Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

doktorum 15 güne geçer dediama geçmedi ilişkiyede girdim bide :( epey zorlandım ama anlamıyorum ki 1 y diyen var 2 ay benim doktor niye 15 gün dedi bunu anlamadım.hafif böyle az kanamam var bazen sarı akıntım da oluyor ama şeffaf su ile beraber açık renk kan geliyor bazende kahverengi oluyor rengi ...böyle bir durum olan varmı benim 15 gündür böyle 15 günüde geçtim ikinci 15 e girdim bu ayın sonunda 1 ay olcak ..sizce ne yapmalıyım doktoru arasam mı ne etsem

Son düzenleme:
Ben Mart ayında yaktirdim suan 3 aylık hamileyim yaktirdiktan sonra uzun bir süre değişik su gibi hafif kanlı gibi akinti geldi ama sonra düzeliyor kesinlikle 15 gunde değil ama ben esimle herhalde tam hatırlamıyorum ama belki 2 ay gibi bir süre iliskiye girmedim biraz zor iyileşti benim tabi tekrar baktiramadim şimdide hamileyim inşallah sorun yoktur

ben bir hata edip girdim ilişkiye canımda yandı zaten poffff ne yapcam inş tez zamanda iileşir ama ondan sonra kanamam biraz daha fazlalaştı gibi tam iyileşecek gibiydi gene gelmeye başladı o akıntılı kırmızılıklar.birde adet olmayı bekliyordum onuda olamadım birbirine karıştı ikiside.umarım ters birşey yoktur sabır edecez bakalım bu yara işi canımı biraz sıktı milletin iyileşiyo benimki neden bu kadar geç diye ama genede senin yazdığını okuyunca biraz rahatladım tk ben değilmişim demekki

bugün rahim ağzındaki yaramı dondurttum....1 gr acı hissetmedim ..karnımın içi serinledi çok az o da :21:çok ama çok korkuyordum boşuna kasmışım kendimi günlerce ..tesadüfen farkedildi diyeceğim ama kaşıntı,aşırı yanma ve akıntı sorunum vardı önceki doktorum mantar ilaç verdi yolladı ama hiç iyileşmedim 9 ay bu kaşıntı ve yanmayı çektim yapmadım şey kalmadı..sonra şimdiki doktorumun iyi olduğunu duydum, bide ona gideyim dedim halbuki yara varmış :20:sıkıntılarımın sebebi oymuş !!!!çocuğum olmadığı için donduralım dedi sonra çocuk için tedaviye başlarız dedi..1 buçuk yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım doktor yara da etkileyebilir kişiye göre değişebiliyor dedi biz önlemimizi alalım ne olursa olsun dedi...harika bir doktor Allah razı olsun ondan onun sayesinde rahatladım ....

sakın korkmayın ertelemeden tedavinizi yaptırın :46:

arkadaşım aynı durum bendede vardı ve şuan hamileğim merak etme bebek oluyor darısı başına;))

papatya çok teseekkür ederim öncelikle... umarım cok rahat bir sekilde bebişini alırsın... bende hala tık yok. sende sadece yara vardı dimi. bende polipte var : (( galiba başka doktora gidicem ve polibi aldırıcam...

PAticik Nerdesin kimse yokmu ya benim kanama bitti gibi 2 gün olacak bugün ama akıntı var gibi hafif sarı beyz karışık gibi çok az ama nOrmal mı? Sendede oldu mü ? Normalde kadından akıntı gelir degilmi? Benim genc kizligimdan beri böyle akıntım çok gelirdi sarı beyaz çok gelirdi o yüzden normali nasıl oluyor bilmiyorum ben. :( şimdi bide vajinal kültür yaptırıyorum sonuc çıksın bakalım cuma gittim Dr sende enfeksiyon var dedi kullanmadığım ilaç kalmadı ne enfeksiyonmus anlamadım izmirde ki Dr enfeksiyon var demedi bana. Sendede varlığına enfeksiyon bu yaktirmaktan dolayı oluyor olamaz mı ki ?

benimde yara vardı uzun zamandır korkuyordum yaktırmaya fitil falan kullanadım ama yara yakılmayınca geçemez dedi dr.. ve en sonunda dün cesaretimi topladım ve yaktırmaya gittim arkadaşlar korkmayın öle acı veren bişey değil rahatsızlık hissediyorsun bide yanık kokusu geliyo sana .bi fitil verdii 1 ay yakınlaşma yok dediii..................ve çıktım günlük hayatıma devam ettim...............

doktorun kimdi canım hangi şehirde yaşıyorsun. ben ankaradayım bu konuda iyi bir doktor arıyorumda

bana mı sordun yoksa benmi üstüme alındım bilmiyorum da ama yazayım yine:21: ben İzmir'de yaşıyorum özel bir hastanede yaptırdım ...çok memnunum doktorumdan...çok korkuttular beni ama şimdi 10 kere olsa korkmadan yaptırırım :34:

Merhaba 2hft once cok kanamadan spiralimi cikardim o sirada doktorum cok buyuk bir yara oldugunu kanama bitince smear testi yapilacagini soyledi ona gore dondurma islemi yapilacagini soyledi. Smear de bazen kanser hucreleri tespit ediliyormus ben cok korktum ya. Kanamam bitti simdi gidip test yaptirmam lazim ama korkuyorum. Ya kotu bisey cikarsa diye. Aranizda yatasinda kotu huylu huvrelere rastlanan var mi?

Ben Samsun da Büyük Anadolu hastanesinde Aynur Dagdemire gidiyorum.Doğumumuda Aynur hanım yaptırdı ona güvenim sonsuz..İlişki sonrası kanama şikayetiyle gittim herkes gibi bendende smear testi alındı Allah'ıma bin şükürler olsun temiz çıktı yakalım dedi ve hiç sorgulamadım ama herkes gibi bende internetten araştırdım dondurma yaktırma 2 teknik uygulanıyor ama benim dr.um bunu uygun gördüğüne göre bir bildiği vardır dedim fitil verdi ve sonrasında adet dönemi bitti gittim beni uyuttular bildiğiniz ameliyathanede oldu dr.um yanıma geldi elimi tuttu korkacak hiç birşey yok uyandıgında hiç birşey hissetmiceksin dedi ve Allah razı olsun gerçekten uyandım beni yatırdılar sersemlik vardı çünkü iyice ayıldım çıktım yanına 1 ay ilişki yasak adet ol bitsin gel bakalım dedi şuan sadece su gibi sarı akıntım var 1 hafta oldu yogunlugu bitti kan falan yok ama ileriki günlerde nasıl olur bilmem umarım daha tekrarlamaz..sakın korkmayın arkadaşlar korkarak sağlığınızı dahada bozmayın Allah hepimize şifa versin..

Konuyu görünce bununla ilgili annemin yaşadıklarını yazmak istedim. Annemdede yara vardı doktoru çocuğun oluyorsa bu yüzdendir dedi yarayı yaktı ve yaklaşık 12-13 sene önce oluyor bu olay çok zaman geçmeden annemin hamile olduğunu öğrendik şuan 12 yaşında bir kız kardeşim var.

arkadaslar benim rahimdede yara var ve doktor kesinlikle yakmamız gerektigini söyledi yarın gidicem bakalım nasıl dayanıcam:((

cnm hic korkma ablamda da vardi gecen sene yara, dondurttu o, dr ole solemisti, hic cani yanmamisti biliomusun. hic korkma yani, ablamin cani cok tatlidir, onunki acimadiysa kimsenin acimaz :) saka bi yana gercekten korkma ve sakin ihmal etme, hemen yaktir cnm. gecmis olsun

benim de rahim ağzında yaram var, küçük olduğunu ve operasyona gerek olmadığını söylemişti doktorum ama ilişkiden sonra kanamam oluyor ne yazık ki. yarın sabaha randevu aldım doktorumdan tekrar. bir de bebek istiyoruz üstelik ve 1 senedir olmuyor. çok da sıkıldım artık.

ankarada bu konuda hangi doktor iyidir onu da bilmiyorum. yoksa bu rahim ağzı yaralarında çok iyi doktor aramaya gerek yok mudur?...

benim de rahim ağzında yaram var, küçük olduğunu ve operasyona gerek olmadığını söylemişti doktorum ama ilişkiden sonra kanamam oluyor ne yazık ki. yarın sabaha randevu aldım doktorumdan tekrar. bir de bebek istiyoruz üstelik ve 1 senedir olmuyor. çok da sıkıldım artık.

ankarada bu konuda hangi doktor iyidir onu da bilmiyorum. yoksa bu rahim ağzı yaralarında çok iyi doktor aramaya gerek yok mudur?...

canım eger ozel hastane dersen bılmıyorum ama devlet hastanesınede bı doktr bılıyorum ben ona yaptırdım harıka bı kadın ve op. doktor zaten kendısıde

canım eger ozel hastane dersen bılmıyorum ama devlet hastanesınede bı doktr bılıyorum ben ona yaptırdım harıka bı kadın ve op. doktor zaten kendısıde

ben özelde bugün dondurttum yarayı..evime yakın bir klinikte normal muayene için gittiğim doktoruma yaptırdım.
işlen 5 dakika falan sürüyor. sadece sonlara doğru adet ağrısına benzer ağrım oldu bir de kasıklarım sancıdı soğuktan..onun dışanda işlemde dayanılmayacak birşey yok...bir de benim canım çok tatlıdır ona rağmen çok acımadı dondurma işlemi sırasında...
Amaaaa, benim sonrasında çok sancım oldu. Burda birkaç arkadaş daha yazmış zaten. yoğun bir adet sancısı ve o rahim ağzında batma acıma tarzı bir ağrı. Doktorumda zaten sancın olabilir ilaç kullanabilirsin demişti. Eve gelince hemen ağrı kesici içtim ama o etkisini gösterene jadar bir yarım saat 40 dakika kıvrandım. İşlemden 15-20 dakika sonra da akıntım başladı yoğun bir şekilde. pembemsi bir renkte devam ediyor...
burda bazı arkadaşlara doktorları fitil vermiş. bana ilaç falan vermedi. sadece 15 gün ilişki yok, 1 ay sonra da kontrole gel dedi o kadar

yara dondurma işlemini dün yaptırdım bende. işlem sırasında acı hissetmedim fakat sonra inanılmaz bir ağrı ve mide bulantısı oldu. 2-3 saat geçmedi. doktorum bunun bazı kişilerde olabildiğini söyledi. ama dünden beri benim de aynı şekilde sürekli akıntım geliyor. sırılsıklam oluyorum her defasında... bu kadarı normal mi acaba?

ben yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım sezaryen ile olmuştu doğumum dr kontrolüne gittimde rahim ağzında yara var dedi korkumdan gidip donduramıyırum benim gibi geciktiren oldumu tedavisini daha adetde görmedim drum adet gör yada görmessen gel dedei ama o masaya yatmaktan çok korkuyorum anlatamam

hanımlar hepinize geçmiş olsun sayfaların tümünü okuyamadım ama nette yaptığım araştırmalar sonucunda kendimdede rahim ağzı yarası olabileceğini düşünüyorum. 2,5 yıllık evliyim 16 aylık bir kızım var benim şikayetlerime gelince; aşırı akıntım var yıllardır geçmiyor antibiyotik vs. ilaç kullanmama rağmen devam ediyor. kokulu ve sarı bi akıntı. bide ben evlendiğimde vajinismus yaşadım 2 ay kadar ama hala ilişkide aşırı canım acıyor tam birleşme olduğunda çok yanma oluyor sanki kesiliyor gibi acıyor üstelik jinekolojik muayenede olamıyorum doktora en son geçen yıl gittim ama malesef muayene edemedi çünkü canım çok acıdı sadece üstten ultrasonla baktı yumurtalıklarda sorun yok dedi ama tabi rahim ağzını göremedi size sormak istediğim ne gibi belirtiler oldu rahim ağzı yarasında? tedavisi sadece yakmak yada dondurmakmı yaranın? ilaçla mümkün deilmidir? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

ilgilendiğin için sağol canım
doktorun parça almaktan kastı smear mı.onun kolay bir işlem olduğunu burda yazmışlar.eğer dr onu kastetmişse sorun yok
şimdilik dr fitil ve ilaç verdi onu kullanıyorum ama başka bir doktora daha görünücem
sonrada tedaviye başlıcam

merhabalar...
ben sizin rahim ağzı yarası bölümünde 2009 tarihli bir yorumunuzu gördümde.ve benimle aynı sorunu yaşamışsınız sanırım.genede emin olamadım ve sormak istedim...parça alımı yani biyopsi oldum 1 hafta önce.ama kanamam durmadı.doktoru aradım bu olumsuz bir şey dedi.yakma tedavisi yapılacak bana.muhtemelen önce parça alınan yere,daha sonrada rahim ağzına.ama korkuyorum.kanamamın olması yakma sonrasndada tedavi olamıyacağım endişesini doğurdu.ameliyat yada radyoterapi ihtimalleri geliyor aklıma.neyse uzattım kusura bakmayın...siz şuanda nasılsınız ? operasyonlarınız nsl geçti ?...rahatsız ettiysem özür dilerim :)

Back
X