Merhaba arkadaşlar..septum ameliyatlarından sonra zaten iki aylık bi ilaç tedavisi oluyo.bana cyclo progynova adlı bi ilaç verilmişti.östrojen içeren bi ilaç.ameliyat edilen yerlerin daha çabuk iyileşebilmesi ve adetin normal şekilde olabilmesi için kulanılan bi ilaç..dediğim gibi zaten iki ay ilaç kullanılıyo adet takib ediliyo bu dönemde,yani normal şekilde adet olunabiliyomu diye.bir de ameliyat sonrası kontrol amaçlı hsg (rahim filmi) ya da Ofis Histereskopisi yapılıyo ki ben iki kere ameliyat oldum.derin bir septumum olduğu için dr. iki müdaheleyle alınmasını uygun görmüş..o yüzden ameliyat olan arkadaşlar sonrasında mutlaka kontrol amaçlı bir film yada ofis histeroskopisi yaptırın ki zaten dr larda bunu isteyebilir.istemezlersede siz yaptırın kesinlikle.bu konuda çok sıkıntı çekmiş arkadaşlar var çünkü..dr lar maalesef çok iyi açıklamalar yapmıyolar.mesela ben ilk ameliyatımı oldum iki ay ilacımı kullandım,çekilen rahim filmime baktım gözlerime inanamadım septumun çoğu duruyodu halen!!! dr bana hiç açıklama yapmadan beni göndermişti.yani sizlerin de başına böyle bişey gelmesin kesinlikle kontrol amaçlı birşey ler yaptırın.bu arada bende geçirmiş olduğum operasyonlardan sonra yapışıklıklar olmuş (genelde olabiliyormuş) yapılan o.histeroskopisi ile dr um açtı yapışıklıkları..bu konuya da dikkat edin..çünkü yapışıklıklarda çok büyük sorunlar doğurabiliyor(düşük veya hamile kalamama gibi..)dr lar ilişkiyi kısa bir süre sonra serbest bırakıyolar ama ben yinede hemen ilişkiyi düşünmemiştim.kanaması olan arkadaşlar mutlaka dr unuzla irtibata geçin derim..çünkü çok uzun sürmemesi lazım kanamaların..![]()
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. kanamanın bu kadar uzaması çok canımı sıkıyor.. gerçi şuan operasyonu takip eden ilk normal adet dönemini yaşıyorum ve o nedenle de arttı ama tabii neredeyse bir aydır az da olsa kesintisiz kanama sürdüğü için sevimsiz bir durum.. birkaç gün sonra artık bu durum sonlanmazsa doktorla irtibata geçeceğim.. şimdi ararsam adet süren de bitsin devam ederse yine ara diyecek muhtemelen:

ben ankarada tedavi görüyorum ve diyarbakırda yaşıyorum.. bir soru sormak için doktorla temasım bile törenle oluyor maalesef:

operasayon sırasında doktor spiral taktığını söylemişti yapışıklığı engellemek için.. acaba yapışıklık vb sıkıntılar yaşayan arkadaşlara bu tip bir uygulama yapılması mı?? yoksa yapıldığı halde mi yapışıklık yaşadılar?? öfff... öfff... ne zor kadın olmak... millet ömrü boyunca kadın doğumcunun muayenehanesinden adımını atmaz.. biz hapşırsak danışırız tıksırsak muayene oluruz.. yine de başımıza gelmeyen kalmıyor.. ne iştir bu :uhm: