Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

merhaba arkadaşlar ben 5 sene önce karın ağrısı aşırı akıntı ve ilişki esnasında kanama şikayetleri ile doktora gitmiştim... daha yeni evliydik ve çok korkuyordum bişey çıkacak diye... neyse muayenemizi olduk... rahim ağzında yara olduğu söylendi smear alındı. Smear in sonucu temiz geldi ama doktor yaranın yakılması gerektiğini söyledi. bizde gidip yaktırdık. ve Allahıma çok şükür kesinlikle bir sorun çıkmadı hatta şu anda bebek istiyoruz ve kontrole gittim doktora söyledim rahim ağzında yaram vardı yaktırdık doktor aynen şöyle dedi. çok güzel bir operasyon olmuş ve çok güzel iyileşmiş siz söylemeseniz ben farketmezdim... yarayı yaktırdıktan sonra vajinal temizliğe önem gösterin... çamaşırlarınızın ütülerine özellikle ağlarının buhar ile ütülenmesine... operasyondan bahsedecek olursam da... muayene masası gibi bir masada doğumhanede yaptılar... ucu sivri olan bir aletti spektulum takıp vajinal muayeneden biraz daha fazla açtırıyorlar ardından yanık kokuları geliyor sesler geliyor... çok hoş bir manzara gibi gözükmesede yapılacak bişey yok mecbur... ama ağrı bakımından çok ağrı olmuyor dayanılacak gibi yani. ben yanımdaki hemşirenin elini sıkmıştım biraz :KK66: yani çok korkulup büyütülecek bişey değil. bittikten sonra bir ped veriyorlar... biraz yoğun bir akıntı geldi ilk gün, daha sonra da hafif pembe iki gün falan sürdü bitti... ilk hafta banyo ayakta yapılıyor bir hafta havuz deniz ve ilişki yasak... bunları hatırlıyorum sonrasında kontrole gittim ve herşey normaldi...

aklınıza takılan bir konu olursa seve seve cevaplarım... kendinize iyi bakın

merhaba .ben de de varmış yara önceleri gittiğim doktorlar yarayı görmeyip sadece enfeksiyon için ilaç veridler geçmedi.hep akıntım vardı ve yoğun koku olurdu.hamileyim şimdi hala var koku ve akıntı doktorm doğmdan sonra halledecğiz ded.merak ediyorm sizde de böyle koku akıntı çok muydu? ve amliyattan sonra tamemen geçiyor mu?

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıllık evliyim ve on aydır korunmuyoruz ama bebiş yok hâlâ Haziran ayında doktor yara olduğunu söyleyip fitil verdi, fitili kullandım tekrar muayene etmedi bile, üç ay sonra bakalım dedi. Daha iyi bir doktordan randevu aldım aralık ayında gitcem inşallah.
Ama yaranın spermleri yapıştırdığını hareketi zorlaştırdığını söylüyorlar, yarası olduğu halde hamile kalan var mı?
Bir de soğan kürü bu yaralara veya iltihapa iyi gelir mi, bilgisi olan varsa lütfen cevap bekliyorum

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıllık evliyim ve on aydır korunmuyoruz ama bebiş yok hâlâ Haziran ayında doktor yara olduğunu söyleyip fitil verdi, fitili kullandım tekrar muayene etmedi bile, üç ay sonra bakalım dedi. Daha iyi bir doktordan randevu aldım aralık ayında gitcem inşallah.
Ama yaranın spermleri yapıştırdığını hareketi zorlaştırdığını söylüyorlar, yarası olduğu halde hamile kalan var mı?
Bir de soğan kürü bu yaralara veya iltihapa iyi gelir mi, bilgisi olan varsa lütfen cevap bekliyorum

merhaba canım.
Benimde 2 yıllık evliyken yaram olduğu söylendi. Yaktırma çocuk doğurmamaış hanımlarda riskli olabileceği için dondurma işlemi uygulandı. ve 3 ay içinde hamile kaldım :D şuan kızım 4 yaşında.
3 ay öncede yaktırma işlemi yaptırdım bende her şey var yani :)
korkma hiç Allah dermansız dert vermesin.

merhaba canım.
Benimde 2 yıllık evliyken yaram olduğu söylendi. Yaktırma çocuk doğurmamaış hanımlarda riskli olabileceği için dondurma işlemi uygulandı. ve 3 ay içinde hamile kaldım :D şuan kızım 4 yaşında.
3 ay öncede yaktırma işlemi yaptırdım bende her şey var yani :)
korkma hiç Allah dermansız dert vermesin.
Amin..Doktorlar bişeye gerek yok diyor ama olmama sebebi bu bence, tabi nasip bu işler bi taraftan da zaten yara kendini tekrarlıyormuş annem de üç defa yaktırmış, geçmiş olsun sana da Sevcancım inşallah benim meleğim de gelir teşekkür ederim biraz daha hızlandırcam bu mesajın üzerine

bende de rahim ağzı yarası çıktı doktor yakıcam dedi (ya da dondurucak) yarın olucaktım ama kahverengi akıntı var bende 2 gündür bu durumda yapmaz herhalde işlemi?? yarın belli olucak bakalım

Benim rahim ağzında kanser öncüsü lezyonlar saptandı ve muazzam ilerlemiş bir yaram vardı..
Şimdiye kadar hiç anlamadım çünkü hiç koku v.s yoktu..Sadece normalden fazla akıntım vardı..

Benim durumum değişik olduğu yani kanser öncüsü lezyon görüldüğü için rahim ağzı komple leep konizasyon ile alındı..yani ameliyatla alındı o bölge..Yaranın tamamı alındı ve o yaranın içi incelendi..Çok şükür ki ilerlemiş bir durum saptanmadı..
Şimdi kontrol altında tutulacak simir testleri ve muayenelerle..

Yaralarınızı lütfen yaktırmayın..Dondurtun..Yakma işlemi artık çok eskide kaldı ve maalesef rahim ağzında damarlanmaya sebep olabiliyormuş..

Doktorunuzun jinekolog ve aynı zamanda mümkünse onkolog olmasına özen gösterin ve lütfen simir testlerinizi yılda bir ihmal etmeyin..

Merhaba ben 2 yıllık evliyim ve 3 aydır çocuk istiyoruz ancak olmadı genel kontrol için doktora gittim yara var adet ol bitince gel donduralım dedi. Smaer de aldı. Çocuğum olmama sebebi yaramı bilemiyorum kontrol amaçlı gittim ancak başkada hiç bir test yapmadı. Dondurma işlemi hiç doğum yapmamış kadınlara önerilmiyor diye okudum ancak doktorum da dedi ki dondurma iyi geliyor dedi. ne yapacağımı şaşırdım ya :(

Arkadaşlar ben su an 8 aylik hamileyim. Bugün çok kida sureli bir kanamam oldu. Hemen net ardından ultrason ve vajinal muayene yapildi. Bebekle ilgili problem yoktu ama rahim agzinda yara olduğunu söyledi doktor. Ben de tedirginim su an inşallah bebeğine bir zarari olmaz. Ben hamile kaldigim donemde smear da yaptirmistim ama o temiz cikmisti ama 1 ay öncesinde mantar enfeksiyonu geçirmiştir fitille tedavi edildi. Acaba enfeksiyon yara oluşumuna neden olmuş olabilir mi ve normal doğum olabilir mi merak ediyorum.

donduran arkadaslar acqba ılk muayenede mı yapıyorlar yoksa önce ılacmı kullanılıyor bırde dondurma sonrasında normal hayata devame debılıyormuyuz sorun oluyormu?

bende de rahim ağzı yarası çıktı doktor yakıcam dedi (ya da dondurucak) yarın olucaktım ama kahverengi akıntı var bende 2 gündür bu durumda yapmaz herhalde işlemi?? yarın belli olucak bakalım
canim gecmis olsun. senin ki enfeksiyon sanirim. hpv ile ilgisi olabilirmi bilmem ama doktorlar her enfeksiyon hastasina hpv damgasi yapistirdigi icin yanilma sakin. kahverengi akinti olmasinin sebebi enfeksiyondur ondan kurtulman icin sadece bi fitil verir sana rahime giden hazneye yerlestirirsin bi gece onunla uyursun ertesi gun gecer. cok basit bisey o. agri ve koku yapar kahverengidir. ama o fitil buna cozum. emin ol. korkma. zaten kadinlar icin enfeksiyon olagan birsey sebebini biliyormusun bilmiyorum ama :) enfeksiyon olmasinin sebebi kendimi fazla temizledigimiz icin :) ben hususi temizleme jeli kullaniyordum ozel bolge icin temizlik hastasi oldugum icin … o kullandigim temizlik maddesi bende ayni sorunu yaratti ama fitille kurtuldum… ayrica rahim agzinda yara varsa eger yakilmaz bence. cunki yara baska biseydir sigil baska … sigil olsa tamam yaksin diyecegim de… doktorlara da hangisine guvenecegiz canim isimiz zor. benden sana tavsiye iyi bi doktor bul paraci olmayan ve isini iyi bilen.. gecmis olsun

Arkadaşlar ben su an 8 aylik hamileyim. Bugün çok kida sureli bir kanamam oldu. Hemen net ardından ultrason ve vajinal muayene yapildi. Bebekle ilgili problem yoktu ama rahim agzinda yara olduğunu söyledi doktor. Ben de tedirginim su an inşallah bebeğine bir zarari olmaz. Ben hamile kaldigim donemde smear da yaptirmistim ama o temiz cikmisti ama 1 ay öncesinde mantar enfeksiyonu geçirmiştir fitille tedavi edildi. Acaba enfeksiyon yara oluşumuna neden olmuş olabilir mi ve normal doğum olabilir mi merak ediyorum.
canim gecmis olsun. rahim agzinda yara cozulur kolay bisey korkma. hpv pozitifmisin ? eger hpv virusu tasiyorsan genelde yani %90 oranla sezeryan der doktor.

canim gecmis olsun. rahim agzinda yara cozulur kolay bisey korkma. hpv pozitifmisin ? eger hpv virusu tasiyorsan genelde yani %90 oranla sezeryan der doktor.
Hamile kalmadan önce smear yaptirmistim o temiz cikmisti bu hafta tekrar yaptiricam. HPV pozitif olup olmadigimi bilmiyorum. İnşallah bir sikinti cikmadan normal doğumla bebeğimi kucagima alirim.

Bnm yara vardi ve dondurma islemi oldu dr dogum yapmamis olanlarda yakma diilde dondurma isleminin daha saglikli oldugunu soylemisti donduruldu bi sene once dogum yaptim ama simdi yara tekrar olustu herhalde gene kasik agrilarim var Gene gitmem lazim dr korkulacak bisey diil ama yinede insan strese giriyo

canim gecmis olsun. senin ki enfeksiyon sanirim. hpv ile ilgisi olabilirmi bilmem ama doktorlar her enfeksiyon hastasina hpv damgasi yapistirdigi icin yanilma sakin. kahverengi akinti olmasinin sebebi enfeksiyondur ondan kurtulman icin sadece bi fitil verir sana rahime giden hazneye yerlestirirsin bi gece onunla uyursun ertesi gun gecer. cok basit bisey o. agri ve koku yapar kahverengidir. ama o fitil buna cozum. emin ol. korkma. zaten kadinlar icin enfeksiyon olagan birsey sebebini biliyormusun bilmiyorum ama :) enfeksiyon olmasinin sebebi kendimi fazla temizledigimiz icin :) ben hususi temizleme jeli kullaniyordum ozel bolge icin temizlik hastasi oldugum icin … o kullandigim temizlik maddesi bende ayni sorunu yaratti ama fitille kurtuldum… ayrica rahim agzinda yara varsa eger yakilmaz bence. cunki yara baska biseydir sigil baska … sigil olsa tamam yaksin diyecegim de… doktorlara da hangisine guvenecegiz canim isimiz zor. benden sana tavsiye iyi bi doktor bul paraci olmayan ve isini iyi bilen.. gecmis olsun
sağol cevabın için.Pap smear testimi okumuştum enfeksiyon ve ya iltihap kelimesi geçiyordu hatırlıyorum. Yaralarımı yaktılar yarın kontrole gidicem.Her şey o kadar apar topar oldu ki başka doktora bakamadım ama haklısın başka bir doktora daha görünmek lazım.

bu arada bu yaraları yaktıranlar /donduranlar kaça yaptırdınız? Bu forumda yazılanları okuyorum sanki bir tek beni anestezi altında yapmışlar.Acaba para için anestezi mi yaptılar merak etmiyor değilim.Bin Liradan fazla tuttu benim. Az para değil

bu arada bu yaraları yaktıranlar /donduranlar kaça yaptırdınız? Bu forumda yazılanları okuyorum sanki bir tek beni anestezi altında yapmışlar.Acaba para için anestezi mi yaptılar merak etmiyor değilim.Bin Liradan fazla tuttu benim. Az para değil
Anestesi falan olmadim bn dogumhanede catida oldu her hangi bi ac falan olmuyo zaten hic uyusturma olmadi gecmis gun ama 150-200 arasi bi paraydi muhtemelen senden cok para almislar canim ya

Canim
donduran arkadaslar acqba ılk muayenede mı yapıyorlar yoksa önce ılacmı kullanılıyor bırde dondurma sonrasında normal hayata devame debılıyormuyuz sorun oluyormu?

Canim eger icerde iltihaplanma varsa fitil veriyo kullaniyosun fitil bittikten sonra gidiyosun islem yapiliyo aci sizi yok devam hayata:)))

yaktırma ya da dordurma işleminden sonraki ilk reglinizde bir değişiklik oldu mu? o kadar az geliyor ki şu an acaba regl değilde farklı bir kanama mı diye düşünmedim değil.ama regl zamanım geldi başka bir kanama olduğunu sanmıyorum

merhabalar, bugün doktor kontrolümde rahim ağzı yarası var dedi doktor. pazartesi yakma işlemi yapacağız dedi. smear testi 6 ay önce temiz çıktığı tekrar yapmadı. yeni evliyim 8 aylık bebek istiyorduk o yüzden gitmiştim. Şimdi çocuk sahibi olma işi biraz daha uzayacak mı ? ne kadar süre de iyileşebilir? yakma mı dondurmak mı iyi hala çözemedim.

Back
X