Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaslar merhaba.aranizda t ramin olan varmi yada bununla ilgili bilgisi olan paylasirsaniz sevinirim.
arkadaslar merhaba.aranizda t ramin olan varmi yada bununla ilgili bilgisi olan paylasirsaniz sevinirim.
cok saol canimmm yurtdisinda yasiorum.3 senedir evliyim ve 5 dusugum var.burdaki doktorlar her seferinde biseyin yok dediler bulamadilar anlicaginiz sonra gecen sene turkiyeye geldigimde gittim doktora herseyim normal cikinca doktor bide rahim filmi cekelim dedi orda cokti rahminin t oldugu.dogustanmis doktor sorunun bu olabilecegini söledi bebege yer olmadigi icin dusuk yapiomusum kolay bi ameliyat dedi.bence dene dedi ama burdada tedaviye baslayinca yaptirmadim.burdakilerde tup bebek deneyelim dedi okadr ugrasla denedik sonuc yine ayni oldu.zaten dusuklerin zamani bile hep ayni 6ci haftada dusuo.nette cok arastirdim galiba olucam o ameliyati bi sansimi denicem kaybedecek neyim varki artik.canım geçmiş olsun t rahim dudum ama nette kendim için araştırma yaparken duydum canım bilsem yardımcı olurum ama bilemiyorum ne zaman öğrendin nasıl oldu çocuğunmu olmadı nerde öğrendin hangi hastanede üzülme bende ilk duydum bir ay sürekli ağladım hala ağlıyorum üzülüyorum umutlarım varmı diye sorarasan umudum rabbim
cok saol canimmm yurtdisinda yasiorum.3 senedir evliyim ve 5 dusugum var.burdaki doktorlar her seferinde biseyin yok dediler bulamadilar anlicaginiz sonra gecen sene turkiyeye geldigimde gittim doktora herseyim normal cikinca doktor bide rahim filmi cekelim dedi orda cokti rahminin t oldugu.dogustanmis doktor sorunun bu olabilecegini söledi bebege yer olmadigi icin dusuk yapiomusum kolay bi ameliyat dedi.bence dene dedi ama burdada tedaviye baslayinca yaptirmadim.burdakilerde tup bebek deneyelim dedi okadr ugrasla denedik sonuc yine ayni oldu.zaten dusuklerin zamani bile hep ayni 6ci haftada dusuo.nette cok arastirdim galiba olucam o ameliyati bi sansimi denicem kaybedecek neyim varki artik.
merhaba kızlar beni ercelf yönlendirmişti buraya.bendede sorun yarım rahim 5 aşılamadan sonra artık tüp bebek 1 kere gebe kaldım 10 haftalıkken ayrıldı bizden...
hayırlısı olsun diyorum allah yaratmak isterse hiç birşey önüne geçemez.umudumuzu kaybetmek yok...
bişi sorcam sıçrar diyosunuz yumurtamı sıçrayacak sağdan sola :44: inşallah 1 yumurta 1 yumurtadaır![]()
merhaba,hoşgeldin aramıza..Evet Rabbim ol dedikten sonra gerisi boş
Normalde sağdan yumurtlamışsın o ay sağ tüpe gitmesi lazım ama bazen sağdan yumurtlasan da sol tüpe gidebiliyormuş
son 4 gün büyük güne,hadi hayırlısı..
Henüz tedaviye başlamadım,bi yurtdışı gezisi planlıyoruz,gidip geldikten sonra başlıycam.Tabi tüp mü ,aşılamamı,sadece yumurta takibi mi olacak daha belli değil..bu 8 aydır korunmuyoruz ama bişey olduğu yok;(
zaman kaybetme canım tabiki psikoloji de önemli kaybını unutmak zor olsa gerek. zira 8 haftalık giden meleğim için hala yaşasaydı şukadar olacaktı diye iç geçiriyorum. sen hangi ildesin nerde tedavi görmeyi planlıyorsun yaşın kaçtı?
merhaba arkadaşlar. bende yarım rahimliyim. bir kere dış gebelik geçirdim. sağ tüpüm alında. aradan bir yıl geçti. 2. aşılamamda 12. gün bhgc test sonucum 207 çıktı. şükürler olsun. inşallah sorunsuz devam eder. bugün yeniden kan verdim. henüz çok erken. hala diken üstündeyiz.
canım tebrik ederim" aşılama olsun tüp olsun bebişler bizimle olsun" topiğinde de yazıyorsun sanırım yada ben mi yanlış hatırlıyorum. senin yarım rahimli olduğunu bilmiyordum. çok sevindim senin adına. ben de haziran ayında 2. aşılamamı olucam adetimi bekliyorum. sonrası tüp bebek. çok korkuyorum. normal yoldan hamile kalamamak, ovulasyon ilacı olmadan tek 1 tane bile yumurta büyütememek bir kadın olarak çok acı verici kısırlık çok dokunuyoor bana acı veriyor. üstelik son tedavilerimde yumurtalar hep tüpümün olmadığı tarafta büyüyor şansım hiç olmuyor. aşılama sürecinin sonuna gelmek üzereyiz. tüpe geçmek aslında sona yaklaşmak gibi birşey o da olmaz sa ötesi yok çünkü.çok korkuyorum. Allah bize yardım etsin.
Merhaba arkadaşlar...Ben uzun bir süredir siteye üyeyim fakat yeni yazmak kısmet oldu.4 yıllık evliyim, 1 yıldır korunmuyoruz fakat gebelik nasip olmadı. Rahimde septum görüldü, hsg'de y şekli görülüyor ve sol tarafda 0,5 cm çapnda bir adet polipim mevcut, doktorlar ameliyat dediler fakat rahim delinmesi gibi bir tehlike beni korkutuyor...Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
Ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz ???
Merhaba arkadaşlar...Ben uzun bir süredir siteye üyeyim fakat yeni yazmak kısmet oldu.4 yıllık evliyim, 1 yıldır korunmuyoruz fakat gebelik nasip olmadı. Rahimde septum görüldü, hsg'de y şekli görülüyor ve sol tarafda 0,5 cm çapnda bir adet polipim mevcut, doktorlar ameliyat dediler fakat rahim delinmesi gibi bir tehlike beni korkutuyor...Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
Merhabalar...
Benimde rahim şekil bozukluğum vardı. Bu ilk defa renkli ultrason çekindiğimde ortaya çıkmıştı. Süpriz hamileliğim ise 24. haftada erken doğumla bu sebepten sona erdi.
Anestezili rahim filmi çektirdim ve sonucunda rahmimim Y şeklinde olduğunu ve bebek için gerçekten çok az bir yer olduğu, rahimin bu sebepten bebeği taşımadığını söylediler.
Histeroskopik uterus rejeksiyonu yapıldı. Şu anda iyiyim doktorumuz artık bebek sahibi olabileceğimi söylüyor ama korkuyorum.
Tekrar aynı şeyi yaşamaktan.
Aynı anomali annemde de varmış.
Öğrenmek istediğim tedavi olduktan sonra tekrar bir problemle karşılaştınız mı?
Mrb arkadaşlar bende aranıza katıldım benim rahmim bikornuat uterusmuş yani çentikli rahim. Burayı epeyce okudum ama bi türlü benm durumumda olan birine rastlamadım genelde olan sorunlaryarım rahim,çift rahim ama benm durumumda hiç mi kimse yok?
Merhaba naneli limon sanirim senle ayni durumdayiz. Gebeligimin 7. Haftasinda kanama ile dr a gittim Bebek iyiydi, uterus bicornis teshisi kondu, halk dilinde cift rahim diyorlar sanirim aslinda kalp seklinde rahim. suan 14 haftamdayim lekelenmem hep oldu.13. Haftamda uyurken icimden kan bosaldi neredeyse 2 lt kan ve pihti dusurdum, bebegim dustu diye cok korktum ambulansla hastaneye gittik neyseki bebek iyiydi 4 gun hastanede yattim;( yatak istirahatindeyim progestan ve proluton depot kullaniyorum. Dr um erken dogum riski icin dikis yapacakti ancak kanamadan dolayi erteledik. Sen de 16. Haftandasin sanirim kanaman oluyor mu? Dikis atildi mi rahim agzina? Surekli nette arastiriyorum moralim cok bozuluyor ikinci trimester dusuk riski fzla oluyormus;( bu durumda saglikli bebegi olan var mi? Olumlu seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki. Allahim bebeklerimizi bize bagislasin.
Merhaba naneli limon sanirim senle ayni durumdayiz. Gebeligimin 7. Haftasinda kanama ile dr a gittim Bebek iyiydi, uterus bicornis teshisi kondu, halk dilinde cift rahim diyorlar sanirim aslinda kalp seklinde rahim. suan 14 haftamdayim lekelenmem hep oldu.13. Haftamda uyurken icimden kan bosaldi neredeyse 2 lt kan ve pihti dusurdum, bebegim dustu diye cok korktum ambulansla hastaneye gittik neyseki bebek iyiydi 4 gun hastanede yattim;( yatak istirahatindeyim progestan ve proluton depot kullaniyorum. Dr um erken dogum riski icin dikis yapacakti ancak kanamadan dolayi erteledik. Sen de 16. Haftandasin sanirim kanaman oluyor mu? Dikis atildi mi rahim agzina? Surekli nette arastiriyorum moralim cok bozuluyor ikinci trimester dusuk riski fzla oluyormus;( bu durumda saglikli bebegi olan var mi? Olumlu seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki. Allahim bebeklerimizi bize bagislasin.
merhaba
ben maalesef unicorn uterusum en yakın arkadaşım ise geçen sene çift rahimli oldugunu öğrendi gerçekten çok şaşırdık bu tesadüfe kendisi epey zamandır hamile kalamıyordu. tam tüp bebeğe başlayacağı ay hamile kaldı. normal bir kadın bile o kadar rahat hamilelik geçirmemiştir. maşallah hiç özen de göstermedi 7 aya kadar işine de gitti. ve bebeğini sağlıkla dünyaya getirdi. darısı hepimizin başına inş.
Önce ben başlıyayım, benim rahim yapım arkuat şeklinde, bunu hamile kalana kadar doktorlar her nedense farketmedi, neyse işte ben hamile kaldım kanamam oldu, detaylı bir inceleme sonunda rahmimin tam kalp şeklinde olduğu görüldü, ilk haftalar kanamam oldu, bebek bir tarafa yerleştiğinden diğer tarafta kanama görülüyordu, hep yattım 2,5 ay bir fiil yattım, sonra bebek ortaya doğru büyüdükçe kanama durdu. Fakat bu seferde rahim hassasiyetinden dolayı kasılmalarım başladı, yalancı doğum kasılmalarını ben taaa 4 aydan itibaren yaşadım, bir ara durdu sonra 5,5 ile 6,5 arası tavan yaptı...Şimdi iyi şimdi 7 aylığım...Bu kadar,
Doktorum ilk başlarda bu rahim şeklinin erken doğuma sebep olabileceğini yada ters doğum olabileceğini belirtmişti, şimdi ikisindende bahsetmiyor...
Tüm rahim kalplilere duyurulur, moralinizi bozmayın ben ki bu aya geldim sizde gelirsiniz, allah başka dert, hastalık vermesin yeterki...Ala sağlıklı bir şekilde doğurmayı nasip etsin hepimize...