S
selinda_
Ziyaretçi
- Konu Sahibi selinda_
-
Merhabalar
Arkadaşlar benim 2-3 aydır adetlerimde bayağı azalma var. Erken menapoz diye korktuğum bile oldu, ama hormonlarım normal değerlerinde çıktı. Biraz araştırdım ve kürtaj sonrası rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisinin adet azalması olduğunu öğrendim. (Ben de 2 ay önce falan kürtaj olmuştum)
Anlaşılması için rahim filmi çektirmem gerekiyor biliyorum ama 2 kez çektirdim daha önce ve çok yakıyor. (Bir yandan da ilerlemesinden korkuyorum) Aranızda kürtaj sonrası (yada kürtajla alakalı olmadan) adet kanaması azalan, böyle yapışıklık yaşayan, tedavi olan, mümkün mü bilmiyorum ama kendiliğinden geçen var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
Gönül yarası
rahim filmini dr mu çekti arkadaşım? Film çekilmeden önce biliyor muydun yapışıklığı? Usg'de anlaşılmıyor sanırım. Herhangi bir belirtin var mıydı yapışıklıkla ilgili?
yok canım rahim filmimi doktorum değil onun asistanı çekti...yok daha önce yapışıklık olduğunu bilmiyorduk....rahim filmim çekilirken görülmüş ve o yapışıklığı kazıyarak açtılar...benimki çok zor geçti filmim yapışıklıktan dolayı hastaneyi ayaga kaldırdım inan...seni korkutmak istemem...sadece başımdan geçeni söyledim...:teselli:
Sağol canım benim rahim filmim de bayağı ağrılı olmuştu ama o zaman böyle bir şikayetim yoktu tabii. Ama bu yapışıklık histeroskopi ile falan açılmıyor mu öyle film sırasında kazımak falan bayağı acı verir sanırım. Ben de kürtaj sonrası doktorların yapışıklığa karşı hastaları uyarmamasını, belirtilerle ilgili uyarmamasını yada takip etmemesini anlayamıyorum. Yapışıklık ihtimaline karşı uyarmalı en azından. Herşey yarım yapılıyor ne yazık ki... Arkadaşım bu işlem sonrasında hiç hamile kalabildin mi?
Sağol canım benim rahim filmim de bayağı ağrılı olmuştu ama o zaman böyle bir şikayetim yoktu tabii. Ama bu yapışıklık histeroskopi ile falan açılmıyor mu öyle film sırasında kazımak falan bayağı acı verir sanırım. Ben de kürtaj sonrası doktorların yapışıklığa karşı hastaları uyarmamasını, belirtilerle ilgili uyarmamasını yada takip etmemesini anlayamıyorum. Yapışıklık ihtimaline karşı uyarmalı en azından. Herşey yarım yapılıyor ne yazık ki... Arkadaşım bu işlem sonrasında hiç hamile kalabildin mi?
Mumudihaba Sağol arkadaşım
Peki sen nasıl farketmiştin? Adet azalması oldu mu sende? Hsg ile mi tanı kondu?Bir de ne şekilde tedavi oldun? (amma çok soru sordum kusura bakma) Umarım bebek sahibi olmuşsundur.
Takvimi sonradan gördüm. Umarım bir an önce kavuşuruz bebeklerimize.
canım ya ben korktum şimdi.bende kürtaj oldum ve doktorum yapşıklık olabilir demedi hiç.bu yeni gittiğim doktorda kürtajdan sonra olabilyo aklınızda olsun demedi.moralim bozuldu iyice.ya bendede olduysa.yumurtlama günlerimi atlamıyorum ama gebe kalamadım.gerçi daha 3.ay doluyo bu ay ama.ilkindede 3.ay gebe kalmıştım.ufff :çok üzgünüm:
yok canım rahim flminden sonra hamile kalmadım...doğrusunu söylemek gerekirse bu zamana kadar hiç kalmadım...bizimkide nedeni bilinmeyen infertilite...rahim filminde iki tüpümde açıktı sadece yapışıklık vardı onuda açtılar...
canım senin ne sorunun var bebek tedavisimi görüyosun?:1hug:
hiç farketmedim adet azalması yada süresinde bir azlık gibi şikayetlerim olmamıştı
hsg çekildikten sonra anlaşıldı
aşılamalar tup bebekler vs yıllar geçti en sonunda hamile kaldım
ama ikizlerime kavuşamadım erken doğumla kaybettim şimdi yeni tedavi için gün sayıyorum
RABBİM hayırlıusıyla en kısa zamanda hepimize nasip etsin
Geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin. Kaç yıl sonra hamile kalabilmiştin canım, kendiliğinden mi oldu? Yeni tedavin ne zaman? Sanırım tüp bebek, bol şanslar. a.s.
Merhabalar
Arkadaşlar benim 2-3 aydır adetlerimde bayağı azalma var. Erken menapoz diye korktuğum bile oldu, ama hormonlarım normal değerlerinde çıktı. Biraz araştırdım ve kürtaj sonrası rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisinin adet azalması olduğunu öğrendim. (Ben de 2 ay önce falan kürtaj olmuştum)
Anlaşılması için rahim filmi çektirmem gerekiyor biliyorum ama 2 kez çektirdim daha önce ve çok can yakıyor. (Bir yandan da ilerlemesinden korkuyorum) Aranızda kürtaj sonrası (yada kürtajla alakalı olmadan) adet kanaması azalan, böyle yapışıklık yaşayan, tedavi olan, mümkün mü bilmiyorum ama kendiliğinden geçen var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?