Rahim Anomalileri

naber kızlar....zeyhay aldırma hangimizinki 4-4lük benimikini anlatsam sende dersin benimkide neymiş.....ama ben artık bitirdim ...canımı yakamıyor sözleri... ama herkeze birgün sıra gelir rabbim bana yine sabretmeyi nasip etsin....sende aldırma gülmse inadına...

naber kızlar....zeyhay aldırma hangimizinki 4-4lük benimikini anlatsam sende dersin benimkide neymiş.....ama ben artık bitirdim ...canımı yakamıyor sözleri... ama herkeze birgün sıra gelir rabbim bana yine sabretmeyi nasip etsin....sende aldırma gülmse inadına...

aynen yaa..bende de tersine kayınpeder sendromu var.kayınvalidem iyidir ama kayınpederim huysuzun suratsızın tekidir.hep idare ediyorum işte kocamın hatırına..yoksa 1 gün çekmem..allaha havale ediyorum.o bilir ne yapacağını..dillerini bağlasın böylelerinin..:oklava:

Çooook geçmiş olsun canım.a.s. Sonunda kurtuldun.hihoyyyt

çok sağol canımm..

kızlar ben yarın annemlerin yanına gidiyorum.sonrada eşim gelcek.ordan da kayınvalidemlere geçeceğiz..yaklaşık 1 ay buralarda olamıcam.hepinize iyi tatiller diliyorumm..kaydirigubbakcemile4
döndüğümde inşallah güzel haberlerle karşılaşırım..aklinialirimsmile

beni özleyin anacım..hihoyyyt

KÜÇÜK RAHİM. Arkadaşlar, ben 5 yıllık evliyim. 1 aşılama ve 3 tüp bebek deneyimim var. Eşim varikosel ve değerleri kötü. Bende genel olarak hiç bir sorun görünmüyordu. Fakat 2. denemeden sonra rahim filmi çekildi. Film raporunda "rahim olması gerekenden daha küçük ve sağa deviyelidir." yazıyor. ben de normal bir rahim filmiyle karşılaştırınca neredeyse yarısı kadar küçük.

Kadın doğ.doktoru de 2 adet tüp bebek doktoru da bunun bir sorun olmadığını söylüyor. Ama küçük rahimin hamile kalamama, erken doğum ya da düşük sebebi olduğu heryerde yazıyor. 3. tüp denememe de bu şekilde girdim.eyvahedigeldismile

Aranızda küçük rahimli ve çocuğu olan var mı? NOT: Teyzemin doğuştan hiç rahimi yok.

Arkadaşlar merhaba, 3 yıllık evliyim.18 ay önce dış gebelik geçirdim.Dış gebelik anlaşılmadı ve düşük yapıyorum diye dayanamadığım ağrılar yüzünden kürtaj oldum.(Meğer dış gebelik sancısıymış.)Kürtajdan sonra dış gebelik teşhisi kondu.İlaçla düşmeyen bebek laparaskopi ile alındı.Sağ tüpün ucu yırtılmış ve doktor orayı kesmek zorunda kalımış.13 aydır korunmadık ve hamile kalamadım.Haziran sonunda HSG çektirdim.Bu sefer de sol tüp tıkalı rahimde anormallik çıktı. Ankara'ya gittim.Orada hisretoskopi yapıldı. Enfeksiyon rahmin içini sarmış.Doktor normal yolla gebelik olmaz dedi.İlaç verdi.Sonra bir HSG daha çektirdim.Tüp açıldı.HSG'yi çeken doktor rahimde problem var dedi ama histeroskopiyi yapan rahim düzelmiş dedi.Hemen tüp bebeğe başlayacağız, tüplerin açık ama hasarlı normal yolla gebe kalamzsın dedi.Eşiminde benim de kafası karıştı.Hemen tüp bebek için ilaç listesini elimize tutuşturdular.Bu durum bana maddi çıkar amaçlı göründü.Sizlerinde fikirlerinizi almak istiyorum.

merhaba arkadaşlar,
6 yıllık evliyim rahimde şekil bozukluğu oldugu sonradan anlaşıldı. laparoskopi ve histeroskopi yapıldı dr. düzeldi sorun kalmadı dedi ertesi ay hemen aşılama yapalım dedi aşılama yapıldı tutmadı tabiiki şimdi bende tüp bebek istiyorum. aranızda bu şekilde olupta normal yolla hamile kalanınız oldumu?? yoksa hemen tüp bebeğe geçişmi yapayım bilgi verirseniz çok sevinirim..

zeyhat bebeginle sana ve esine uzun cok ama cok mutlu bir hayat diliyorum.

bayadir girmiyordum siteye neyse arkadasim oncelikle cook iyi bir doktor bul ve gercekten tuplerin tikalimi degilmi ogren filmde yanilma payi var bunu bana doktorum soyledi hemde burda basarili bir prof.eger tuplerin tikaliysa dogal yoldan asla hamile kalamazsin tek caren tupbebek bunuda bana doktorum anlatti.birde tupbebekte rahimin ici onemli tutunma acisindan yapisiklik vs olmamali diyorum ya iyi cok iyi bir doktor bul ve onun tedavisine uy hemen tupbebege girisme bence bu benim nacizane fikrim.

bu arada ben cocuk konusunda son noktayi koydum 2.sefer tupbebek denemeyecegim
esimde bende artik istemiyoruz bu yastan sonra sorumluluk almak zor allahin takdirine boyun egdik olsaydi zaten rabbim verirdi.biz caresini cok aradik artik buraya kadar.

belki psikolojik bilmiyorum yada rahata alistik farkinda olmadan.rabbim butun isteyenlere
versin.

bayadir girmiyordum siteye neyse arkadasim oncelikle cook iyi bir doktor bul ve gercekten tuplerin tikalimi degilmi ogren filmde yanilma payi var bunu bana doktorum soyledi hemde burda basarili bir prof.eger tuplerin tikaliysa dogal yoldan asla hamile kalamazsin tek caren tupbebek bunuda bana doktorum anlatti.birde tupbebekte rahimin ici onemli tutunma acisindan yapisiklik vs olmamali diyorum ya iyi cok iyi bir doktor bul ve onun tedavisine uy hemen tupbebege girisme bence bu benim nacizane fikrim.

esimde bende artik istemiyoruz bu yastan sonra sorumluluk almak zor allahin takdirine boyun egdik olsaydi zaten rabbim verirdi.biz caresini cok aradik artik buraya kadar.

belki psikolojik bilmiyorum yada rahata alistik farkinda olmadan.rabbim butun isteyenlere
versin.

bursam
bende senin gibi hissetmeye başladım ben hiç denemedim aşılama tüp bebek falan ama pek umudum da yok. çok fazla uğraşabileceğimi sanmıyorumç sanırım birkez dener bırakırım bende. zor süreç ve verecek Allah zaten veriyor. hayırlısı olsun diyorum ...

selam .bence 1 kere dene cunku allah vermek icin tedaviyi vesile kilmistir belki ben sirf o yuzden denedim zaten verecekse sen ugrasiyorsun ilk seferdede verir.bu arada tupbebek en fazla sans 1. de 2.onun yarisi kadar 3. 2.nin yarisi kadar.yani her defasinda sansin artmiyor hep azaliyor bunu iyice ogrendim.emin ol rabbimin sinavindan geciyoruz. kucukken sevimlilerde ya buyuduklerinde anneden babadan oyle bir uzaklasiyorlarki sonunda yine esinle yanliz kaliyorsun.rabbim her seyin en hayirlisini bilir.

versin.

çok saol canım inan gitmediğim doktor gezmediğim il kalmadı ilk başlarda hiç problem yok dediler çok uğraştık psikoloji denen birşey kalmadı zaten, filmde rahimde şekil bozukluğu çıktı kalp şeklindeymiş sonra düzeltildi en azından dr. öyle söyledi işin aslı gerçekten düzeldimi onuda bilmiyorum tekrardan film falanda çekmediler zaten ondanda şüpheleniyorum iyi bir dr. arıyorum bende ankara buldum bir tane onla görüşecem kısmet olursa son kez tüp bebek deneyip bekleyecegim şayet olmazsa artık bizde siz gibi düşünüyoruz bırakacagız çok yorulduk artık Allahım isteyen herkese nasip etsin bu mücadele insanı çok yıpratıyor hakkımızda hayırlısı olsun artık..

selam .bence 1 kere dene cunku allah vermek icin tedaviyi vesile kilmistir belki ben sirf o yuzden denedim zaten verecekse sen ugrasiyorsun ilk seferdede verir.bu arada tupbebek en fazla sans 1. de 2.onun yarisi kadar 3. 2.nin yarisi kadar.yani her defasinda sansin artmiyor hep azaliyor bunu iyice ogrendim.emin ol rabbimin sinavindan geciyoruz. kucukken sevimlilerde ya buyuduklerinde anneden babadan oyle bir uzaklasiyorlarki sonunda yine esinle yanliz kaliyorsun.rabbim her seyin en hayirlisini bilir.

evet bende senin gibi düşünüyorum. elbette deneyeceğim ilerde içimde pişmanlık kalsın istemem. ama herşeyde var bir hayır diyorum. Allah ol derse olur. Allah sağlıklı güzel bir ömürle ödüllendirir inş. bizleri...

selam uhde.kendine dert etme allaha tevekkul et tupbebegi dene nasipse olacaktir zaten .

bak sana bir olay anlatacagim bu karari bana verdiren olay. burda tanidigim bir arkadasimin akrabasinin basina geldi. aynen yaziyorum.kadin 35 yasina kadar her yolu denemis tedaviler asilama hemde kac kez.kafayi oyle bir takmiski artik esi akrabalari yeter demisler sagligin bozulacak olmuyorsa olmuyor birak hayat bizim hayatimiz mutluyuz eksigimiz yok yeter kendinede bizede bunu yapma.ama iste bu doktorlar hep umit veriyorlar sunuda yapalim yok olmadi baska bir tedavi zavalli kadin umitleniyor haliyle sonra tupbebege geciyor 3 kez deniyor olmuyor bu arada hem mutsuz oluyor esinide mutsuz ediyor maddi birikimleride eriyor ailenin yaslilari diyorki allaha asi gelme kizim yeter.neyse kadin firansaya gidiyor 4.tupbebegi denemeye orada bir merkezle anlasiyor
gidiyorlar sonuc hamile kaliyor saglikli bir kiz dunyaya getiriyor cocuk 2 yasinda. veeee kadin kanser oldugunu ogreniyor yapilan tupbebek tedavisinden aldigi ilaclardan kanser olmus ve kadin kizina doyamadan oluyor annesi hep soyle aglamis kizim yavrum allaha asi geldin yapma dedik dinlemedin bak sana verdi ama kizinla yasamani nasip etmedi allahin dedigi oldu..
iste ben bu olaya sahit oldum arkadaslar inanin artik hic uzulmuyorum insan allaha teslim olunca inanin hicbirsey uzmuyor.sagligimiz daha onemli hayat bizim yasamaliyiz cocuk icin hastanelerde kostururken ruh sagligimi bozarken devamli kahrolup hayati esimede kendimde zehrederken birde baktim yas olmus 36 eee nerde elime ne gecti.esime sarildim tamam artik dedim hastane doktor tedavi bitti.zavalli adam okadar sevindiki.kaldigimiz yerden basladik cok mutluyuz icimde huzur var meger kendimi hep sikmisim yillardir .allahimin bana verdiklerine sukrediyorum her gun...herkezin gonlundeki kabul olsun arkadaslar

merhaba kızlar biz oğlumuzla tatile gidip geldik alanyadaydık :)

ama birt atil ancak bu kadar kötü yorucu olabilir :)

deniz kenarı dalga sesi bol oksijen bebeği rahatlatır dedik aksine ağlama krizi tuttu sahil ayağa kalktı denizde rahatladı ama suya girince hemen uyudu.

gaz sancısmı bunu bizim kadar kim kötü yaşayabilir acaba 15 saat bir bebek ağlarmı sancı çekermi çekiyor artık oda bizde çok sıkıntıdayız neyseki dr umuz ilacıı9 değiştrdi neo beybi diye gaz ilacına başladıkta rahatladık.

Arkadaşlar merhaba, 3 yıllık evliyim.18 ay önce dış gebelik geçirdim.Dış gebelik anlaşılmadı ve düşük yapıyorum diye dayanamadığım ağrılar yüzünden kürtaj oldum.(Meğer dış gebelik sancısıymış.)Kürtajdan sonra dış gebelik teşhisi kondu.İlaçla düşmeyen bebek laparaskopi ile alındı.Sağ tüpün ucu yırtılmış ve doktor orayı kesmek zorunda kalımış.13 aydır korunmadık ve hamile kalamadım.Haziran sonunda HSG çektirdim.Bu sefer de sol tüp tıkalı rahimde anormallik çıktı. Ankara'ya gittim.Orada hisretoskopi yapıldı. Enfeksiyon rahmin içini sarmış.Doktor normal yolla gebelik olmaz dedi.İlaç verdi.Sonra bir HSG daha çektirdim.Tüp açıldı.HSG'yi çeken doktor rahimde problem var dedi ama histeroskopiyi yapan rahim düzelmiş dedi.Hemen tüp bebeğe başlayacağız, tüplerin açık ama hasarlı normal yolla gebe kalamzsın dedi.Eşiminde benim de kafası karıştı.Hemen tüp bebek için ilaç listesini elimize tutuşturdular.Bu durum bana maddi çıkar amaçlı göründü.Sizlerinde fikirlerinizi almak istiyorum.

zidda geçmiş olsun canım

bir talihsizlik yaşamışsın... nasıl dış gebelik geçirdiğini anlamaz doktor... ilaçla nasıl düşürmeye çalışır....

çok iyi bir doktor seç mutlaka... istanbula gelmen zor olur sanırım ... arkadaşımın denizlide çok iyi bir doktoru var o tarafa giderim dersen ismini alayım sana ...arkadaşım 8 yıl sonra çocuklarına kavuştu o doktorun sayesinde... profesör müş işinde cok iyiymiş...

işinde çok iyi bir doktora git mutlaka...

geçmiş olsun canım..

versin.

çok sağol canım

karar eşin ve senin nasıl mutluysan öyle yaşa bebek yok diye kendini üzmemeye çalışman bile çok güzel bakarsın bu rahatlıkla bebeğin daha çabuk gelir :) hakkınızda hayırlısı neyse nasıl mutlu olacaksanız inşalah herşey öyle olur canım

çok sağol canımm..

kızlar ben yarın annemlerin yanına gidiyorum.sonrada eşim gelcek.ordan da kayınvalidemlere geçeceğiz..yaklaşık 1 ay buralarda olamıcam.hepinize iyi tatiller diliyorumm..kaydirigubbakcemile4
döndüğümde inşallah güzel haberlerle karşılaşırım..aklinialirimsmile

beni özleyin anacım..hihoyyyt

papatyacım iyi tatiller yazın keyfini çıkar ben bak alanyaya gittim denizi 10 günde iki kere gmrdüm 3 saat :)) geri kalanını balkonda geçirdim valla rahat rahat takıl keyfine bak

seni özlemezmiyiz anacım :))

zeynep ciğim; çoookkk uzun zamandır foruma girmiyordum... doğum yaptığını yeni öğrendim; hayırlı uğurlu olsun bebişin...son sayfayı okuduğum için kız mı oğlan mı bilmiyorum ; ama hayırlı evlat olmasını diliyorum...benim oğlanlar haftaya 1 yaşında oluyorlar; zaman ne kadar çabuk geçiyor yaaa..çok öptüm seni ve bebişi

canım seni görmek ne güzel maşallah kocaman olmuşlar oğulların :) benimde oğlum oldu :)

arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var..
zeyhat daha önce yazmışsın hem yengen hem seninle alakalı kanama olayı.. hamile olduğumu öğrendikten bir gün sonra damla damla kanama oldu. gittim test yaptırdım bhcg artmıştı ertesi gün tekrar yaptırdım 12 saatte yine artmıştı. kimyasa olsa değer düşerdi diye düşünüyorum çünkü değerim azdı zaten artma dönemiydi..kanama bitti nerdeyse 1,5-2 gün sürdü. bazen az bazen çok bazen hiç ...garip bişey işte vede tuvaletteyken geliyo..gerçi son durumumuda bilmiyorum yarın test yaptırıcam hayırlısı bakalım....

selam uhde.kendine dert etme allaha tevekkul et tupbebegi dene nasipse olacaktir zaten .

bak sana bir olay anlatacagim bu karari bana verdiren olay. burda tanidigim bir arkadasimin akrabasinin basina geldi. aynen yaziyorum.kadin 35 yasina kadar her yolu denemis tedaviler asilama hemde kac kez.kafayi oyle bir takmiski artik esi akrabalari yeter demisler sagligin bozulacak olmuyorsa olmuyor birak hayat bizim hayatimiz mutluyuz eksigimiz yok yeter kendinede bizede bunu yapma.ama iste bu doktorlar hep umit veriyorlar sunuda yapalim yok olmadi baska bir tedavi zavalli kadin umitleniyor haliyle sonra tupbebege geciyor 3 kez deniyor olmuyor bu arada hem mutsuz oluyor esinide mutsuz ediyor maddi birikimleride eriyor ailenin yaslilari diyorki allaha asi gelme kizim yeter.neyse kadin firansaya gidiyor 4.tupbebegi denemeye orada bir merkezle anlasiyor
gidiyorlar sonuc hamile kaliyor saglikli bir kiz dunyaya getiriyor cocuk 2 yasinda. veeee kadin kanser oldugunu ogreniyor yapilan tupbebek tedavisinden aldigi ilaclardan kanser olmus ve kadin kizina doyamadan oluyor annesi hep soyle aglamis kizim yavrum allaha asi geldin yapma dedik dinlemedin bak sana verdi ama kizinla yasamani nasip etmedi allahin dedigi oldu..
iste ben bu olaya sahit oldum arkadaslar inanin artik hic uzulmuyorum insan allaha teslim olunca inanin hicbirsey uzmuyor.sagligimiz daha onemli hayat bizim yasamaliyiz cocuk icin hastanelerde kostururken ruh sagligimi bozarken devamli kahrolup hayati esimede kendimde zehrederken birde baktim yas olmus 36 eee nerde elime ne gecti.esime sarildim tamam artik dedim hastane doktor tedavi bitti.zavalli adam okadar sevindiki.kaldigimiz yerden basladik cok mutluyuz icimde huzur var meger kendimi hep sikmisim yillardir .allahimin bana verdiklerine sukrediyorum her gun...herkezin gonlundeki kabul olsun arkadaslar

slm canım yazdığından baya etkilendim haklısın kendimizi bitiriyoruz bu yolda allahın taktirine bırakmak lazım benimde yaş oldu 35 artık çok yorulduk bende eşimde 1 kerede tüp bebek deneyecegim oldu oldu olmadı bırakacagım bende böylesi hayırlıymış deyip oturacam yapacak birşeyimiz kalmadı artık allahım herkese nasip etsin inş..

zidda geçmiş olsun canım

bir talihsizlik yaşamışsın... nasıl dış gebelik geçirdiğini anlamaz doktor... ilaçla nasıl düşürmeye çalışır....

çok iyi bir doktor seç mutlaka... istanbula gelmen zor olur sanırım ... arkadaşımın denizlide çok iyi bir doktoru var o tarafa giderim dersen ismini alayım sana ...arkadaşım 8 yıl sonra çocuklarına kavuştu o doktorun sayesinde... profesör müş işinde cok iyiymiş...

işinde çok iyi bir doktora git mutlaka...

geçmiş olsun canım..

Hafta sonu eğer gidebilirsek İstanbul Tüp Bebek Merkezi'nde Dr. Aret KAMAR'a gideceğiz. Oradaki embriyolog Faruk Bener babamın tanıdığıymış meğerse.Bakalım onlar ne diyecek?

Back
X