Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Bnm yara vardi ve dondurma islemi oldu dr dogum yapmamis olanlarda yakma diilde dondurma isleminin daha saglikli oldugunu soylemisti donduruldu bi sene once dogum yaptim ama simdi yara tekrar olustu herhalde gene kasik agrilarim var Gene gitmem lazim dr korkulacak bisey diil ama yinede insan strese giriyo
Geçmiş olsun canım bende de yara çıkmış smear da ..kolay mı dondurma işlemi

bendede yara cıktı 20 gün öncesi kontrole gıttım 2 aydır bebek düşünüyorduk tutmadı bende kontole gıdeyım dedım yara var dedi doktor smear testi yaptı temiz cıktı hap verdi 1 hafta kullandım tekrar gel donduralım dedi ben korktum 2. bi doktora daha gitttim oda kesin donduralım demem ıster ılaç tedavısı yapalım ama uzun olur git gel yaparsın hamilelik işin uzar ıster donduralım kesin çözümün olsun dedi bende cesaretimi toplayıp dondurttum öyle korkulcak türden değil bi yatağa yatarken cok korktum tıtrıyorum bıle ama bi alet var vajinadaki deliği açtırmak için bi o acıttı canımı kendimi kastım biraz ondan sonra 2 3 dkka sürdü böyle içeriye soguk ufluyor gıbıydı

Teşekkür ettim canım bende istiyorum doktor smear temiz dedi ama bazı terimler yazıyordu araştırdım rahimde yara diyor zaten başka bi Dr demişti yara var ama doğum yapmadan yakılmaz
demişti .şimdi tekrar gidecem bende dondurmayı teklif edecem .bende kaşıntısız kokusuz akıntı var hep şimdi antibiyotik kullanıyorum enfeksiyon vardı.o bitince gidecem ne derse ama kurtulmak istiyorum.skıntının sebebi bence yara.

dondurt derim zaten yakmayı doğum yapmamış olanlara önermiyorlarmış cocuğun var mı bılmıyorum ama en azından temizcene hamile kalırsın

dondurt derim zaten yakmayı doğum yapmamış olanlara önermiyorlarmış cocuğun var mı bılmıyorum ama en azından temizcene hamile kalırsın
Yok canım 1 yıldır olmadı tedavi ye başladık klomen filan içmiş tim ama akıntı hiç bitmedi bende ilk bunun çaresine bakayım peki hemen yapıyolar demi özel bi zamanı filan yok

Rahim ağzı yaraları yorumlarımız silinmiş galiba ve konu kilitlenmiş ben bişey anlamadım bu işten..Madem baştan kilitlenseydi tüm yazdıklarımız boşa mı gitti??Başka yere mi taşındı?

Neyse arkadaşlar yaktıranlar ve yaktıracaklar bu başlıktan faydalanalım olmazsa.
Kısa bir özet geçecek olursam:
28 Kasım 2007 salı günü yaktırdım.Bol sarı akıntı oluyor.Ben önce çok rahatsızdım bu bir ay devam eder mi?diyordum.Geçen hafta koyulaşmaya başladı akıntı hatta 2 gün hafif kanlı geldi.Veeeee dün ve bugün akıntım yok denecek kadar azaldı..İnşallah geçiyordur.

Gelelim yaktıracakların aklına takılabilecek esas soruya acı var mı??

Arkadaşlar ben nerdeyse korkudan hastaneden kaçmayı düşünüyordum.Hatta masaya yatınca titriyordum.Ama doktor başlayınca cıs cıss diye hafiften bir ses:)) Ve birazcık duman oluyor.Acı hissedince doktor söylememi duracağını söyledi.Sadece bi kez iğne batar gibi bi şey hissettim onun dışında iyi geçti.Çok korkutuyorlar bizi bu konularda galiba.
Hemen 10dk kadar sürdü.Ama benim yarama fazla değil yakmasakta olur ben yakılsın demem dedi.Ben çok istemiştim çok ağrı veriyor diye.İnşallah geçer de kurtulurum.

Dip Not;İlk başlarda o kadar akıntı olunca keşke dondursaydım diye düşünmüştüm ama sonradan bir arkadaş dondurunca da o akıntıların olduğunu söyledi.O nedenle rahatladım.Bakalım sonuçlar ne olacak yine yazarım :KK66:

Selam arkadaşlar: Bende de 3-4 aydır giderek artan kanlı akıntı var dr. yaradan dedi pek ilgisiz dr. du.Smear testinde iltihaplı servikal semear çıktı.13 yıl önce yaktırdığım yara yenilendimi yoksa başka bir şeymi bilmiyorum.İlçedeyim tek dr. var ve yoğun hiç ilgisinden memnun kalmadım.Muayene, ultrason yaptı kist falan yok yaradan oluyor dedi.Kanlı akıntı olur mu ve 2 aydır her laobaya gidişimde peçeteyle bakıyorum var.Başından geçen varsa yazsın lütfen.

Selam s
selam kardeş:Smear da yara nasıl çıkıyor? bende kanlı akıntı var ve smear da iltihaplı servikal smear yazıyordu ve 6 tane fitil verdi hala akıntı devam ediyor.Yaradan dedi yara böyle kanlı akıntı yaparmı?

merhabalar...
ben sizin rahim ağzı yarası bölümünde 2009 tarihli bir yorumunuzu gördümde.ve benimle aynı sorunu yaşamışsınız sanırım.genede emin olamadım ve sormak istedim...parça alımı yani biyopsi oldum 1 hafta önce.ama kanamam durmadı.doktoru aradım bu olumsuz bir şey dedi.yakma tedavisi yapılacak bana.muhtemelen önce parça alınan yere,daha sonrada rahim ağzına.ama korkuyorum.kanamamın olması yakma sonrasndada tedavi olamıyacağım endişesini doğurdu.ameliyat yada radyoterapi ihtimalleri geliyor aklıma.neyse uzattım kusura bakmayın...siz şuanda nasılsınız ? operasyonlarınız nsl geçti ?...rahatsız ettiysem özür dilerim :)
Selam kardeş:Yorumunu okudum ve bendede kanama yani devamlı kanlı akıntı var smear iltahaplı servikal smear çıktı sadece fitil verdi ve hala aynı.Siz hallettiniz mi lütfen beni bilgilendirirmisiniz? deli gibi her yere yazıyorum çok üzülüyorum ne olduğunu çözemedim. cevap yazarsanız sevinirim!

Selam s

selam kardeş:Smear da yara nasıl çıkıyor? bende kanlı akıntı var ve smear da iltihaplı servikal smear yazıyordu ve 6 tane fitil verdi hala akıntı devam ediyor.Yaradan dedi yara böyle kanlı akıntı yaparmı?
Canım doktor bana temiz dedi ama baktım tanı yazan yerde kronik servisit yazıyor ve benim hep akıntı var. .birde altta servikal erozyon bulguları yazıyor o yara demekmiş ben başka doktora gidecem adetten sonra artık antibiyotik içiyorum o da biter o zaman a.dr dondurma işlemini teklif edecem artık kurtulmak istiyorum. .canım yara da hep akıntı olurmuş kokusuz kaşıntısız nir akıntı. .kanlı de olabilir herhalde dd ne dedi canım sana

Canım doktor bana temiz dedi ama baktım tanı yazan yerde kronik servisit yazıyor ve benim hep akıntı var. .birde altta servikal erozyon bulguları yazıyor o yara demekmiş ben başka doktora gidecem adetten sonra artık antibiyotik içiyorum o da biter o zaman a.dr dondurma işlemini teklif edecem artık kurtulmak istiyorum. .canım yara da hep akıntı olurmuş kokusuz kaşıntısız nir akıntı. .kanlı de olabilir herhalde dd ne dedi canım sana
DR.pek ilgisiz doğumda yırtık olmuş ve orada yara oluşmuş ondan dedi.Kanlı akıntım her daim devam ediyor önce ara sıray dı şimdi hergün. bir kaç gündür de kahverengi akıntı geliyor.Smear de servikal iltihap çıkmıştı ilaç bile yazmıyordu "Ama kanlı akıntım var" deyin ce muayene etti 6 tane fitil yazdı. 2 çocuğum var 13 yıl önce yara yaktırmıştım ve hiç bu zamana kadar bu sorunu yaşamamıştım.Kaç gündür internet başın da okuyorum yazıyorum :( hiç bir şekilde rahatlayamadım.İlçedeyim ildeki dr.gideyim diyorum.bitkisel yollarlada halletmeye çalışıyorum. kanamam yarada normalmi?offff

DR.pek ilgisiz doğumda yırtık olmuş ve orada yara oluşmuş ondan dedi.Kanlı akıntım her daim devam ediyor önce ara sıray dı şimdi hergün. bir kaç gündür de kahverengi akıntı geliyor.Smear de servikal iltihap çıkmıştı ilaç bile yazmıyordu "Ama kanlı akıntım var" deyin ce muayene etti 6 tane fitil yazdı. 2 çocuğum var 13 yıl önce yara yaktırmıştım ve hiç bu zamana kadar bu sorunu yaşamamıştım.Kaç gündür internet başın da okuyorum yazıyorum :KK43: hiç bir şekilde rahatlayamadım.İlçedeyim ildeki dr.gideyim diyorum.bitkisel yollarlada halletmeye çalışıyorum. kanamam yarada normalmi?offff
Canım sakin ol allah bağışladı 2 evladın var.rahinde başka bişe yok demi kist filan yok .canım imkanını zorla başka bi Dr git .

Canım sakin ol allah bağışladı 2 evladın var.rahinde başka bişe yok demi kist filan yok .canım imkanını zorla başka bi Dr git .
Sağol arkadaşım: Yok kis miyom yok böbrektenmi diye gittim ultrason uzmanı baktı rahimde kist falan yok.8 yıl oldu çikolaata kistten ameliyat oldum ve hamile kaldım.Yani o da tekrarlamamış. canım imkan dan ziyade il buraya 2 saat ve eşim çalışıyor bende bilmediğim bir memlekette yanlız gidemeyeceğimden erteliyorum.Aile hekimine birde hormon tahlili yaptırıp öyle gideyim il dekine. Dua edin lütfen tanımadığına edileni Allah kabul edermiş!

Teşekkür ettim canım bende istiyorum doktor smear temiz dedi ama bazı terimler yazıyordu araştırdım rahimde yara diyor zaten başka bi Dr demişti yara var ama doğum yapmadan yakılmaz
demişti .şimdi tekrar gidecem bende dondurmayı teklif edecem .bende kaşıntısız kokusuz akıntı var hep şimdi antibiyotik kullanıyorum enfeksiyon vardı.o bitince gidecem ne derse ama kurtulmak istiyorum.skıntının sebebi bence yara.
Evet akıntının sebebi yaraymış bende de çok akıntı vardı. bende doğum yapmadım ve çocuk istiyoruz dedim doktora yine de yakma işlemi yaptı. Bi sorun olmaz dedi, inşallah olmaz.

Back
X