş.yani ben direkten döndüm.
3.en ufak şikayetinizde ekarte etmeyip hemen dr.gidin.
4.bana denilen hamile kalman ve doğrman için hiçbir sorun yok.tek sıkıntı rahim ağzının daralmasından dolayı erken doğum ihtimali olabilir denildi.
5.artık dondurma,yakma vs.işlemlerinin en geliştirilmişinin ve kesin sonuç olacağı için leep denilen operasyondur.
sormak istediğiniz yada izm.olanlar için yapmam gereken yardım olursa seve seve..
şimdi benim yaşadıklarıma ve şimdi nasıl iyi olduğuma bakarak korkmayın ve moral bulun.
:129:
Merhaba. Ben de cin1 ve kronik servisit teşhisi aldım. Leep yaptıracağım. Sizin durumunuz nedir?
 
Back
X