• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazan bana dert oldu ;(

Boyle bir konu acmak,hatta acmama sebep olacak seyleri yasamak istemezdim.ama esim oyle bir daraltti ki beni....daglara bayirlara cikip yangin vaar diye bagirasim var.
Her ramazan istisnasiz ayni dert.13. ramazanimiz.normal zamanlarda bile yemek secer ama ramazan geldi mi iyice cozutuyor.az once fena kavga ettik.ne yicem ben,onu yersem yanarim,bunu yersem susarim,of 17 saat napicam.soylenip durdu.sunu yapiyim yok,bunu yapiyim yok.oglum bebek daha dibimde aglayip duruyor,kizim ordan biseyler ister,esim de bık bık,nihayetinde patladim.essegin seyini ye dedim.bagirip cagristik birbirimize.yapma bisey yemicem,tutmican senin yuzunden oruc dedi.tutma dedim senin zaten tutasin yok bahane arayip duruyorsun.
Sonra gittim corba yaptim.tostunu hazirladim.karpuz kestim.birkac kahvaltilik hazirladim koydum.bakalim napicak?biktim ya daha birinci gun.napicam ya?

Senin için geçmez günler böyle, sana yazık. Sinirlerin yıpranır iyice. Kavgayla bağır çağır en çok sana zarar verir. Kendini düşünmelisin, kendin yıpranmamak için yapacak bişey yok. Huyuna git yarın olunca otur konuş, ben bilemiyorum otur bana ne yemek istiyosan sahur iftar listesini yap. Yaz çiz. Onları koyayım önüne. Bikaç yemek menü ismi alana kadar ısrar et pozitif görünerek. Bikaç şey sıralarsa al onları dolaba yapıştır her gun birini pişir. O şunu yap diyene kadar inat et başka bişey yapmıcam de.
Bu şekilde artık en azından sana bahane bulamaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Iyyy benim babam da annemin burnundan getirir ramazanı. Yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu o günler geldi aklıma.

Ben malesef hala yasiyorum babam herseyi ayagina ister oyle bagir cagir farketmez bildigini yapar 31 yasindayim bu sahurda oyle gecti borek yemeden oruc tutmaz vay efendim kokulu cay sevmezms eden demlenmis daha neler neler ailemi babami hepsini seviyorum ama yeter yeter oluyorum bazen dahada yazicam da neyse fermuar

Boyle bir konu acmak,hatta acmama sebep olacak seyleri yasamak istemezdim.ama esim oyle bir daraltti ki beni....daglara bayirlara cikip yangin vaar diye bagirasim var.
Her ramazan istisnasiz ayni dert.13. ramazanimiz.normal zamanlarda bile yemek secer ama ramazan geldi mi iyice cozutuyor.az once fena kavga ettik.ne yicem ben,onu yersem yanarim,bunu yersem susarim,of 17 saat napicam.soylenip durdu.sunu yapiyim yok,bunu yapiyim yok.oglum bebek daha dibimde aglayip duruyor,kizim ordan biseyler ister,esim de bık bık,nihayetinde patladim.essegin seyini ye dedim.bagirip cagristik birbirimize.yapma bisey yemicem,tutmican senin yuzunden oruc dedi.tutma dedim senin zaten tutasin yok bahane arayip duruyorsun.
Sonra gittim corba yaptim.tostunu hazirladim.karpuz kestim.birkac kahvaltilik hazirladim koydum.bakalim napicak?biktim ya daha birinci gun.napicam ya?

eşşeğin seyini ye dedim :) valla kusuruma bakma bu lafa cok guldum :) :)

Allah sabır versin sana bu bir ay. adam daha orucu tutmadan oruc stresine girmiş bi de oruca baslayınca açlıktan iyice dellenecek. bi de sigara içiyosa işin zor canım. ona iki simitle oruc tutanları örnek ver. o sekilde tutup senin burnundan getirecekse hiç tutmasın öyle sevap olmaz

1 aydır bende de ramazan stresi var eşim yine 1 ay görevde olacak geceleri çalışıp gündüzleri uyur ama iftara 2 saat kala uyanır yine o 2 saat burnumdan gelir il dışı görevde ama telefon ile dk başı dayanamıyorum susadim der durur bütün günü uyuyarak tutuyor 2 saate dayanamıyor utanmasa tutmaz çarşıya gitse seferiyim diye bahane arıyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
iyiki yemiş arkadaşım sonra sinirli oluyo bunlar:9::9:

Senin için geçmez günler böyle, sana yazık. Sinirlerin yıpranır iyice. Kavgayla bağır çağır en çok sana zarar verir. Kendini düşünmelisin, kendin yıpranmamak için yapacak bişey yok. Huyuna git yarın olunca otur konuş, ben bilemiyorum otur bana ne yemek istiyosan sahur iftar listesini yap. Yaz çiz. Onları koyayım önüne. Bikaç yemek menü ismi alana kadar ısrar et pozitif görünerek. Bikaç şey sıralarsa al onları dolaba yapıştır her gun birini pişir. O şunu yap diyene kadar inat et başka bişey yapmıcam de.
Bu şekilde artık en azından sana bahane bulamaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

eşşeğin seyini ye dedim :) valla kusuruma bakma bu lafa cok guldum :) :)

Allah sabır versin sana bu bir ay. adam daha orucu tutmadan oruc stresine girmiş bi de oruca baslayınca açlıktan iyice dellenecek. bi de sigara içiyosa işin zor canım. ona iki simitle oruc tutanları örnek ver. o sekilde tutup senin burnundan getirecekse hiç tutmasın öyle sevap olmaz

1 aydır bende de ramazan stresi var eşim yine 1 ay görevde olacak geceleri çalışıp gündüzleri uyur ama iftara 2 saat kala uyanır yine o 2 saat burnumdan gelir il dışı görevde ama telefon ile dk başı dayanamıyorum susadim der durur bütün günü uyuyarak tutuyor 2 saate dayanamıyor utanmasa tutmaz çarşıya gitse seferiyim diye bahane arıyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE

Her zaman oldugu gibi kadinlar daha dayanikli.daha anlayisli.olgun.
Erkek milleti zoru godu mu isyan bayragini aninda ceker.
Nasil sıktıysam kendimi sahurdan sonra bacaklarima kramp girdi.hamileyken olan kramplardan.cok canim acidi.simdi biryere carpmisim da ezilmis gibi aciyor.
Beyefendi de giyindi kusandi gitti.aksama iftardan iki uc saat once gelecek,yatip uyumak isteyecek,cocuklar babalariyla vakit gecirmek isteyecek,uyuyamadigi icin herseye herkese bagirip duracak.cocuklar aglayacak........offffff.....Allah im ne Ramazan i yasayabiliyorum ne huzur bulabiliyorum.su mubarek ay tobe tobe gelsin istemiyorum. :((

Yukarıda demişsiniz sizde tutmamak için bahane aramış eşiniz kendine söyleyemiyor bunu :19: siz iki kelime ettiniz fırsat buldu senin yüzünden tutmayacağım diyor hey Allah ım erkekler gerçekten çok tuhaf Allah bize sabır versin bunlardan :19:

benim eşimle ilk ramazanımız ve yalnız sahur yaptımm kalkmadı..2 3 gündür soruyorum ne yersin ne seversin sahur da cvb yokk..dün annesiyle konustuk biz nasıl kalkacağız ya uyanamazsak onu düşünüyormuşşşşmuşşşş öyle demişş bahanee yanii eski konuma da bakarsanız anlarsınız daha 1 ay olmadı evleneli ve sinirlerim altüst..kaç kere gittm yanımaa bakk ben tek yemk yiyemem kalk lütfn yarın izinlisin ben çalısacağim bakk benm için tutmuyorsun bu orucu hadi kalk nelere neler anlamadı sustumm..en son ezan okunmak üzereydi kalk su iç ezan okunucak dedm o zamn bi kalktı yattı..bende sinirden mutfagı toplamısken banyoyuda temizledim komple :40: ama sevgiliyken nede güzeldi birbirimizi arar uyandırır msjlasırdk konusurdukk..şimdi kendi evimizde ilk sahurumuz ve kalkmadı bundan sonrada umrumda olmaz..haa uyanmayı bahane ediyor pek istekli gibi değill o böyle değildii ne oldu ki diyor sanki ben değiştirdim oğlunu..bide sahurda annemler aradı nasıl keyifliler bian gözümde canlandı o günler cok özledm onlarıı :(

Son düzenleme:
Ayy erkekler neden böyle ya :31:
Valla evlenmeden önce babam çektiriyodu ramazanda, şimdi de benimki çektiriyor.
Babama sigarasızlık falan vuruyordu da benim koca da açlığa dayanamıyormuş, spora gitcekmiş sabah suya ihtiyacı varmış, işe gitcekmiş bin türlü bahane uydurdu yatmadan evvel. Ben de hiç uyandırmadım şimdi tek başıma yedim yemeğimi, sabah utanmadan kahvaltı ister bi de :31:
Baskıcı bi insan olmak istemiyorum da evlenmeden önce tutuyordu, evlendi bi haller oldu. Annesi kadar tutturamadım oruç...
Seninki de bence tutmak istemiyor, tutmayacaksa tutmasın da Ramazanı da zehir etmesin sana :19:

hahh buldum benm dertten bi tane..gel beraber sahur yapak bizdee..:1: ben eşimde sevgiliyken tutardı simdi ne oldu bilmiyorum yaa..aslında belli rahatlığı gördü eskiden ailesini dinlemesede beni dinler tutardı..ben yalnız yemeyi sevmem malesef bende yalnız yedim..artk zorlamıcam ama ramazanda bi davet olduğundada gitmicem o gitsin yesin..bende baskıcı değilim sadece tatil uyuyack zatn nolur dursa yanımda..ya ben aileme özledimm:43::43:

Erkeklerin geneli aynı maalesef tutmamak için bin bir türlü bahaneler. Az önce eşimle benim aramda da benzer bir diyalog geçti 18 saat oruç tutulur muymuş nasıl dayanakmış zaten mesleği zormuş falan filan aman tutma sen dedim:1:

bizimki henüz saat hesabı yapmadı biri ona söylemişse simdi kafasında iyice büyütmüştür :40: bana tutmicam da demiyo ne yeriz dediğimde cvb da vermiyor ve sahura kalkmadı...

hahh buldum benm dertten bi tane..gel beraber sahur yapak bizdee..:1: ben eşimde sevgiliyken tutardı simdi ne oldu bilmiyorum yaa..aslında belli rahatlığı gördü eskiden ailesini dinlemesede beni dinler tutardı..ben yalnız yemeyi sevmem malesef bende yalnız yedim..artk zorlamıcam ama ramazanda bi davet olduğundada gitmicem o gitsin yesin..bende baskıcı değilim sadece tatil uyuyack zatn nolur dursa yanımda..ya ben aileme özledimm:43::43:

Ben de tek yedim ya, ailemleyken kalabalığa alışmışım ya çok tuhaf oluyorum :(
Tutmazlarsa tutmasınlar napalım, ne desek boş. Ben de tutmasa bile yanımda dursa o kadar sevinirim ki. :50:

Ben de tek yedim ya, ailemleyken kalabalığa alışmışım ya çok tuhaf oluyorum :(
Tutmazlarsa tutmasınlar napalım, ne desek boş. Ben de tutmasa bile yanımda dursa o kadar sevinirim ki. :50:

boşver durmasınlar onu da yapmasınlar biz tutmasak kaldırmasak laf ederler...biz cok kalabalık değildik ama cok güzel gecerdi ramazan..abim vardı ama hiçç sorun yaratmazdı..off ben cok özledim onları :43:

boşver durmasınlar onu da yapmasınlar biz tutmasak kaldırmasak laf ederler...biz cok kalabalık değildik ama cok güzel gecerdi ramazan..abim vardı ama hiçç sorun yaratmazdı..off ben cok özledim onları :43:

Bende hep tek başıma sahur yaptım kendımı bıldım bılelı

Annem hasta tutmazdı babam da tutmazdı

Kardesımı kaldırırdım kucukken zorla tutturmaya calısırdım buyudu oda kalkmadı

Şimdi eşim tutuyor cok sukur butun nazını cekıyorum

Anneanneme gıderdım sahurda yada teyzeme ne kalabalık ne guzel sen sakrak olurdu sahurları
Çok zor gelırdı ordan gelınce tek basına sahur:50:

Aynen ailemle olan ramazanlari cok ozledim.babam gik demezdi.sahurunu edebiyle yapar sonra gun dogana dek Kuran okurdu.hala da oyle 80 yasina yaklasti.iftarda sofra hazirlanirken tv de sohbetleri dinler of bile demez.
Normal zamanda aksidir huysuzdur ama ramazan ve yemek konusunda superdir.esim de normal zamanda iyidir ama ramazanda icine biseyler kaciyor.

Bende hep tek başıma sahur yaptım kendımı bıldım bılelı

Annem hasta tutmazdı babam da tutmazdı

Kardesımı kaldırırdım kucukken zorla tutturmaya calısırdım buyudu oda kalkmadı

Şimdi eşim tutuyor cok sukur butun nazını cekıyorum

Anneanneme gıderdım sahurda yada teyzeme ne kalabalık ne guzel sen sakrak olurdu sahurları
Çok zor gelırdı ordan gelınce tek basına sahur:50:

ama bunun da hayalini kurardıkk beraber ramazan geçirsek diye..ama bunu da gercekleştirmedi..cok sordum ne istiyorsun ne yapalım cvb vermedi bugnde gider annesine orda iftar yaparsada gitmicem..

Aynen ailemle olan ramazanlari cok ozledim.babam gik demezdi.sahurunu edebiyle yapar sonra gun dogana dek Kuran okurdu.hala da oyle 80 yasina yaklasti.iftarda sofra hazirlanirken tv de sohbetleri dinler of bile demez.
Normal zamanda aksidir huysuzdur ama ramazan ve yemek konusunda superdir.esim de normal zamanda iyidir ama ramazanda icine biseyler kaciyor.

ayy güldürdün beni..ramazanda olumsuz farklılasıyorlar.masallah babanıza Allah uzun ömürler versin..inş eşlerimizde öyle olur..

ayy güldürdün beni..ramazanda olumsuz farklılasıyorlar.masallah babanıza Allah uzun ömürler versin..inş eşlerimizde öyle olur..

Amin canim amiiinnnn.....az once kv ile konustum,oglunun huyunu bildigi icin sordu.ben de anlattim.sabret kizim dedi.sen evde ne varsa yap pisir cani isterse yer.birkac gun gecsin alisir oruca dedi.bakalim.....

Son düzenleme:
Back
X