Rahim Anomalileri

ben de hep merak ediyordumm..bu bahsedilen gizemli bayan kim acaba diye?:1ninca:
burdan da olsa tanıştığımıza memnunum..ben de uu yum ve histeroskopi oldum yücel beye..ameliyattan sonra denemedik hiç tüp bebek..
sizler bizim güzel ümitlerimizsiniz..iyi ki varsınız..opuyorumnanaktan
selindacım bişey sormak istiyorum sana..sen normal doğummu yaptın yanii?suyum gelmiş demişsin..uu larda normal doğuma pek izin vermiyor doktorlar bildiğim kadarıyla da ondan sordum.
bebişini Allah analı babalı büyütsünnn..darısı bizim başımıza inşallah..

Evet o benim...Arkadaşlarım sağolsun...Yok normal doğum yapmadım papatya, sezaryen olacaktı ama suyum geldi 34+2'de ve hemen sezaryene alındım. Benim doktorum da normal doğumdan hiç bahsetmedi, ben de sormadım bile... Canım pek kıymetlidir zaten.

Ümidini hiç kaybetme, hep olacağına inan. Yücel Hoca ve ekibi gerçekten çok iyiler. İlk denememde nerdeyse transferden vazgeçilecekti kalitesi çok kötüydü embriyolarımın. (başka bir merkezde denemiştim)Çok korktum ya yine öyle olursa diye ama 2. denememde 5. gün transferi oldu, blastosist bir sürü embriyomuz oldu hatta donduruldu bile. Yani embriyoloji laboratuvarı çok çok çok önemli bu işte. Çünkü yumurtaları olgunlaştırma, toplama falan her doktorun yaptığı şeyler. Önemli olan embriyoyu uygun ortamda geliştirp takibini iyi yapmak.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Evet darısı en kısa zamanda başına inşallah..

günaydın arkadaşlar dün sancılarım ve kasık ağrılarım artınca dr a gitttim acil.

Açıklığı ölçtü oda çok kritik durumda olduğumu söyledi. Kesin bir erken doğum var zamanında yapman çok zor erken doğuma hazırlıklı ol dedi.

Yemeğin suyun önüne gelecek sürekli yatıp evde bile yürümeyecekmişim yatakata bile sağa sola çok dönemeyecekmişim. 32-33 en geç 34. hafataya ertelenirse doğumun çok iyi olacak dedi.

Canım benim sağol... İnşallah sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına... Stresten uzak dur, kesinlikle yorma kendini. Senin de bildiğin gibi ben sürekli yattım hamileliğim boyunca... Celestone'u 29+3'te kasılmalarım artıp panikleyince yaptırdım. Erteleyebildiğin kadar ertelemek gerekiyor aslında çünkü etkisi 15 gün sürüyor ve bir kez yapılıyor. Yücel Hoca 28'den sonra uu'lulara riske etmeyip yapıyor. (Beklemiyor.) Sen de doktorunla konuşup en doğru kararı alırsın inşallah... Hoşbulduk bu arada...

Bu hafta tekrar görüşmem var erteleme işini bende sorayım diyorum iğneleri yaptırmadan. Sen doğum yaptıtğında bebek nefes alabildimi kendiliğinden birde neden yoğun bakıma alındı canım önlem amaçlımı?

Zamana bak bir ara hamile kalmaya çalışıyorduk şimdide erken doğum bilgilerini paylaşıyoruz burdakilerin kaderi ne kadar ortak :) allah hepimizin sonunu iyi etsin

zeyhat iyi gitmesine sevindim .seleston bebeğin akciğerleri gelişsin diye yapılıyor,akciğerleerde surfaktan denen bir made var bu madenin yerini doldurmak için seleston yapılyor yani erken doğum olursa bebek doğduğu anda akciğer solunumu başlaması için bunun tamamlanmış olması gerekiyor oyüzden dr yaptır dediği zaman yaptır çok önemli çünkü.bugün bir tanıdığımın 28.haftada doğum yapıp bebeğinin yaşadığını öğrendim. .sen stres yapma bebek gelişimini tamamlamışsa hayata tutunuyor.umarım herşey iyi gider içini rahat tut.....

çok sağol canım benimde aklımda hep 28 i görmek vardı ama dr 30. haftada bebek kendini ancak kurtarıyor deyince sevincim yarım kaldı inşallah 30 u görürüm

zeyhat ben düşük tehdidinde hep nar yiyiyordum kanamam kesiliyordu bilmiyorum etkisi varmı ama sende biraz dene belki faydası olur.ben 2. düşüğüm olmadan önce ağrım oluyordu kanamam başılyordu hemen bir tatlı nar yiyiyordum 10 dk sonra toparlanıyordum belki ben piskolojimi o yöne şartlamış olabilirim ama öyleydi.sonra bebeğimin kalp atışlarıının durduğunu öğrenince buseferde hastanenin merdivenlerinde koşuyordumki kendiliğinden düşsün.bebek kalp atışı durmuştu septumdan belki ama kese açılmamıştı.hatta kanamam olunca hemen ablam koşup nar soyuyordu kendi yediriyordu bak kanaman kesilecek diye....nitekim öyle oluyordu aklıma gelmişken yazayım dedim belki sana bir faydası olur..birde çok düşünme ben doğuruyorum diye beyin sinyal yolluyor rahime başlasın diye başka şeyler düşünmeye çalış....... dualarım seninle... selinda nekadar güzel bir örnek bize hevesleniyorum yaşadıkları sonundaki güzeliği görünce .allah hepimizin yüzünü güldürsün...selinda hoş geldin sana soracağımız çok soru olacak bizi yalnız bırakma bebeğini de öp benim için.....

günaydın arkadaşlar dün sancılarım ve kasık ağrılarım artınca dr a gitttim acil.

Açıklığı ölçtü oda çok kritik durumda olduğumu söyledi. Kesin bir erken doğum var zamanında yapman çok zor erken doğuma hazırlıklı ol dedi.

Yemeğin suyun önüne gelecek sürekli yatıp evde bile yürümeyecekmişim yatakata bile sağa sola çok dönemeyecekmişim. 32-33 en geç 34. hafataya ertelenirse doğumun çok iyi olacak dedi.

canım bu konularda biliyorsun çok fazla bir bilgim yok benim..olan arkadaşlar da yardımcı olmaya çalışmışlar zaten..
keşke elimizden daha fazlası gelse ama sana sadece dua edebilirim.:Saruboceq:
anneni veya kayınvalideni veya kızkardeşini falan çağırsan sana bakmaları için.sen de dinlensen daha iyi olmazmı?
biliyorum çok zor ama kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış,erken doğumu falan düşünmemeye çalış.sen düşündükçe daha çok kendine çağırıyorsun çünkü..
inşallah bebişin ve sen bu zorlu günleri atlatır,sağlıkla mutlulukla birbirinize kavuşursunuz canımm..

Öncelikle selinda kocaman bir hoşgeldin.Seni tekrar burda görmek gerçekten çok güzel ve evet iyiki tanışmışız,geçen sene bu zamanlarda tedavilerimize yeni yeni başlarken bu sene bebeklerimizi kucağımıza almak gerçekten inanılmaz.Gerçekten bazen hala inanamıyorum sen benim misin,bizim misin diyorum bebeğime.Sıradaki bebeği de çok merak ediyorum bu arada.Papatya benim ilk adayım sensin :)Zeyhat iyi şeyler düşün papatyanın dediği gibi beynini bebeğinin sağlıklı doğacağına onu kucağına alacağına inandır.Ben hep inandım 37ye.Umarım sen de görürsün.Eklemeden geçemeyeceğim ceydan'ın dediklerine paralel olarak ben de bilerek yapmadım ama gerçekten çok fazla nar yedim.Canım istiyordu.Bir de ayva yedim.Ceydan söyleyince farkettim.
Bizden haberlere gelince oğlum sarılık oldu.Ama değerleri düşüşe geçti çok şükür.Sezaryen sonrası emmekte biraz zorlandı ama şimdi emiyor.Lohusalık kısmı benim için biraz zor geçiyor.Kayınvalidem sağolsun.Ağlama krizlerim yeni geçti diyebilirim.Annemin yanına gitmeyi çok istiyorum ama hem bebeğin kontrolleri hem yol hem de eşimin babalık duygusunu yaşamasını istediğim için şu an çok kararsızım.Bu olumsuzlukların yanında bebeğime bakınca diyorum ki sen benim mucizemsin ve bu anın mükemmelliğini kimse bozamayacak.Neyse şimdilik bu kadar güzel haberlerinizi bekliyorum.

Öncelikle selinda kocaman bir hoşgeldin.Seni tekrar burda görmek gerçekten çok güzel ve evet iyiki tanışmışız,geçen sene bu zamanlarda tedavilerimize yeni yeni başlarken bu sene bebeklerimizi kucağımıza almak gerçekten inanılmaz.Gerçekten bazen hala inanamıyorum sen benim misin,bizim misin diyorum bebeğime.Sıradaki bebeği de çok merak ediyorum bu arada.Papatya benim ilk adayım sensin :)Zeyhat iyi şeyler düşün papatyanın dediği gibi beynini bebeğinin sağlıklı doğacağına onu kucağına alacağına inandır.Ben hep inandım 37ye.Umarım sen de görürsün.Eklemeden geçemeyeceğim ceydan'ın dediklerine paralel olarak ben de bilerek yapmadım ama gerçekten çok fazla nar yedim.Canım istiyordu.Bir de ayva yedim.Ceydan söyleyince farkettim.
Bizden haberlere gelince oğlum sarılık oldu.Ama değerleri düşüşe geçti çok şükür.Sezaryen sonrası emmekte biraz zorlandı ama şimdi emiyor.Lohusalık kısmı benim için biraz zor geçiyor.Kayınvalidem sağolsun.Ağlama krizlerim yeni geçti diyebilirim.Annemin yanına gitmeyi çok istiyorum ama hem bebeğin kontrolleri hem yol hem de eşimin babalık duygusunu yaşamasını istediğim için şu an çok kararsızım.Bu olumsuzlukların yanında bebeğime bakınca diyorum ki sen benim mucizemsin ve bu anın mükemmelliğini kimse bozamayacak.Neyse şimdilik bu kadar güzel haberlerinizi bekliyorum.
canım benimmm..çok sağol..inşallah bitanemm..:emir_bebek:
senin adına öyle mutluyum kiii..eminim çok güzel bir duygu..inşallah ben de ,canı gönülden isteyen bütün arkadaşlar da bu duyguyu tadarız..ben inanıyorummm..:CüvCüv:
sarılığı çok ciddiye alma..çünklü yenidoğanların hemen hepsinde görülebiliyor.belki hemen emmediği içindir..
annen gelemiyor sanırımm..olsun,eninde sonunda gider görürsün inşallah.şimdi bir de buna üzülme lütfenn:olmaz: bebişin seninle ve sağlıklı..bundan daha güzel ne olabilir ki?opuyorumnanaktan

Bu hafta tekrar görüşmem var erteleme işini bende sorayım diyorum iğneleri yaptırmadan. Sen doğum yaptıtğında bebek nefes alabildimi kendiliğinden birde neden yoğun bakıma alındı canım önlem amaçlımı?

Zamana bak bir ara hamile kalmaya çalışıyorduk şimdide erken doğum bilgilerini paylaşıyoruz burdakilerin kaderi ne kadar ortak :) allah hepimizin sonunu iyi etsin

Zeyhatcım bebek nefes almış, yoğun bakıma kucakta çıkmış. Annemler falan görmüşler çıkarken. Ama sonra gelişen bir solunum sıkıntısı oldu. Sebebi erken doğum tabii. Her bebek her hafta aynı olmayabilir tabii ki. Ama bizim kesinlikle inandığımız şey şu ki; doğum yaptığım hastanenin saçma sapan yenidoğan servisi neden oldu buna. Çocuğumu delik deşik etmişler kolunun altını bile morartmışlar 24 saatte. Uzman doktor günde 2 kez uğruyor, (bayram tatiliydi) saçmalığa bak nöbetçi uzman yok, 3 günlük yenidoğan hemşiresinin eline kalıyor bebekler. (Yenidoğanın kanını ehil eller almalı kesinlikle) Biz zaten 24 saat sonraaldık bebeğimizi oradan başka hastaneye götürdük. Onlar da teyid etti zaten kötü bakıldığını. Doğum yapacağın hastanenin yoğun bakımı çok önemli canım ona göre seç.

Amin canım. Herşey çok güzel olacak inşallah...

Hoşbulduk Ceydan, teşekkür ederim. Yardımcı olabileceğim konularsa ne mutlu bana. Çok isterim bir faydam dokunsun. Bebekten fırsat buldukçe girer yazarım. Sevgiler...

Hoşbulduk Ceydan, teşekkür ederim. Yardımcı olabileceğim konularsa ne mutlu bana. Çok isterim bir faydam dokunsun. Bebekten fırsat buldukçe girer yazarım. Sevgiler...

Hoşbulduk canım. Lohusalık kaınvaliden olmasaydı da zor geçecekti emin ol. (Tabii tuz biber olmuştur o ayrı) 3 ay zor oluyor sonra biraz rahatlıyorsun sıkma canını... (Benim lohusalıkta neler yaşadığımı hatırla ve tadını çıkar bebişine kavuşmuş olmanın. Yoksay istemediğin kişileri, görme ve duyma. (zor biliyorum) Çok öptüm arkadaşım...

merhaba arkadaşlar
bugün tekrar doktora gittim ve vajinal muayene falan yaptılar.eşim sperm testini verdi. bana histereskopi ve laparoskopi için gün al bikaç güne dediler. çok heyecanlıyım. anestezi doktoru hiç korkacak bişey yok dedi ama ben çook korkuyorum. zor mu nasıl bi ameliyat.geri benimki tanısal doktor yarım saat sürer dedi ona göre tedavimiz şekillenecekmiş.

merhaba arkadaşlar
bugün tekrar doktora gittim ve vajinal muayene falan yaptılar.eşim sperm testini verdi. bana histereskopi ve laparoskopi için gün al bikaç güne dediler. çok heyecanlıyım. anestezi doktoru hiç korkacak bişey yok dedi ama ben çook korkuyorum. zor mu nasıl bi ameliyat.geri benimki tanısal doktor yarım saat sürer dedi ona göre tedavimiz şekillenecekmiş.

neden korkuyorsunki??
gözünü kapıyosun ve açıyorsun ..bi bakıyosun herşey bitmişşşş..
korkma sakınnn..:olmaz:

Zeyhatcım bebek nefes almış, yoğun bakıma kucakta çıkmış. Annemler falan görmüşler çıkarken. Ama sonra gelişen bir solunum sıkıntısı oldu. Sebebi erken doğum tabii. Her bebek her hafta aynı olmayabilir tabii ki. Ama bizim kesinlikle inandığımız şey şu ki; doğum yaptığım hastanenin saçma sapan yenidoğan servisi neden oldu buna. Çocuğumu delik deşik etmişler kolunun altını bile morartmışlar 24 saatte. Uzman doktor günde 2 kez uğruyor, (bayram tatiliydi) saçmalığa bak nöbetçi uzman yok, 3 günlük yenidoğan hemşiresinin eline kalıyor bebekler. (Yenidoğanın kanını ehil eller almalı kesinlikle) Biz zaten 24 saat sonraaldık bebeğimizi oradan başka hastaneye götürdük. Onlar da teyid etti zaten kötü bakıldığını. Doğum yapacağın hastanenin yoğun bakımı çok önemli canım ona göre seç.

Amin canım. Herşey çok güzel olacak inşallah...

canım zor zamnlar geçirmişsin..Allah yaşatmasın bir daha..
merak ettim..o ded,iğin kötü oaln hastane neresiydi?bilmekte fayda varr..ona göre biz de gitmeyizz..a.s

inş. canım yaa.
herşey bebek için, daha şimdiden fedakarlık başlıyor anne olmak isteyince.
allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.
teşekkür ederim.

fedakarlık olarak düşünme bence..çünkü ileride(ki inşallah olmaz) oldu da ,bununla ilgili ümitsizlikler yaşadığında,şu fedakarlığı da,bu fedakarlığı da yaptım,niye olmadı diye daha çok isyankar davranabilirsin.
şöyle düşün.sağlığım için bunun yapılması gerekiyor.o yüzden yaptırıyorum.kasma kendini çok.:1hug:

fedakarlık olarak düşünme bence..çünkü ileride(ki inşallah olmaz) oldu da ,bununla ilgili ümitsizlikler yaşadığında,şu fedakarlığı da,bu fedakarlığı da yaptım,niye olmadı diye daha çok isyankar davranabilirsin.
şöyle düşün.sağlığım için bunun yapılması gerekiyor.o yüzden yaptırıyorum.kasma kendini çok.:1hug:

isyan sürecini atlattım şimdi mücadele bölümündeyim :)
artık akışına bıraktım herşeyi, olursa süpriz olur zaten hiçbir zaman ümitli olamadım bu konuda çok fazla .doğam gereği fazla karamsar bir yapım var maalesef :)

merhaba arkadaşlar.benim 2 düşüğüm oldu ve 3 gün önce rahim filmi çektirdim.rahmim kalp şeklindeymiş.önce bilmediğim için çok endişelendim.hemen doktoruma gittik ve beni çok rahatlattı.korkulacak bişey olmadığını bunun bebeğin yerleşmesiyle ilgili olduğunu söledi.yani şekil bozukluğu olan yere yerleştiğinde büyümüyormuş.ameliyatı en son düşün dedi.salı günü prof.a gidicez.bakalım o ne dicek.rahmi kalp şeklinde olupta bebeği olan var mı aranızda?çok endişe ediyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim.

mrb gelıncık sanırım aynı seylerı paylasıyoruz benımde rahım arkuat saptandı ama4 kere dusugum olmustu amelıyat konusunda cok kararsızım sen ne yaptın:uhm:

Back
X