Rahim Anomalileri

dereceside vardı onun dimi..boshayallersmiledoktor bana hafiften şekil bozuklugu var dedi önce.yani filmi çeken dedi.raporada uterus bicornis demiş ..kendi doktorumda çift rahim dedi...canım benim demek seninde ilkin düşük oldu..ikincisinde zorluk yaşadın mı canım?
evet canım dercesi var..uterus bıcornıs zaten cıft rahım demek canım,bende cok arastırdım hamıle kalmadan once kı ben 17 yasımdan berı bılıyorum
o zamanlar kasık agrısıyla adet sancısıyla annem benıılk der goturdugund eo dr ultrasonda fark ett..kı aynıd r dogumumu yaptı..
dusugum oluncada rahım fılımı cektırdık..ıyıce bellı oldu olay..ıkıncısındede kanamalarım oldu..hastanede yattım 2 kere
ama 3 gun kaldım,serumlar falan korkunctu ya..ılerledıkce hamılelık kanamalr bıttı ama sag rahımdeydı oglum we 20. haftadan sonra ters dondu benım akıllı oglum kafası hep yukarıdaydı..o yuzden sıkıntım oldu cunku rahatsız oluyodum hıc sagım ayatamadımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
karnımın seklı bıle tuhaftı adam resmen karnımda yan yatıyodu..ek bısey hıc yapmadık 37+ de dogum yaptım sezeryanla 3.600 dogdu..korkma allah yazmıssa gerısı hıkayeolumunekankayizsmile

hııı okudum hsg çektirmişsin derinsu hayırlısı artık hakımızda allah hayırlıysa hepimizede versin.
çok sagol canım..zaten ultrasonda deseydi şüphem olurdu güvenemezdim..iyikide çektirmişim..ben rahim filminden 1 yıl bounca kaçtım malesefboshayallersmile
amin cnm inşallah hepimize hayırlısını verir rabbim:Saruboceq:
evet canım dercesi var..uterus bıcornıs zaten cıft rahım demek canım,bende cok arastırdım hamıle kalmadan once kı ben 17 yasımdan berı bılıyorum
o zamanlar kasık agrısıyla adet sancısıyla annem benıılk der goturdugund eo dr ultrasonda fark ett..kı aynıd r dogumumu yaptı..
dusugum oluncada rahım fılımı cektırdık..ıyıce bellı oldu olay..ıkıncısındede kanamalarım oldu..hastanede yattım 2 kere
ama 3 gun kaldım,serumlar falan korkunctu ya..ılerledıkce hamılelık kanamalr bıttı ama sag rahımdeydı oglum we 20. haftadan sonra ters dondu benım akıllı oglum kafası hep yukarıdaydı..o yuzden sıkıntım oldu cunku rahatsız oluyodum hıc sagım ayatamadımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
karnımın seklı bıle tuhaftı adam resmen karnımda yan yatıyodu..ek bısey hıc yapmadık 37+ de dogum yaptım sezeryanla 3.600 dogdu..korkma allah yazmıssa gerısı hıkayeolumunekankayizsmile

yapma yaa 17 yaşından beri hee...o yaşta psikolojini de bozmuştur bu durum..yani bişey bilmiyosun çocuk sayılacak yaşta ögrenmişsin cnm benim.
Allahım ogluna saglıklı sıhhatli uzun ömürler nasip etsin çok sevindim okuyunca.rabbim büyük,sonuçta her normla hamilenin de bi düşük ihtimali mutlaka oluyor bizimkisi çok fazla sadece...

nilde tekrar hamile kaldığında serklaj yapılsa faydası olurmu?

Bilmiyorum canım.Araştırıp yeni bir şeyler öğrendikçe kafam daha da karışıyor.Bu serklajı dr a danıştım.Riskli bir şeymiş yani; enfeksiyon oluşabilirmiş,yanlışlıkla plesenta delinebilirmiş gibi şeyler.Ama tabi ki gerekli olunca uygulanmalıymış.ışi iyi bilen bir dr tarafından.Zaten hamilede kalamıyorum.Eğer hayırlısı olmayacaksa kalmayayım da herşeyin hayırlısı canım be.Zaten kendimi her türlü olasılığa alıştırdım.Sende canımcım hayırlısı ile bebişini kucağına alırsın inşallaholumunekankayizsmile

derınsucum
ben 1 yasımda ogrenınce basladıma rastırmaya
14 yasında baslamıstım calısmaya cunku..
doktorum sayesınde pek takmadım aslında ama ıstanbuldakı dr yuzunden bunalıma gırıyodum
ılk dusugumde rahım seklınden dusmedı bence
cunku 6 haftalık bebek sanmamkı rahıme sıgmasın dusuk olsun
dr da dedıkı kromozomsal bı bozukluk warıdr
kusura bakma hızlı yazdım oglum uyudu bende yatıcam optums ızı

Bilmiyorum canım.Araştırıp yeni bir şeyler öğrendikçe kafam daha da karışıyor.Bu serklajı dr a danıştım.Riskli bir şeymiş yani; enfeksiyon oluşabilirmiş,yanlışlıkla plesenta delinebilirmiş gibi şeyler.Ama tabi ki gerekli olunca uygulanmalıymış.İşi iyi bilen bir dr tarafından.Zaten hamilede kalamıyorum.Eğer hayırlısı olmayacaksa kalmayayım da herşeyin hayırlısı canım be.Zaten kendimi her türlü olasılığa alıştırdım.Sende canımcım hayırlısı ile bebişini kucağına alırsın inşallaholumunekankayizsmile

nildecim eğer bebeğin rahimde tutunması için iyi birşeyse emin ellerde yaptır bence dikişi bence o kadar korkulacak bişey değil bu dikişi yaptıran çok kişi var ama dikiş için geç kalırsan o zaman riskli mesela benim 20. haftamda belli olmuştu ama dr um o haftada artık bebek içerde büyüdüğü için dikiş rahim için travma olabilir kese delinebilir sancın başlayabilir dedi. Ama 14. haftalarda falan çok iyi sonuçlar veriyor. Enfeksiyon riskine gelince mesela biri her ay pensilin iğne yaptırıyormuş önlem için zaten sürekli kontrolde oluyorsun öule akıntın falan artınca hemen antibiyotik falan verirler

strese girme canım bak bir sağlıklı oğlun var sonrasında tekrar hamile kaldın inşallah gene olur hamile kalabiliyorsun belki biraz zaman alacak o var

bana ilk septum teşhisi 22 yaşında falan konmuştu evlide değildim kanamalarım çok uzun olmaya başalmıştı bir ay sürüyordu dr ultrasona yolladı o zaman ilk orda çıktı hatta dr bana poliklinikte anlatmadı dr odasına çağırdı üzüleceğimi analdı sanırım eline bir kalem kağıt aldı rahmimi çizdi böyle olmalıyken böyle diye üstelik doğum yapmış bir kadının rahmi kadar büyük dedi. Ertesi ayda kanamam uzun olunca ünv. hastanesine gittim bir sürü o ultrasınu kötülediler yok yanlış kesitmişte alakam yokmuşta bende rahatladım tabi ama evlenince anladım ilkdr un doğru söylediğini.

dünde dr a gittim kızlar doğum özncesi izne ayrıldım koca kafalı bir oğlum olaak herhalde başı bir hafta önden gidiyormuş :) hala tersmiş iykide dönmemiş hiç normal doğuracak gücüm kalmadı artık. Dr 10 gün daha durursa bebek doğunca küveze girer ama ciddi bir sağlık sorunu yaşamaz dedi. Eşimde 10 gün daha tut sakın doğurma diyor sanki elimde deli adam :)

KIZLAR ARTIK BEN DE HAMİLEYİMMMMMMMMMM...
:sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

papatya canım ne kadar sevindim bilemezsin çok şükür hamilesin bak daha geçenelrde ne konuşuyorduk takipmi tüpmü yaptırma konusunda :)) meğer bebeşin senleymiş nasıl öğrendin çok merak ettim :)

papatya canım ne kadar sevindim bilemezsin çok şükür hamilesin bak daha geçenelrde ne konuşuyorduk takipmi tüpmü yaptırma konusunda :)) meğer bebeşin senleymiş nasıl öğrendin çok merak ettim :)
çok sağol canımmm..
evet aynen yaa..daha geçen gün neler konuşuyordukk?
Allahım ne ilginç ya şu hayattt..

canım çok çook sevindim, ne güzel.inşaallah hayırla, sağlıkla büyür bebeğin, sağlıcakla kucağına da alırsın. :Saruboceq:

çok sağol canımm..amin inşallahhh..
darısı bütün isteyen arkadaşlarımın başına inşallahh..

anlatayım size..
tedavide değildim.bu ay oturduğumuz ev satıldığı için,biz de almaya çalıştığımız için,tüp bebek olayını biliyorsunuz önümüzdeki aya ertelemiştik..
bu kadar hengamenin arasında hiç tahmin etmezdim bebişimin bana sürpriz yapacağını..:emir_bebek:
en sonki adetimin üzerinden tam 2 ay geçmişti.ama son aylarda zaten hep gecikmeli olduğu için hiç aklıma bile gelmedi bebiş..
bu zaman içinde bende kan pıhtılaşması old.için hergün 1 coraspin alıyordum.bunu yanında bir ara folik asit ve çinko tablet aldım.ama hiçbirini düzenli kullanmadım.bu ay da pco dan dolayı yumurtlamadığımı düşündüğüm için,boşuna kullanmayayım dedim.
ama bu ay ilk kez 15 gün boyunca soğan kürünü denedim.bu süre zarfında garip garip akıntılarım oldu.rahim temizlendiği için böyle oluyormuş.
bir de preseed kullandım.ama sadece 1 hafta düzenli ilişkiye girebildik.sanırım o zaman oldu.ondan sonra yoğunluktan nerdeyse 3 hafta hiç ilşkiye girmedik.:kedi:
veren Allah tabiiki,ama bunlar da bir vesile diye düşünüyorum.
eşim hiçbirşey kullanmadı.

son 2 haftadır kahverengi lekelenmelerim vardı.ilişkiden sonra da kanama oluyordu.daha öncesinde de bu şikayetlerim sonucunda bende polip çıktığı için,direk yine polipten şüphelenmeye başladım.ve dün gece hatta buradaki bir doktora randevu aldım.sadce polibe baktırıcam tabii kendi kafamda.
gittim baktı doktor.polip yok dedi.çok sevindim tabii.ama rahim zarın çok kalınlaşmış dedi.ben de 2 aydır adet olamıyorum ya ondandır dedim.hala bebeğe yormuyorum ben. kaydirigubbakcemile3
senden sadece bir test isticem dedi.bir baktım bhcg istemiş.ay dedim kendi kendime doktor benim durumumu bilmiyoorki..bilmiyor benim hamile kalmam ne kadar zor.
sonra gittim verdim kanı.laborant bayan,bebek yoksa 45 dakikada,varsa 1 saatte çıkar dedi.
ben tabii bebek olmadığına inandığımdan,45 dk sonra laboratuvarın önündeydim.çıkmadı sonucunuz dediler.ben ama 45 dk demiştiniz dedim.o da değer 1 in üstünde çıkınca testi tekrarlıyoruz dedi.nitekim ben yarım saat daha bekledim orda.ama içim içimi yiyor.eşimd e ilk kez bir seminer için ankaraya gitti.yok yani istanbulda.yalnızım anlayacağınız.titriyorum ve durmadan dua ediyorum."Allahım nolur 5 in üstünde çıksın"diye.:Saruboceq:
sonucum çıktı sonunda :8199
ben tabii ŞOK ŞOK ŞOKKKKKKK..kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı ağzım açık kaldı..akannehir
ne yani,ben hamilemiyim dedim şimdi,yoksa yanlış biryere mi bakıyorum?bayan,tebrikler hamilesiniz dedi...
ben gözümde yaşlarla öyleee kalakaldımmmm.
hemen doktora gittim sonucumla.doktor zaten şüphelenmiş gebelikten,keseyi de görmüş ama şekil olarak çok düzgün gelmemiş kese.ben de yarım rahim oluğumdan rahim şeklim de yamuk zaten,ondan olabilirmi dedim.bilmiyorum,daha düşük bir değer bekliyordum ama değeriniz çok güzel dedi.lekelenmeler old.için düşük tehdidim varmış.1 hafta rapor verdi,progestan ve folikplus verip haftaya tekrar çağırdı..
iş yapmayın,ağır kaldırmayın,sıcak suyla banyo yapmayın ve ilişki yasak dedi..

ama o kadar mutlulyum ki ne keseyi ne düşük tehdidini düşünebiliyorummm.. :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

anlatayım size..
tedavide değildim.bu ay oturduğumuz ev satıldığı için,biz de almaya çalıştığımız için,tüp bebek olayını biliyorsunuz önümüzdeki aya ertelemiştik..
bu kadar hengamenin arasında hiç tahmin etmezdim bebişimin bana sürpriz yapacağını..:emir_bebek:
en sonki adetimin üzerinden tam 2 ay geçmişti.ama son aylarda zaten hep gecikmeli olduğu için hiç aklıma bile gelmedi bebiş..
bu zaman içinde bende kan pıhtılaşması old.için hergün 1 coraspin alıyordum.bunu yanında bir ara folik asit ve çinko tablet aldım.ama hiçbirini düzenli kullanmadım.bu ay da pco dan dolayı yumurtlamadığımı düşündüğüm için,boşuna kullanmayayım dedim.
ama bu ay ilk kez 15 gün boyunca soğan kürünü denedim.bu süre zarfında garip garip akıntılarım oldu.rahim temizlendiği için böyle oluyormuş.
bir de preseed kullandım.ama sadece 1 hafta düzenli ilişkiye girebildik.sanırım o zaman oldu.ondan sonra yoğunluktan nerdeyse 3 hafta hiç ilşkiye girmedik.:kedi:
veren Allah tabiiki,ama bunlar da bir vesile diye düşünüyorum.
eşim hiçbirşey kullanmadı.

son 2 haftadır kahverengi lekelenmelerim vardı.ilişkiden sonra da kanama oluyordu.daha öncesinde de bu şikayetlerim sonucunda bende polip çıktığı için,direk yine polipten şüphelenmeye başladım.ve dün gece hatta buradaki bir doktora randevu aldım.sadce polibe baktırıcam tabii kendi kafamda.
gittim baktı doktor.polip yok dedi.çok sevindim tabii.ama rahim zarın çok kalınlaşmış dedi.ben de 2 aydır adet olamıyorum ya ondandır dedim.hala bebeğe yormuyorum ben. kaydirigubbakcemile3
senden sadece bir test isticem dedi.bir baktım bhcg istemiş.ay dedim kendi kendime doktor benim durumumu bilmiyoorki..bilmiyor benim hamile kalmam ne kadar zor.
sonra gittim verdim kanı.laborant bayan,bebek yoksa 45 dakikada,varsa 1 saatte çıkar dedi.
ben tabii bebek olmadığına inandığımdan,45 dk sonra laboratuvarın önündeydim.çıkmadı sonucunuz dediler.ben ama 45 dk demiştiniz dedim.o da değer 1 in üstünde çıkınca testi tekrarlıyoruz dedi.nitekim ben yarım saat daha bekledim orda.ama içim içimi yiyor.eşimd e ilk kez bir seminer için ankaraya gitti.yok yani istanbulda.yalnızım anlayacağınız.titriyorum ve durmadan dua ediyorum."Allahım nolur 5 in üstünde çıksın"diye.:Saruboceq:
sonucum çıktı sonunda :8199
ben tabii ŞOK ŞOK ŞOKKKKKKK..kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı ağzım açık kaldı..akannehir
ne yani,ben hamilemiyim dedim şimdi,yoksa yanlış biryere mi bakıyorum?bayan,tebrikler hamilesiniz dedi...
ben gözümde yaşlarla öyleee kalakaldımmmm.
hemen doktora gittim sonucumla.doktor zaten şüphelenmiş gebelikten,keseyi de görmüş ama şekil olarak çok düzgün gelmemiş kese.ben de yarım rahim oluğumdan rahim şeklim de yamuk zaten,ondan olabilirmi dedim.bilmiyorum,daha düşük bir değer bekliyordum ama değeriniz çok güzel dedi.lekelenmeler old.için düşük tehdidim varmış.1 hafta rapor verdi,progestan ve folikplus verip haftaya tekrar çağırdı..
iş yapmayın,ağır kaldırmayın,sıcak suyla banyo yapmayın ve ilişki yasak dedi..

ama o kadar mutlulyum ki ne keseyi ne düşük tehdidini düşünebiliyorummm.. :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

Papatya ne kadar çok sevindiğimi bilmem söylememe gerek var mı?Biliyorsun ben defalarca yazdım ilk adayımın sen olduğunu.Rahim anamolileri topiğinin 3. unikorn uteruslu hamilesisin.Sunways ve selinda ile gelmeye başlayan bebeklerimiz hiç boş bırakmadı buraları.Selinda ile benim aramda 12 hafta vardı.Benimle zeyhat arasında da yanlış hatırlamıyorsam 12 hafta.Şimdi zeyhatın bebeği dünyaya gelecek ve yeni hamilemiz sensin.Şimdi sıra lolamonteste.bebeğim ağlıyor sonra yazarım yine

papatya değerin çok güzel bolca dinlen sakın yürüyüş falan yapma kendini sakın ama sakın yorma

benimde olmaz dediğim ay geldi demekki bebek işini düşünmemek lazımmış gerçekten çok büyük etkisi var

gebelik takibini kime yaptıracaksın bence yücel beyde devam et nede olsa durmunu rahim yapını daha iyi biliyor senin için daha sağlıklı kararlar verir ve doğru şeyler söyler

mydaisynin dediği gibi bebekelr gelmeye başladı alalh topiğimizi boş bırakmasın inşallah

dünde dr a gittim kızlar doğum özncesi izne ayrıldım koca kafalı bir oğlum olaak herhalde başı bir hafta önden gidiyormuş :) hala tersmiş iykide dönmemiş hiç normal doğuracak gücüm kalmadı artık. Dr 10 gün daha durursa bebek doğunca küveze girer ama ciddi bir sağlık sorunu yaşamaz dedi. Eşimde 10 gün daha tut sakın doğurma diyor sanki elimde deli adam :)

Zeyhat merhabalar :)) bebişinede maşşallahhh..10 gün de geçince iyice bi rahatla artık.en azından hamileliğinin son zamanlarını rahat geçir.keyfini çıkarmaya bak cnm..valla topiğe bi girdim maşallah çok güzel haberler aldım sizlerden..

KIZLAR ARTIK BEN DE HAMİLEYİMMMMMMMMMM...
:sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

Papatyaa çoookkkkkkkk ama çoookkkkkk sevindim arkadaşımm..bu bebişler böyle oluyo işte.hiç beklemediğin anda geliveriyolar.bendede dr ilk kez yumurta takibi yaptığı ay hamilelik gerçekleşmişti..bizde hiç beklemiyoduk.çünkü o ay ki fsh hormonum yüksekti,yumurta rezervlerimin azaldığını hatta yumurta takibinden sonra zaman geçirmeden tüp bebek düşünelim diyordu dr umm..ee tabi ben üzüntülü ve umutsuz bi şekildeyken allahıma şükürler olsunki hamilelik haberim geldi :)) inan senin içinde kendim kadar çok sevindim arkadaşım..darısı topiğimizdeki bekleyen tüm arkadaşlarımıza inşallahh...allahım şimdiden sağlıkla gelişip sağlıkla doğurup sağlıkla büyütmeni nasip etsin.ama sen kendine çok dikkat et.özellikle ilk 3 ay.sürekli yat.iş filan yapma..:CüvCüv: yerimseniben

Bu arada kızlar benimde dün dr randevum vardı gittik.şükürki herşey güzel ve normal..oğluşumuz 542 gr. ve 28 cm miş :)) bir sürü fotoğraf ve video görüntüsü olan cd mizide aldık..sankii bana benziyor gibi şimdilik tabii..eşimde kıskanıyo bu durumu ;)) bu arada ultrasondan sonra dr um rahim ağzı için alttan muayene etti ölçümüm gayet iyi çıktı..ordada bi sorun yok çok şükür. hatta bundan sonra bakmamıza filan gerek yok artık dedi dr um...benden de kısaca haberler böyle yaniii..hepinizi öpüyorummmmm..

Bu arada kızlar benimde dün dr randevum vardı gittik.şükürki herşey güzel ve normal..oğluşumuz 542 gr. ve 28 cm miş :)) bir sürü fotoğraf ve video görüntüsü olan cd mizide aldık..sankii bana benziyor gibi şimdilik tabii..eşimde kıskanıyo bu durumu ;)) bu arada ultrasondan sonra dr um rahim ağzı için alttan muayene etti ölçümüm gayet iyi çıktı..ordada bi sorun yok çok şükür. hatta bundan sonra bakmamıza filan gerek yok artık dedi dr um...benden de kısaca haberler böyle yaniii..hepinizi öpüyorummmmm..

gözün aydın canım herşey yolunda hamileliğin ilerledi artık bir sorun olmaz 28. haftadan soonra bebek daha hızlı büyüyor ve zaman daha çabuk geiyor

papatya Allah tamamına erdirsin,tebrik erderim.insan tanımadığı biri için bukadar sevinirmi bilmiyorum ama okuyunca sevinçten ağladım...makyajım bile aktı...çok mutlu oldum senin adına... herşey iyi gidecek inşallah...kendine dikkat et canım... selinda seninde çok şükür iyi gidiyor ..tadını çıkarın hamile olmanın,bizlerede dua edin hamile insanın duası kabul olurmuş...

Back
X