Canım bende anlamış değilim zaten tek ameliyatla halledilebilirmiydi yoksa gerçekten ikinci bi ameliyatla alınması dahamı sağlıklı anlamadım yani.bi de doktora tekrar laparoskopi olmama gerek varmı histereskopi ile birlikte diye sordum, o da evet yine lap.ile aynı anda olcak ilk ameliyattaki gibi dedi.benim anlamadığım bu lap.ile rahime operasyon esnasında bakabilmek, ne kadar müdahale edilmesi gerekir ... gibi nedenlerden dolayı, yardımcı olması amacıyla yapıyolar.yani ilk ameliyatta lap.ile bu perdenin halen bir kısmı var diye görünmüyomu yani niye o anda alınması gerektiği kadar alınmıyoda ikinci operasyon diyolar bi türlü mantığım almıyor.gerçi ameliyatı yapan doktor infertilite klinik şefi.yani üst düzeydeki doktor.acemi filan değil.o yüzden aklım karışık canım.bu arada ikinci hsg emde daha kolay,daha az ağrılı oldu.perde den dolayımı acaba ilki biraz daha ağrılı olmuştu.bi de canım ben bazen ilişki esnasında çok enderde olsa biraz bi tuhaflık,bi acı hissedip biraz kasıyordum kendimiama ameliyattan sonra ilişkide eskiye göre çok çok rahatladım sanki,artık o acı gibi tuhaflığı hiç yaşamıyorum :Saruboceq: bu konuda gerçekten bi rahatlama oldu bende..sen böyle bişey hissettinmi hiç? yani öncesi ve sonrası şeklinde bi farklılık yaşadınmı? ben hsg de ve bu anlamda çok rahatlık yaşadım yani..canım bu arada sanada geçmiş olsun..umarım en kısa zamanda sorununu atlatırsın..o konuda pek bi bilgi sahibi değilim ama doktorundan memnundum sanırım o yüzden doktoruna güven sana uygun yöntemleri uygulayacaktır zaten..tekrar geçmiş olsun..sağlıcakla kal..kaydirigubbakcemile5
Evet sierciğim bendede aynısı oluyordu. Ağrı gibi değil ama rahatsız edici bir his yaşıyordum sanki rahmim küçükte baskı oluyormuş gibi. Bunun perdeyle alakası varmış. Ameliyat sonrası bu tamamen ortadan kalktı. Regl dönemindeki yoğun kanamalar ve ağrılarda azaldı.