Rahim Anomalileri

selamlar kızlar kac kere geldım kımse yok
su an annemlerdeyım
esım ıstanbulda
mıgde bulantılarım cok
bende buraya kactım
6 hafta 3 gunluk oldu
kese gorundu yolk sacda
su an hersey ıyı allaha sukur
burda kı dr da gıdecegım kontrole salı gunu

Merhaba kesinleşmiş gebeliğin çok tebrik ederim. İnşallah sorunsuz sıkıntısız devam ettirirsin hamileleğini. Hamişler ne güzel artıyor. Günler çabuk geçsinde bende hamile kalayım :))

'kese gorundu yolk sacda' yalnız bu cümleni anlıyamadım.

Bebeğim ayy77 ve bende septum vardı. İkimizde ameliyatı seçtik. Canım ameliyatı iyi bir doktorda olursan sorun yaşamazsın. Benim sana tavsiyem tabi doktorunu sen daha iyi bilirsin pek bu konuda kendine güvenmiyor gibi geldi. Yani etkilemekte istemiyorum ama. Şöylede bir durum var mesela düşük yada erken doğumu göze alabiliyorsan psikolojik olarak ameliyatı erteleyebilirsin. Benim ilk doktorum bana dene ondan sonra ameliyat dedi. Ama ben duygusalım düşüğü erken doğumu göze alamadım. Başka doktora gittim oda zaten ameliyat şart dedi. Ay77 bende olduk ameliyatlarımızı. İkimizde tekrar operasyon gerekmedi. Tek ameliyatla septumlarımız alındı.

Bu arada bu ameliyatı geçiren bir arkadaş doğum bile yaptı formdan. Hamile kalan çok canım.

Birde doktorum bizim bebek kararımızı bilmediği için hemen ilaçlara başlamak istedi. O gün ne mutlu oldum septumu halledik sıra gebelikte deyince. Eşimin işi netleşsin biz gene 3 ay kendimiz deneyeceğiz olmazsa ben ilaçalara başlayacağım.

merhaba, basından gecenlerı anlatırken cok aydınlatıcı olmussun , rica etsem bu amılyat sana kaça mal oldu öğrenebilirmiyim.
bu gun bana medical park göztepede 1800tl dediler biraz fazla geldi açıkcası. sanırım sen marmara ünv.bir profa yaptırmıstın dımı?

merhaba, basından gecenlerı anlatırken cok aydınlatıcı olmussun , rica etsem bu amılyat sana kaça mal oldu öğrenebilirmiyim.
bu gun bana medical park göztepede 1800tl dediler biraz fazla geldi açıkcası. sanırım sen marmara ünv.bir profa yaptırmıstın dımı?

Ben daha fazla ödedim malesef. 2500 tl academic hospitale ayrıca 2500 tl de doktora ödedim. Marmaranın doktoru beni academicte ameliyat etti.

kızlar bişey sorucam benim 2,5 senedir bebeğim olmuyor hamile kalamıyorum . bu rahimde septum gebeliği engellemez düşük yapar diyorlar. acaba benımkı engellemiş olabilirmi, yoksa artı baska bişeyler varda ondanmı hamile kalamıyorum?

kızlar bişey sorucam benim 2,5 senedir bebeğim olmuyor hamile kalamıyorum . bu rahimde septum gebeliği engellemez düşük yapar diyorlar. acaba benımkı engellemiş olabilirmi, yoksa artı baska bişeyler varda ondanmı hamile kalamıyorum?

Bana doktor hamile kalırsın ama devamı gelmez hatta hamilemi kalmak istiyorsun doğum yapmakmı istiyorsun demişti. Hamile kalmakta daha zor oluyor diye okumuştum.

bısey sorucam ben buay hsg cektırdım ve rahım bıraz bozuk olabılır dedı fakulteye yonlendırdı bır anormallık olsa anlamazmı kadın dogumcu

bısey sorucam ben buay hsg cektırdım ve rahım bıraz bozuk olabılır dedı fakulteye yonlendırdı bır anormallık olsa anlamazmı kadın dogumcu

Genelde anlaşılıyor. Ama bazen perdeyle çift rahim birbirine benzediğinden hangiisnin olduğu net anlaşılamıyor. Yada kalp şekliyle perdeyide karıştıabiliyorlar. Ama büyük ihtimalle hsg de anlaşılır. Sordunuzmu nasıl bir anomali olabilir diye ?

Genelde anlaşılıyor. Ama bazen perdeyle çift rahim birbirine benzediğinden hangiisnin olduğu net anlaşılamıyor. Yada kalp şekliyle perdeyide karıştıabiliyorlar. Ama büyük ihtimalle hsg de anlaşılır. Sordunuzmu nasıl bir anomali olabilir diye ?

evet normalde duz olur dedı senınkı armut seklıne benzıyor dedı ben hıc bısey anlamadım en ıyısı gıtmek galıba:1shok:

Merhabalar arkadaşlar..ben yaklaşık 10 gün önce kontrol amaçlı hsg çekildim.filmi çekildikten sonra izmire memleketime gittim o yüzden giremedim nete.ben daha önce perde için ameliyat olmuştum bu filmde ameliyat sonrası kontrol amaçlı istenmişti.bende çekildim.ama maalesef bir ameliyat daha olmam gerekiyormuş..çok moralim bozuldu duyunca..doktorun bana dediği perde gibi ameliyatlarda bazen operasyonu bir kerede değil de iki kerede yapmak daha iyi oluyormuş..çünkü rahime herhangi bi zarar vermemesi bakımından (rahimde delinme riski gibi...vs..nedenlerden dolayı) iki operasyonla alınması daha iyiymiş..benimde zaten derin bir perdeydii..o yüzden biraz daha törpülemeye ihtiyaç varmış..ameliyattan önceki hsg mle, ameliyattan sonraki hsg me baktığımda halen bir miktar aşağı doğru inen bölme yani perde görünüyor gerçekten.eskisine nazaran daha azalmış gözüküyo tabiiki ama daha var maalesef..o yüzden tekrar ameliyat olcam arkadaşlar..bugünde kan,idrar,ekg ...vs gibi tetkiklerimi yaptırmaya başladımm.adetimin ilk günü hastaneyi arayıp bana yatış yani ameliyat için randevu verecekler.bekliyorum anlayacağınız..tahmini mayısın ortaları gibi olurum diye düşünüyorumm adetime göre bi yanılma olmazsa..bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar yada benim gibi iki ameliyatla perde yi aldıran arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..ben ankarada yaşıyorum..etlik zübeyde hanım kadın doğum hastanesine gidiyorum ve önceki ameliyatımı da orda olmuştum..ameliyatımı da yapan bölüm başkanı Doç.Dr. Berna Arıcı.(soyadını yanlış hatırlamıyosam tabii) Bu hastaneye giden ve berna hanımda perde için ameliyat olan arkadaşlar varsa da bana yorumlarını yazarlarsa çok çokkk memnun olurum..herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar..şimdiden çok teşekkür ederim..

sevgili zeyhat okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu ameliyatı geçirmiş ve çok araştırma yapmışsın.ben daha yolun başındayım.2 düşük yaşadım bir çok tahlil yaptırdım ve kanda pıhtılaşma çıktı.düşüğümden 5,5 ay geçti ve yeniden hamile kalmak için kendimi toparlamıştım ki dr.ultrasonda gördüğüne göre bana rahmimde perde olabileceğini ve film çektirmem gerektiğini söyledi.ve eğer perde var ise ameliyat olmam gerekiyormuş.ağlayım mı üzüleyimmi ne yapacağımı şaştım kaldım......benim parasal imkanlarımda kısıtlı 2 düşük ve kürtajdan sonra işten ayrıldım.bana moral verecek bir kaç kelime lazım.cesaretlenmeye ihtiyacım vari.ameliyat anestezi ile mi oluyor

sevgili zeyhat okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu ameliyatı geçirmiş ve çok araştırma yapmışsın.ben daha yolun başındayım.2 düşük yaşadım bir çok tahlil yaptırdım ve kanda pıhtılaşma çıktı.düşüğümden 5,5 ay geçti ve yeniden hamile kalmak için kendimi toparlamıştım ki dr.ultrasonda gördüğüne göre bana rahmimde perde olabileceğini ve film çektirmem gerektiğini söyledi.ve eğer perde var ise ameliyat olmam gerekiyormuş.ağlayım mı üzüleyimmi ne yapacağımı şaştım kaldım......benim parasal imkanlarımda kısıtlı 2 düşük ve kürtajdan sonra işten ayrıldım.bana moral verecek bir kaç kelime lazım.cesaretlenmeye ihtiyacım vari.ameliyat anestezi ile mi oluyor

Merhaba yaşadıkların gerçekten zor geçmiş olsun. Önce perde varmı onu öğrenmen lazım var ise düşüklerine neden olabilir. Ama seninki zaten pıhtılaşma yüzünden düşmüş belki septumun yoktur. Sosyal güvencen varsa iyi br devlet hastanesi yada doğum-kadın hastalıkları hastanesinde yaptırabilirsin. Benim bir arkadaşım zeynep kamilde ameliyat oldu. Bikaç ayını aldı ameliyat olması ama tek kuruş ödemedi. Ameliyatta narkoz veriyorlar. Çok ufak ağrıların oluyor belki ağrı kesiciye bile ihtiyaç duymayabilirsin. Üzülme önce ne olduğunu bir öğren varsa ameliyatı öyle aklına getir.

Benim ailemde hiç perde yok. Gayet doğurganlar ama beni buldu malesef :(

Merhabalar arkadaşlar..ben yaklaşık 10 gün önce kontrol amaçlı hsg çekildim.filmi çekildikten sonra izmire memleketime gittim o yüzden giremedim nete.ben daha önce perde için ameliyat olmuştum bu filmde ameliyat sonrası kontrol amaçlı istenmişti.bende çekildim.ama maalesef bir ameliyat daha olmam gerekiyormuş..çok moralim bozuldu duyunca..doktorun bana dediği perde gibi ameliyatlarda bazen operasyonu bir kerede değil de iki kerede yapmak daha iyi oluyormuş..çünkü rahime herhangi bi zarar vermemesi bakımından (rahimde delinme riski gibi...vs..nedenlerden dolayı) iki operasyonla alınması daha iyiymiş..benimde zaten derin bir perdeydii..o yüzden biraz daha törpülemeye ihtiyaç varmış..ameliyattan önceki hsg mle, ameliyattan sonraki hsg me baktığımda halen bir miktar aşağı doğru inen bölme yani perde görünüyor gerçekten.eskisine nazaran daha azalmış gözüküyo tabiiki ama daha var maalesef..o yüzden tekrar ameliyat olcam arkadaşlar..bugünde kan,idrar,ekg ...vs gibi tetkiklerimi yaptırmaya başladımm.adetimin ilk günü hastaneyi arayıp bana yatış yani ameliyat için randevu verecekler.bekliyorum anlayacağınız..tahmini mayısın ortaları gibi olurum diye düşünüyorumm adetime göre bi yanılma olmazsa..bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar yada benim gibi iki ameliyatla perde yi aldıran arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..ben ankarada yaşıyorum..etlik zübeyde hanım kadın doğum hastanesine gidiyorum ve önceki ameliyatımı da orda olmuştum..ameliyatımı da yapan bölüm başkanı Doç.Dr. Berna Arıcı.(soyadını yanlış hatırlamıyosam tabii) Bu hastaneye giden ve berna hanımda perde için ameliyat olan arkadaşlar varsa da bana yorumlarını yazarlarsa çok çokkk memnun olurum..herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar..şimdiden çok teşekkür ederim..

Sier geçmiş olsun canım ya üzüldüm tekrar septum ameliyatı olmak zorunda kalmışsın. Herşey sil baştan ama sonu iyi olsun önemli olan bu. Bana allah korusun 2. kez hsg deseler herhalde narkozsuz asla çektirmem. İlkininde nasıl bişey olduğunu bilmeden araştırmadan pat diye giitim radyolojiye. Zannediyorumki ilaçlı filminde rahim ksımına dışardan bir ilaç sürecekler öyle röntgenlerim çekilecek. O demirleri görünce elim ayağım boşaldı. Verdiğim parayı düşündüm yoksa çoktan kaçmıştım ordan. Burada konunu dağıttım ama herşey bir yana bu hsg bile başlı başına bir dert. Benim ameliyatım bitince narkozluyken ilaç vermişler rahmime septum tamamen gittimi tüpler açıkmı diye o zaman bakmışlar. Alllahtan sonra başka bir işleme gerek kalmadı. Septumun tek ameliyatta alınması gerçekten sakıncalımı yoksa doktorlar cesaretlimi değil bunu hala anlamadım bende.

Bu arada benimde iki gündür sol kasık ve karnım çok ağrıyordu. Üşüme krizlerine giriyordum öyle üşüyordumki çenem soğukta kalmış gibi çat çat birbirne değiyodu. Bugünde geçmeyince doktora giitim. Üşütmüşüm bir sürü ialç verdi. Ultrason çekildi. Yumurtalıklarım çok kötyümüş. Hatta hiç yok gibiymiş yumurta. Doktor sen hiç hamile kaldınmı dedi 2 ay denedik ama olmadı deyince zaten çok zor dedi. ılaçsız olmaz. Reglinin 3. günü gel dedi. Hatta ben kendim denesem normal kalamazmıyım dedim boşa zaman kaybı yumurtalıkların boş gözüküyor ancak ilaçla rahmini gübreleyecekmişiz gibi düşün. Ameliyatımı yapan doktorda bunu sylemişti ama ben bunu gelip geçici bir durum diye düşünmüştüm ama sanırım ciddi bir konuymuş. ılk ay gel deneyelim olmazsa ikinci ay muhakkak kendi dokturna git dedi.

arkadaşlar hepinize büyük geçmiş olsun.az da olsa konuların b,ir çoğunu okudum..benimde rahmimde bir sorun var (halk deyiminde eşek sırtı diyolarmış)yanii en üst tarafı biraz aşaya doğru eyik okadar.bizde 1 yıl bebek için uğraştık ama olmadı en sonda tüp bebeğe karar verdik.ama doktorum her ihtimale karşı tüp bebekte şansım artması için ve hüsrana uğramam için bana HıSTEROSKOPı önerdi.bende mayısın 13 amelyat olucam hemde 150tl 'ye..o konuda çok şanslıyım,çünkü bildiğim kadarıyla fiyatlar çok yüksek..allah hepimizin yardımcısı olsun,tez vakit sonuç almanız meleklerinize kavuşmanız dileğilee..

zeyhat canıııım son yazdığını okudumda.hiç canını sıkma benimde arkadaşım 3 yıl uğraştı ama hiç bir doktor ona yumurtalıkların küçük demedi,takiiii benim doktoruma gidene kadar.ozaman ona GONAL-F VERDı VE O AY HAMıLE KALDI..ben inanıyorumkii sende çaresini bulup hamile kalıcaksın en kısa zamandaa.derdini veren allah dermanını da verirmiş yeterki sabredelim..sağlıcakla kalın..sevgiler

arkadaşlar hepinize büyük geçmiş olsun.az da olsa konuların b,ir çoğunu okudum..benimde rahmimde bir sorun var (halk deyiminde eşek sırtı diyolarmış)yanii en üst tarafı biraz aşaya doğru eyik okadar.bizde 1 yıl bebek için uğraştık ama olmadı en sonda tüp bebeğe karar verdik.ama doktorum her ihtimale karşı tüp bebekte şansım artması için ve hüsrana uğramam için bana HİSTEROSKOPİ önerdi.bende mayısın 13 amelyat olucam hemde 150tl 'ye..o konuda çok şanslıyım,çünkü bildiğim kadarıyla fiyatlar çok yüksek..allah hepimizin yardımcısı olsun,tez vakit sonuç almanız meleklerinize kavuşmanız dileğilee..

zeyhat canıııım son yazdığını okudumda.hiç canını sıkma benimde arkadaşım 3 yıl uğraştı ama hiç bir doktor ona yumurtalıkların küçük demedi,takiiii benim doktoruma gidene kadar.ozaman ona GONAL-F VERDİ VE O AY HAMİLE KALDI..ben inanıyorumkii sende çaresini bulup hamile kalıcaksın en kısa zamandaa.derdini veren allah dermanını da verirmiş yeterki sabredelim..sağlıcakla kalın..sevgiler

Ben kendimi çok şansız görmeye başladım 5-6 ay takip yaptıranlar olup sonuç alamayanlar varmış. Ya bende onlar gibi olursam.

İnşallah ameliyatın ve tüp bebek tedavin güzel geçer hemen hamile kalrısın ve en önemlisi sağlıcakla gebeliğini devam ettirisin.

Sier geçmiş olsun canım ya üzüldüm tekrar septum ameliyatı olmak zorunda kalmışsın. Herşey sil baştan ama sonu iyi olsun önemli olan bu. Bana allah korusun 2. kez hsg deseler herhalde narkozsuz asla çektirmem. İlkininde nasıl bişey olduğunu bilmeden araştırmadan pat diye giitim radyolojiye. Zannediyorumki ilaçlı filminde rahim ksımına dışardan bir ilaç sürecekler öyle röntgenlerim çekilecek. O demirleri görünce elim ayağım boşaldı. Verdiğim parayı düşündüm yoksa çoktan kaçmıştım ordan. Burada konunu dağıttım ama herşey bir yana bu hsg bile başlı başına bir dert. Benim ameliyatım bitince narkozluyken ilaç vermişler rahmime septum tamamen gittimi tüpler açıkmı diye o zaman bakmışlar. Alllahtan sonra başka bir işleme gerek kalmadı. Septumun tek ameliyatta alınması gerçekten sakıncalımı yoksa doktorlar cesaretlimi değil bunu hala anlamadım bende.

Canım bende anlamış değilim zaten tek ameliyatla halledilebilirmiydi yoksa gerçekten ikinci bi ameliyatla alınması dahamı sağlıklı anlamadım yani.bi de doktora tekrar laparoskopi olmama gerek varmı histereskopi ile birlikte diye sordum, o da evet yine lap.ile aynı anda olcak ilk ameliyattaki gibi dedi.benim anlamadığım bu lap.ile rahime operasyon esnasında bakabilmek, ne kadar müdahale edilmesi gerekir ... gibi nedenlerden dolayı, yardımcı olması amacıyla yapıyolar.yani ilk ameliyatta lap.ile bu perdenin halen bir kısmı var diye görünmüyomu yani niye o anda alınması gerektiği kadar alınmıyoda ikinci operasyon diyolar bi türlü mantığım almıyor.gerçi ameliyatı yapan doktor infertilite klinik şefi.yani üst düzeydeki doktor.acemi filan değil.o yüzden aklım karışık canım.bu arada ikinci hsg emde daha kolay,daha az ağrılı oldu.perde den dolayımı acaba ilki biraz daha ağrılı olmuştu.bi de canım ben bazen ilişki esnasında çok enderde olsa biraz bi tuhaflık,bi acı hissedip biraz kasıyordum kendimi :utangac: ama ameliyattan sonra ilişkide eskiye göre çok çok rahatladım sanki,artık o acı gibi tuhaflığı hiç yaşamıyorum :Saruboceq: bu konuda gerçekten bi rahatlama oldu bende..sen böyle bişey hissettinmi hiç? yani öncesi ve sonrası şeklinde bi farklılık yaşadınmı? ben hsg de ve bu anlamda çok rahatlık yaşadım yani..canım bu arada sanada geçmiş olsun..umarım en kısa zamanda sorununu atlatırsın..o konuda pek bi bilgi sahibi değilim ama doktorundan memnundum sanırım o yüzden doktoruna güven sana uygun yöntemleri uygulayacaktır zaten..tekrar geçmiş olsun..sağlıcakla kal..kaydirigubbakcemile5

Back
X