Gebeliğe Hazırlık RAHİMDE ADENOMYOMA VE PERDE

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Burcuuumm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2020
31
12
88
31
Merhabalar
Ben 38 yaşında 10yıllık evliyim
Daha önce 2 tane düşük geçmişim var
Önceden doktorlara gittiğimde rahimde miyom olduğunu söylemişlerdi
Şimdi geç kalmadan tedaviye başlamak istedim 3 4 tane doktordan fikir aldım rahim filmi çekildi, genetik tahlillerin sonucu daha çıkmadı ama. Reglimin 2. Gününde ultrasonla baktı doktor ve rahimde bir perde olduğunu ve üst kısmında bir kalınlık olduğunu söyledi doktor ayrıca en son gittiğimde doktor miyom olarak bildiğimiz şeyin 'adenomyoma' ismi verilen bir kist olduğunu söyledi. İki yoldan bahsetti 1. Si ilk perde ameliyatı olup sonrasında aşılama tekniğiyle gebelik oluşumunu sağlamak (ama adenomyoma buna engel olur diye endişeleniyorum) bu ameliyat herhangi kesik olmadan yapılan bir ameliyat

2. De her iki (adenomyoma ve perde) ameliyatında bir arada olması bu ameliyat sezaryen ameliyatı gibi kesikle yapılıyor. Fakat doktor ameliyata başlandığında adenomyoma kistinin bağırsaklara yapışık olma durumu varsa müdahele etmeden kapatırım şeklinde konuşuyor.

İkilemde kalmış durumdayım gebelik oluşmasını istiyoruz. Bu durumu yaşayan veya bu sorunlar varken gebeliği gerçekleşen kişiler yorumlarını ve yaşadıklarını paylaşabilir mi.
Veya uzman kişi bilgisi alabilir miyim

Doktorunuza güveniyorsanız 2. Yolu tercih edin bence çünkü 2 kaybınız var eğer dediği kist tekrar düşüğe sebep olursa toparlanmanızda zor olur en azından baştan bunu yapsaydık dersiniz. Ama güvenmiyorsanız birkaç doktor görüşü daha alın

Rahim perdesinin tanısı ve boyutu daha çok hsg ile konuluyor ultrasondan ziyade. Rahim filminiz var mı elinizde?

Merhabalar bende de adenamiyozis var ve benim de 1 dusugum oldu düşük sonrası tüp tilandi derken amh düşüklüğü var o yüzden şimdi tüp bebek sürecine başladım ilk gebeliğim kendiliğinden olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…