Rahim Anomalileri

canım ,bir üst yazıyı okursan benimde yarım rahmim varmış ve hamile kalabildim.Ancak 34.haftada kaybettim.hamile kalmana engel değil,sadece şansımız daha az bebeğin tutunacağı alan az.Bu kez doktorum rahim ağzını dikicez dedi.Ben şöyle düşünüyorum nasılki ikiz üçüz bebek hamilelikleri zorlu geçer,bebekler küçük doğar ,genelde erken alırlar vs biz bunları tek bebek de yaşıyıcaz rahmimiz küçük olduğu için.
benim bildiğimde tedavisi yok,bu doğuştan gelen bişey.

canım çok üzüldüm bebeğini kaybetmişsin inş tekrar kucağına bebeğini alırsın inş hemipiz alırız ilk öğrendiğimde çok üzüldüm ama buraları okuyunca biraz daha rahatladım rahim ağzını dikiyorlarmış ne kadar kalabilirse

tatlım bende rahim filmi çektirdim sağ tüp açık ama sol tüp hiç görünmüyor dedi.ya tek tüplüsün yada sağ sol üst üste binmiş dedi.illaki laparoskopi lazımmış.benim anlamadığım şey şu belkide bende perde vardır öyle bişey ihtimalini neden söylemediler.usg de belli olmuyormu

tatlımm ya sadece rahim filmi ilemi anladılar orda perde olduğunu.bende çektirdim sağ tüp açık sorun yok ama sol tüp hiç görünmüyor yani.bu ortada perde olduğunun göstergesimidir.

slm arkadaşlar bende tüp bebek yaptıracaktım hsg çekildi benimde doğuştan rahimin bir tarafı gelişmemiş benimde bir böbreğim yerinde değil karın tarafındaymış işte böylr demek yarım rahim olunca böbrekte böyle oluyor kızlar bizim tedavimiz yokmuş dr öyle söyledi histereskopi yapımıyormuş galiba bize çünkü bizde yapışıklık veya perde yok doğuştan bir tarafı gelişmemiş bayanlar sizin dr ne söyledi hamile kalmadan önce bizim gibi olanaların hiç tedavisi yokmu bilginiz varsa paylaşın ve hamile kaldıktan sonra 12. ayda rahim ağzına dikiş atılıyormuş lütfen yaşayanlar ve bilgisi olanlar paylaşalım birbirimize yardımcı olalım

Merhaba arkadaşlar. bende yarım rahimliyim. geçen yıl nisan ayında hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu. çok kısa sürdü. ertesi günü sancılarla hastanede buldum kendimi. epey uğraştılar adını koymak için. sonunda dış gebelikti geçirdiğim. laparoskopi olacaksın dediler. ameliyat sonrası yarım rahimli olduğumu öğrendim. ameliyatta sağ tüpümü de almışlar. zaten tüpde problemli olduğu için dış gebelik yaşamışım. ogün bugün her ay ümit ama her ay da hüsran. en son adını duyduğum bir dr. gittim. beni tıp fakültesine sevk etti. aşılama yaptırmak için gitmişim o dr.a. tıp fakültesinde muayene olduğum prof. rahmimin gebeliği taşımak için yeterli olduğunu söyledi. aşılama için rapor çıkarttım ve allah izin verirse önümüzdeki ay aşılama yaptıracağım. bizim gebelik şansımız normal rahimlilere göre daha az. tek tüplü olduğumuz için. sonrasında iki kat daha fzla dikkat gerekiyor. bizim için yapılan bir ameliyat yok. genişliği anlamak için histereskopi yapan dr. lar var. birde rahim genişletme ameliyatı yapan bürüksel tüp bebek merkezinde bir dr. var. ismi yücel di sanırım. ama her dr. önermiyor bu ameliyatı. risklide bir ameliyatmış üstelik. her kesin rahim büyüklüğü farklı. kimi yarım rahimli 35. haftada sezeryan olurken kimi 40. haftaya kadar götürebiliyor gebeliğini. rabim yardımcımız olsun.

Merhaba arkadaşlar. bende yarım rahimliyim. geçen yıl nisan ayında hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu. çok kısa sürdü. ertesi günü sancılarla hastanede buldum kendimi. epey uğraştılar adını koymak için. sonunda dış gebelikti geçirdiğim. laparoskopi olacaksın dediler. ameliyat sonrası yarım rahimli olduğumu öğrendim. ameliyatta sağ tüpümü de almışlar. zaten tüpde problemli olduğu için dış gebelik yaşamışım. ogün bugün her ay ümit ama her ay da hüsran. en son adını duyduğum bir dr. gittim. beni tıp fakültesine sevk etti. aşılama yaptırmak için gitmişim o dr.a. tıp fakültesinde muayene olduğum prof. rahmimin gebeliği taşımak için yeterli olduğunu söyledi. aşılama için rapor çıkarttım ve allah izin verirse önümüzdeki ay aşılama yaptıracağım. bizim gebelik şansımız normal rahimlilere göre daha az. tek tüplü olduğumuz için. sonrasında iki kat daha fzla dikkat gerekiyor. bizim için yapılan bir ameliyat yok. genişliği anlamak için histereskopi yapan dr. lar var. birde rahim genişletme ameliyatı yapan bürüksel tüp bebek merkezinde bir dr. var. ismi yücel di sanırım. ama her dr. önermiyor bu ameliyatı. risklide bir ameliyatmış üstelik. her kesin rahim büyüklüğü farklı. kimi yarım rahimli 35. haftada sezeryan olurken kimi 40. haftaya kadar götürebiliyor gebeliğini. rabim yardımcımız olsun.

ben 34.haftaya kadar taşımıştım mesela

herkese geçmiş olsun inş hepimiz hayırla bebeklerimize kavuşuruz

Mrb kızlar, geçen gün tv usg sonucumda çift endometrial kavite mevcuttur çıktı.. Yalnız kafam çok karıştı, normal doğum yaptım 7 ay önce ama erken doğdu bebeğim 25 haftalıkken doğum yaptım 3 gün yaşayabildi sadece.. Doğum nedenime idrar yolu enfeksiyonu demişlerdi, bölmeli rahim falan hiçbir ultrasyonumda kontrolumde görünmemişti, ki son 2 aydır kaç kere tv usg ye girmiştim, hiçbirmi anlayamadı da son yapılanda görüldü ama yanlış olma olasılığı varmı? birde aynı gün probe kürtaj yapıldı 5 gün önce, adetim uzun sürdüğü için, bunu yapan doktordamı göremedi, hatta sordum usg yide gödü ben çift kavite göremedim dedi :S Anlayamıyorum yaa, bu bölmeli rahim sonradan oluşamaz değilmi anatomikdir, yani benmi yanlış biliyorumki:S ?? Off nasıl anlayacağız ki bunu?

Eki Görüntüle 365345 Eki Görüntüle 365346
arkadaşlar inşallah bana cevap yazarsınız.rahim filmi sonuçlarım böyle çıktı.doktor tam tanı koyamadı ya kapalı yada yarım rahimlisin dedi.laparoskopi yapmak lazımmış.anlamadığım yarım rahim isem neden laparoskopi yapayımki bana ne faydası olacakki.
mr çektirsem tüp var mı yokmu anlaşılmazmı.
sizlerden ricam zaman ayırabilirseniz kendi hsg lerinize bakıp aynısımı değilmi diye yazarsanız çok ama çok sevinirim

slm gül üzülme benimde doktorum doğuştan bir bölümü gelişmemiş dedi ama bana histereskopi yada laparaskopi demedi şu an için tedavisi yok dedi ben doktoruma güveniyorum çünkü biz tüp bebek için baş vurduk sorun eşimdeydi ama doktorum yinede benim rahim filmi çekmemei istedi doktorum kendisi çekti elide çok hafif orda durumum ortaya çıktı ama histereskopiye gerek duysaydı söylerdi işini bilen bir dr sen hangi doktora gidiyorsun için rahat etmesini istersen doktorumu söylerim onada gösterebilirsin geçmiş olsun üzülme canım hepimiz aynıyız böyle olupta bebeği olan çok bayan var

canım benim hsg böyle değil galiba yarım olduğu belli ama bana cd verdiler senin filim cd varsa cd aç bak orda yarım olup olmadığı belli olur normal bir rahim üçgen şeklinde olur

canım benim hsg böyle değil galiba yarım olduğu belli ama bana cd verdiler senin filim cd varsa cd aç bak orda yarım olup olmadığı belli olur normal bir rahim üçgen şeklinde olur

canım bana cd vermediler sende görüntünü buraya ekleye bilirmisin yada bana özelden yollayabilirmisin.evet rahim üçgen çekilde olmalı bende o üçgensilik yokk.doktor ya tek tüplüsün ya ortada perde var yada diğer tüp tıkalı dedii.ama o üçgensi rahim şeklinin olmaması bence perde ihtimali ni dahada artırıyor gibi.laparoskopi yaptırmam lazım onada korkuyorum cesaretim yok anlayacağın.

canım laparoskopiden neden korkuyorsun. zaten anestezi veriyorlar. eğer gerekiyorsa hiç korkma. emin oldğun güvendiğin dra yaptır. korkacak bişey yok. benimkine 1 yıl oldu çok az iz kaldı.

slm gül benim cd dr gösredi yukarıdan aşağıya doğru bir taraf gelişmemiş dr histereskopi veya laparaskopiye gerek görseydi söylerdi gerek görmedi ben ilk öğrendiğimde çok üzüldüm ama bu kadar yıpratma kendini sen hangi dr gidiyorsun hangi hastaneye gidiyorsun için rahat etmeyecekse oz aman başka bir dr daha göster hemen laparaskopi olma ozaman ben dr ma güvendiğim için başka bir dr göstermeye gerek görmedim sen tüp bebekmi yaptıracaksın canım istersen özeldende msj atabilirsin geçmiş olsun

Yumurtlama sorunum vardı,iğne ile yumurtlatmak istedi doktorum az doza çok tepki verince yumurtlarım tüp bebek yapalım dedi.İlk denemem tuttu derken 34. haftada bir gece ansızın kaybettim yavrumu..üzerinden 7 ay geçti..rahim filmi çektirdim ..rahmim yarım çıktı..Evet yarım rahim ile hamile kalınabiliyor ama erken doğum riski var,bebek ters gelişli oluyor,kilosu geriden geliyor..Başından bilseydim rahmimim yarım olduğunu herşey çok daha farklı olabilirdi..Oğluma hasret kalmazdım böyle:(

canım çok üzüldüm çok büyük geçmiş olsun çok yaklaşmışsın yaşayabilirmiş aslında yavrun ama nasip böyleymiş yicek ekmeği yokmuş durumunu bilseydin tedbirlerle alırdın kucağına oğlunu.Allah tekrar nasip etsin inşallah.

slm arkadaşlar benimde derdime çare olun ne yapacağımı şaaşırdım tüp bebek yaptıracaktık rahim filmi çektirdik sonuç yarım rahim çıktı ama dr bana tedavisi yok dedi anlamadım nette bakıyorum histereskopi yapan dr varmış ve hamileyken de rahim ağzına dikiş atılıyormuş benim dr böyle bişey demedi ya canım çok sıkıldı aslında iyi bir tüp bebek uzmanı lütfen ama lütfen bayanlar bilgilerinizi benimle paylaşın

tedavisi yok ben de cerrahpaşa da kadın doğum bölümü anabilimdalı başkanı aynı zamanda riskli gebelik uzmanı prof.dr. rıza madazlı ya muayne oldum rahim filmime baktı tek taraflı gelişmiş rahim dedi operasyon önermiyoruz bu şekilde gebe kal sonra dikiş atılarak gebeliğini sürdürürüz dedi.kendilğinden hamile kalan da var zor hamile kalan da var.mesela ben kalamıyorum yumurtam gelişmiyor ama gelişince hemen hamile kalabildiğimi gördük geçen sene nisan ayında.8 haftalık kalp atımı durdu sanırım rahim gelişmediği için beslenemediğinden sonlandı gebeliğim.artık önlemlerimizi alıyoruz.folbiol ve 100 lük coraspin içiyorum.gebe kalınca da göbekten kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesi kullanıcam.12. hafta da da dikiş.progestan iğnesine de 3 aydan sonra her haftada 1 kez devam.doktorumun benimle ilgili pşanı bu.tanıdığım yarım rahimli bir arkadaşım da tekzen çamlıbel e gidiyor 2. gebeliği şuan aynı yolu izliyorlar.şuan 17 aylık bir de oğlu var onu da bu şekilde kucağına almış.

selam canım.ben tam anlamadım anlatırsan çok sevinirim.doktor tam olarak yarım rahimlisin demedi illaki laparoskopi dedi ama hani sıvı yarım taraftan geçmiş resmen dedi hani o tarafa hiç geçmemiş gibi.pelvik mr demişsin o ne tatlım.ondadamı görünmedi

pelvik mr üriner sistemin görüntülendiği mr. benim tüpüm onda da görünmedi yani yok canım.

slm arkadaşlar bende tüp bebek yaptıracaktım hsg çekildi benimde doğuştan rahimin bir tarafı gelişmemiş benimde bir böbreğim yerinde değil karın tarafındaymış işte böylr demek yarım rahim olunca böbrekte böyle oluyor kızlar bizim tedavimiz yokmuş dr öyle söyledi histereskopi yapımıyormuş galiba bize çünkü bizde yapışıklık veya perde yok doğuştan bir tarafı gelişmemiş bayanlar sizin dr ne söyledi hamile kalmadan önce bizim gibi olanaların hiç tedavisi yokmu bilginiz varsa paylaşın ve hamile kaldıktan sonra 12. ayda rahim ağzına dikiş atılıyormuş lütfen yaşayanlar ve bilgisi olanlar paylaşalım birbirimize yardımcı olalım

iyi yine karın boşluğunda olsa da böbreğin varmış canım.benim yok sağda doktor aradı karın boşluğumda da göremedi.sadece sol böbreğim var.tedavi yok canım.operasyon öneren çok az.onun da bir faydasının olmadığını düşünüyorum rahim genişletme ameliyatı çok saçma bişey bence.1 cm bile kazanamıyolar üstelik tahribat oluyor toparlanması 1 seneyi buluyor.olacaksa olur rahimimiz olduğuna şükretmeliyiz.progestanlarla rahimi yumuşak tutarak kan sulandırıcılarla bebeği besleyerek ve en önemlisi de dikiş uygulanarak Allah nasip ederse alıcaz bebeklerimizi kucağımıza.

leylacım selam. ben anlamadım sen doğuştan yarım rahimlimisin yoksa dış gebelik geçirip tüpün alındıktan sonra mı öyle oldun? o zaman sadece tek tüplü olursun yarım rahimli olmazsınki..eğer tek tüpün varsa doğuştan ve o alındıysa aşılama uygulamanın anlamı yok ki ben anlayamadım.zaten 2 tüpün de olsa yarım rahimli olmazsın :) konuşalım biz senle :)

ben 34.haftaya kadar taşımıştım mesela

canım ya nolur üzülme artık herşeyin farkındasın ve ne güzel kendiliğinden hamile de kalabiliyorsun yine olur inşallah bu sefer ihmal olmaz.

Eki Görüntüle 365345 Eki Görüntüle 365346
arkadaşlar inşallah bana cevap yazarsınız.rahim filmi sonuçlarım böyle çıktı.doktor tam tanı koyamadı ya kapalı yada yarım rahimlisin dedi.laparoskopi yapmak lazımmış.anlamadığım yarım rahim isem neden laparoskopi yapayımki bana ne faydası olacakki.
mr çektirsem tüp var mı yokmu anlaşılmazmı.
sizlerden ricam zaman ayırabilirseniz kendi hsg lerinize bakıp aynısımı değilmi diye yazarsanız çok ama çok sevinirim
mr da anlaşılır canım.pelvik mr.

merhaba arkadaşlar konunuz dikkatimi çekti bende yazayım dedim. 2 sene öncesi bir düşük yaptım ve doktor muayene sonrası büyük bir ihtimalle perde olduğunu söyledi ve benden hsg istedi hsg sonrası rahmimde perde olduğu kesinleşti aynen kalp şeklindeydi. gittiğim doktorlar ameliyat dedi. uzun ve stresli bir araştırma sonrası histeroskopi ameliyatı oldum. ameliyattan sonra üç ay korunduk 6 ay sonra da hamile kaldım yine düşük tehlikesiyle karşı karşıya kaldım sıkıntılı bir dönemdi ancak çok şükür ki bi sorun olmadan bebeğimi dünyaya getirdim, şuan 6 aylık oldu. sizler de inşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. yalnız doktor seçerken çok dikkat edin en ufak bir aksilikte ömür boyu bebek sahibi olunamayabiliniyor. allah kimseyi evlatsız bırakmasın.

merhaba arkadaşlar konunuz dikkatimi çekti bende yazayım dedim. 2 sene öncesi bir düşük yaptım ve doktor muayene sonrası büyük bir ihtimalle perde olduğunu söyledi ve benden hsg istedi hsg sonrası rahmimde perde olduğu kesinleşti aynen kalp şeklindeydi. gittiğim doktorlar ameliyat dedi. uzun ve stresli bir araştırma sonrası histeroskopi ameliyatı oldum. ameliyattan sonra üç ay korunduk 6 ay sonra da hamile kaldım yine düşük tehlikesiyle karşı karşıya kaldım sıkıntılı bir dönemdi ancak çok şükür ki bi sorun olmadan bebeğimi dünyaya getirdim, şuan 6 aylık oldu. sizler de inşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. yalnız doktor seçerken çok dikkat edin en ufak bir aksilikte ömür boyu bebek sahibi olunamayabiliniyor. allah kimseyi evlatsız bırakmasın.

rabbim kimsyi evlatsız bırakmasın rabbimde sizi evladınızdan ayırmasın ama bizim sizden biraz farklı bizim doğuştan bir taraf gelişmemiş siz hangi hastanede hangi dr gittiniz

rabbim kimsyi evlatsız bırakmasın rabbimde sizi evladınızdan ayırmasın ama bizim sizden biraz farklı bizim doğuştan bir taraf gelişmemiş siz hangi hastanede hangi dr gittiniz[/QUOT

amin cümlemizi. ben cerrahpaşa da ameliyat oldum ama doktorum özeldi cerrahpaşa da öğretim üyesi prof dr engin oral doktorum . çok araştırdım çok şükür iyi bir doktor buldum eğer imkanınız varsa bir araştırın. inş en kısa zamanda sizde bebeğinizi alırsınız kucağınıza.

rabbim kimsyi evlatsız bırakmasın rabbimde sizi evladınızdan ayırmasın ama bizim sizden biraz farklı bizim doğuştan bir taraf gelişmemiş siz hangi hastanede hangi dr gittiniz[/QUOT

amin cümlemizi. ben cerrahpaşa da ameliyat oldum ama doktorum özeldi cerrahpaşa da öğretim üyesi prof dr engin oral doktorum . çok araştırdım çok şükür iyi bir doktor buldum eğer imkanınız varsa bir araştırın. inş en kısa zamanda sizde bebeğinizi alırsınız kucağınıza.

canım Allah evladına uzun ömürler versin ne güzel almışsın kucağına.ben de unicorn uterusum yani bir tarafım gelişmemiş doğuştan.ben de cerrahpaşa da rıza madazlı ya gittim anabilim dalı başkanı o da çok iyi bir doktor. gebelik oluşunca tekrardan ona gidicem.serklaj uygulanması gerekicek bana da ben de kime emanet edeceğim kendimi bilemiyorum gerçekten ama rıza bey gebelik oluşunca gel herşeyini burda yapalım demişti.ama malum kendisi prof. malesef ovulasyon takibi yapmıyor.ben de zeynep kamil de rapor çıkarttırıp aşılamalarımı denicem kısmetse..

canım Allah evladına uzun ömürler versin ne güzel almışsın kucağına.ben de unicorn uterusum yani bir tarafım gelişmemiş doğuştan.ben de cerrahpaşa da rıza madazlı ya gittim anabilim dalı başkanı o da çok iyi bir doktor. gebelik oluşunca tekrardan ona gidicem.serklaj uygulanması gerekicek bana da ben de kime emanet edeceğim kendimi bilemiyorum gerçekten ama rıza bey gebelik oluşunca gel herşeyini burda yapalım demişti.ama malum kendisi prof. malesef ovulasyon takibi yapmıyor.ben de zeynep kamil de rapor çıkarttırıp aşılamalarımı denicem kısmetse..

canım benim doğuştan gelişmemiş bir tarafı bunun içinde yapılacak bişey yokmuş amaliyat felan yok zaten benim tüp bebek olcak eşimden dolayı sonra rahim filmi çekti dr ve ozaman öğrendim çok yıkıldım bir ay kendime gelemedim sürekli araştırma yaptım ama malesef yapılacak bişey yok bakalım görecez doktorum dedi sürekli hamile kalınca sürekli gözetim altında olacaksın durumun seyrine göre bakacaklar inanın o kadar sıkıntıdayım bu ardada eşime tese yapılacak bende sürekli araştırıyorum belki tese öncesi bir ilaç bir tedavi varsa belki tüp bebk öncesi sperm bulunsa en azından biraz daha rahata kavuşuruz yani anlayacağınız herkesin bir sıkıntısı var rabbim hepimize yardım etsin amin

Back
X