Rahim Anomalileri

Canım ne olsun işte.Düşük yapalı 14 ay oldu ve 1 senedirli tekrar hamile kalmayı deniyorum ama hala kalamadım.Tabiki de herşeyin hayırlısı.Yeni bir dr a gittim.O HSG sonucuma felan baktı.Ben çift rahimliyim ya 2 rahim arasında bayağa açıklık var ama yine de o zarı törpüleyip rahmi genişletebiliriz dedi.Ama ssk karşılamıyormuş özel bir hastane 600tl tutar dedi.Ama bir yardımcı doç.önerdi bana o üniversitede o da yapabilir dedi.Dediği dr a gittim.Rahmin yapısı konusunda tam emin olamadı boynuz şekline de benziyor dedi.(yani 2 ayrı rahim)Eğer öyleyse elimizden hiç birşey gelmez ameliyat olamazsın.Bundan tam olarak emin olmak için göbeğin biraz altından kamerayla girip bakacağız dedi.
Şimdi bir ilaç verdi adetimi geciktirmek için bayramdan sonra operasyonu gerçekleştirecek 8 eylülde.Çok uzattım:kedi: ama sizinle paylaşmak istedim belki bana vereceğiniz bir fikir vardır belki sizlerden biri de bu operasyondan geçmişdir ve beni aydınlatır.:teselli:Canım sende kendini lütfen bu kadar üzme herşey çok güzel olacak sabrın sonu selamettir.Bak ameliyatını da olmuşsun.Kendine moral ver.Az kaldı.Dualarım seninle
canım sana laporoskopi yapacaklar rahim tepesinin çöküklüğüne bakacaklar durumuna göre sanırım operasyon yapacaklar.şimdi sana doğum kontrol hapı verdiler ama adet bitiminde bu operasyonları yapıyorlar ben histeroskopiyi adet bitiminden 5 gün sonra yaptlılar ama laporoskopi farklı olabilir tabi..ama bence sende septum var derin septum olduğu için karıştırıyorlar inşallah en kolayı çıkar operasyonu olursun biter..dr una söyle eğer septum olursa laporaskopiyle beraber histeroskopide yapsınlar 2 si bir arada çıksın inşallah çözülecek ben inanıyorum allah yardımcın olsun...şimdi sen nerden bu fikre kapıldın diye bilirsin hsg sonuçları çok doğru sonuç vermiyor ve birçok dr karıştırıyor açısından dolayı birde öyle hissetim ben.canı hayırlı haberler bekliyorum senden.rabbim bu güzel günler hürmetine bizlerede nasip etsin.opuyorumnanaktan

zerray uzun zamandır seni görmüyorum. ben de senin gibi yarım rahimliydim hatırlarsan doktor sana histeroskopi demişti ne yaptın merak ettim

Canım ne olsun işte.Düşük yapalı 14 ay oldu ve 1 senedirli tekrar hamile kalmayı deniyorum ama hala kalamadım.Tabiki de herşeyin hayırlısı.Yeni bir dr a gittim.O HSG sonucuma felan baktı.Ben çift rahimliyim ya 2 rahim arasında bayağa açıklık var ama yine de o zarı törpüleyip rahmi genişletebiliriz dedi.Ama ssk karşılamıyormuş özel bir hastane 600tl tutar dedi.Ama bir yardımcı doç.önerdi bana o üniversitede o da yapabilir dedi.Dediği dr a gittim.Rahmin yapısı konusunda tam emin olamadı boynuz şekline de benziyor dedi.(yani 2 ayrı rahim)Eğer öyleyse elimizden hiç birşey gelmez ameliyat olamazsın.Bundan tam olarak emin olmak için göbeğin biraz altından kamerayla girip bakacağız dedi.
Şimdi bir ilaç verdi adetimi geciktirmek için bayramdan sonra operasyonu gerçekleştirecek 8 eylülde.Çok uzattım:kedi: ama sizinle paylaşmak istedim belki bana vereceğiniz bir fikir vardır belki sizlerden biri de bu operasyondan geçmişdir ve beni aydınlatır.:teselli:Canım sende kendini lütfen bu kadar üzme herşey çok güzel olacak sabrın sonu selamettir.Bak ameliyatını da olmuşsun.Kendine moral ver.Az kaldı.Dualarım seninle

canım benim hsg de rahim kuşun açılmış kanatları gibi birbirinden uzaktı, dr laparoskopi yapıp yukarıdan bakmadan anlayamayız septum mu çift rahimmi dedi. sonuçta ceydanında söylediği gibi lap ve hister. beraber yapıldı. yapabildiğimiz kadar bi açma yaptık ama neticede çift rahimlisin dedi dr.çok sıkıntılı bir işlem değil ancak iyi bir doktor bulup ona güvenmelisin.normal rahimlere oranla daha fazla tecrübe gerektiriyor..
neticede şimdi test sonuçları hamilesin diyor ve ben hala korkuyorum ve sevinemiyorum çünkü hergün kesik kesik kanama oluyor. bazen kahve bazen kırmızı.henüz kalp atışı görmedik.hem hemen dr a gitmek ve durumu öğrenmek istiyorum hem de erteliyorum..hakkımızda hayırlısı artık
Rabbim hepimize gönlümüze göre hayırlı, sağlıklı, salih evlatlar verir inşaallah...

cevabın için teşekkür ederim zeyhat, arada canımı sıkacak şeyler oldu bu yüzden cevabım gecikti canım kusura bakma . beklenen tarihten bir gün sonra_p.tesi kan testini tekrarladım 1420 çıktı.çarşamba rıza beye gittim, keseyi gördü bi hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama cumartesi kalktığımda kahverengi lekelenme oldu. hemen doktora gittim, bekliycez bi bebeğin düşeceği varsa düşer biz birşey yapamayız dedi, hiç bir ilaç vermedi sizce doğrumu??önümüzdeki cumartesi birdaha bakalım dedi.ben bu arada sadece dinleniyorum başka bir doktora gitsem mi bilemiyorum
üniversitede yada devlette çalışan bir doktor arıyorum özellikle, tahlilleri daha rahat yaptırabilmek için bide yatış hastaneye yatış filan gerekirse diye.birde çok sonra düşünülecek bişey belki ama doğumu filan illa özelde mi yapıyorlar, çalıştıkları hastanede neden yapmıyorlar acaba??bu yüzden rıza bey yada fatih bey gibi doktorları araştırıyorum canım.rıza bey gebeliği ilaçla destekleme taraftarı değil buda beni tedirgin ediyor.
ne uzun yazdım zamanınızı aldım arkadaşlar ama sizden dua bekliyorum inşaallah hepimiz hakkında hayırlısı olur, Rabbim gönlümüzdekileri hayra çevirir inşaallah..

merhaba bende pek giremiyorum siteye artık ama aklım hep burda

ben hamile haberini aldıktan 3 gün sonra ilaca başladım taki doğurana kadar erken doğum riskim başlayınca günlük 11 tane ilaç alıyordum düşeceği varsa düşer ama tedbiride elden bırakmamak lazım.

doğum öncesi rapor için devlet hastanesine gittiğimde dr a ilçalrımıda yazdırmak istedim yazmadı magnezyum yazmaşmış bebek gevşek olurmuş progestron vermezmiş kıllı olurmuş

inanırmısın maşallah oğlum çok hareketli hatta birgün hasta diye dr a götürdüm sürekli ağlıyordu kadın bir dakka durmuyor neresi hasta dedi

kıl mevzusuna gelince valla kaşı kirpiği yeni çıkmaya başladı gayet kılsız bir oğlan

fakat ne oldu benim şekerim tansiyonum alerjim artı aldığım ilçar yüzünden bek 2 gü yoğun bakımda kaldı yorulmuş

ama ne yapayım onu kaybetmekten iyidir

fatih bey seni ilaçlarla destekler

eğer hastaneyede yatman gerekirse seni marmaraya yönlendirir öyle paragöz bir adam değil ama tahlil işini ne yapar bilmiyorum benim 2 li 3 lü testim ve detaylı ultrasonum muayenehanesinde yapıldı

rutin kan tahlillerini ve şeker yüklemelerimi ben eve yakın özel uygun bir hastenede yaptırdım

zerray uzun zamandır seni görmüyorum. ben de senin gibi yarım rahimliydim hatırlarsan doktor sana histeroskopi demişti ne yaptın merak ettim

slm araştırma içerisindeyim evet çok fazla siteyede giremedim bu ara ramazan girince ara verdim yoksa hemen histeroskopi olacaktım biazda korkmaya başladım ama bizim tüp bebek mecburi oldu eşimin sprm kalitesi çok düşükmüş sende son durum ne ??

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler Allah hepinizin hayırlısı ile muradını versin.Dr. adetimin geçen ay hangi tarihte olduğunu sordu bende 21 temmuz dedim.Bana bir ilaç verdi,ama doğum kontrol hapı değil farlutal diye bir ilaç.Günde 2 öğün kullan eylülün 8 ine hapı kes ve hemen bana gel dedi.Bilemiyorum herşey sanki iyice karıştı.Hayırlısı:Saruboceq:

Son düzenleme:
peki senin şu an ki durumun nedir hamile kaldın mı ? bende unikorn uterusum.
aralık ayında hamile kaldım ama kimyasal gebelikmiş düştü. Sonra bir daha hamile kalamadım maalesef. Gerçi yarım rahimli olmak hamile kalmaya engel değilmiş ama bilemiyorum. Benim hormon testimde tsh 14 çıktı hipotiroid varmış tedaviye başladım şimdi. hipotiroid de zorlaştırıyormuş hamile kalmayı. Eylülde aşılamam var. Dört gözle adet olmayı ve puregon iğnelerime başlamayı bekliyorum. Peki sana histeroskopi yapıldı mı

slm araştırma içerisindeyim evet çok fazla siteyede giremedim bu ara ramazan girince ara verdim yoksa hemen histeroskopi olacaktım biazda korkmaya başladım ama bizim tüp bebek mecburi oldu eşimin sprm kalitesi çok düşükmüş sende son durum ne ??
Ben ilaçlarımı aldım, eylülde aşılamam var. Doktor bana histerokopi falan demedi ama kafam karıştı. İnternette online soru cevaplayan doktorlara danışmıştım hepsi histeroskopi önerdiler. ama benim doktor gerek yok dedi. eylülde aşılamam tutmazsa doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum artık...

arkadaşlar ben de geçen aralıkta yarım rahim olduğumu öğrendim 2 yıllık evliyim 1.yılda neden olmadı diye araştırınca hsg ile anlaşıldı.neyse çoğunuzun bildiği bir dr a gittim histerskopi ve rahim genişletme ameliyatı ardından tüp bebek önerdi.haziranda ameliyat için dr a gidecektim fakat annem " 2 yılda dr a gidilirmiymiş ameliyat mı olunurmuş eskiden dr'lar mı vardı "diyince ben de ramazan sonrasını beklemeye karar verdim.en ilginci temmuz ayında da hamile olduğumu öğrendim.şimdi 9 haftalık hamileyim herhangi bir sıkıntım yok hamdolsun.fakat olurda gebelik devam ederse 12 . hafta da rahim ağzına dikiş atılması gerekebiliyormuş bizim gibilerde.bundan sonrası beklemek ,araştırmak ve elbette dua etmek.

Son düzenleme:
çok sevindim mercimekk. bana da umut oldun şimdi. Bana da doktorum 12. haftada rahmine dikiş atacağız dedi. Hamileliğini nasıl feçiriyorsun. Bizde düşük tehlikesi çokmuş. İnşallah sağasağlam alırsın bebeğini kucağına. Darısı benim başıma artık...

arkadaşlar ben de geçen aralıkta yarım rahim olduğumu öğrendim 2 yıllık evliyim 1.yılda neden olmadı diye araştırınca hsg ile anlaşıldı.neyse çoğunuzun bildiği bir dr a gittim histerskopi ve rahim genişletme ameliyatı ardından tüp bebek önerdi.haziranda ameliyat için dr a gidecektim fakat annem " 2 yılda dr a gidilirmiymiş ameliyat mı olunurmuş eskiden dr'lar mı vardı "diyince ben de ramazan sonrasını beklemeye karar verdim.en ilginci temmuz ayında da hamile olduğumu öğrendim.şimdi 9 haftalık hamileyim herhangi bir sıkıntım yok hamdolsun.fakat olurda gebelik devam ederse 12 . hafta da rahim ağzına dikiş atılması gerekebiliyormuş bizim gibilerde.bundan sonrası beklemek ,araştırmak ve elbette dua etmek.

maşallah yaa inşallah hayırlısıyla alırsın bebeişinikucağına yaa off şimdi benimde kafam karıştı mercimek yaa ben ne yapıcam histeroskopi olmasammı ama benim eşimdede sperm kalitesi çok düşük olmaz dedi tüp bebek dedi illaki off yaaa keşke bizede senin gibi mucize olsa bizede çok dua et olurmu öptm çok

arkadaşlar benim eşimde sperm sorunu yoktu.tüp bebeği öneren dr kendiliğinden olmaz demiyorum ama düşük ihtimal demişti.şimdi gittiğim dr u öyle çok araştırmadım tesdüfen gittim.şu an beni takip eden dr esas riskin rahmin küçük olmasından dolayı 12.haftadan sonra başlayacağını söyledi.ben de allah kısmet ederde o haftalara giderse o zaman gereğini araştırırım.arkadaşlar birçok kadın böyle olduğunun farkında olmadan çocuk sahibi oluyor.başka bir forumdan bir arkdaş belki tanıyanlarınız olur 2 tüp bebek denemesinden sonra doğal yollarla hamile kalıp 39.hafta dadoğum yaptı.yani herşey kısmet genel olarak karamsar olacak bir durum yok.rahmi normal kadınlara göre biraz daha zor hamile kalıyor ve riskli bir gebelik geçiriyoruz , o kadar :)

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler Allah hepinizin hayırlısı ile muradını versin.Dr. adetimin geçen ay hangi tarihte olduğunu sordu bende 21 temmuz dedim.Bana bir ilaç verdi,ama doğum kontrol hapı değil farlutal diye bir ilaç.Günde 2 öğün kullan eylülün 8 ine hapı kes ve hemen bana gel dedi.Bilemiyorum herşey sanki iyice karıştı.Hayırlısı:Saruboceq:

sanırım malatyadasın eğer imkanların ya da tanıdıkların varsa atla gel istanbula ameliyatını bu konuda tecrübeli bi doktora ol. senin doktorun sanırım adet olmanı bekleyip adet bitiminden sonra sana histereskopi ve laparaskopi önerecek
en iyisini sen bilirsin ama yine de rahim ameliyatları şakaya gelecek basit ameliyatlar değil, ehil ellerde olmak lazım sen tedbirini al gerisi tevekkül artık. bu arada genç yaştaysan çok acele etmene gerek yok, yani birden fazla düşük kürtaj tecrübesi yaşadıysan yaşın 40 lara dayandıysa ve artık uzatmaları oynuyosan bi an evvel iyi bir doktorda ameliyat ol yok durumun bu kadar vahim değil de zamanın ve sabrın varsa bekle bi süre ve herşeyi aklından çıkar gitsin, ha bu arada belki de ille de ameliyat demez doktor. istanbulda yücel karamana git, rahim filmini al göster, muhtemelen histerskopi diycektir sana, onun fiyatı da 3000 tl pahalı gelecek ama bu işi en iyi bilen dr. belki laparaskopiye gerek kalmayacak, ama ikisi birden gerekiyor derse maliyet 8500 tl ye çıkıyor haberin olsun, ama bence sende sadece histerskopi diycek ve o da ciddi bi ameliyat sayılmaz, aynı gün memleketine geri dönebilirsin....herşey gönlünce olsun...

canım her dr hastaya yaklaşımı farklı olabiliyor,kiminin doğru kabul ettiğini bir diğeri yanlış bulabiliyor sen dr devam et kafanıda karıştırma malatyada küçük bir şehir değil,turgut özal tıp orda çok da gelişmiş...madi imkanlar kısıtlı diye olmaz diye birşey yok bunu ünüversite hastaneleri karşılıyor sağlık güvencen varsa..sadece olursa muayene olursun özel ücret yatırırsın bir miktar.ve hiçbir ücret ekstra çıkmıyor..biz birbirimize burda çok yardımcı oluyoruz bilmediğim çok şeyi öğrendim allah herkesden razı olsun...içini rahat tut herşey iyi gelişecek...:lepi::lepi:

hu huuu mercimek karaman81 nerelerdesiniz yaa arada uğrayın durumlardan haberdar edin bizi mercimek nasıl gidio hamilelik????

Son düzenleme:
ben beklemedeyim. adet olunce 2. gününde doktora gideceğim ve puregon iğnelere başlayacağım. sonra da aşılama yapılacak. herhalde en geç 31 ağustosa kadar adet olurum....

merhaba arkadaşlar ben allahın izni ile 10.haftanın içindeyim :) hamdolsun herhangi bir sıkıntım yok.dr um serklaja pek yanaşmıyor bunun riskli olacağını söylüyor netten okuduklarımda genelde serklaj yaptırıyor.gerçi henüz o aşamayada gelmedim.artık kısmetse 12.haftadan sonra bakıcaz :)

Arkadaşlar sigortalıyım ben.Üniversitede yardımcı doçente gidiyorum.Ayrıca burada araştırdım en iyi olarak tanınan bir dr buldum zaten o dr bana üniversitede ki doçenti önerdi.Artık önce Allaha sonra onlara güveniyorum bakalım neler olacak buradan size haber veririm.İlginiz için teşekkürler.Bu arada 32 yaşındayım.Bir oğlum var.Birde 4.5 aylık düşük yaşadım.

kızlar hepinize merhabaaaa..
ben geldimmm...kaydirigubbakcemile4
çok özlemişim buraları..

birçok yeni arkadaş katılmış aramıza..tek tek alıntı yapamıcam vaktim kısıtlı,hepinize hoşgeldiniz diyorum..

benim tatilim süper geçti..dinlendim geldim..
evimi de çok özlemişim valla..

rabbim inşallah hepimizi en hayırlı zamanda meleklerimize kavuşturur..

Back
X