Rahim Anomalileri

Merhaba arkadaşlar..septum ameliyatlarından sonra zaten iki aylık bi ilaç tedavisi oluyo.bana cyclo progynova adlı bi ilaç verilmişti.östrojen içeren bi ilaç.ameliyat edilen yerlerin daha çabuk iyileşebilmesi ve adetin normal şekilde olabilmesi için kulanılan bi ilaç..dediğim gibi zaten iki ay ilaç kullanılıyo adet takib ediliyo bu dönemde,yani normal şekilde adet olunabiliyomu diye.bir de ameliyat sonrası kontrol amaçlı hsg (rahim filmi) ya da Ofis Histereskopisi yapılıyo ki ben iki kere ameliyat oldum.derin bir septumum olduğu için dr. iki müdaheleyle alınmasını uygun görmüş..o yüzden ameliyat olan arkadaşlar sonrasında mutlaka kontrol amaçlı bir film yada ofis histeroskopisi yaptırın ki zaten dr larda bunu isteyebilir.istemezlersede siz yaptırın kesinlikle.bu konuda çok sıkıntı çekmiş arkadaşlar var çünkü..dr lar maalesef çok iyi açıklamalar yapmıyolar.mesela ben ilk ameliyatımı oldum iki ay ilacımı kullandım,çekilen rahim filmime baktım gözlerime inanamadım septumun çoğu duruyodu halen!!! dr bana hiç açıklama yapmadan beni göndermişti.yani sizlerin de başına böyle bişey gelmesin kesinlikle kontrol amaçlı birşey ler yaptırın.bu arada bende geçirmiş olduğum operasyonlardan sonra yapışıklıklar olmuş (genelde olabiliyormuş) yapılan o.histeroskopisi ile dr um açtı yapışıklıkları..bu konuya da dikkat edin..çünkü yapışıklıklarda çok büyük sorunlar doğurabiliyor(düşük veya hamile kalamama gibi..)dr lar ilişkiyi kısa bir süre sonra serbest bırakıyolar ama ben yinede hemen ilişkiyi düşünmemiştim.kanaması olan arkadaşlar mutlaka dr unuzla irtibata geçin derim..çünkü çok uzun sürmemesi lazım kanamaların..:nazar:

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. kanamanın bu kadar uzaması çok canımı sıkıyor.. gerçi şuan operasyonu takip eden ilk normal adet dönemini yaşıyorum ve o nedenle de arttı ama tabii neredeyse bir aydır az da olsa kesintisiz kanama sürdüğü için sevimsiz bir durum.. birkaç gün sonra artık bu durum sonlanmazsa doktorla irtibata geçeceğim.. şimdi ararsam adet süren de bitsin devam ederse yine ara diyecek muhtemelen::((
ben ankarada tedavi görüyorum ve diyarbakırda yaşıyorum.. bir soru sormak için doktorla temasım bile törenle oluyor maalesef::(( gündüz işyerinde arayamıyorum.. malum sağında solunda insanlar varken böyle özel bir konuyu detayıyla konuşamıyorsun.. akşam olunca klinik kapanıyor... bu cumartesi evden irtibat kurmayı başarırım umarım.. artık onu da başaramazsam ve kanamam hala dürüyorsa buradaki doktoruma gideceğim istemeye istemeye...
operasayon sırasında doktor spiral taktığını söylemişti yapışıklığı engellemek için.. acaba yapışıklık vb sıkıntılar yaşayan arkadaşlara bu tip bir uygulama yapılması mı?? yoksa yapıldığı halde mi yapışıklık yaşadılar?? öfff... öfff... ne zor kadın olmak... millet ömrü boyunca kadın doğumcunun muayenehanesinden adımını atmaz.. biz hapşırsak danışırız tıksırsak muayene oluruz.. yine de başımıza gelmeyen kalmıyor.. ne iştir bu :uhm:

zeyhatcımm
dogum gunun kutlu olsun gulum
ınsallah saglık mutluluk we melek getırır yenı yasın

zeyhatcım doğum günün kutlu olsun..
sana sağlık,mutluluk,huzur ve güzel güzel bebişler getirsin.
negatif sonucuna da üzülme sakın..
daha baştan pes edersen bölyle..
ohooooo..işimiz var valla senle..:1hug::1hug:
herşeyin hayırlısı canım..
inşallah bir sonraki aya meleğin seninle olur.a.s.

Kızlar dün keseyi gördüm çok güzel bir duygu Rabbim size de yaşatsın bir an önce.Dualarınızı eksik etmeyin :)
çok sevindim canım..
ne kadar güzel bir duygudur eminim..
gözünüz aydın..
Allah sorunsuz bir hamilelik ve sorunsuz bir doğumla güzel bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım..
dualarım seninle..:Saruboceq:

zeyhatcım doğum günün kutlu olsun..
sana sağlık,mutluluk,huzur ve güzel güzel bebişler getirsin.
negatif sonucuna da üzülme sakın..
daha baştan pes edersen bölyle..
ohooooo..işimiz var valla senle..:1hug::1hug:
herşeyin hayırlısı canım..
inşallah bir sonraki aya meleğin seninle olur.a.s.

Çok eşekkür ederim canım. Bende yaklaşık bir iki saat önce seni düşünüyordum. İkinci denemeye tam ne zaman başlayacak diye.

Buarada gerçekten çok moralim bozuldu ama yavaş yavaş geçiyor. Hatta biran önce regl olup ikici takibe başlamak istiyorum. İkinci ayda olumsuz olursa bu adar üzülmem. Sanırırm yavaş yavaş alışırım :))

canım arkadaşım sağol..sen de benim aklımdsın..a.s.
canım herşeyin hayırlısı diyelim hep..:1hug:
her gün gazetelerde anasını babasını döven hatta öldüren hayırsız evlatlarla karşılaşıyoruz..
veya hayırlı oluyor ama sağlıklı olmuyor..
Rabbim herşeyin en güzelini düşünür mutlaka bizim için..
dualarımızı eksik etmeyelim..
ve herşeyin hayırlısını dileyelim hakkımızda..
tamam mı tatlımm??
onun için üzülmek yok..:olmaz:yerimseniben

bu arada canım biz 2.denemeye başladık bile..kaydirigubbakcemile4
tedaviye başladığımızın ertesi günü eşimin dedesi rahatsızlandı..onlar ailece artvine gittiler apar topar..şimdi iyi çok şükür:Saruboceq:
beni de yalnız kalmıyım diye annemlere yolladı eşim..
bir 10gün tatil yaptım..minik yğenimi de sevdim geldim..:emir_bebek:
öyle tatlı ki Allahım nazarlardan saklasın..:Saruboceq:
ben halayımkaydirigubbakcemile3
ne çok seviliyormuş yeğen..
annemlerde de netcafeye gittim ama site şifremi kabul etmedi nedense:umursamaz:
misafir olarak girebildim siteye..o yüzden de bişey yazamadım size..
dün geldik işte istanbula..
muayeneye gittik..10 gündür estrofem hap kullanıyorum..
çünkü bu ay dondurulmuşlarla deneyecez bilyorsun..
dünkü muayenede 8,5 mm olmuş rahim zarı..haftaya pazartesi transferim var tatlım.sırnaşık şey
bu kez 3 tane ve 5.gün transferi istedim doktordan..
tamam dedi..
inşallah bu kez yüce Rabbim yüzümüzü güldürür..
ve canı gönülden isteyen herkesi de..

Osetyacığım geçmiş olsun deden için iyileşmsine sevindim.

Allah hepimiz için önce hayırlı ve sağlıklı evlat versin. Gç olsun güç olmasın.

Benimde bir yeğenim var bende teyzeyim. 3,5 yaşında ve 2 aydır benin yanımda kalıyor. Kendi çocuğum olsa ancak bu kadar sevebilrim. Az önce uyuyordu tıpkı bir melek yaaalrını öpüp saçını okşadım.

Zaman ne çabuk geçiyor pazartesine ne kaldı. ınşalah bu kez herşey sorunsuz geçer. Tüm dualarım seninle canım.

Ben yarından itibaren 5 gün yokum. Eşim yiğenim ve ben her gün bir adaya denize gideceğiz. Knedinize iyi bakın arkadaşlarım.

Ben yarından itibaren 5 gün yokum. Eşim yiğenim ve ben her gün bir adaya denize gideceğiz. Knedinize iyi bakın arkadaşlarım.
ohh ne iyi yaptın arkadaşım..
bir güzel dinlen gel..
belki bebişle gelirsin haa...:CüvCüv:
gerçi yeğeninin yanında biraz zor ama senin işin belli olmazz..:jeyyar::jeyyar:
iyi eğlenceler canım sana..
iyi dileklerin için de ayrıca teşekkür..a.s.
Allah en hayırlı zamanda bize topaç gibi derler ya,sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah..:Saruboceq::Saruboceq:

Osetyacım öncelikle geçmiş olsun canım.İnşaallah bebeğin gelir bu ay.Zeyhat sana da iyi tatiller.Osetyanın dediği gibi bebeğinle gelirsin inşaallah.Hepiniz dualarımdasınız.Özellikle osetya ve zeyhat isim vererek dua ediyorum.Hergün mutlaka bakıyorum topiğimize.Ben cuma günü bebeğin kalp atışlarını gördüm ama duyamadım.Bu arada biraz tedirginim ama Rabbime sığınıyorum.Çok fazla yolculuk yaptım çünkü. Sevgiler

sağol canım..inşallah biz de senin peşinden geliriz..
sen de benim dualarımdasın ve hep aklımdasın inan..
doktor ne dedi peki kalp atışını duyamamanızla ilgili olarak?
belki daha çok minik olduğu içindir..
bilmiyorum ama..
Allah yardımcın olsun canım..

Osetyacım kalp sesini duymamamız ultrason cihazıyla ilgili bir durumdu.Baya eski olduğu için bebeği de üstten göremedi sağlıksız birşey falan gibi dedi yüreğimize iniyordu nerdeyse.Sonra ben ısrar ettim alttan bakalım diye çok şükür herşey yolunda.Ben şimdi annemlerin yanına geldim başka şehirdeyim kendi doktoruma gidemedim.Bu arada anladım ki doktor çok önemli baya moralimi bozdu burdaki kadın.Bana çok pimpiriklisin "hamilelik saldım çayıra mevlam kayıra" durumudur sen istediğin kadar uğraş düşerse düşer biz de birşey yapamayız dedi.Soru soruyorum sürekli ağrım var kadın öf pöf sen benden sağlamsın dedi.ıyi ki hep burda kalmayacağım.Osetya sen şu anda transferdesin galiba dualarım seninle

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. kanamanın bu kadar uzaması çok canımı sıkıyor.. gerçi şuan operasyonu takip eden ilk normal adet dönemini yaşıyorum ve o nedenle de arttı ama tabii neredeyse bir aydır az da olsa kesintisiz kanama sürdüğü için sevimsiz bir durum.. birkaç gün sonra artık bu durum sonlanmazsa doktorla irtibata geçeceğim.. şimdi ararsam adet süren de bitsin devam ederse yine ara diyecek muhtemelen::((
ben ankarada tedavi görüyorum ve diyarbakırda yaşıyorum.. bir soru sormak için doktorla temasım bile törenle oluyor maalesef::(( gündüz işyerinde arayamıyorum.. malum sağında solunda insanlar varken böyle özel bir konuyu detayıyla konuşamıyorsun.. akşam olunca klinik kapanıyor... bu cumartesi evden irtibat kurmayı başarırım umarım.. artık onu da başaramazsam ve kanamam hala dürüyorsa buradaki doktoruma gideceğim istemeye istemeye...
operasayon sırasında doktor spiral taktığını söylemişti yapışıklığı engellemek için.. acaba yapışıklık vb sıkıntılar yaşayan arkadaşlara bu tip bir uygulama yapılması mı?? yoksa yapıldığı halde mi yapışıklık yaşadılar?? öfff... öfff... ne zor kadın olmak... millet ömrü boyunca kadın doğumcunun muayenehanesinden adımını atmaz.. biz hapşırsak danışırız tıksırsak muayene oluruz.. yine de başımıza gelmeyen kalmıyor.. ne iştir bu :uhm:

Merhaba maat :) bende 4-5 gündür yoktum o yüzden siteye giremedim..umarım artık kanama sorunun kalmamıştır arkadaşım..bana operasyon sonrasında spiral takılmadı..kontrol amaçlı yapılan ofis histeroskopisi esnasında bu konuyu dr a sormuştum..çünkü bende öncesinde internetten bu bilgiye sahiptim..bana artık spiral takma yöntemini kullanmayı tercih etmediklerini,eskiden tercih edilen bir uygulama olduğunu vs söyledi..ama spiral takılıpta yapışıklık sorununu yaşayan varmı bilemiyorum canım..umarım sende böyle bir sorun olmaz.ve dediklerine aynen katılıyorum yani kadın olmanın ne zor olduğu konusunda..maalesef ben her şeyde şanssız daha doğrusu her işi zor olan bi insan olarak bu konudada sıkıntı yaşamadan bana mutluluk yokk..benim hayatımda önemli konularda hep önce zorluklar terslikler sıkıntılar olmuştur sonrasında refaha çıkmışımdır..bu konudada olunca aslında şaşırmadım..ben allaha şükür bu yaşıma kadar hastane doktor nedir bilmezdim ama şimdi hastaneden çıkamıyorum..ne yapalım isyan etmmiş olmak da istemiyorum kesinlikle ama belkide deneniyoruzdur!!! ben allaha sığınıp,dualarımı edip bunları aşmaya çalışıyorum..bizimde elbet birgün yüzümüz gülecek inşallah arkadaşım..burada hepimiz kader arkadaşıyız..allah inşallah bizleride güldürür bu konuda..turkbayragi

Zeyhatcım öncelikle doğum günün kutlu olsun..nice senelere..bende 4-5 gündür yoktum bugün geldim..iyi tatiller iyi eğlenceler alkisalkisalkis

Osetyacım kalp sesini duymamamız ultrason cihazıyla ilgili bir durumdu.Baya eski olduğu için bebeği de üstten göremedi sağlıksız birşey falan gibi dedi yüreğimize iniyordu nerdeyse.Sonra ben ısrar ettim alttan bakalım diye çok şükür herşey yolunda.Ben şimdi annemlerin yanına geldim başka şehirdeyim kendi doktoruma gidemedim.Bu arada anladım ki doktor çok önemli baya moralimi bozdu burdaki kadın.Bana çok pimpiriklisin "hamilelik saldım çayıra mevlam kayıra" durumudur sen istediğin kadar uğraş düşerse düşer biz de birşey yapamayız dedi.Soru soruyorum sürekli ağrım var kadın öf pöf sen benden sağlamsın dedi.ıyi ki hep burda kalmayacağım.Osetya sen şu anda transferdesin galiba dualarım seninle

anladım canım..
ay öyle doktorlar maalesef ki var canım..
ne demek saldım çayıra mevlam kayıra yaaaa....???:oklava::oklava:
bizim durumumuz belli..
istesek de öyle olamayız ki..
bir de ne zorluklarla oluyor zaten..:mymeka:
Allah karşılaştırmasın inşallah öyle doktorlarla..:Saruboceq:
aman bi daha gitme sakın tatlışş..
üzmesinler annemizi..:teselli::teselli:
dualarımdasın..:Saruboceq:
benim transferim 17sinde canım..bugün crino jele başladım..
öfff o da ikidebir çıkıyor alttan..:kedi:
sinir etti beni..:oklava:
böyle olunca abdest de gider mi acaba??
bir bilgin var mı canım?
öptüm tatlışş..Şeniz

Ben 3 gü gidebildim denize malesef. Eşim dün hastalandı gece gündüz hastabnedeydik. Üşütmüş. O iyi olsunda gerisi önemli değil.

Buarada ayın 11. inde malesef hasta oldum. 3. gün dr a giitğimde hiç yumurtamın olmadığını söyledi. Geçen ay 3. gün 7 mm bir yumurta vardı. Klomene günde 2 olarak başladım. Bakalım pazartes kontrol var ne diyecek drum. Morlim çok bozuk. Geçen ay tutmadı, bu ay kötü başladım.

Mydaisy bu doktor ne ilginç cinsmiş. Saldım çayıra iseymiş kendi ne diye dr luk yapıyor istifa etsin. Milletide kendi haline bıraksın.

Ben 3 gü gidebildim denize malesef. Eşim dün hastalandı gece gündüz hastabnedeydik. Üşütmüş. O iyi olsunda gerisi önemli değil.

Buarada ayın 11. inde malesef hasta oldum. 3. gün dr a giitğimde hiç yumurtamın olmadığını söyledi. Geçen ay 3. gün 7 mm bir yumurta vardı. Klomene günde 2 olarak başladım. Bakalım pazartes kontrol var ne diyecek drum. Morlim çok bozuk. Geçen ay tutmadı, bu ay kötü başladım.

Merhaba zeyhatcım hoşgeldin :)) eşine de geçmiş olsun..inşallah ptesi güzel sonuçlar çıkar cnm endişelenme..bende geçen ay ameliyatlardan sonra rahimin durumunu görmek ve yapışıklık için ofis histeroskopisi yaptırmıştım..bana da dr o günkü konuşmada yumurtan senin yaşına göre yaşlı görünüyo dedi..stres kaynaklı da olabiliyomuş bazen bu durum..zaten her geçen günde aleyhimize biyolojilk olarak biliyosun.daha önceki sonuçlarımda öyle bişey görmediğini de söyledi..daha sonra adetin 2.veya 3.günü gel demişti bende dün gittim.tekrar kan vermemi istedi bu konuyla ilgili hormonlara filan bakmak istedi..ama sonucu bugün alıp kendisine tfonla bildircem sonuçlarımı bakalım ne diyecek..inşallah bi de bu konudan dolayı sıkıntı çekmem yaaa:(( daha sonra vajinal usg ile baktı..rahimin üst tepe kısmı artık düzdü :)) biliyosun septumdan dolayı aşağı doğru inikti orası..rahim çeperin gayet iyi,normal gözüküyo dedi..hatta banada döndürdü ekranı gösterdi bende gördüm..ilk defa aylardan sonra güzel bişeyler duymuştum..daha sonra yapışıklık konusunu sordum onunlada ilgili bişey yok dedi..:)) ama şu adetler azaldığı için canım sıkılmıyo değil canım yaa..çünkü bilirsinki yapışıklık tekrarlayan ve belirtilileri arasındada adet azalması olan bişey..cnm sen bu yapışıklık konusu ile ilgili baktırdınmı rahime..geçirilen operasyonlar sonrasıda olabiliyomuş çünkü..gerçi dr um bi sıkıntı yok dedi ama ne bileyim işte bi türlü rahatlayamıyorum..bu arada dr um artık hamileliği deneyebilirsin dedi artık bi sorun yok dedi..bu da süper bi haber ama şu kan işinin sonucu nasıl olcak acaba??dün çok mutlu çıktım ama bugün yine sarmaya başladım:bbo:

Back
X