Unicorn uterus olanlar.
Eger tuplerinizden birisi yoksa muhtemelen olmayan taraftaki yumurtaliginiz da gelismemistir. Ve ayni taraftaki bobreginiz de olmayabilir. Mutlaka bir bobrek ulttasonu cektirip kontrol ettirin.
Bu bir üriner sistem anomalisi.
Benim yasadiklarim 3 asilama 2
tup bebek.
Tedavilerin oncesince klomen ile kendiliginden hamile kalmistim ancak 8. Haftada kalp atislari durdu ve kurtaj oldum. Sonra birdaha hamile kalamadim. O surece basliyorsun bir kere bebek istiyorsun akisina birakip rahat olamiyorsun zaten sorunlusun. Oyuzden ciktik bir yola once asilamalar tutmadi ardindan devletyen rapor alip tup bebege basladik. O da ayri bir hikaye ama sonunda ilaclarla ekstra fazladan muayne ve kontrollerle gebeligim 38 hafta 5 gunlukken 2800 gr guzel bir kiz bebek le sonuclandi:)) sizlere tavsiyem gebe kalsaniz da hep tetikte olun durumunuzu her gittiginiz doktora soyleyin. Bobreklerinize baktirin. Yoksa eger dogumda anestezi alirken ve ilac kullanmaniz gerekirse her doktora hayayiniz boyunca dogustan tek bobrekli oldugunuzu beyan edin.
Benim kizim 2. Transferimde tutundu tup bebek ilaclarini 3 aylik olana kadar kullandim. Sonrasinda doguma kadar progestan kullandim. 28 haftalikken sancilandim doktorum cok korktu 3 hafta progestan ignesi oldum ve nidilat kullandim doguma kadar.
Nidilat kasilmalari gevseten bir tansiyon ilaci bu gibi durumlarda kullaniliyor. 8 saatte bir iciyordum kasilmalar duzelince 12 saate bir almaya basladim. 32. Haftada doktorum duzeldi diye kesmek istedi ancak hemen aksamina.pembe lekelenmem oldu gene basladik ve doguma kadar da kullandim.
Sizlere tavsiyem durumunuzu bilin bilincli bilgili olun gebe kalsaniz da yasayabileceklerinizi goz ardi etmeyin normal bir gebe den daha fazla konteole gidin. Ve herseyden once dua......
Rabbim e siginin. Yazarken bile gozlerim doldu yutkunamiyorum..ol der ve olur siz ne yapsaniz da bos vakti saati belli. Dua edin hep hayirlisini isteyin.