• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazan bana dert oldu ;(

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
Boyle bir konu acmak,hatta acmama sebep olacak seyleri yasamak istemezdim.ama esim oyle bir daraltti ki beni....daglara bayirlara cikip yangin vaar diye bagirasim var.
Her ramazan istisnasiz ayni dert.13. ramazanimiz.normal zamanlarda bile yemek secer ama ramazan geldi mi iyice cozutuyor.az once fena kavga ettik.ne yicem ben,onu yersem yanarim,bunu yersem susarim,of 17 saat napicam.soylenip durdu.sunu yapiyim yok,bunu yapiyim yok.oglum bebek daha dibimde aglayip duruyor,kizim ordan biseyler ister,esim de bık bık,nihayetinde patladim.essegin seyini ye dedim.bagirip cagristik birbirimize.yapma bisey yemicem,tutmican senin yuzunden oruc dedi.tutma dedim senin zaten tutasin yok bahane arayip duruyorsun.
Sonra gittim corba yaptim.tostunu hazirladim.karpuz kestim.birkac kahvaltilik hazirladim koydum.bakalim napicak?biktim ya daha birinci gun.napicam ya?

Boyle bir konu acmak,hatta acmama sebep olacak seyleri yasamak istemezdim.ama esim oyle bir daraltti ki beni....daglara bayirlara cikip yangin vaar diye bagirasim var.
Her ramazan istisnasiz ayni dert.13. ramazanimiz.normal zamanlarda bile yemek secer ama ramazan geldi mi iyice cozutuyor.az once fena kavga ettik.ne yicem ben,onu yersem yanarim,bunu yersem susarim,of 17 saat napicam.soylenip durdu.sunu yapiyim yok,bunu yapiyim yok.oglum bebek daha dibimde aglayip duruyor,kizim ordan biseyler ister,esim de bık bık,nihayetinde patladim.essegin seyini ye dedim.bagirip cagristik birbirimize.yapma bisey yemicem,tutmican senin yuzunden oruc dedi.tutma dedim senin zaten tutasin yok bahane arayip duruyorsun.
Sonra gittim corba yaptim.tostunu hazirladim.karpuz kestim.birkac kahvaltilik hazirladim koydum.bakalim napicak?biktim ya daha birinci gun.napicam ya?

Iyyy benim babam da annemin burnundan getirir ramazanı. Yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu o günler geldi aklıma.

kıyamam ya ne kadar fedakarsın sıkma canını oturun beraber bir liste menü hazırlayın bence ramazan boyunca yapabileceklerin ve eşinin yiyebilecekleri olsun

Valla ben ramazanda neyi gorsem ona saldiriyorum 😁 ama esinizin yaptigi yanlis tabiki de sizi de dusunmesi gerekir. Sanki sizin icin oruc tutuyo 😡. Benimde babam ayni esiniz gibiydi sonra annem ramazanda 3 gun yemek hazirlamayinca kendine geldi 😄 allah yardim etsin ne diyelim

Son düzenleme:
Iyyy benim babam da annemin burnundan getirir ramazanı. Yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu o günler geldi aklıma.

Benim babam da tam tersi.onune ne koysan yer.sahur menusu de standarttir.kahvalti ve kocaman bir kase gullac.ne aciktim der ne susadim.cok mutlu ramazanlar yasardim ama esim o guzel duygularimi yok etti.

Benim ex de böyleydi ilk evlendiğimiz yıllarda. İftarı yapamadan tüm gece ağladığımı bilirim o zamanlar..
Sonra oruç tutmamaya başladı. Ben de ramazan huzuruna kavuşmuştum.
Niyeti zaten tutmamaktı. Bana mı gösteriş yapıyordu bilmem.
Sizin eşiniz de tutmaya niyetli değil gibi...

Essegin şeyini ye:)) hak etmiş ... :) allah sabirlar versin,kolay değil gerçekten...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

offf Allah sabır versin size ne varsa yiyip karnımızı doyuracağız işte neden bu kadar mesele haline getiriliyor anlamıyorum. Orucun maneviyatını bile yaşatmıyorlar.

Ya ne kadar ramazan ruhuna aykırı bu yaptıkları bir bilse.Ramazan açlık değil ruh terbiyesidir.Eşiniz bunu kavrayamamış.Ramazan amacı açları anlamaktır da ama o yemek beğenmiyor olaya bak.

Aynisini dusunuyorum.sen beni boyle uzdukten sonra nolacak senin oruc diyorum.azcik nefsini korelt diyorum...
Bosa konusuyorum.tam 13 yildir.simdi bi de 20 aylik oglum var.uykusunda ses istemez uyanir.ustelik hasta.oksurup duruyor.bunlara ragmen bana bu eziyeti yapabiliyor.

Aynisini dusunuyorum.sen beni boyle uzdukten sonra nolacak senin oruc diyorum.azcik nefsini korelt diyorum...
Bosa konusuyorum.tam 13 yildir.simdi bi de 20 aylik oglum var.uykusunda ses istemez uyanir.ustelik hasta.oksurup duruyor.bunlara ragmen bana bu eziyeti yapabiliyor.

Gerçekten hoş değil yaptıkları Allah hidayet versin ne diyeyim.Tutmaması daha mantıklı çünkü böyle yapılan ibadet olmuyor.

ayetel kürsi yi bol bol oku ve yüzüne üfle

offf Allah sabır versin size ne varsa yiyip karnımızı doyuracağız işte neden bu kadar mesele haline getiriliyor anlamıyorum. Orucun maneviyatını bile yaşatmıyorlar.

Dunyanin yaratilmasinin sebebi,Allah in biricik sevgilisi Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bir tek hurmayla sahuru iftari gecirirken,acligini hissetmemek icin karnina tas baglarken,eyy ademoglu kocacim nedir bu kibir,nimet begenmemek.
Cok guzel yazdim.bunu sabah aynen soylemeliyim.

Afrikalıları düşünsün. Bir hurma bir bardak suyla sahur iftar yapanları düşünsün, oruç ruhun terbiyesidir, Allahın verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. Sana yazık değil mi? madem dayanamıyor sahuru imsak vaktine yakın yapsanız olmaz mı?

Afrikalıları düşünsün. Bir hurma bir bardak suyla sahur iftar yapanları düşünsün, oruç ruhun terbiyesidir, Allahın verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. Sana yazık değil mi? madem dayanamıyor sahuru imsak vaktine yakın yapsanız olmaz mı?

Zaten son dakika ezana kadar yer.ama uyandirmasi da ayri dert.gozlerini acamaz oyle masada uyuklar.öfff daraldim.saati de yaklasiyo.

Back
X