Rahim Anomalileri

Herkese merhaba, ben iyiyim kızlar yani eh işte diyelim, sıcakla aram yok, tansiyonum değişken öyle takılıyorum işte yarın dr randevum var, o zaman uzun yazarım...

arkadaşım bişey sormak istiyorum sen hamile kaldıktan sonramı kalp şeklinde rahmin olduğunu öğrendin bebişin için ne kadar bekledin canım çok beklettimi benimki gibi

Günaydın arkadaşlar. Bebeğimm regl oldunmu? Bebeğimmm eğer istersen benim doktoru sana tavsiye edebilirim. Gerçekten çok alakalı tecrübeli bir prof. Ben internette buldum araştırdım hep hakkında çok güzel şeyler okudum. Öyle gittim. Ben bir sürü kadın doğumcuya gittim hiç biri içime sinmedi. Bu doktor iyi. Üstelik rahim anomalileri ve infertilite üzerine çalışıyor. Marmara Ünv. Kadın Has. Ana Bilim Dalı Başkanı. İstersen elindeki rahim filmiyle bir muayenehanesine git.

Günaydın arkadaşlar. Bebeğimm regl oldunmu? Bebeğimmm eğer istersen benim doktoru sana tavsiye edebilirim. Gerçekten çok alakalı tecrübeli bir prof. Ben internette buldum araştırdım hep hakkında çok güzel şeyler okudum. Öyle gittim. Ben bir sürü kadın doğumcuya gittim hiç biri içime sinmedi. Bu doktor iyi. Üstelik rahim anomalileri ve infertilite üzerine çalışıyor. Marmara Ünv. Kadın Has. Ana Bilim Dalı Başkanı. İstersen elindeki rahim filmiyle bir muayenehanesine git.

günaydın canım dün 3-3,30 gibi sancım başladı ama ne sancı mahvoldum 4 de falan leke geldi ve hala sökülemiyorum normal regl kanaması hala göremedim canım neden böyle oldu bilmiyorum nerden içtim o hapları ya kendime çok kızıyorum karnım çok şiş davul gibi çok rahatsızım anlayacağın senin doktorda aklımda türkiye hastanesindeki doktoruda eşimin bir doktor arkadaşı tavsiye etti senin dk da prof dimi artık birini seçicem canım inş. yumurtalıklarımda bir anormallik oluşmamıştır. brideye sordum sanada sorıyım sen hiç denedinmi gebe kalmayı yoksa rutin muayenedemi belli oldu septumun daha önce sordummu bilmiyorum sorduysam kusura bakma bu aralar çok unutkanım canım

günaydın canım dün 3-3,30 gibi sancım başladı ama ne sancı mahvoldum 4 de falan leke geldi ve hala sökülemiyorum normal regl kanaması hala göremedim canım neden böyle oldu bilmiyorum nerden içtim o hapları ya kendime çok kızıyorum karnım çok şiş davul gibi çok rahatsızım anlayacağın senin doktorda aklımda türkiye hastanesindeki doktoruda eşimin bir doktor arkadaşı tavsiye etti senin dk da prof dimi artık birini seçicem canım inş. yumurtalıklarımda bir anormallik oluşmamıştır. brideye sordum sanada sorıyım sen hiç denedinmi gebe kalmayı yoksa rutin muayenedemi belli oldu septumun daha önce sordummu bilmiyorum sorduysam kusura bakma bu aralar çok unutkanım canım

Canım ne kusuru lütfen. Bendeki septum evlenmeden karından çekilen ultrasonda belli oldu. Çok uzun ve yoğun kanama için gitmiştim. Sonra başka hastaneye gittim onlarda bişey yok dedi. 5 yıl önce oldu bu. Bende evlenenece kapattım konuyu. Sonra kasıklarımda ağrı oldu. Bu şeyi tekrar araştırmak istedim. O doktor kalp gibi dedi. Başka hastaneye gittim onlar septum dedi. Bir doktor ameliyat ol dedi biri düşük yaparsan ol dedi. Kafam çok karıştı. En son bu profosere gittim. Zaten çok şey okudum hakkında kendinden emin duruyordu. Benim durumu özetleyen tek cümlesi vardıki hemen ameliyata razı oldum. Bana hamilemi kalmak istiyorsun yoksa sağlıklı doğum yapmakmı istiyorsun dedi. Hamile kalırsın ama düşer dedi. Ben sadece iki ay denedim iki aydada hamile kalmadım. O zaman ameliyat olmamıştım daha doğrusu durumumu bu kadar net bilmiyordum.

arkadaşım bişey sormak istiyorum sen hamile kaldıktan sonramı kalp şeklinde rahmin olduğunu öğrendin bebişin için ne kadar bekledin canım çok beklettimi benimki gibi

Evet hamile kaldıktan sonra kanamam olduğu için doktor detaylı bakınca anlaşıldı kalp rahimli olduğum.Daha evvell defalarca ultrasona girmeme rağmen hiç bir doktor anlamamıştı...Bebek için 6-7 ay bekledim ama benim bekleme sebebim başkaydı prolaktinim çok yüksekti benim...

Canım ne kusuru lütfen. Bendeki septum evlenmeden karından çekilen ultrasonda belli oldu. Çok uzun ve yoğun kanama için gitmiştim. Sonra başka hastaneye gittim onlarda bişey yok dedi. 5 yıl önce oldu bu. Bende evlenenece kapattım konuyu. Sonra kasıklarımda ağrı oldu. Bu şeyi tekrar araştırmak istedim. O doktor kalp gibi dedi. Başka hastaneye gittim onlar septum dedi. Bir doktor ameliyat ol dedi biri düşük yaparsan ol dedi. Kafam çok karıştı. En son bu profosere gittim. Zaten çok şey okudum hakkında kendinden emin duruyordu. Benim durumu özetleyen tek cümlesi vardıki hemen ameliyata razı oldum. Bana hamilemi kalmak istiyorsun yoksa sağlıklı doğum yapmakmı istiyorsun dedi. Hamile kalırsın ama düşer dedi. Ben sadece iki ay denedim iki aydada hamile kalmadım. O zaman ameliyat olmamıştım daha doğrusu durumumu bu kadar net bilmiyordum.

aynen bende gebe kalamayınca öğrendim ama gebe kalmaya pek engel değilmiş ben niye kalamadım anlamıyorum başka hiç bir sorun yok ne eşimde nede bende diğer doktorum bu perde döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesinide engelliyo demişti sen duydunmu nbunu

aynen bende gebe kalamayınca öğrendim ama gebe kalmaya pek engel değilmiş ben niye kalamadım anlamıyorum başka hiç bir sorun yok ne eşimde nede bende diğer doktorum bu perde döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesinide engelliyo demişti sen duydunmu nbunu

Aşılama yada tüp bebekte septum myom falan varsa alıyorlar ondan sonra bebek aşamasına geçiyorlar. Eğer bebek o sorunlu yere yerleşmeye çalışıyorsa düşebiliyormuş diye biliyorum. Doktorda dedi bana hamile kalmaya engel değil ama düşük erken doğum riskin var dedi. Hsg yi çeken ise hamile kalmanı zorlaştırı demişti.

Aşılama yada tüp bebekte septum myom falan varsa alıyorlar ondan sonra bebek aşamasına geçiyorlar. Eğer bebek o sorunlu yere yerleşmeye çalışıyorsa düşebiliyormuş diye biliyorum. Doktorda dedi bana hamile kalmaya engel değil ama düşük erken doğum riskin var dedi. Hsg yi çeken ise hamile kalmanı zorlaştırı demişti.

evet canım banada öyle dmişti diğer doktorum ve tüp bebeğe falan hiç gerek olmayacağını söylemişlerdi şimdi bu ihtimalleri duyunca çok üzülüyorum ve korkuyorum

bebeğimm ne oldu her şey yolunda mı?

tatlım sonunda regl oldum çok sancılı bir şekilde kanamam çok az oluyo hiç böyle olmazı regl bittikten sonra doktora bir muayeneye gidicem ilaçlar herhangi bir zarar vermişmi onu öğrenicem kist oluma ihtimali varmış tekrar ilaç kullanmayı düşünmüyorum şimdilik kendimiz denicez şu yumurtlama testleriyle tespit etmeye çallışıcam yumurtlama günümü allah tan hayırlısı 1-2 ay baktım yine olmadı ameliyat olmayı düşünüyorum inş. canım sende neler var

bende size yumurtlama testlerini soracaktım
internetten araştırdım.medismart en uygunu bir de ateş ölçmeyi deniyeceğim

bende size yumurtlama testlerini soracaktım
internetten araştırdım.medismart en uygunu bir de ateş ölçmeyi deniyeceğim

tatlım ateş ölçmek bana zor geldi bide emin olamadım onu tutturabilirmiyim diye ama bu yumurtlama testlerini herkes deniyo öyle okudum ben sen bebek kaybetmişmiydin sende sorun neydi ben daha kimin ne sorunu vardı tam öğrenemedim bir zeynatla brıdeyi biliyorum şu an

ben hangi rahime yumurtladığımı bilmediğim için zor oluyor.

hımmm pardon ya hatırladım şimdi eçen anlatmıştın çift rahimdi dimi ve bir bebek kaybetmiştin
hatırladım şimdi sana doktor bişey söylemedimi iki rahiminde tüpleri açıkmı eğer ikiside normalse bir ay birini bir ay birini dene yada bir ay içinde ikisindede şansını dene senin şansın bizimkinin 2 katı biliyosunyerimseniben

ben dr sordum yumurttalık tek mi falan diye bir şey demedi pelvik mr filmi çekelim her şey görünür dedi.benimki özel hastanede bir doktor satajerken benim gibi hastası olmuş.2 ay daha dene olmazsa hap veririm dedi

bebeğim birde benim rahimlerin büyüklüğü belli değil.murat emenetoğlu diye bir doktor var o ban çok yardımcı oldu.pelvik mr çekil hangi rahim büyükse ondan hamile kalmayı dene dedi.

aslında doktorlar işin kolayına mı kaçıyorlar hap vermekle bilmiyorum.bence sen 1 sene boyunca dene stres yapma. ben diğerinde 3. ayda hamile kalmıştım

aslında doktorlar işin kolayına mı kaçıyorlar hap vermekle bilmiyorum.bence sen 1 sene boyunca dene stres yapma. ben diğerinde 3. ayda hamile kalmıştım

peki çektirmedinmi sen bana gelince canım benim idrar yollarım iltihaplanmıştı çok ağrım vardı doktor birde kadın doğumcuya görün belkide yumurtalıkların iltihaplanmıştır demişti işte o zaman öğrendim çift rahimli olduğumu muayenede yumurtalıklar temiz çıktı ama doktor çift rahimlisin biliyomusun diyince şok oldum daha önce hiç duymamıştım ve sonra korktuğum için korunmayı bıraktım geçen sene mayıs haziran gibiydi yani korunmayı bırakalı 14-15 ay falan oldu 1 yıl dolunca ve hamile kalamayınca raştırmaya doktor doktor gezmeye başladım ve septum cinsi olduğunu öğrendim ameliyat dedi ilk doktorum başka hiç bir sorun yok dedi eşimede bakıldı ben ameliyattan korktuğum için başka bir doktora daha göründüm oda önce bir hamile kal düşük yaparsan ameliyat olursun dedi ve bu hapları verdi çok kafam karışık naz hemde çok neden gebe kalamadığım belli değil yani anlayacağın önümde tek seçenek bu ameliyat kalıyo bakalım 1-2 ay içinde yine hamile kalamazsam ameliyat olucam inş. ondan sonra beklicez artık rabbim ne zaman verirse

inşaallah canım hayırlısı olsun hepimizin bebeği olacak içimden geçiyo.sonrada bebeklerimizle ilgili konuşuruz fotoğraflarını koyarız.ALLAHım nerde o günler?

Back
X