canım ya yazınla nasıl mutlu oldum.sizin hamilelik dönemleriniz geldi aklıma sizde sırayla bekliyordunuz günlerinizi simdi sıra bizde.. inşallah bizde sağlıkla alırız bebişlerimizi kucagımıza.sanırım sen hiç kalkmıyordun ben wcye kalkıyorumda kalkınca asağıya basınç hissediyorum normalmidir acaba.birde sen kasılma önleyicileri sonuna kadar kullandınmı canım.şu yalancı kasılmaların serkilaja bir etkisi yoktur dimi güzelim.kusura bakma cok soru soruyorum ama insanın kaygılarını yasayanlar daha iyi anlıyor .

aşkolsun çok soruyorum da ne demek canım basınç konusunu bilemiyorum canım ben 20. haftamda yattıktan sonra ilk defa doğumdan sonra ayağa kalktım
kasılmayı önleyici olarak serklajı takiben nidilat vermişti drum.
4 saatte 1 ile başlayıp( göğsümü sıkıştırınca) daha sonra 6 saatte 1 e  ve kasılma olmayınca 8 saatte 1 e düşürdük sonra 12 saatte 1 dedi ve sonra kes demişti
bayağı tedirgin olmuştum kesmeden önce ama sanırım 2-3 hafta içinde kesmiştim 
ama başucumdan ayırmamıştım hiç
dr kasılma olduğunu hissedersen içebilirsin demişti çünkü
kasılmalar çok sık ve kuvvetli olduğunda etkiliyordur sanırım serklajı 
gerçi benim durumum biraz daha farklıydı 
acil serklaj olduğundan normalde dikişin atılması gereken bölgenin çok daha aşağısına atılmıştı dikiş bu yüzden rahim ağzının yırtılma riski sözkonusuydu 
bu yüzden 36 hafta dolar dolmaz alalım daha fazla zorlamayalım demişti drum

ssaslan canım iyidileklerin negüzel. bizde seningibi inşallah zafere ulaşırız. senin kasılmalar ilaca rağmenmi oluyodu. aynen senin tarif ettiğin gibi ateş basmalı rahimde toplanma benimkiside. günde enfazla 3,4 defa neyseki sizlerde de olduğunu duydumya fazla endişelenmiyorum artık. 
tuğbacığım doktorumu dün aradım karnımın alt tarafında batıcı bi arı vardı hatta istirahatle bile tam olarak geçmemişti. oda çok şiddetlenir kasılmalarda sıklaşırsa tekrar arar takip et dedi. kasılma önleyici ilaç başlamayacakmısınız dedim oda bu haftalarda değil ilerki haftalarda başlanır dedi. aradan biraz zaman geçti meğer benim ağrılrım hafif kabızlığım vardı biraz da gaz toplanması biraraya gelince olmuş. neyseki şimdi geçti rahatım çok şükür. en ufak ağrıda ben pimpirikleniroldum.
salihascığım teşekkür edrim canım bahsettiğin depottan bana doktor başlamadı. ben sabah akşam progestan 200  magnezi diasparal ve günde 1 defa vitamin dışında bişey almıyorum şimdilik. senin kaçıncı haftada 30mm çıktı rahim boyutu. serkülaj alduğunda nekadardı hatırlıyomusun canım.

canım o kasılmalar olduğu zamanlarda sadece vitamin ve demir ilacı kullanıyordum ben başka ilaç kullanmıyordum
bu arada gaz sancısı gibi durumlar da direk kasılmaya sebep oluyordu bende arkadaşlar 
bu yüzden düzenli tuvalete çıkmaya özen gösterin
bir de her gün mutlaka 1 fincan ıhlamur için bu hem sizin hem de bebişlerin böbreklerinin iyi çalışmasını sağlıyor

çok teşekkür ederim canım bende korkuyodum hatta rahim ağzı yetmezliği yaşayıp sonuna kadar giden varmı diye bi başlık açmıştım ve maalesef hiç olumlu mesaj gelmemişti çok üzülmüştüm çok korkuyodum 
ama şimdi sona yaklaştım ve çok mutluyum artık oğlum heran gelebilir hiç sorun deil doktorum akciğer gelişimi için iğnede yaptı 8 doz< çifter çifter  
olumu sabırsızlıkla bekliyorum artık 
dilerim herkez benim gibi sona ulaşır :sm_cool: 

inşallah canım 
sanırım başlığı görmemişiz o yüzden 
bu konuya abone olduğum için takip edebiliyorum 
malum bebişlerden fazla diğer konulara bakmaya zaman kalmıyor
akciğer gelişim iğnesini biz de doğumdan 1 hafta önce olmuştuk 
bebişlerin çok saçlı olmasına sebep olabiliyormuş  haberin olsun :))

selamm kızlarr yazılarınızı okudukça mutlu oluyorum Rabbim hepimiz,n bebişlerini sağ sağlalim kucağımıza almayı nasip etsin
bende dün 10 dk arayla 3 kere karnımda sertleşme hissettim ama ağrısız sancısız sonra hiç olmadı gecede 2 kez kasılma hissettim ve sabah dr mu aradım oda özel muaynanesi oludğu için direk nst çektir dedi ( açılma varsa önlemini alırız dedi ) dr önerdi sağolsun ben hastaneye gidene kadar oradaki dr aramış durummu anlatmış nst hiçbirşey çıkmadı çok şükür sanırım yalancı kasılmalar bugün iyiyim.... İdrar tahlili ve rahim boyuna bakıldı yine aynı şekilde en kısa 3 cm sonra idrara sıkışık olman lazım dedi su içtim tekrar ölçtü 37 mm ye kadar çıktı :) nasılsa 
kısacası herşey normaldi umarım sonuna kadar böyle gideriz
sezencim az kalmış maşallah bizlerde gelsek bi
salihascım valla sende geçtin riskli dönemleri sayılır az kaldıı
tuğbaycım umarım bizde o haftaları görürüz sağlıkla
fizer biraz daha dişimizi sıkmamız lazım herlade
ssaslan güzel dileklerin için çooooooooookkk sağol desteğini bırakmadığın için tşkkkler  bebişini öptkk
ahlal arkadaşım yazını görüm kızınında kucağında olduğunu duyunca sevindim Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin darısı başımıza bir umudumuzda sen oldunnopuyorumnanaktan
bu arada magnezyuma başladımm
heee unutmadan hastanede bugün beklerken ambulasla küvözde bebek geldi ama nasıl minikti dua ettim Allah anasına babsına bağışlasın 1200 gram ya vardı ya yoktu minik bir okadarda güzeldi maşallah onu görünce az kaldı ağlayacaktım kendimi zor tuttum Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın

için rahatlamıştır canım ölçümleri görünce 
sonuna kadar böyle inşallah 
bu annelik bebişler rahime düştüğü andan itibaren duygusallaştırıyor insanı 
o minicik yavrucağın allah yardımcısı olsun ailesine güç versin