Rahim duvarı kalınlaşması ve parça alındı

melek8483

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
98
24
3
41
Merhaba hanımlar, ilk defa bitmeyen bir adet dönemi yaşıyorum. Normalde 7 gün sürer ve biterdi. Bu sefer biter gibi oldu kahverengileşti bitiyor dedim tekrardan kırmızı kanamam oldu. 14 gün oldu bugün. Kadın doğuma gittim ve rahim duvarım kalınlaşmış hormonal bir durum var diye düşündü sanırım öğlen tok karnına tekrardan gel ve parça alacağız dedi. Sonuca göre hormonlu spiral takarız dedi. Tabi ben biraz tedirgin oldum başka birşey çıkarmı acaba diye. Benden önce başka bir hasta vardı muayene için ben beklerken onunda kanaması varmış ilaç yazdı kesilmesi için sorunun devam ederse gelirsin parça alırız dedi. Ben bu durumda endişelendim benden niye aynı gün parça aldı ki diye. Kötü birşey olsa söylerdi herhalde yoksa söylemek istemezlermi başta emin olmadan. 40 gün sonra sonuç çıkarmış bu süreç nasıl geçecek onuda bilmiyorum. Böyle bir durumu yaşayan oldumu??
 
Öncelikle geçmiş olsun, iki gün önce aynı durumu bende yaşadım, parça alındı ve biraz tedirginim açıkçası 23 yaşındayım ama kötü bir şey çıkmasından çok korkuyorum araştırdıkça daha da kötü oluyorum. Sonuçlarınız çıktı mı acaba çıktıysa İnşallah güzel sonuclar alırsınız
 
Şimdi gördüm sizde benim konuma yorum yapmışınız bende sizinkine yaptım.
 
Östrojenin fazla salgilanmasindan oluyor çoğunlukla, biyopsi önlem amaçlı.Elbette önemsemek gerekiyor ama telaş ta yapmayin.Annem yıllar önce yaşadı,temiz çıktı.Benim de bu yılın başlarında aynı durmayan kanama şikayetiyle gittim ve benden de alınan temiz çıktı.İlla parça alındı demek kötü birşey var demek degil.Heleki 40 li yaslara yakinsaniz kadınlık hormonlarının dengesizliği çok sıradan bir durum
 
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Ama aklıma takılan kan istedi ama horman tahlili neden istemedi, başka tahlil istemiş. Hormonlardanda şüphelenmişti o zaman kan vermişken hormon tahlilide isterdi biopsiden birşey çıkmasa hormon değerlerimde bi sorun olsa sebebi çıkardı ortaya. Birşey mi gördüki öğlene gel parça alacam dedi. Kafamı karıştıran bu durum oldu insan ister istemez tedirginlik yaşıyor yaşım 43 bu arada. 2 sene öncede ağrı için gitmiştim kadın doğuma o zamanda rahim duvarı kalınlığı vardı ve tüpümde sıvı biriki ve genişleme vardı ağrın devam ederse büyük bir hastaneye gidersin alırlar tüpünü dendi. Ve erken menapoz belirtisi var demişti. Özele gittim daha sonra orasıda erken menopoz felan yok dedi polip var dedi. Çok sorun yaşamadım ama rahim duvarı kalınlığından dolayı bu zamana kadarda ara kanaman ya da yoğun kanama yaşamadım. Çok fazla pıhtım olurdu avuç içi büyüklüğünde olduğuda olmuştu.
 
Hormon benim de bakmadı.Gebelik riskim yok dememe rağmen gebelik testi bile istedi.O kadar yoğun ve parcaliydi ki çocuk düşürdüğümü düşündü heralde .kan tahlili istedi hatta tek tek tahlilleri yapay zekadan sordum birçoğu kanser içindi.Yaşım 44 benim.Saglikci değilim bilgim yok ama tahminimce hormon zaten sıradan bir durum bu yaşlar için,amaçları öncelikli kötü birşey olup olmadığını araştırmak
 
Benimde betaya bakılmış benimde hamile kalma şansım sıfırdı sebebini söylemiştim. Benim tahlillerde çoğu demir ile ilgili enfeksiyon felandı beyaz kan hücresi kırmızı kan hücresi gibi tahlillerdi. Umarım hormonla alakalıdır temennim o. Ama o kadar uzun bir süre beklemesi varki 40 gün deyince o sinir bozucu bi an önce çıksada neyin ne olduğunu bilsem.
 
Evet süreç çok uzunmuş ben özelde yaptırmıştım bir hafta içinde aldım sonuçları ben.hatta bütün süreç kanamanın başladığından ameliyata kadar 1 ay 3 gündü tam olarak.Miyom da vardı ben de onun ameliyatını oldum.Devlete gittiyseniz uogunluktan böyle uzundur.7 tane kadar miyom da gitti patalijiye ameliyat sonrası onların bile 11.gun sonuçları çıktı
 
Pişman oldum zaten devlete gittiğimden. Giderken zaten parça alınır gibi şeyler aklımı ucuna bile gelmemişti. En basiti menopaz derler diye düşünmüştüm. Sonrasından özele git diyenler oldu ama tekrardan mı parça aldırayım dedim ultrason veya başka birşey olsa neyse dedim. Beklemekten başka çare yok. Ve doktor hanım gittiğimde birde mamografiyi sordu olup olmadığımı ne alaka diye düşündüm kadın doğum ve mamografi diye. 2 sene önce yaptırdığımı söyledim. Bilgilerimden sonucunada baktı. Ufak detaylar kafamda soru işareti bırakıyor
 
Şimdi internetten baktım aklımdayken meme ile rahim ne alaka diye karşıma şöyle birşey çıktı:


Yumurtalık veya rahim kanseri hikayesinin olması kişinin meme kanseri riskini artırabilir. Özellikle, BRCA1 ve BRCA2 gibi gen mutasyonları hem yumurtalık hem de meme kanseri riskini yükselmesine neden olur.

. Gelde şimdi kafaya takma iyicene
 
Mememde de kitle de var, onun da ıkı sene önce teşhisini aldım.İyi huylu çıktı o da, takip ediliyor sadece .Hatta ben birini farkettim DR iki meme ultrasonu ve memografisi istedi.İkisinde de ikişer adet çıktı.O kistin de nedeni aynı, östrojen .Jinekolog bana sormadı memografi ama zaten e nabızda var görüyor hepsini. Çok iyi anlıyorum sizi .Ben de aynısını düşündüm Dr giderken menepoz kapıda diye.Parça aklımın ucundan geçmedi.Tabi canım neden bir daha yaptırasınız bekleyin sonucu,ama bu kaygıyı azaltın:) HPV geçmişiniz yoksa ya da çok fazla partnerınız olmadıysa , kötü birşey olma olasılığı düşük.Büyük çoğunluğu bunlara bağlı rahim kanserlerinin.
 
Çok çok geçmiş olsun. 1 sene önce hpv temiz çıkmıştı. Bi kaç güne adet olmam gerekiyor ve bugün kasığımda öyle bir sancı oluştu ki böyle birşey yaşamadım hiç elimle bastıramıyorum resmen. İdrarımı yaparken bile zorlanıyorum. Offf düşünmeyim dedikçe olmadık belirtiler veriyor vücudum. Hayırlısıyla bi öğrenseydim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…