Rahim filmi çekileceğim, korkuyorum :(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.420
Arkadaşlar merhaba öncelikle;

15 aydır göremediğim hamilelik üzerine ertelediğim dr ziyaretini yapmış bulunmaktayım.
Kanlar alındı,ultrasonla bakıldı, eşimden de sperm ve kan alındı.
Ancak ne var ne yok en ufak bir bilgilendirme yapılmadan hsg filmi istedi dr.
Film ile birlikte değerlendirilecekmiş.
Biraz tiroidin yüksek 3,5 çıkmış. Gebelikte 2,5 üstü istemeyiz onun için
dr a git, ilaçla düşürmeye çalış dendi.

Kafam karmaşık, bilginize, deneyimlerinize ihtiyacım var.
Okuyarak, araştırarak konu açmaya karar verdim.
Çünkü sorularıma cevap bulamadım.

Şimdi benim adetlerim zaten çok sancılı olur, çok büyük ağrı yaşanıyor film esnasında diyorlar ama
sanırım dayanabilirim.

Beni endişelendiren şu ki okuduğum kadarıyla bu film adetin 11. gününe kadar yapılırmış normalde.
Sanırım yumurtlama günlerini kaçırmamak adına.

Ama benim adetimin ilk günü 21 mart, hsg için 2 nisana gün verdiler, öncesi dolu olduğundan.
12. gün oluyor yani. Film sonrası bir kaç gün de birliktelik önerilmiyormuş galiba.
Bunu hemşireye sordum bir kaç gün sonrası sorun olmaz dedi.

Sizce de sorun olmaz mı?

Hastane uzak, ben stresliyim.
Keyifsiz bir dönemdeyim zaten, ihmaller uğruna daha da yıpranmak istemiyorum.

Bu gittiğim ilk dr pek çok kişiden duyarak tercih ettim.
Ama açıkçası içim rahat değil yine de çok şanssız biriyimdir. :KK43:

Yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkür ediyorum şimdiden..

Tek basima cekinerek iyi bir yere gittim ne agrim oldu ne kanamam.oy ayda hamile kaldim 13ayin sonunda.hic korkma.cikista keyiften kendime hamburger issmarlamistim :)

Tek basima cekinerek iyi bir yere gittim ne agrim oldu ne kanamam.oy ayda hamile kaldim 13ayin sonunda.hic korkma.cikista keyiften kendime hamburger issmarlamistim :)

Ohh ohh maşallah :)
Sağlıklı doğumlar dilerim..

Evet böyle yorum da çok okudum.
Rahim filminin hemen ardından hamile kalan çokmuş.
Umarım hayırlısıyla benim de öyle olur.
Hiç gücüm yok uzun sürece açıkçası, erteledim erteledim hep kaçtım hastaneden.

Bende rahim filmi cektirdim 2008 de. Uyutarak cekmisti doktorum. Hicbirsey hatırlamıyorum. Adetin belli gunh cekiliyor ana hangi gunu emin değilim. Iki gun filan birliktelik olmamali demisti doktorum. Gecmis olsun imkaniniz varsa uyutarak cektirin daha kolay ve stressiz.

Bende rahim filmi cektirdim 2008 de. Uyutarak cekmisti doktorum. Hicbirsey hatırlamıyorum. Adetin belli gunh cekiliyor ana hangi gunu emin değilim. Iki gun filan birliktelik olmamali demisti doktorum. Gecmis olsun imkaniniz varsa uyutarak cektirin daha kolay ve stressiz.

Ya aslında ağrı eşiğim yüksektir, bu sebeple dayanırım sanıyorum.
Ama ben gününden emin olamadım.
Ben adetin 3. günü gittim ilk öyle gidilmeli diye duyduğumdan.
Öyleymiş de film için adet bitimi bekleniyormuş.
Daha öncesi dolu diye 12. güne yazıldı ama internette 10. en geç 11. gününe kadar çekiliyor demişler.

ben de aynı derttden muzdaribim....bugün bana da hsg dedi doktor sordum anestezili 300 liraymış adet bitiminden 3 gün sonra gel dedi doktor bende korkuyorum çekiniyorum ama hayırlısı korkunun ecele faydası yok misali yapcak bişi yok

Ohh ohh maşallah :)
Sağlıklı doğumlar dilerim..

Evet böyle yorum da çok okudum.
Rahim filminin hemen ardından hamile kalan çokmuş.
Umarım hayırlısıyla benim de öyle olur.
Hiç gücüm yok uzun sürece açıkçası, erteledim erteledim hep kaçtım hastaneden.
Kiz ben ocakta o karda kista tek basima hem soguktan hem heyecandan titreyerek gittim siritarak ciktim.korkmayin anne olacagiz guclu olmaliyiz yahu :)

Adetiniz bittigi gunun ertesindeki 3gun icinde cekinin kizlar.birde uyutturmayin kendinizi.korkmayin.iyi bir yerde cektirin cok basit.

ben de aynı derttden muzdaribim....bugün bana da hsg dedi doktor sordum anestezili 300 liraymış adet bitiminden 3 gün sonra gel dedi doktor bende korkuyorum çekiniyorum ama hayırlısı korkunun ecele faydası yok misali yapcak bişi yok

Ben üniv. araştırmaya gidiyorum.
10 günde bir muayene parası alıyorlarmış ama film ücretsiz anladığım kadarıyla.

Ama işte 3 gün sonrası olmuyor adet bitiminden bayağı bir hafta sonrası gitmiş oluyorum ben.
Dolu olduğu için :S

Anestezi alma bosa niye bosuna vucuduna narkozaliyosun.

Ben üniv. araştırmaya gidiyorum.
10 günde bir muayene parası alıyorlarmış ama film ücretsiz anladığım kadarıyla.

Ama işte 3 gün sonrası olmuyor adet bitiminden bayağı bir hafta sonrası gitmiş oluyorum ben.
Dolu olduğu için :S
amaç sanırım henüz yumurtlamadan cekmek mesela adet süresi 28 gün olan 14. gün yumurtluyorya o güne gelmeden çekmiş bulunmak

QUOTE="faat, post: 40169649, member: 408887"]Ya aslında ağrı eşiğim yüksektir, bu sebeple dayanırım sanıyorum.
Ama ben gününden emin olamadım.
Ben adetin 3. günü gittim ilk öyle gidilmeli diye duyduğumdan.
Öyleymiş de film için adet bitimi bekleniyormuş.
Daha öncesi dolu diye 12. güne yazıldı ama internette 10. en geç 11. gününe kadar çekiliyor demişler.[/QUOTE]

Yok hayir regl halindeyken cekilmiyor benim cekildiginde öyle değildi yani. O bir gun ileri geri oynayabilir. Doktorunuz vajinal muayene ettiyse 12 gun olmasinda sakinca gormemisde olabilir. Agri esiginiz yuksekse uyutmak gereksiz.
Ben biraz tirsak olduğumdan doktorum istedi uyutmayi. Tup bebekte bile transfer isleminde sakinleştirici igne yaptilar damardan şak diye bayildim korkudan :) sonradan anladım ki korkacak bisey yokmus. Ins hersey dilediginiz gibi olur.

X