Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

7 yıl önce doğum yaptım 5 yıl önce yara ile başlayan maceram rahim ağzı kanseriyle sonuçlandı ameliyat oldum kanserli bölge temizlendi vede 20 gün önce tekrarladığını öğrendim..dün bir operasyon daha geçirdim daha derine girip aynı operasyonu gerçekleştirdi aldığı parçalar patalojiye gitti sonuç pztsi belli olacak yayılma göstermişse rahim alınacak.şuan hiçbirşey düşünmüyorum gözlerim kapalı sonucu bekliyorum :(

7 yıl önce doğum yaptım 5 yıl önce yara ile başlayan maceram rahim ağzı kanseriyle sonuçlandı ameliyat oldum kanserli bölge temizlendi vede 20 gün önce tekrarladığını öğrendim..dün bir operasyon daha geçirdim daha derine girip aynı operasyonu gerçekleştirdi aldığı parçalar patalojiye gitti sonuç pztsi belli olacak yayılma göstermişse rahim alınacak.şuan hiçbirşey düşünmüyorum gözlerim kapalı sonucu bekliyorum :(

Cok cok gecmiş olsun.Sonuclarnız nasıl?

Arkadaslar bendede rahim agzi yarasi cikti en son 1 sene 3 ay önce simear testi yaptirmisim o zaman iltihap var demisti pek umursamadim ve 6,7 aydir iliskide kanama, kasik agrilari ve adet düzensizligi dokturumu degistirip baska bir doktora gittim ve yara var dedi daha önce hic duymamistim büyük yada kücük demedi amaliyatmi olucam dedim simear testininden sonra belli olucak dedi ama test temiz cikarsa yaktirmam gerekiyomus bir cocugum var ve ikincisini istiyorum dedim cocuga engel degil folik asite baslamami önerdi iyi yada kötü demedi ve cok korkuyorum kansermi. Adet olurken 2 aydir bel agrisida var asiri derecede bu durumda olanlar lütfen cevap yazsin...

Şuanda hamileyim ve yeni ögrendim yaram oldugunu napıcam bilmiyorum düşük tehlikesi varmış ve erken dogum bebekte göz iltihaplarına sebep olabliyormuş napıcam ben ya:s

Merhaba kızlar bende yaklaşık iki hafta önce öğrendim rahmim de yara olduğunu ama doktor o kadar sıradan birşey gibi bahsettiki küçük bir yara yeni evlilerde olur dedi fitil verdi internette araştırınca yakildiginı falan öğrendim acaba neden doktor öyle birşey soylemedi

bende 2 aylık düşük yaptıktan sonra 20 gun süreklı kanama olması sebebyle doktora gıttım ve bana smear testi yaptı.test sonucu lsil yani kanser öncü hücre cıktı ve hemen ardından leep yapıldı sukur rabbime leep patoloji sonucum papiller endoservisit yani kronik iltihap cık ne yapacam bılmıyorum gebe kalmak ıstıyorum:43:

Son durumun nedir? Kanser öncüsü lafı korkutmasın seni yok öyle bişey. Sadece tedbire devam..

ya bnde de yara varmış yakılmasa kurtulmycam galiba.regliden hemen sonra mı yakma işlemini uyguluyorlar?birde devlet hastanelerinde bu işlem yapılmıyor mu ben öyle duymuştm?

cumartesi günü benimde yaram yakılacak doktorum 200 lira diyor cok geldi ama napalım sağlık için...
rahim filmini atlattım bunu da atlatırım inşallah

dün yarayı yaktı doktor hiç acı duymadım desem yeridir
yara iyileşmeden çalışma yok dedi bekleyeceğiz artık napalım sağlık olsun da
hiç korkulacak bir işlem değil haberiniz olsun:34:

Merhaba kızlar bende yaklaşık iki hafta önce öğrendim rahmim de yara olduğunu ama doktor o kadar sıradan birşey gibi bahsettiki küçük bir yara yeni evlilerde olur dedi fitil verdi internette araştırınca yakildiginı falan öğrendim acaba neden doktor öyle birşey soylemedi

bende smear testi için gittiğimde rahim ağzı yaran var dedi doktor.bana da iki fitil verdi.smear test sonucu çıkana kadar ilaçlarımda bitiyor bakalım etkisi olmuş mu ilaçların...her rahim ağzı yarası yakılmıyor ya da dondurulmuyor bazen ilaçlarla tedavi edilebiliyor yani canım...senin son kontrolünde nasıl cıktı sonucların

bende yenı evlıyım 8 ay oldu bebek ıstedıgımız ıcın bebekten once genel kontrole gıtmek ıstedım muaynede dr. rahım ağzında yara var ama bu o kdr önemlı degıl dedı ılerde bebek oldugunda senı cok rahatsız ederse yakarız dedı 2 aydır cok sancılı adet oluyorum ve ara ara kasık agrılarım cok fazla oluyo akıntımda var ama kokulu degıl smear testı aldı dr. muayneden sonra 3 gundur az az da olsa devam eden lekelenmem var bu normal mı smear testimin kötu cıkmasından korkmaya basladım :(

bende smear testi için gittiğimde rahim ağzı yaran var dedi doktor.bana da iki fitil verdi.smear test sonucu çıkana kadar ilaçlarımda bitiyor bakalım etkisi olmuş mu ilaçların...her rahim ağzı yarası yakılmıyor ya da dondurulmuyor bazen ilaçlarla tedavi edilebiliyor yani canım...senin son kontrolünde nasıl cıktı sonucların

Uzun zamandır girememistim siteye yaram çok şükür kapandı arkadaşım zaten tam yara oluşmamistı bende 2 kez antibiyotik ve fitil kullandım son gittiğimde az bi kızarıklık kalmış demişti doktor gecmezse yakarız dedi ben o ay soğan kuru de uyguladım ve kontrole gittiğimde yara kalmamıştı çok az birşey kalmış yara diyemem dedi ve şuan önlem amaçlı fitil kullanıyorum

Uzun zamandır girememistim siteye yaram çok şükür kapandı arkadaşım zaten tam yara oluşmamistı bende 2 kez antibiyotik ve fitil kullandım son gittiğimde az bi kızarıklık kalmış demişti doktor gecmezse yakarız dedi ben o ay soğan kuru de uyguladım ve kontrole gittiğimde yara kalmamıştı çok az birşey kalmış yara diyemem dedi ve şuan önlem amaçlı fitil kullanıyorum

iyi canım senin adına sevindim...benim smear testim de temiz çıktı doktor smear temiz çıktığı için tekrar rahim ağzı yarasına bakmaya gerek görmedi ..ama arada kontrole gitmek sart

dün yarayı yaktı doktor hiç acı duymadım desem yeridir
yara iyileşmeden çalışma yok dedi bekleyeceğiz artık napalım sağlık olsun da
hiç korkulacak bir işlem değil haberiniz olsun:34:

Cok geçmiş olsun.Bir sey sormak istiyorum kanamanız ne kadar sürdü ve regliniz düzene girdi mi?sizce yakılması işe yaradı mı?bende yaktırcam ama endişelerim var işte

Cok geçmiş olsun.Bir sey sormak istiyorum kanamanız ne kadar sürdü ve regliniz düzene girdi mi?sizce yakılması işe yaradı mı?bende yaktırcam ama endişelerim var işte

teşekkür ederîm hiç kanamam olmadı canım
bence etkili oldu akıntım olurdu devamlı hemen kesildi zaten yakılmasından baska çözüm yoktu
adet düzenim iyi masallah canım bi sorunum yoktu bayadır

rahim ağzı yaram ilaçlara rağmen geçmemiş doktor bu kez daha fazla ilaç verdi geçmezse donduralım dedi...donduran arkadaşlar acı oluyor mu

Arkadaşlar bakın:
"Uzamış ve tedavi edilmemiş bir servisit(rahim ağzı yarası) mukus yapımını bozarak spermlerin servikal kanala girişini bozabilir ve kısırlığa yol açabilir. Servisiti olan gebe bir kadında da düşük ve erken doğum riski bulunur. Bu tür annelerden doğan bebeklerde doğum sonrası akciğer be göz enfeksiyonları normalden daha fazla görülür."
Lütfen tetkik tedavilerinizi yaptırdıktan sonra hamile kalın sonraki hayal kırıklığı çok büyük oluyor :KK43:

çok doğru söylüyorsun.bende o kadar dr gittim bilemediler yara olduğunu ilaç verip yolladılar yarayı görmediler ki çok iyi doktor diye gittim 2 sine de! hamile kaldıktan çok sonra öğrendim ama şükür bir sıkntı yaratmadı ben tedirgin oldum ama doktorum bir sıkıntı olmaz bebek için diyor.doğmdan sonra halledeceğiz diyor.benim derdim koku ve akıntıydı şu an hala var sizlerde de böylemiydi? keşke bebekten önce görüp tedavi ettirseydim çok üzülüyorum! ve merak ediyorum yaktırdıktan veya dondurduktan sonra akıntı koku vs geçiyor mu? çok zor bir durum gerçekten.allah herkese şifa verisn.

Back
X