Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

arkadaşlar bendede yara var bi kaç yıl oldu korkudan gidemyorum
bi bişey soracam yara bel ağrsı yaparmi bu konuda bilgisi olan varmı

Ama yaranı ihmal edersen büyür ve başına daha büyük iler açılır.Bence hemen dr.a git şikayetlerini anlat.Çünkü ilk zamanlar yarayı yakmak gerekmiyor sadece ilaç fitille bile geçebiliyorlar.

Bel ağrısı olmamıştı bende.Bilemiyorum oluyormu yarası olanlarda.

Dr. a gidince bize de haber ver.Sakın bekleme lütfen.Hiç korkulacak birşey yok.

arkadaşlar bendede yara var bi kaç yıl oldu korkudan gidemyorum
bi bişey soracam yara bel ağrsı yaparmi bu konuda bilgisi olan varmı

canım geçmiş olsun bendede yara vardı yaktırdım 15 gün felen oldu şikayetlerimin biri kokulu ve hiç bitmeyen akıntıydı ikinciside bel ağrısıydı yanlız bende spral da vardı belki ondan belim ağrıyor diye senin gibi hiç dr a gitmedim ama en sonunda rahatsız oldum mecburen gitmen lazım ilerde daha büyük sorunlar açar başına. ihmal etme ben gittim yaktırdım dördüncü gidişim olacak alıştım ne yapim sağlığım için her şeye katlandım ve kurtuldum deim ki inş öyledir yaram geçmiştir.hemen randövünü al git bizleride haberdar et acil şifalar hayatım.

arkadaslar Ben Cuma Gunu Doktora Gittim We Ben De Rahim Kanserinden Supheleniyor Doktor Benden Parca Alinacak We Patolojiye Yollanmasi Gerekomus Ben Suan Bitik Bir Durumdayim Henuz Cok Da Gencim Walla Naapcam Bilmiyorum Hic Boyle Bir Sorun Yasayan Warmi Aranizda Rahim Agzinda Yara Falan Bahsetmissiniz De Ben De Buraya Uygun Heralde Die Dusundum Ama

canım ya bekarsın heralde ailende varmı böyle bir rahatsızlığı olan bencede arkadaşların dediği gibi başka bir dr a daha görün karamsar olma herkesin başına gelebilecek bişey tek sen değilsin allah herkese acil şifalar versin canım sana da inş.bizi durmdan haberdar edersen seviniriz.

Son düzenleme:
canım ya bekarsın heralde ailende varmı böyle bir rahatsızlığı olan bencede arkadaşların dediği gibi başka bir dr a daha görün karamsar olma herkesin başına gelebilecek bişey tek sen değilsin allah herkese acil şifalar versin canım sana da inş.bizi durmdan haberdar edersen seviniriz.

bundan bırkac sene ewwel annemın sag yumurtakını almıslardı 20 cm kadar bır kıst wardı baya buyumustu bu yuzden rısklı bı amelıyat gecırmıstı kadın hastalıkları genelde kalıcı olur dıye bılıyorum oyuzden ben de de olmus olabılır tabı babamı kanserden kaybettım annemde de bır kadın hastalıgı olusmustuu ama sukur kı annemde kanser cıkmadı ancak bu ıkı faktor bırkleserek ben de bır sorun yaratacagından korkuyorum doktora henuz daha gıtmedım acıkcası da cok korkuyorum nasıl olacak bılmıyorumsenağlama

bundan bırkac sene ewwel annemın sag yumurtakını almıslardı 20 cm kadar bır kıst wardı baya buyumustu bu yuzden rısklı bı amelıyat gecırmıstı kadın hastalıkları genelde kalıcı olur dıye bılıyorum oyuzden ben de de olmus olabılır tabı babamı kanserden kaybettım annemde de bır kadın hastalıgı olusmustuu ama sukur kı annemde kanser cıkmadı ancak bu ıkı faktor bırkleserek ben de bır sorun yaratacagından korkuyorum doktora henuz daha gıtmedım acıkcası da cok korkuyorum nasıl olacak bılmıyorumsenağlama

CANIM HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN DR A GİT ERKEN TEŞHİS İÇİN GEÇ KALMA BÖYLE DURUMLARDA SOĞUK KANLI OLMAMIZ GEREKİYOR NE ANNENİ NEDE KENDİNİ ÜZME HİÇ VAKİT KAYBETME GELİŞMELERİ BİZLERLE PAYLAŞ DR A GİTMENİ VE SONUÇLARI BİLDİRMENİ BEKLİYORUZ DUALARIMIZ SENİNLE HAYATIM YAŞIN ÇOK GENÇ ATLATACAĞINDAN EMİNİM BU ARADA ŞUNUDA SORMAK İSTİYORUM SİGARA KULLANIYORMUSUN MERAKIMI BAĞIŞLA ÖPÜYORUM SENİ

Slm arkadaşlar konu açtım ama kimse bişey yazmamış.Vajina girişinin alt kısmında yara gibi bişey çok küçük mercimek kadar var sanki orda bi parça gibi sizdekiler rahim içinde galiba.Bu kötü bişeymidir benimki dr gidicem ama içim pekde rahat deil.........

Canım dr.a görün mutlaka.Bizimkinden farklı heralde senin sorunun.Bizimki rahim ağzında oluyor çoğunlukla.

Ahucum korkma canım,sendede olacak diye birşey yok.Ama madem kendini risk altında hissediyorsun her yıl smear yaptırmalısın.Erken teshis herzaman iyidir.

Palyaco Geçmiş olsun canım.İnşallah dondurmayla geçer.Sanırım artık yaktırmak pek önerilmiyor.Ama benim gittiğm hastanede dondurma yapılmıyormuş.Beni konyaya sevk etmek istedi dr. ama ben biraz önce yakılsın diye ısrar etmiştim.

canım ben 9buçuk aylık evliyim ve 25 yaşındayım
ve 5-6 aydır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım 4ay evvel bi dr gittim gebelik düşündüğümü ve kontrole geldiğimi söyledim prolaktinim yüsek çıktı ilaç kullandım vede 5cm kistim varmış oda küçüldü şimdi 3cmmiş
gelelim asıl sorucam konuya
dr küçük bi yaram olduğunu ve yaktırmam gerektiğini söyledi
bende yaktırmasak olmazmı dedim hayır olmaz dedi
işte adetten sonra yapılıyomuş ona göre gel falan dedi
bende nasıl oluyo dedim canın acıycak dedi güldü ve sonra yok uyuşturucaz dedi
yaptırmasak ne oluyo
hamile kalamamış olmamın sebebide bu olabilirmi
ve sen yaptırmışsın
şimdi nasılsın ve tecrübelerin
ne olur yardım et
şimiden çook teşekkürler

canım ben 9buçuk aylık evliyim ve 25 yaşındayım
ve 5-6 aydır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım 4ay evvel bi dr gittim gebelik düşündüğümü ve kontrole geldiğimi söyledim prolaktinim yüsek çıktı ilaç kullandım vede 5cm kistim varmış oda küçüldü şimdi 3cmmiş
gelelim asıl sorucam konuya
dr küçük bi yaram olduğunu ve yaktırmam gerektiğini söyledi
bende yaktırmasak olmazmı dedim hayır olmaz dedi
işte adetten sonra yapılıyomuş ona göre gel falan dedi
bende nasıl oluyo dedim canın acıycak dedi güldü ve sonra yok uyuşturucaz dedi
yaptırmasak ne oluyo
hamile kalamamış olmamın sebebide bu olabilirmi
ve sen yaptırmışsın
şimdi nasılsın ve tecrübelerin
ne olur yardım et
şimiden çook teşekkürler
Merhaba canım,prolaktinle ilgili pek bir bilgim yok ama sanırım haplarla Düzeltilebiliyor.
Kistinde sorun olmaz adetle atılır büyük ihtimal.

Gelelim asıl konuya.Öncelikle 5-6 ay çok erken bir zaman.Yani en azından 1 yıl olmazsa ondan sonra gerekli tetkikler yapılır.Acele edip,stres yapmayın.

Ama tabiki ortada görülen bu sorunlarıda tedavi edin mutlaka.
Benim Yaram ilk başta bir enfeksiyondu önemli değildi.
Doktora gittim kontrol ve testler sonrası önce hap ve fitil verildi.Ben kullandıktan sonra tekrar kontrole gitmedim.
Keşke gitseymişim.Tabi benim canım yanmaya devam etti.Böyle böyle derken en son bende hafif bir yara olduğu söylendi.O sırada ben aşılama tedavisine başladığımdan yarayla hiç uğreşasın gelmedi.zaman kaybı gibi düşündüm.Üst üste başarısız aşılamalardan sonra bi süre ara vermek zorunda kaldım.

Ara vermişken yaramı dondurayım dedim.Kendi kendime dondurmanın daha az acıtacağına inandığımdan.Bu arada artık eşimle beraberlikte bir işkenceye dönmüştü.Çok ağrı oluyordu bazen hafif kanamaoluyordu.

Doktoruma yarayı dondurmaya geldiğimi söyledim.Muayene etti.o kadar da büyük değil yakılmasa da olur dedi.Biz burda dondurmuyoruz,yakıyoruz,istersen seni Konyaya sevk edeyim dedi.

Bende biran önce kurtulmak için yok yakılsın dedim.Hemen beni aldılar yukarı bir odaya ama zangır zangır titredim ben.Neyseki korktuğum gibi olmadı.Acı hissetmiyorsun sadece 1 kez hafif bir şey hissettim.Çok çabuk bitti işlem ve hemen evime dönebildim.Daha sonra gittiğim bir doktor keşke yaktırmasaydın biz doğum yapmamış kadınlara önermiyoruz.Çocuk olmasını zorlaştırabilir deyince ben baya kötü oldum.Pişman oldum.Ama elden ne gelir ki...

30-40 gün ilişki yasağı oldu.Kasımda yaktırdım ben Aralık ta iyileşme süreci.
Ocakta birşey olmadı amaaaaaaa Şubatta hamile kaldım :)) Düşünsene2 aşılama oldum tutmadı.Ama yara yaktırmadan sonraki kendi denemelerimizde 2. ayda pozitifi gördüm.

Şimdi 12 haftalık hamileyim canım.Darısı senin başına inşallah.

Bana sorarsan madem küçük bir yaran var.Önce ilaç tedavisini uygulat.Çünkü benim doktor yaktırmaya hemen yanaşmadı.Öncelikle ilaç tedavisi veriliyor.Benim arkadaşımda da böyle küçük bir yara vardı aynı doktor ilaç tedavisi uyguladı. 5-6 ay sonra onlarda pozitifi gördü.

Ama benim yaram artık ilaçla düzelecek gibi değildi..

Belki başka bir doktora da görünsen iyi olur.İlaç denenmeden yakmanın mantığını anlamadım ben.Yinede karar senin gelişmelerden haberdar et beni.Şeniz

merhaba arkadaşlar ve darkinlife;
bende bugün smear testi verdim inşallah sonuç temiz çıkar çok korkuyoum sadece bir kaşıntı şkayeti ile gitmiştim doktora mantar olabileceğini düşünmüştüm (kabarcık şeklinde şişlikler var bende ) ama doktor rahim ağzı kanserinden şüphelendi moralim çok bozuk, hamileyim bir de, ben ne yaparım öyle bir hastalığa yakalandıysam.:1no2:

ilaçlar ve fitiller verdi ve oradaki kabarcıkların geçmeyebileceğini onları yakmamız gerekebileceğini söyledi. sizin bahsettiğiniz yaralarda benimki gibi mi?

bende bugün smear testi verdim inşallah sonuç temiz çıkar çok korkuyoum sadece bir kaşıntı şkayeti ile gitmiştim doktora mantar olabileceğini düşünmüştüm (kabarcık şeklinde şişlikler var bende ) ama doktor rahim ağzı kanserinden şüphelendi moralim çok bozuk, hamileyim bir de, ben ne yaparım öyle bir hastalığa yakalandıysam.:1no2:

ilaçlar ve fitiller verdi ve oradaki kabarcıkların geçmeyebileceğini onları yakmamız gerekebileceğini söyledi. sizin bahsettiğiniz yaralarda benimki gibi mi?

canım geçmiş olsun. korkma hiç bir problem olmasa bile semear testini her kadından alıyorlar.bende yaptırdım temiz çıktı.kabarcıklar rahim ağzındamı sen görebiliyormusun yara görülmüyor kabarcık nasıl bişe anlamadım biraz daha aydınlatırsan sevinirim bence moralini bozma eminimki temiz çıkacaktır durumdan bizi haberdar edersen iyi olur geçmiş olsun

Canım 14 haftalık hamilesin sanırım.İnşallah bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın.
Bizim yaralar gözle bakınca görülmeyecek kadar içeride canım.Anlaşılan seninki fazla içeride değilmiş.
Ben yaramı yaktırmıştım.Ama hamileyken yaktırma bence.iyice bir araştır.Bir doktor la kalma derim ben.

ben aynaya baktığımda görebiliyorum ama içinde de varmı bilmiyorum küçük küçük sivilce gibi şeyler var aşırı da kaşıntım var

Canım bu sivilce dediğin şeyler genital siğillerden olmasın ?

Geçmiş olsun.Umarım iyileşirsin.

evet canım onlar genital siğilmiş smear test sonucum da temiz çıktı çok şükür bunlar gebeikte olan şikayetlermiş ama her hamilede olmazmış bünyem zayıf olduğu için olmuş bende
ilginiz için teşekkür ederim

Evet kesinlikle size katılıyorum bende bir ay önce yarayı yaktırdım yaklaşık iki sene kordkudan gidemedim akıntılar,adetim ve ağrılarım fazla olmaya başlayınca ne olursa olsun gitmeliyim dedim ve doktora gidip yaramı yaktırdım gerçektende hiç bir şey anlamadım tam 3 dk sürdü hiç bir acı hissatmedim sadece cıs cıs sesi ve duman 2 sene boyunca cektiğim ağrılar boşunaymış keşke ilk öğrendiğimde yaktırsaydım inanın hiç bir acı hissetmiyosunuz o çatal korkusunu yenelim lütfen

canım en son gittiğim doktor o siğillerin gebelik sonlandığında kendiliğinden geçeceğini söyledi zaten 3 ay kaldı doğuma gebeliğimin 24. haftasındayım şu anda. bekleyeceğim bende inşalah geçer

Ben 1,5 ay önce yaktırdım..ki hiçbir şikayetim yoktu aslında ama bebek düşündüğümüz için dr. yakalım dedi..
yaklaşık 15 gün kanamam oldu sonra adet oldum zaten..yani nerdeyse 1 ay lohusa gibi kanama geçirdim.Yaram büyük olduğu için kanamalar normalmiş..baştan çok korkmuştum çünkü..1 ay ilişki yasaktı.
Şimdi normale döndüm..sakın ihmal etmeyin kızlar sonra başınıza dert olur daha zor tedaviler gerektirebilir..
Uyuşturucu iğne yapılıyor zaten lokal olarak uyuşturuluyor o bölge..ben acı hissettim hissetmesine ama napalım..o koltuğa oturduktan sonra zaten her geçen dakika bir başka macera..ha yara yaktırmışsın, ha smaer aldırmışsın değil mi ama...
:kahve:

canım en son gittiğim doktor o siğillerin gebelik sonlandığında kendiliğinden geçeceğini söyledi zaten 3 ay kaldı doğuma gebeliğimin 24. haftasındayım şu anda. bekleyeceğim bende inşalah geçer
İnşallah geçer de rahatlarsın canım.Hayırlı bir hamilelik diliyorum sana şimdiden.

Ben 1,5 ay önce yaktırdım..ki hiçbir şikayetim yoktu aslında ama bebek düşündüğümüz için dr. yakalım dedi..
yaklaşık 15 gün kanamam oldu sonra adet oldum zaten..yani nerdeyse 1 ay lohusa gibi kanama geçirdim.Yaram büyük olduğu için kanamalar normalmiş..baştan çok korkmuştum çünkü..1 ay ilişki yasaktı.
Şimdi normale döndüm..sakın ihmal etmeyin kızlar sonra başınıza dert olur daha zor tedaviler gerektirebilir..
Uyuşturucu iğne yapılıyor zaten lokal olarak uyuşturuluyor o bölge..ben acı hissettim hissetmesine ama napalım..o koltuğa oturduktan sonra zaten her geçen dakika bir başka macera..ha yara yaktırmışsın, ha smaer aldırmışsın değil mi ama...
:kahve:

Bende bebek düşünüyordum.En çok da bu yüzden yaktırmak istemiyordum.zararlı diye duymuştum.Ama yaktırdım.1 ay ilişki yasaktı.Ondan sonraki ilk ay değil 2. ay hamile kaldım.
İnşallah sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.Bazen yaralar bebebk oluşumuna engel olabiliyormuş.

Benim doktorum uyuşturmadı.Zaten orda yara derin değilse acı hissedilmiyor.ben sadece bi kez iğne batar gibi hafif bi şey hissettim.ay diyince zaten doktor hemen çekiyo.Bi daha da olmadı.İyiydi benimki.

arkadaşlar smir testi yaptırmak için kadın doğumcuya gittim
smirim temiz çıktı rahim ağzı saplı polip varmış
onu genel anesteziyle alalım dediler küçük bir operasyon geçirdim bu operasyonda saplı polibin saplı kısmı rahim ağzı yırtık olduğu için doktorum çıkartamamış rahim ağzının dört köşeside yırtık bunun için
rahim ağzı dikilcek ve sap çıkartılacak dedi doktorum bu artık ameliyat rahim ağzı dikim ameliyatı olan varmı genel anesteziylemi oluyor alttanmı dikiliyor yoksa karındanmı açılıyor
anestezidede çok korkuyorum
ya bir terslik olursa uyanamassam diye bana akıl verin lütfen eşiim bana bıraktı sen bilirsin diyor sizinle paylaşmak istedim
senağlama

arkadaşlar kkorkmayın serklajla 40.hf da doğum yaptım.tabi acil serklaj old.için 20.hf da atılmıştı. sürekli yattım,32 hftaya kadar heyet raporu verdi dr.um.oğlum 2 yaşında ve şimdi ben tekrar hamileyim hem de 26.hf tadyım.14.hf serklaj atıldı....herşey yolunda. merak etmeyin....çok dikkatli olun..sıcak duş,yürüyüş,ağır iş yapma dedi dr. dinlen dedi.ilaç kullanmıyorum hiç..oğlumda da vermemişlerdi.HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK İNŞALLAH...MERAK ETMEYİN.....

kızlar bendeki yara derinde ve çok büyük dedi doktor dondurma işlemi yaptık bizde yanlız sormak istediğim yaptıranlara hiç antibiyotık filan verdilermi birde çalışamaz raporu aldınızmı ????

Back
X