Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Arkadaşlar benimde yaramı dondurmam gerekiyor bana önerebileceğiniz hastane yada doktor varmı ?

bende de aynı sorun var ve nereye gıdıcemı bılmıyorum ,bısey yaptırmakta ıstemıyorum aslında ama buyuk dedı yaram ıcın. bende ıdrar sorunuda cıkta yaradan dolayı dusunuyorum ama emın degılım aynı seyı yasayan varmı arkadaslar

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım..

yara dondurmayla alakalı sorum olucaktı. anadoluyakasında hangi devlet hastaneleri yara donduruyor bilginiz var mı?
Zeynep kamil ve numuneye gittim fakat bizde yok diyorlar.gebe kalmak istiyorum ama yaradanda korkuyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim

İki gün önce her şey normal sanıp ikili tarama testi yaptırmak için gittiğim doktorda bebeğimin kalp atışlarının durduğunu öğrendim.bebek kürtajla alındı.Allah kimseye yaşatmasın.kürtajda rahim ağzında yara olduğunu dondurulması gerektiğini söyledi doktor.yeşil akıntı vardı ve enfeksiyon bebeğe zarar veriyor.
daha önceki muayenelerde hiç bir şey söylemediler yoksa önceden bebeğimi kaybetmeden çaresine bakardım.şimdi bazıları gebeliğe engel mi diye yazmışlar gebeliğe engel değil ama bebeğin tutunmasına engel olabileceğini düsünüyorum.
tüm tedavılerimi olduktan sonra Allah tekrar verirse hamile kalıcam.Allah hepimize şifa versin...

Arkadaşlar bakın:
"Uzamış ve tedavi edilmemiş bir servisit(rahim ağzı yarası) mukus yapımını bozarak spermlerin servikal kanala girişini bozabilir ve kısırlığa yol açabilir. Servisiti olan gebe bir kadında da düşük ve erken doğum riski bulunur. Bu tür annelerden doğan bebeklerde doğum sonrası akciğer be göz enfeksiyonları normalden daha fazla görülür."
Lütfen tetkik tedavilerinizi yaptırdıktan sonra hamile kalın sonraki hayal kırıklığı çok büyük oluyor :(

bende de aynı sorun var ve nereye gıdıcemı bılmıyorum ,bısey yaptırmakta ıstemıyorum aslında ama buyuk dedı yaram ıcın. bende ıdrar sorunuda cıkta yaradan dolayı dusunuyorum ama emın degılım aynı seyı yasayan varmı arkadaslar

canım bendede var o sorun bende ondan dolayı diye düşünüyorum ilk önce böbreklerimde bir sorun mu var acaba diye düşünüyordum ama sanırım yaradan kaynaklanıyor hatta akşamları karnım davul gibi şişişo sanki gaz oluyor ama her zaman değil senin şikayetlerin nasıl mesela gece tuvalete kalkıyormusun

Arkadaşlar merhaba,konuyla ilgili kısa süre önceki deneyimimi paylaşmak istedim.1.5 senedir ilaç tedavilerine cvp vereyen akıntı vardı.bir süre sonra ilişki sırasında yanma ve kuruluk gibi şikayetleri olmaya başladı.ilk önce yara olduğunu ankara hrs kadın doğum hast.bir tane prof söyledi.bir kaçtane daha özel doktora görünüp hepsi aynı şey söyleyince medicana hast.dr la açık açık konuştum herşeyi.evet yara rahimde bebeğin tutunmasına engelmiş ancak bu tedavi olunmadığı sürece böyle.yani yara yakılıp veya dondurulup tedaviniz olumlu yanıt verdikten sonra hamile kalınabiliniyormuş.1,5 senedir evliyim bir süre daha çocuk düşüüyoruz yakma işlemi uygulandı.bu da doğurmamış biri için sıkıntı teşkil etmiyormuş.ayrıca tedavinizi geciktirmeden korkmadan başlayın.inanın en fazla 5 dk sürüyor ve hiç birşey hissetmedim.herkese geçmiş olsun..

Arkadaslar ben yasadim bunu bazen simir testlerinde falan cikmiyor kolposkopik muayne ile parca aliyorlar gazi bu konuda iyi dr nuray bozkurt var ihmal etmeyin cok basit birsey bazi insanda hizla cogaliyor vucut direnciyle ilgili birsey kendinize iyi bakmaniz her zaman sart yani ;)

arkadaslar 5 ay önce acaba hpv mi var diye gittiğim doktordan hpv yok ama rahim ağzında çok büyük bir yara var cevabıyla döndüm :( ben hep duş jeliyle yıkardım vajinamı temiz olsun diye parfümler sıkardım sanırım o yuzden oldu :( doktor bu en az 4 5 yıllık yara kızım çok büyük dedi :( 5 aydır günlerim zehir oldu fitil.. donaxyl fitil ve antibiyotik verdi kullandım birdahada gitmedim ama akıntım öyle çok ki kızlar :( yani sanırım tedavi ettirmem lazım.. ankarad iyi bir doktor var mı bildiğiniz ve ücreti ne kadar :( çocuğum olmayack mı benim morelim çok bozuk

merhaba kızlar bende de yara vardı 1 ay önce kontorlde anlaşldı ve 1 ay ilaç ve fitil kullandım bugün doktora gttm ama yara geçmemiş ve doktor bana sormadan dondruma işlemini yaptı ne olduğunu anlamadan oldu şuan da çok fena akıntım var doktrum da söyledi 2 hafta akıntın olur dedi ve gebeliğede zararı yok dedi ama ben yinede korkuyorum benim durumumda olup hamile kalan var mı?

banada doktor dondurma dedi ama cok korkuyorum ve 7 aylık evliyim hiç cocugum yok.etkisi var mıdır

kızlar bugün itibariyle yaramı dondurttum ve hiç birşey hissetmedim ayrıca 3 defa yara dondurtan ve sonrasında ilk çocuğuna hamile kalan bir tanıdığım var.kesinlikle sakıncası yok diye birşey yok tabi ama büyük yaraların ilaçla tedavisi mümkün olmadığı için en iyi sonuç müdahele. Yaktırmak sakıncalı(herkes hamile kalamaz diye bi kaide yok tabi yine de) doğum yapmamış bayanlarda fakat dondurtmak öyle değil diye öğrendim. Ayrıca yaralar eşten falan kaynaklanmıyor enfeksiyondan ve rahim içini yıkamaktan kaynaklanıyor. hoşçakalın...

bendede iltihaba baglı yara varmış ama hiç cocugum yok daha yeni evliyim.doktor donduralım dedi.off coook kararsızım napsam

bendede iltihaba baglı yara varmış ama hiç cocugum yok daha yeni evliyim.doktor donduralım dedi.off coook kararsızım napsam

ohhhooo ben bu yazdıklarımı unutmuşum :D 2009 yılında yazmışım siz çok yaşayın hatırlattınız.

öncelikle korkulacak hiç bir şey yok. ne dondurulurken acı ağrı oluyor ne sonrasında ve şöyle diyim ben dondurtma işlemini yaptırdıktan sonra hemen hamile kaldım şuanda 3,5 yaşında kızım var.

ama dikkat et yakma işlemi çocuksuz bayanlarda rahim ağzı sıvısını alabiliyormuş ve sperm geçişisni zorlaştırıyormuş, ben ta o zamanlar bunu duymuştum ve dondurmaya karar vermiştim. tabi şimdiki teknoloji nasıldır bilmiyorum. O zamandan sonra çok şükür hiç böyle bir problemim olmadı.

ohhhooo ben bu yazdıklarımı unutmuşum :D 2009 yılında yazmışım siz çok yaşayın hatırlattınız.

öncelikle korkulacak hiç bir şey yok. ne dondurulurken acı ağrı oluyor ne sonrasında ve şöyle diyim ben dondurtma işlemini yaptırdıktan sonra hemen hamile kaldım şuanda 3,5 yaşında kızım var.

ama dikkat et yakma işlemi çocuksuz bayanlarda rahim ağzı sıvısını alabiliyormuş ve sperm geçişisni zorlaştırıyormuş, ben ta o zamanlar bunu duymuştum ve dondurmaya karar vermiştim. tabi şimdiki teknoloji nasıldır bilmiyorum. O zamandan sonra çok şükür hiç böyle bir problemim olmadı.
aydınlattıgınız için cok tesekkur ederim .bilmiyorum ki cok karasız kaldım.dondurma zararlımıdır bilmiyorum ki ve ben daha yeni evliyim.bu yarayla hamile kalsam ne olur ki yoksa dondurmalımıyımm ooofff cok bunaldım.çevremde danısacak kimsemde yok.

aydınlattıgınız için cok tesekkur ederim .bilmiyorum ki cok karasız kaldım.dondurma zararlımıdır bilmiyorum ki ve ben daha yeni evliyim.bu yarayla hamile kalsam ne olur ki yoksa dondurmalımıyımm ooofff cok bunaldım.çevremde danısacak kimsemde yok.

sen bilirsin en doğru kararı sne vericeksin. ama beklemeye inan değmez. yaranın ilerlemesi demek rahim ağzı kanseri demek. doktorun aydınlatır zaten seni, sen en iyisi onu dinle. ama bir müdehalede bulunacklarsa illa, dondurmayı düşün derim.

kızlar gecen hafta cumartesi yaramı dondurdum,1 hafta sarı sulu akıntı geldi,2 gündürde kan geliyor.adetim değil,çünkü gecen hafta adet bitimi gittim dondurdum.bu neyin kanaması yaa

Merhaba ,bende yaramı yaktırdım.Yaklaşık 1 hafta sonra kan gelmeye başladı ve 7 gündür devam ediyor akıntıyla beraber gelen bir kanama.Benim sorum size şuydu.Bunun için doktora gittinizmi? bu durum normalmi yoksa.

banada doktor dondurma dedi ama cok korkuyorum ve 7 aylık evliyim hiç cocugum yok.etkisi var mıdır

Merhabalar,

uzun süredir burayı takip ediyorum ancak üye olabilme fırsatını anca yakaladım. İlk defa bu şekilde yorum yapacağım ve forum sitesi kullanacağım için biraz acemiyim. Umarım alıntılama ve yorum kısmını düzgün yazabilirim :)

Hemen konuya gireyim. Bundan 1 ay evel akıntı şikayetim ile ilgili olarak kadın doğum uzmanına gittim ve bana da yaram olduğunu söyledi. Öncesinde rutin testleri yaptı. Smear testinde bir sıkıntı çıkmadı ancak kültür testinde mikrobik bir rahatsızlığım olduğunu söyledi. Antibiyotik ve fitil yazdı. bunları kullandıktan sonra gelirsin, yakarız dedi. Açıkçası ben de ilk başta çok korktum. 6 aylık evliyim ve benim de henüz çocuğum ya da hamileliğim yok. İlaçlar bittikten sonra gittim ve geçen hafta cumartesi günü yaram yakıldı. Sadece fitil ve bir krem verdi. Hemen ertesi günü regl oldum. Normalden daha kısa sürdü reglim. Bu arada yakma işlemi sırasında kesinlikle hiçbir şey hissetmedim. Korktuğumla kaldım yani :) Bugün 9. günüm yara yakılalı. Reglim 3 gün sürdü ancak sonrasında ne akıntı ne de kanamam oldu. Bugün kontrolüm vardı ve doktoruma sordum bunu. Henüz kabuk bağlayıp dökülmeye başlamamış ama içini rahat tut bir sıkıntın yok dedi. Fitilden 1 kutu daha yazdı. Çocuk konusundaki endişelerimi de paylaştım ancak bu yara yakma ya da dondurma işleminin gebelik için engel teşkil etmeyeceğini söyledi. İçim de rahatladı haliyle.

Bence sizin de korkmanıza gerek yok ve bir an önce tedavinize başlayın derim ben. Sağlıklı günler :)

Merhaba kızlar.Daha önce enfeksiyona baglı rahimde yara oldugu için dondurma işlemi yaptırmıştım....Aradan yıllar gecti aylık kontrol için gittigimde cok kücük bir yara oldugunu şimdi işleme gerek olmadıgını söyledi.Benim hiçbir şikayetim yok,bu yara nasıl oluştu????

bende 2 aylık düşük yaptıktan sonra 20 gun süreklı kanama olması sebebyle doktora gıttım ve bana smear testi yaptı.test sonucu lsil yani kanser öncü hücre cıktı ve hemen ardından leep yapıldı sukur rabbime leep patoloji sonucum papiller endoservisit yani kronik iltihap cık ne yapacam bılmıyorum gebe kalmak ıstıyorum:43:

Back
X