Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

bnm de küçük bi yaram varmış, dr kültür aldı ona göre ilaç yazıcakmış.. ilaçla geçmesse en kötü ihtimal dondurucak.. nie oluyor ki bu yaralar sebebini bilen varmı?

yaralar tedavi edilmeyen enfeksiyon sonucu ve ilişki sırasındaki tahrişten kaynaklı oluyormuş.. geçmiş olsun. benim de sorunum tıpkı sizin gibiydi küçük yara.. ilaçla geçmedi dondurdum iyiyim şimdi..

yaralar tedavi edilmeyen enfeksiyon sonucu ve ilişki sırasındaki tahrişten kaynaklı oluyormuş.. geçmiş olsun. benim de sorunum tıpkı sizin gibiydi küçük yara.. ilaçla geçmedi dondurdum iyiyim şimdi..

ben bebek düşünüyorum yakın bir zamanda.umarım dondurmak zararlı değildir hamilelik için

merhaba kızlar ben yaklasık 1 yıldır korunmyoruz ama bebek olmuyo neyse bı suru test yaptık fılan normal hersey bugun bı daha doktora gıttım rahım de yara var dedı ve fıtıl verdı 1 hafta kullan dedı gecmezse donduralım deddıı dondurup ta hamıle kalmak ıstemeyenler bana sıkayete gelıodu dedı ne gusel korunmuoduk hamıle olmuyoduk ama sen dondurdun bak hemen hamıle olduk dıye bana ümit mi verdi bilmiorum ama gecmezse naapayım donduryım mı sizcee:S:S:S

merhaba kızlar ben yaklasık 1 yıldır korunmyoruz ama bebek olmuyo neyse bı suru test yaptık fılan normal hersey bugun bı daha doktora gıttım rahım de yara var dedı ve fıtıl verdı 1 hafta kullan dedı gecmezse donduralım deddıı dondurup ta hamıle kalmak ıstemeyenler bana sıkayete gelıodu dedı ne gusel korunmuoduk hamıle olmuyoduk ama sen dondurdun bak hemen hamıle olduk dıye bana ümit mi verdi bilmiorum ama gecmezse naapayım donduryım mı sizcee:S:S:S

geçmezse kesinlikle dondur.. yara sürekli enfeksiyon üretir bu da hamile kalmanı zorlaştırır.. benim doktorum yara için bana şöyle demişti; yara üstünde sinekler dolaşan bi çöplük gibi.. çöplüğü temizlersek sinek de kalmazzz.. :)

mrb aranızda yarasını yaktırıp sonrasında doktorun fitil yazdığı kimse var mı kızarıklık varmış rahimde enfeksiyon içinmiş

benim yaram dondurulduktan sonra önlem amaçlı 10 gece doktorun verdiği fitili kullandım ve o 10 gün süresince de ilişki yasağım vardı...
sonrasında iyileşti...

merhaba hanımlar
benimde rahim ağzı yaram varmış..doktor pek geçecek gibi durmuyo yakıcaz dedi..yarın öğlen gidicem yakıcak damardan iğne yapıcaz acı hissetmemen için dedi:26:
doktora dedimki işte yara yaktıranların çocuğu olmuyomuş felan yok öyle bişey dedi halkın uydurması..
iltihap yaptığından dolayı spermleri öldürüyomuş hamile kalmayı zorlaştırıyomuş..
(ki ben bebek için tedavi görüyorum aynı doktorda)
eltiminde yarası varmış yaktırmış onda bel ağrısı yapmış çokk falza hatta bel fıtığından şüphelenmişler emar çektirmiş ama bişey çıkmamış meğer ağrıyı bu yara yapıyomuş..
yaktırdıktan 2 ay sonra ikizlere hamile kaldı şimdi doğdular bile :)

bendede akıntı ve ilişki esnasında acı oluyodu :25:

inşlh yarını sorunsuz bir şekilde atlatırım

cnm çok doğru söylemiş ben 5-6 ay bunun tedavisini gördüm ilaçla ama olmadı sonunda dondurdum...1-2 ay sonra tekrar nüksetti yine ilaç denedik olmadı şikayetlerimin çok olduğu bi gün dr gittim muayene esnasında hemen tekrar dondurcam dedi...dondurdum fakat enfeksiyonum hiç geçmiyodu sonra dr değiştim yeni dr bana da kocamada ilaç verdi onun üzerine şu an çok daha iyiyim...

merhaba hanımlar
benimde rahim ağzı yaram varmış..doktor pek geçecek gibi durmuyo yakıcaz dedi..yarın öğlen gidicem yakıcak damardan iğne yapıcaz acı hissetmemen için dedi:26:
doktora dedimki işte yara yaktıranların çocuğu olmuyomuş felan yok öyle bişey dedi halkın uydurması..
iltihap yaptığından dolayı spermleri öldürüyomuş hamile kalmayı zorlaştırıyomuş..
(ki ben bebek için tedavi görüyorum aynı doktorda)
eltiminde yarası varmış yaktırmış onda bel ağrısı yapmış çokk falza hatta bel fıtığından şüphelenmişler emar çektirmiş ama bişey çıkmamış meğer ağrıyı bu yara yapıyomuş..
yaktırdıktan 2 ay sonra ikizlere hamile kaldı şimdi doğdular bile :)

bendede akıntı ve ilişki esnasında acı oluyodu :25:

inşlh yarını sorunsuz bir şekilde atlatırım

cnm çok geçmiş olsun bende diğer topikten merak ediyodum seni...korkulacak bişey yok sadece 2-3 dakika sürüyo umarım şifa olur...

arkadaşlar benimde rahimde yara varmış.gebe kalamıyorum diye gittim dr bana iltihabın var diye verdi ilaçları.yarayıda dondurcam yoksa gebelikte düşük yaptırabiliyor dedi.ama dr dan memnun kalmadıgım için başka bir dr a gittim o da muayenede iltihabımın geçtigini söyledi.yaran çok ufak eğer seni rahatsız etmiyorsa kalabilir dedi.bende etmiyor dedim gerçektende bir belirti vermedi.ama sordum gebelige engel mi diye dr engel değil dedi önceki doktorum düşük yaparsın fln demişti dedim böyle bir şey yok düşük riski her gebelikte vardır dedi.iyice kafam karıştı benimde.siz ne dersiniz ?

evet kızlar bende yaktırdım dün çok şükür sorunsuz atlattık
kısaca nasıl olduğuna dair bilgide vereyim
doktorum acıyı hissetmemem için çok hafif koldan narkoz verdi bana uyumadım ama hiç bişey hissetmedim zaten 5 dk sürmedi bile sadece o pis kokuyu duydum
fitil ve krem verdi
14 gün kullanıcam sonra kontrole gidicem..
çok hafif koyu renkli akıntım oldu ordan ilk kalktığımda sonrasında akıntım oldu sadece şimdi hala devam ediyo..doktora kanlı olursa ne yapayım dedim olabilir ama aşırı olursa gelirsin dedi ki çok şükür yok hiçbişey :nazar:
doktora neden dondurma değilde yakma yapıyoruz dedim dondurmada tekrarlama riski daha yüksek oluyo dedi :26:
inşlh bir daha yaşamam yaşamayız rabbim hepimize şifa versin inşlh

cnm çok doğru söylemiş ben 5-6 ay bunun tedavisini gördüm ilaçla ama olmadı sonunda dondurdum...1-2 ay sonra tekrar nüksetti yine ilaç denedik olmadı şikayetlerimin çok olduğu bi gün dr gittim muayene esnasında hemen tekrar dondurcam dedi...dondurdum fakat enfeksiyonum hiç geçmiyodu sonra dr değiştim yeni dr bana da kocamada ilaç verdi onun üzerine şu an çok daha iyiyim...

cnm çok geçmiş olsun bende diğer topikten merak ediyodum seni...korkulacak bişey yok sadece 2-3 dakika sürüyo umarım şifa olur...

sağol tatlım..evet atlattım çok şükür
inşlh bir daha yaşamayız hiç birimiz bir an önce bebişlerimizde gelir :16:

arkadaşlar benimde rahimde yara varmış.gebe kalamıyorum diye gittim dr bana iltihabın var diye verdi ilaçları.yarayıda dondurcam yoksa gebelikte düşük yaptırabiliyor dedi.ama dr dan memnun kalmadıgım için başka bir dr a gittim o da muayenede iltihabımın geçtigini söyledi.yaran çok ufak eğer seni rahatsız etmiyorsa kalabilir dedi.bende etmiyor dedim gerçektende bir belirti vermedi.ama sordum gebelige engel mi diye dr engel değil dedi önceki doktorum düşük yaparsın fln demişti dedim böyle bir şey yok düşük riski her gebelikte vardır dedi.iyice kafam karıştı benimde.siz ne dersiniz ?

cnm mrb öncelikle geçmiş olsun yaranın da sanırım knedi içinde tehlikeli olanı var ya da hafif olanı var...iltihaplı akıntılı bi yara da hamilelik zorlaşır demişti doktorum...eğer yaran ilaçla tedavi edilecek kadar küçükse operasyona gerek yoktuur heralde....kafanın karışmasına gerek yok cnm doktoruna güveniyorsan söylediklerini uygula bence...

evet kızlar bende yaktırdım dün çok şükür sorunsuz atlattık
kısaca nasıl olduğuna dair bilgide vereyim
doktorum acıyı hissetmemem için çok hafif koldan narkoz verdi bana uyumadım ama hiç bişey hissetmedim zaten 5 dk sürmedi bile sadece o pis kokuyu duydum
fitil ve krem verdi
14 gün kullanıcam sonra kontrole gidicem..
çok hafif koyu renkli akıntım oldu ordan ilk kalktığımda sonrasında akıntım oldu sadece şimdi hala devam ediyo..doktora kanlı olursa ne yapayım dedim olabilir ama aşırı olursa gelirsin dedi ki çok şükür yok hiçbişey :nazar:
doktora neden dondurma değilde yakma yapıyoruz dedim dondurmada tekrarlama riski daha yüksek oluyo dedi :26:
inşlh bir daha yaşamam yaşamayız rabbim hepimize şifa versin inşlh

sağol tatlım..evet atlattım çok şükür
inşlh bir daha yaşamayız hiç birimiz bir an önce bebişlerimizde gelir :16:

cnm çok geçmiş olsun....akıntının bir kaç gün sürmesi normal cnm.kendini soğuktan koru enfeksiyon kapmamaya çalışmalıısn...bana 3 hafta da ilişki yasağı vermişti doktorum...ben 2 kez dondurdum ve enfeksiyon kapıyordum grip dahi olsam etkiliyordu bi sürede ilaç tedavisiyle şu an çok şükür iyiyim...inşallah yakında bebişimde benimle olur o zaman daha iyi olacağım...:1:

cnm mrb öncelikle geçmiş olsun yaranın da sanırım knedi içinde tehlikeli olanı var ya da hafif olanı var...iltihaplı akıntılı bi yara da hamilelik zorlaşır demişti doktorum...eğer yaran ilaçla tedavi edilecek kadar küçükse operasyona gerek yoktuur heralde....kafanın karışmasına gerek yok cnm doktoruna güveniyorsan söylediklerini uygula bence...

cnm çok geçmiş olsun....akıntının bir kaç gün sürmesi normal cnm.kendini soğuktan koru enfeksiyon kapmamaya çalışmalıısn...bana 3 hafta da ilişki yasağı vermişti doktorum...ben 2 kez dondurdum ve enfeksiyon kapıyordum grip dahi olsam etkiliyordu bi sürede ilaç tedavisiyle şu an çok şükür iyiyim...inşallah yakında bebişimde benimle olur o zaman daha iyi olacağım...:1:

sağol canım
evet akıntının olması normalmiş...ayy işte kendimi hiç koruyamıyorum soğuktan yaa neyse hemen ayaklarıma çorap giymekle başlıyim :1:
ben şu an krem ve fitil kullanıyorum ilişki zamanını söylemedi ama 14 gün sonra fitil bitince gidicem o zaman bakıp söyler herhalde :77:
nişlh canım daha fazla beklemeyiz tüm anne olmak isteyenler :38:

[QUOTE=saribeybi;19263663

teşekkür ederim cnm herkese geçmiş olsun bebiş isteyenlerede allah aratmadan versin :( doktora güveniyorum fakat ilaçla sadece iltihabı geçirebildik yara geçmedi.çok küçük dedi dr.rahatsız etmiyosa kalabilir dedi.ama ben zar zor hamile kalıpta bu yara yüzünden bebegimi kaybedermiyim korkusu taşıyorum.
dr.gayet rahat bi şekilde düşük riski her gebelikte vardır dedi.
ben okadar rahat olamıyorum malesef çünkü 6 aydır bebeğim olsun diye ugraşıyorum :(

evett kızlarr bende 1 hafta once dondurdummm ama benım ole 2 3 dk fılan surmedıı hemencık 1 dk fılan var yada yok yanı agrı desen hıccccc hıssetmedımm hemencecıkk bıtttı anlamadım bılee ama tek basıma gıtmıstım ve cokk korkmustum cook dua ettım ondandırr. bence korkmanıza gerek yk sımdı fıtıl kullanıorum 1 ay ılışkı yasak sonrasında ıkıncı aydan sonra kontrole gıdıcem fıtıl olarakta bıokadın verdı bakalım ıns gecmıstırr de bebeklerımıze kavusuuruss bebısıımmm hersy senın ıcınnngel artıkkkk aaaaaaaaa kızıorum amaaaa:47::47::47:
:69::69::69::69:

bu yaralar neden oluşuyo acaba yaktırınca sorun kalmıyomo tekrar olurmu

küçük yaralar dondurma işlemi ile de geçiyor ama yara büyükse yakma tercih ediliyor... kötü kaynaklı bir virüs sonucu değilse tekrarlamaz... ancak hpv virüsünün tehlikeli türleri ile ilgiliyse tekrarlama olasığı var bu sebeple smear(pap) testinin 6 ayda bir rahim ağzı yarası geçirmiş kadının yaptırması gerekli...

Back
X