Rahim Darlıgı Nedır Lütfen Yardım Kızlar

farazota

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
49
2
36
İstanbul
arkadaslar sevgıler
bır konuda bılgılerınıze ıhtıyacım var
ve sızlerden yorum beklıyorum lütfennnnnnnn

32 yasında 3 senelık evlı bır bayanım
3 senedır korunmamamıza ragmen bır kere bıle gebelık olusmadı
ve ıkıncı senemde doktora muayeneye gıttım bır takım tetkıkler yapıldı
kanda hormon genel muayene temız rahım fılmı cektırdım temız rahım patolojım temız yumurtlama ve catlama problemsız regl gunlerım duzenlı yanı hıc bır sorun yok
esımın testlerıde temız ve artık normal yollardan olmayacagına karar verdım asılama tup bebek artık o yöntemlere basvurucam yanlız
en son baska bır doktora gıttım bana rahım fılmımde rahım boyunun gırısının normale göre cok dar oldugunu belkı sebebın bu olabılcegını söyledı
bende ınternettekı fılmlerle kıyasladım ve gercekten ıncecık ip gıbı görunuyor
sızce böyle bır durum gebelıge engel olabılırmı

artıııı

bırde arkadasım asılama yaptırdı
onunda yumurtasının dış cevresındekı zarın cok kalın oldugunu spermın gecıs yapmasının mumkun olmadıgı söylenmıs
böyle bır sey olabılırmı bendedemı öyle sorun var acaba
geceklık payı varmı kızlar bu ıkı konuyla alakalı bıseyler bılıyor yada duydunuzmu

Rahim ağzı dar olabiliyor duymuştum böyle birşey.Ama basit bir yöntemle rahim ağzı genişletilebiliyor diye biliyorum.İsterseniz bunu bir araştırın.

Rahim ağzı dar olabiliyor duymuştum böyle birşey.Ama basit bir yöntemle rahim ağzı genişletilebiliyor diye biliyorum.İsterseniz bunu bir araştırın.

cevabınız ıcın cok tsk ederım ama bugun bır prof..konustum rahım agzın cok dar dahı olsa sperm cok kucuk hucrelerdır ve rahatlıkla gecıs yapabılır dedı :18:
yanı bu suphede yersız cıktı galıba

DOKTOR BANA RAHİM AĞZIN ÇOK DAR DEMİŞTİ BİR KADININ 10 KATI KADAR DAR AMA 2 KEZ HAMİLELİK YAŞADIM İKİSİDE DÜŞÜKLE SONUÇLANDI

Ben varim ve tabi normal dogum yapamadigim için sezeryan oldu...

hayir daha onceki asilama ve tup bebek tedavilerimde katateri geciremedigini cok zorlandigini soylemisti...ben son ana kadar normal dogum için bekletildim toplamda suyumun gelmesinden itibaren 20 saat sanciyla beklettiler en sonunda bebegin kalp atislari yavasladigi ve kanala girdigi için orada sikintida oldugunu soyleyip acilen sezeryana aldilar...

Rahim darlığının gebeliğe engel teşkil edeceğini zannetmiyorum doğumda belki sorun yaratabilir onuda sezeryanla çözerler.Sonuçta spermler iğne deliği olsa geçerler.Bence başka bir sebeb vardır.

Benim bugun adetimin 2. Gunuydu. muayene oldum ufak bi islemle rahim agzini acacam biraz dar dedi hafif bi sey hissettim bitti dedi. Daha rahat birliktelik olur rahatlarsin dedi. Umarim öyle olur.

Rahim darlığının gebeliğe engel teşkil edeceğini zannetmiyorum doğumda belki sorun yaratabilir onuda sezeryanla çözerler.Sonuçta spermler iğne deliği olsa geçerler.Bence başka bir sebeb vardır.
Ya sacmalik diye dusunuyorum.rahim agzi dar ama kanama akintilarda oluyor bunlar gecis yapiyorsa onlarda gecis yapar diye dusunuyorum rabbim isteyen her keze saglikli bebisler nasip etsin

ben de şuan aynı durmdaym hsg çekilemedm darlktan . anestezi oldgm halde cekemdler. histeroskopi ile açacaklar.

aynen canm ocak aynda olacğm histerskopi. gebelğe engel olablecek kadr darmş... neyse ki öğrendk Rabbime hamdolsun. boşa uğraşmaktnsa çaresne baklr inşallah Allah yardmcmz olsn.

aynen canm ocak aynda olacğm histerskopi. gebelğe engel olablecek kadr darmş... neyse ki öğrendk Rabbime hamdolsun. boşa uğraşmaktnsa çaresne baklr inşallah Allah yardmcmz olsn.
Canim nasil oldun simdi darlik acildimi canim insallah gebe kalirsin yada su an gebesindir insallah

Canim bende ayni sorunu yasadim kanul hic giremiyor rahime doktor com zorlndi ne tedavisi gördün

Benimde rahim ağzım normale göre dardı aşılamalarım rahim filmim be geçen seneki tüp denemem çok zor oldu Can'ım çok yandı bende ek olarak Rahmi'mde eğiklik vardı bu sefer gittiğim doktorum histeroskopi yaptı be tekrar tüp denedik daha önceki acıları yaşamadım bence aksatma sende histeroskopi ile açtır aşılama yada tüp deniceksen o çektiğin zorluk çok etkiliyo sonucu

Madem dar sa nasıl ilişki yaşadınız

Doktorların rahim filmi, histeroskopi gibi işlemlerde belirttikleri rahim darlığını hemen hemen tüm kadınlar vajina darlığı gibi algılamış ama çok yanlış, vajinanın dar veya geniş olması hamilelik ve doğum açısından hiçbir etken teşkil etmez sadece cinsel ilişkinin rahatsız veya rahat geçmesini ilgilendirir. Hsg raporunda ise eğer uterin kavite ölçüleri (asıl rahim yani bebeğin yerleşip gelişeceği yatak ve endometrium) normalden küçük, normal sınırlar dışında, düzensiz şekil izlendi, sol kavitede çökme, sağ kavite eğik, kavite yan duvarlar belirgin (PERDE) vb.. gibi ifadeler yer verildiyse evet rahim darlığı veya rahim şekil anomalisi söz konusudur, tekrarlayan düşükler, kimyasal gebelikler, hamile kalamamanın ki tüp bebek dahi denense bile önemli bir sebebidir. Operasyonel histeroskopi ile rahim genişletilip veya perde kesilip varsa polip et beni çıkarılıp, yapışıklık varsa açılıp 3 ay içinde gebelik beklenir olmazsa ve aceleniz varsa tüp bebek denenir. Rahimle vajinayı, rahim ağzı ile endometriumu ayırt edebilmeliyiz sanırım‍

Eklentiler

• 8F738F88-7BCC-4931-AB80-9BBDC8986FE7.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 338
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…