• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde kist ile hamile kalabilmek

Doktorla bu ay yumurta geliştirme sürecine başladık. Femara + Ovitrelle yazdı. 5 gün Femara kullandım, 2 yumurtan var güzel gelişiyor dedi, pazartesi tekrar gideceğim. Şimdiden Ovitrelle de aldım beklemedeyim... O kadar korkuyorum ki. İçimden o korkuyu endişeyi bir türlü atamıyorum... :(
Bu arada, dün ultrasonda baktığında miyom var dedi, bu sefer sorduğumda da rahimde dedi, iyice kafam karıştı. Aslında keşke bu ay histereskopi yapsaydı... hamilelik olmazsa mutlaka miyomun alınmasını isteyeceğim histereskopi ile...

Selam arkadaşlar. Bu forumda artık bilenler bilir, neredeyse 2 yıl olacak gebelik için uğraşıyorum olmuyor. Bu zamana kadar hiçbir sebep bulunamazken ne bende, ne de eşimde, son randevumda "basit kist" dedikleri kistin büyüyüp 4cm olduğunu öğrendim. Doktor aceleyle baktığı için bana da detaylı bir bilgi vermedi, hatta gebelik kesesi ile karıştırarak benden beta istedi, ve tabiki negatif sonuç, hatta bugün 4 gün erken regl oldum. Ha bu arada luteal fazımın da kısaldığını farkettim, 10-11 gün sürüyor bazen 12 ve bu bana hiç sağlıklı gelmiyor. Üstelik 6 dpo da verdiğim progesteron sonucu 6.71 geldi ki bu da bana az geliyor, çünki 9-10 değerleri görmek istiyordum. Yani yumurtam çatlamış ama eh işte... kalitesi... bilemiyorum. Kaliteli yumurta çatlaması değeri 10 üstü çünkü. Neyse bu başka bir konu da.

Sizlere sorum, hiç rahimde kist ile hamile kaldığınız oldu mu ve olduysa nasıl ilerledi? Bugün doktora sonuçları gösterdiğimde "sorun değil, gebeliğe engel değil" diyip yolladı ve ben hastane çıkışında tam 1 saat ağlayıp durdum, çünkü kendimi çok çaresiz hissediyorum... mecbur yine özele gitmek zorunda kalacağım galiba.
(dipnot: inatla devlete gitmek istememin sebebi aylık bağkur sigortasına 10 bin küsür para ödeyip sağlık hizmetinden yararlanamamak zoruma gidiyor. resmen paramızla rezil olmuş oluyoruz yani. bağkur yerine aylık 10bin özele harcasam keşke ama işte zorunlu kılınıyor, bu konulara hiç girmeyeyim...)

Bende aynı durumdayım canım benimde iki yıl oldu hiç bir gebelik elde edemedim ne düşük ne kimyasal. Pcosluyum amh FSH Lh bütün değerlerim normalin üzerinde hepsi çok yüksek. En son gittim doktor bende de basit kist gördü bu o ay bende erken regl olmuştum doktor da bu muhtemelen catlayamayan yumurta kiste dönüşmüş ve adetle atılır gebeliğe engel değil çok da büyük değil zaten dedi. Doktor da sana aynı şeyi söylediyse onu için de büyütme üzülme canım. İnan benim de o kadar üzülecek seylerim varki hicbir şeyim normal değil hepsinde sıkıntı olduğu için o kisti onların yanında buyutemedim. Allah'a sığınıp dua ediyorum Allah'ım hepimize nasip etsin çok zor bi süreç gerçekten herşeyi kendimiz atlatmaya çalışıyoruz kimseyle paylaşamiyoruz

Geçen ay gittiğim de öyle dedi artık irdelemek de istemiyorum büyük değil adetle atılır deyince birde döngüm den önce adet olunca inandım bende tekrar doktora da gitmedim canım 2 cm dedi sanırım

Bende de hep kist vardı bir büyüyor bir küçülüyor. Hatta bir doktor çikolata kistine benziyor dedi ama birçok doktora sordum hayır çikolata kisti değil basit kist adetle atılır dediler. Aralık ayında klomen sonrası yine kist oluştu ve neredeyse 5 cm olmuş. Doktor hormonların iyi olduğu için ilaç vermeyeceğim adetle atarsın dedi. Geçen ayki adetimde biraz küçülmüş ama hâlâ orada var yani. Bu arada bana da hep gebeliğe engel değil korkmanı gerektirecek bir görünümde değil dediler. Benim de 2 senedir gebelik hiç oluşmadı. Doktorların söylediklerine güvenerek çok irdelemedim ama bilemiyorum, hakkımızda hayırlısı olsun 🌸
Kizlar size birşey danışmak istiyorum
Reglim çok düzenlidir 28 günde bir. İlk defa bu ay 7 gün gecikti. Hamileliğe çok ihtimal vermiyorum 1 aşılama 4 tüp bebekle hamile kalamadim. Artık yaşım da 40 oldu.

Şimdi regl gecikmesi mevsim değişikliği olsa mevsim değişikliğinde değiliz, bulunduğum yer hala soğuk.
Oruç mu hormonları etkiledi diye düşünüyorum ama şimdiye kadar hiç etkilemedi, hem orucun 5. Günü regl gunumdu daha başında yani olmadı.

Şimdi acaba kistim felan mi oldu da, regl gecikmesi yaşıyorum diyorum. Kist regl gecikmesi yaşatıyor mu ?

Ve şu an gecikme işime de geliyor, orucumu tam tutuyorum kendiliğinden olana kadar beklesem kist varsa eğer bir sorun olur mu ?

Kizlar size birşey danışmak istiyorum
Reglim çok düzenlidir 28 günde bir. İlk defa bu ay 7 gün gecikti. Hamileliğe çok ihtimal vermiyorum 1 aşılama 4 tüp bebekle hamile kalamadim. Artık yaşım da 40 oldu.

Şimdi regl gecikmesi mevsim değişikliği olsa mevsim değişikliğinde değiliz, bulunduğum yer hala soğuk.
Oruç mu hormonları etkiledi diye düşünüyorum ama şimdiye kadar hiç etkilemedi, hem orucun 5. Günü regl gunumdu daha başında yani olmadı.

Şimdi acaba kistim felan mi oldu da, regl gecikmesi yaşıyorum diyorum. Kist regl gecikmesi yaşatıyor mu ?

Ve şu an gecikme işime de geliyor, orucumu tam tutuyorum kendiliğinden olana kadar beklesem kist varsa eğer bir sorun olur mu ?
Bence doktora görünseniz iyi olur. Gecikme her türlü sebeplerden olabilir... Test de yapın burada ne mucizeler gördük okuduk bilinmez bu işler 😇

Back
X