Rahim filmimi yorumlarmısınız T rahim mi

Bus13

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
674
173
23
28
IMG_7143.webp

Çeken doktor T dedi kadın doğum doktoru normal dedi kafam karıştı gerçekten
Bence iyi bir Prof bulup gösterin ben öyle yaptım ve histeroskopi ameliyatı oldum düzeltilmezse hem gebelik olma ihtimali azalıyor hem de düşük sebebi t rahim benim düşüklerim olmuştu..sebebi t rahim çıktı

Bence iyi bir Prof bulup gösterin ben öyle yaptım ve histeroskopi ameliyatı oldum düzeltilmezse hem gebelik olma ihtimali azalıyor hem de düşük sebebi t rahim benim düşüklerim olmuştu..sebebi t rahim çıktı
Başka doktora mutlaka gideceğim ama doktorun T değil demesi şaşırttı ben daha önce kornual gebelik yaşamış olmasam aşılamaya başlayacaktı

iç boşluğu daralmamış bence böyle hamile kalabilirsin mesela benim rahmim y şekli iç boşluk dar ona göre engel değil dendi artık bende şaşıp kalmışım

Başka doktora mutlaka gideceğim ama doktorun T değil demesi şaşırttı ben daha önce kornual gebelik yaşamış olmasam aşılamaya başlayacaktı
Canım dediğim gibi mutlaka göster alanında uzman rahim profları var en az 3 4 doktor görsün ne olur ne olmaz

Tam t görünmüyor ama yine de mesafe kısa gibi v şeklinde olan yer dar görünüyor bence tam T değil
Banada öyle geldi tam T olanlarda hatlar baya belirgin oluyor üst taraf üçken gibi aslında doktor da birşey demedi ama çeken kişi T şeklinde rahmin dedi mr da belli olur sanırım

iç boşluğu daralmamış bence böyle hamile kalabilirsin mesela benim rahmim y şekli iç boşluk dar ona göre engel değil dendi artık bende şaşıp kalmışım
Hamile kaldım aslında ama tüplerden çıktığı yere yerleşmişti düşük oldu şekliyle mi alakalı bilmiyorum

Birde düşük felan olmadan umursamıyorlar anladığım kadarıyla ben düşüğü söyleyince mr dediler böyle bir şey olmasaydı normal dedi

Birde düşük felan olmadan umursamıyorlar anladığım kadarıyla ben düşüğü söyleyince mr dediler böyle bir şey olmasaydı normal dedi
banada hamile kal düşük yaparsan ameliyat yaparız dediler 15 gün önce ameliyat oldum rahim kalp şekli diye perdeden 3mm aldılar bakalım hamile kalacakmıyım 7 yıl beklemedeyim

mr de kalp şekli göründü bende ameliyat öncesi 1 yıl daha bekleyin dediler biz 7 yıl bekledik dedik hemen ameliyat istedik

banada hamile kal düşük yaparsan ameliyat yaparız dediler 15 gün önce ameliyat oldum rahim kalp şekli diye perdeden 3mm aldılar bakalım hamile kalacakmıyım 7 yıl beklemedeyim
Ayy baya olmuş ya en kısa zamanda bebeğin olur inşallah ameliyat olmuşsun bence olur hemen 🌸

mr de kalp şekli göründü bende ameliyat öncesi 1 yıl daha bekleyin dediler biz 7 yıl bekledik dedik hemen ameliyat istedik
MR sanırım şekille ilgili daha kesin sonuç veriyor ya rahim filmi tüpler açık mı diye bakılıyor anladığım kadarıyla

Yapay zekaya sordum :

Bu görüntü, histerosalpingografi (HSG) yani halk arasında bilinen adıyla rahim filmine aittir. Bu tür bir görüntüleme, rahim (uterus) boşluğu ve fallop tüplerinin açıklığını değerlendirmek için kullanılır. İşlem sırasında rahim ağzından içeriye kontrast madde verilerek röntgen ile görüntü alınır.

Görsel İnceleme:​

1. Uterus (Rahim):
    • Rahim boşluğu normal konturlara sahip görünüyor.
    • Şekil olarak ters üçgen (normal) yapıdadır, bu da yapısal bir anomali olmadığını düşündürür.
  2. Fallop Tüpleri:
    • Her iki tüp de kontrast madde ile dolmuş, bu iyi bir bulgudur.
    • Ancak her iki tüpte de kıvrımlı ve dolaylı seyir dikkat çekiyor. Bu durum tüplerde spazm, adezyon (yapışıklık), enfeksiyon sonrası değişiklikler veya endometriozis gibi durumlara bağlı olabilir.
    • Kontrast madde tüplerin uçlarına kadar gitmiş gibi görünüyor, ancak periton boşluğuna net şekilde dağılma (spill) izlenmiyor ya da sınırlı. Bu da tüplerin tıkalı olabileceğini veya geçirgenliğin az olduğunu düşündürebilir.

Özet Yorum:​

• Rahim boşluğu normal şekil ve boyutta.
  • Her iki tüpte dolma var, bu iyi bir bulgudur; ancak kıvrımlı yapılar ve kontrastın dışa net şekilde dağılmaması, tüplerin tam açık olmayabileceğini düşündürebilir.
  • Görüntüde şüpheli tubal patoloji olabilir (örneğin tıkanıklık, hidrosalpenks, geçirilmiş enfeksiyon veya endometriozis sonrası yapışıklıklar).

Öneri:​

• Bu bulguların kesin yorumlanması için bir radyoloji uzmanının raporu ve mutlaka jinekoloğun klinik değerlendirmesi gerekir.
  • Gerekirse laparoskopi veya ek görüntüleme istenebilir.
  • Eğer gebe kalma problemi varsa bu bulgular önemli olabilir.

Back
X