Hepinizin yazilarini üzülerek okudum.Sizi cok iyi anliyorum inanin.Ben de bu sekilde sonuclanan 3 hamilelik yasadim.Cok ugrastim.Su an 2 tane cocugum var Allah'a cok sükür.2 hamileliligimide hastahanede gecirdim cocuklarim olana kadar.Ikiside erken dogdu.Günlerine kadar beklemediler.Bende serklaj yaptirmistim.Fakat rahim agzi gevsekliginden dolayi rahim cok hassas oldugundan dogum yapana kadar sürekli sancim vardi ve rahim agzi haliyle sürekli kisaldi ve cocuklarimin ikiside erken dogdular.Basta bir cok problemler yasadim,özellikle oglumla bebekliginde cok ugrastim.Tabi bunlarin hepsi erken dogmalarindan ve stresli gecen hamilelikten kaynaklandi.Ama simdi kizimda oglumda cok saglikli.Aradan zaman gecince insan yasadigi tüm sikintilari unutuyor inanin bana.Aciniz taze oldugu icin üstesinden gelinmezmis gibi geliyor ama zamanla atlatiyorsunuz.Size tavsiyem pes etmeyin kendinizi birakmayin ve ümidinizi kaybetmeyin.Eger Allah nasip ederse hic bir sey olmuyor inanin bana.Ben bunlari bizzat yasadigim icin cok iyi biliyorum.Kendinizi birakmayin.Sabredin ve denemeye devam edin.Ben basardim sizde basarabilirsiniz.En azindan diger hamileliklerinizde daha dikkatli ve daha bilincli oluyorsunuz.Rahim agzi gevsekligi ile problemi olan arkadaslara tavsiyem eger midenizle ilgili bir sikayetiniz yoksa hergün mutlaka yarim greyfurt yiyin,birde elma sirkesini taharetlendiginiz suya katip onunla taharetlenin.Faydasini göreceksiniz.Greyfurt cok muazzam bir mikrop kirici.Eger serklaj yaptirdiysaniz elma sirkesi ile taharetlenmek de serklaj in etrafinda olusabilecek iltahaplanmalari önlüyor.Ben bunlarin hepsini hastahanede yattigim zaman bana hizmet eden yasli bir rus hemsiresinden ögrendim ve uyguladim.Ben Almanyada yasiyorum ve bu rus hanimla maalesef hamileligimin son aylarinda tanistim.keske daha önce tanissaydim.Cünkü ondan cok sey ögrendim.