Rahim Anomalileri

merhaba arkadaşlar sonunda 28 haftalık oldum allaha şükür ilk virajı atlattım stresim azaldı diyebilirim artık bebeğimi canlı olarak hayal etmeye başlayabildim.

Selinda söylediklerinde çok haklısın ebncede yoğun bakım çok önemli o minicik bedenlere hırpalanmadan müdahale edilmesi lazım allahtanki orda bir an önce bebeğini kurtarmışsın.

Mydaisy boşver etrafı bu güzel günlerin keyfini çıkar biraz lohusalığın verdiği hassaslıkta olabilir o yüzden dert etme

lolamontes bende çok korkuyordum dr un odasından muayene olmadan bile çıktığım oluyordu ama şimdi alıştım gene çekiniyorsun ama eskisi gibi sıkıntı yapmıyorum elinden geldiğince rahat olmaya çalış herşey bebekler için

merhaba arkadaşlar sonunda 28 haftalık oldum allaha şükür ilk virajı atlattım stresim azaldı diyebilirim artık bebeğimi canlı olarak hayal etmeye başlayabildim.

Selinda söylediklerinde çok haklısın ebncede yoğun bakım çok önemli o minicik bedenlere hırpalanmadan müdahale edilmesi lazım allahtanki orda bir an önce bebeğini kurtarmışsın.

Mydaisy boşver etrafı bu güzel günlerin keyfini çıkar biraz lohusalığın verdiği hassaslıkta olabilir o yüzden dert etme

lolamontes bende çok korkuyordum dr un odasından muayene olmadan bile çıktığım oluyordu ama şimdi alıştım gene çekiniyorsun ama eskisi gibi sıkıntı yapmıyorum elinden geldiğince rahat olmaya çalış herşey bebekler için

hadi gözün aydın canımm..
çok sevindim..kaydirigubbakcemile2
bir 1 ay daha sabredebilsennn..

Zeyhatt çok sevindim senin adına cnmm..artık içini ferah tut..ama yine bol bol dinlenmeye yatmaya devam..

zeyhat çok sevindim sizin için, haber var mı diye habire foruma giriyorum. daha da büyüteceksiniz inşaallah bebeğinizi, zamanı gelince sağlıkla doğacak.darısı tüm hamilelerin ve bebek isteyenlerin başına.

çok teşekkür ederim arkadaşlar cuma kontrolüm vardı bebek çok iyimiş gelişimi çok iyi dedi dr nest ya bağladı her zaman kasılan ben nstde de sadece bir kere hafif kasıldım birazda ağrı çıktı dr var ama doğumu başalatacak ağrılar değil dedi zaten o an ağrım ve kasılmmaın olmadığını söyledim dr a.

ılaçlarına aynen devam et 30. haftanda gel bir daha bakalım ilaçlarını ayarlayalım diyor iki dr bakıp karar verecekmiş ya devam ya azalacak ehrhalde inşallah artmaz

papatyacım sen neler yapıyorsun tedaviye ne zaman başlıyorsun

sier artık ufak ufak bebek hareketlerini hissetmeye başlamışsındır özellikle 20 den sonra daha belirgin oluyor

mai ve nilde sizde gelişmeler nasıl umarım herşey yolundadır

sier artık ufak ufak bebek hareketlerini hissetmeye başlamışsındır özellikle 20 den sonra daha belirgin oluyor

Canım öncelikle herşeyin iyi gitmesine çok sevindim :)) ağrının ve kasılmalarının olmaması çok güzel.inşallah böyle devam eder ilaçlarında artmazz..
Valla cnm ben daha yavaş yavaş hissediyorum hareketleri sanki damar atar gibi pıtpıt yapıyo birden bazen.bazen üst üste sürekli oluyo bazende baya bi süre olmuyo.daha tam düzenli hissetmiyom sankii..yada oluyo ben anlayamıyom bilmiyorum..benimde çarşamba 4 boyutlu usg var.inşallah herşey güzel görünür..

çok teşekkür ederim arkadaşlar cuma kontrolüm vardı bebek çok iyimiş gelişimi çok iyi dedi dr nest ya bağladı her zaman kasılan ben nstde de sadece bir kere hafif kasıldım birazda ağrı çıktı dr var ama doğumu başalatacak ağrılar değil dedi zaten o an ağrım ve kasılmmaın olmadığını söyledim dr a.

İlaçlarına aynen devam et 30. haftanda gel bir daha bakalım ilaçlarını ayarlayalım diyor iki dr bakıp karar verecekmiş ya devam ya azalacak ehrhalde inşallah artmaz

çok sevindim canım benimm..
inşallah hayırlısıyla sağlıcakla alacaksın meleğini kucağına..:emir_bebek:

biz şu anda oturduğumuz evi almak üzereyiz kısmetse..
Allahım inşallah bir aksilik çıkmaz...
o yüzden tedaviye gidemedim hiç..
şu ev olayı bi netleşsin alalım,ondan sonra başlıcam inşallahhh..

Canım öncelikle herşeyin iyi gitmesine çok sevindim :)) ağrının ve kasılmalarının olmaması çok güzel.inşallah böyle devam eder ilaçlarında artmazz..
Valla cnm ben daha yavaş yavaş hissediyorum hareketleri sanki damar atar gibi pıtpıt yapıyo birden bazen.bazen üst üste sürekli oluyo bazende baya bi süre olmuyo.daha tam düzenli hissetmiyom sankii..yada oluyo ben anlayamıyom bilmiyorum..benimde çarşamba 4 boyutlu usg var.inşallah herşey güzel görünür..

inşallah herşey güzel görünür ve bir sorun çıkmaz canıımmm...opuyorumnanaktan

Zeyhatcım çok sevindim önemli bir problemin olmamasına.Sürakli seni takip ediyorum.Çok az kaldı yakında sevgili bebeğine kavuşacaksın inşallah.Ben yine hamile kalamadım çalışmalar devam ediyor.Tam 6 ay oldu.Hayırlısı olsun

zeyhatcım bişey sormak istiyorum sana..
sen hamile kalmadan önce hani yumurtlama takibi yaptırmıştın..
kime yaptırdın?
yani bu işi de tüp bebk merkezleri mi yapıyor?kim yapıyor?
bir de yumurtlama takibinde iğne mi kullandın yoksa klomen mi kullandın canım?

Son düzenleme:
iyi olmanıza sevindim zeyhat. bende durumlar aynı heniz korunmayı bırakmadık.histeroskopiden sonraki ikinci adeti bi hafta içinde bekliyorum.doktor 2-3 ay beklemen yeterli demişti ama ben kararsızım süre konusunda. sizler nekadar beklemiştiniz? birde bu ara doktor konusunda karar verip kontrole gitmem gerekiyor tabi.. hepimiz hakkında hayırlısı inşallah..

Herkese merhaba,

Aranıza bugün katılabildim ama bütün mesajlarınızı okudum fakat aklıma takılan bir kaç soru var. Benide aranıza alıp sorularıma yardımcı lursanız çok sevinirim.
Bana çift rahim tanısı konuldu fakat gitmiş lduğum hastane beni bir ünv. hastanesine yönlendirdi bu durum onları aşıyormuş.Henüz bir Ünv. hastanesine gidemedim randevu alabilmek o kadar zor ki !!! Gittiğim hastane bana bir rapor düzenledi raporda MRG görüntüleme sistemi ile bu çift rahimin UTERUS SEPTUS mu , yoksa UTERUS BıKORNıS-BıKOLLıS mi olduğunun anlaşılması gerekiyormuş. Ve Ünv. hastanesinde bir Prof. muayene etmden bu MRG yi çektirmemin gereksiz olduğunu söylediler. Çünkü dr farklı MRG de isteyebilirmiş. Yani kafam karıştı biraz. şu an randevu almaya çalışıyorum hala ama bu aradada bu tarz bir rahatsızlıkta neler yapılabilir diyede bir yandan nette araştırma yapıyorum.

Çift rahim hangi çeşit olursa olsun ameliyat edilir mi?
Ameliyat edildikten sonra doğal yolla hamile kalınır mı yoksa tüp bebek tedavisi mi uygulanır?
Bu konuda önerebileceğiniz ıstanbulda Prof. var mıdır ?

Herkese merhaba,

Aranıza bugün katılabildim ama bütün mesajlarınızı okudum fakat aklıma takılan bir kaç soru var. Benide aranıza alıp sorularıma yardımcı lursanız çok sevinirim.
Bana çift rahim tanısı konuldu fakat gitmiş lduğum hastane beni bir ünv. hastanesine yönlendirdi bu durum onları aşıyormuş.Henüz bir Ünv. hastanesine gidemedim randevu alabilmek o kadar zor ki !!! Gittiğim hastane bana bir rapor düzenledi raporda MRG görüntüleme sistemi ile bu çift rahimin UTERUS SEPTUS mu , yoksa UTERUS BİKORNİS-BİKOLLİS mi olduğunun anlaşılması gerekiyormuş. Ve Ünv. hastanesinde bir Prof. muayene etmden bu MRG yi çektirmemin gereksiz olduğunu söylediler. Çünkü dr farklı MRG de isteyebilirmiş. Yani kafam karıştı biraz. şu an randevu almaya çalışıyorum hala ama bu aradada bu tarz bir rahatsızlıkta neler yapılabilir diyede bir yandan nette araştırma yapıyorum.

Çift rahim hangi çeşit olursa olsun ameliyat edilir mi?
Ameliyat edildikten sonra doğal yolla hamile kalınır mı yoksa tüp bebek tedavisi mi uygulanır?
Bu konuda önerebileceğiniz İstanbulda Prof. var mıdır ?

canım hoşgeldin öncelikle geçmiş olsunn..
ben yarım rahimim ama yardımcı olabilirim sana bildiğim kadarıyla..

önce çift rahimle,rahimin arasında perde olduğu uterus septus aynı şey değil..
çift rahimde birbirinden tamamen ayrı 2 rahim var.
uterus septusda ise,bir rahimi ortadan ayıran bir perde mevcut.
bu yüzden çift rahimde ameliyat olmuyor,ama septusta o perdeyi ameliyatla alabiliyorlar.
ama ehil ellerde ameliyat olman lazım..
prof.dr.yücel karaman bu konuda oldukça ehil bir doktor.özellikle rahimle ilgili bu tür anomalilerde direk ona gidiyor herkes.benim ameliyatı da kendisi yapmıştı.
bizim topikten zeyhat var.onun da rahminde septum vardı.ameliyatla aldırdı ve doğal yoldan hamişşş kaldı..şimdi gün sayıyor arkadaşımız..
benim başka topikten bir arkadaşım da aldırdı perdeyi rahimden.tüp denedi ve şimdi üçüzlere hamile..
çift rahimde ameliyat olmuyor ama çift rahim olup ,doğal yoldan hamile kalanlar da var.

sen içini rahat tut canımm..
kısmetinde varsa,Allah nasip etmişse inşallah senin de bebişin olur..

Papatyaa10 ,

Çok teşekkürederim verdiğin bilgiler için.Bu MRG yi bir an önce çektirip perde mi yoksa çift rahim mi onu anlamak gerekiyor.Zeyhatın bebiş beklediğini okudum ve çok sevindim Allah sağsalimbir şekilde hepinizin bebeişini kucağınıza alıp sağlık sıhhat çinde büyütmenizi nasip eder inşallah.Allah kimseye dermansız dert vermesin. Yücel bey ile bir görüşme yapacağım hemen. Bu arada Yücel beyde sosyal güvencemizi kullanabilme şansımız var mıdır? MRG nin fiyatını sorunca dudaklarım uçukladıda!!!!

Papatyaa10 ,

Çok teşekkürederim verdiğin bilgiler için.Bu MRG yi bir an önce çektirip perde mi yoksa çift rahim mi onu anlamak gerekiyor.Zeyhatın bebiş beklediğini okudum ve çok sevindim Allah sağsalimbir şekilde hepinizin bebeişini kucağınıza alıp sağlık sıhhat çinde büyütmenizi nasip eder inşallah.Allah kimseye dermansız dert vermesin. Yücel bey ile bir görüşme yapacağım hemen. Bu arada Yücel beyde sosyal güvencemizi kullanabilme şansımız var mıdır? MRG nin fiyatını sorunca dudaklarım uçukladıda!!!!

sağol tatlım inşallahhh..
maaleseff canımm..yücel beyin böyle bir anlaşması yokk..
herşeyi cebinden veriyorsunn..
yücel bey bir kez yapar,tam yapar.
başka arkadaşlardan başka doktorlraa gidenler oldu..
ama perdeyi tam alamadık diye diye kaç kez daha ameliyat masasına yatmak zorunda kaldılar..
ama yücel beyde için rahat oluyor.
MRG konusunda da fatihteydi sanırım.radyotom diye bi yer var.fiyatı en son 250ydi galiba,ama MRG sırasındaki o ağrıyı acıyı çekmemiş olursun..
sevgiler..

Papatyaa10,

Sanada çok geçmiş olsun canıım. merak ettim senin tedavin ne durumda şu anda? Ameliyattan sonra ne gibi problemler yaşadın? Şu anda hamil misin?

Umarım herkesin kısmetinde bebek vardır...

Back
X