Rahim ağzı yetmezliği maalesef çok sinsi. 23 kasım perşembe kontrole gitmiştik hiçbir sorun yoktu 20 haftalıktık… Artık detaylı ultrason zamanı gelmişti önümüzdeki hafta gidicektik. 26 kasım pazar günü kahverengi leke geldi ve acile gittik açılma olmuş bebek aşağı inmeye başlamış başka hastahaneye sevk edildim. Gittik ordada baktılar aynı şey söylenildi tabi artık kanamaya dönmüştü yatış verdiler. Yukarı çıksın diye iğneler ilaçlar bir sürü şey yapıldı çıkmadı. Pazartesi sabah su testi yapılıcaktı eğer su gelmediyse bebeği itip dikiş atacaklardı ama kanamadan dolayı test yapılamadı. Salı oldu test yapıldı pozitif çıktı su gelmiş denildi

o odadan bitti diyerek çıktığımı asla unutamam. Su gelince dikiş atmak yasakmış,bundan sonra beklememiz ikinizede zarar sen enfeksiyon kapabilirsin rahim kaybı veya yaşam kaybı olabilir seni riske atamam denildi. Özel hastahane doktorlarıyla konuştum su geldiyse kıpırdama dediler elimiz kolumuz bağlandı. Salı beklediler belki kendisi gelir-doğar diye yok gelmedi hergün her an düşebilir diyorlardı ama onun niyeti yoktu hatta o gün ilk kez tekme bile attı. Çarşamba günü ağızdan hap olarak suni sancı verdiler 3 gün bile sürebilir demişlerdi şükürler olsun sürmedi 2 saat içinde doğum gerçekleşti bütün hastahaneyi bağıra bağıra ayağa kaldırdım tabi bir elimde eşim bir elimde annem onlar bir yandan ağlıyor. Küveze aldıralım diye çabaladık yaşam sınırının altında olduğu için olmaz dediler. Böyle işte maalesef bulamadım bi çare şuandada pişmanım biraz daha bekleseydim diye. Şimdi özel kliniği olan izmir-ege bölgesinde isim yapmış bir perinatoloji doktoru buldum o zaman asla özel klinik araştırmak aklıma gelmedi zaten perinatolojiyi normal hayatımızda bilmiyoruz onu bulsaymışım bir ihtimalim olurmuş nasip diyelim artık. 2.hamilelik için ona gidicem 12-14. Haftalarda dikiş atılıcak. Rahim ağzı yetmezliği bu sıralar yaşayan o kadar çokki daha önce hiç duymamıştım konuştuğum başka bir arkadaş öğlen kontrole gitmişti hiçbir sorun yoktu akşama açılması oldu. Çok uzun oldu kusura bakmayın,24+2 de dikiş atılanda var geç değil yani sizin için. Ne mutlu ki fark edilebilmiş

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah