Ramazan geldi ben çok korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlıkla ilgili bir problemi olabilir benim kayınpederimde sigara içerken ramazanda çok sinirliydi sigarayı bıraktı pamuk gibi bi adam oldu kullanıyorsa ondandır

sadece ramazanda böyle olamaz.mutlaka diğer zamanlarda da size psikolojik şiddet uyguluyordur.

daha önceki konunuzu hatırladım sanki, bu konuda sadece ramazanda böyleymiş gibi anlatmışsınız.
ve bunun açlık, eğer içiyorsa sigarasızlıktan olduğunu düşünmüyorum. bende sigara kullanıyorum uzun süredir. çevremde de çok kullanan var. şeker hastası olsa da babam şeker hastası, böyle bir sinir görmedim. eşinizin vicdansızlığını bunlara bağlayamam maalesef.
orucu ne için tutuyoruz? eğer tuttuğumuz şeye ters hareket ediyorsak o boşu boşuna aç kalmaktır. ben Allah rızası için yemek yemeyeyim ama evde olan herkesin hayatını karartayım, şiddet uygulayayım, burnundan getireyim.. ee ama yemek yemedim.
bence eşinizin tamamen kendi kişiliği. umarım en kısa zamanda mutlu olacağınız şekilde kararlar alırsınız

Kizlar her sene ramazanı com seviyorum.Ama Malesef son 10 yıldır neredeyse ödüm kopuyor. Bugün de başladı yine.Konu eşim her oruçta bir gür şiddet ne ararsan var sanki hap veriyilar buna değişiyor bambaşka kişi oluyor.Cocuklara da aynı ben gelince evde olmayın diyor evden gitsek niye gittiniz diye hesap sorar.
. Ne yapacağız bilmiyorum.Ben artık kaldıramıyorum. Ben de oruç tutuyorum ama sabrediyorum.Bir insanın her şeye bahanesi olur mu yaaaa.Simdi ise gidiyor idare ediyom.Haftasonu yataktan kalkar kalkmaz başlar.Disarda böyle değil bence bilinçli bize yapıyor.Allah için akıl verin.Normal günde öyle sessiz sakindir.Allah affetsin tutma diyom inadına tutuyor.
Bugün de annesini davet edecek yakınız zaten ugrayalimi dedim diye dış kapıya vurdu bağırdı çağırdı eve gelmicem felan dedi.Neymis eve girmeden demişim.Benim annem sana ne oluyo diyor.Cocuklari alım dışari çıkayım dedim yollamiyor.Defol sen git diyor.Yemek hazır mı diyor.Biktim artık ben kaldıramıyorum.Bulasma deseniz de yine bahane biliyor inanın.Sizin başınızda var mı böyle bir şey.Tavsiyenize ihtiyacım var.Tesekkurler
Babam hep derdi; hickimse senin oruc tutmandan negatif etkilenmesin.

Kizlar her sene ramazanı com seviyorum.Ama Malesef son 10 yıldır neredeyse ödüm kopuyor. Bugün de başladı yine.Konu eşim her oruçta bir gür şiddet ne ararsan var sanki hap veriyilar buna değişiyor bambaşka kişi oluyor.Cocuklara da aynı ben gelince evde olmayın diyor evden gitsek niye gittiniz diye hesap sorar.
. Ne yapacağız bilmiyorum.Ben artık kaldıramıyorum. Ben de oruç tutuyorum ama sabrediyorum.Bir insanın her şeye bahanesi olur mu yaaaa.Simdi ise gidiyor idare ediyom.Haftasonu yataktan kalkar kalkmaz başlar.Disarda böyle değil bence bilinçli bize yapıyor.Allah için akıl verin.Normal günde öyle sessiz sakindir.Allah affetsin tutma diyom inadına tutuyor.
Bugün de annesini davet edecek yakınız zaten ugrayalimi dedim diye dış kapıya vurdu bağırdı çağırdı eve gelmicem felan dedi.Neymis eve girmeden demişim.Benim annem sana ne oluyo diyor.Cocuklari alım dışari çıkayım dedim yollamiyor.Defol sen git diyor.Yemek hazır mı diyor.Biktim artık ben kaldıramıyorum.Bulasma deseniz de yine bahane biliyor inanın.Sizin başınızda var mı böyle bir şey.Tavsiyenize ihtiyacım var.Tesekkurler
Ahh ne yazık.. Halbuki ramazanda özellikle evlatlarınıza karşı daha da güzel daha sevecen daha tatlı davranmalısınız ki onlar da ramazan ayının güzelliğini yaşasın, bu ayı sevsinler bir sonraki ramazanı iple çeksinler.. Eşiniz bunun aksini yapıyormuş.. O çocuklar da ramazanın kötü bir ay olduğunu, orucun insanları yı
Yıprattığını bir nevi Allahın insanları cezalandırdığı bir ay gibi algılayacaklar😣

Ramazan ayını eşiniz çok yanlış anlamış.. Allah kabul etsin tuttuğu orucu ama yapılması gereken bu değil ki.. Konuşun eşinizle tutamıyor tutmasın bence.. O oruç tutacak diye evde terör estirmesini çekecek değilsiniz.. Ayrıca eminim normal zamanda da pamuk gibi bir adam değildir. Ciddi ciddi oturup konuşun bence bu tavır direk oruç ile alakalı değil.. Benim fikrim böyle tabi

Benim değil ama bir arkadaşın eşi de bu türden. Hayır sizinki yine Ramazan’da tutuyormuş. Arkadaşın eşi bir de arada eser nafile tutar falan. Arkadaşın suratı her düştüğünde anlarım eşinin o gün oruç tuttuğunu sen anla :KK48: Buna yapılacak hiçbirşey yok. Ben olsam muhtemelen deli damarım atardı ve inceldiği yerden kopsun deyip karşılık verirdim (Tokken) işiniz zor.

Orucu anlatırken yeme içmeyi bırakmak deyince, e anlaması da kıt olunca, kendi beynini kullanamayınca...
Ben olsam evin kapısından sokmam da siz şiddet diyorsunuz, ne diyelim ki...

Konularınıza şöyle bir baktım da kocanız sadece ramazanda böyle değilmiş, neden böyle lanse ettiğinizi anlamadım.
Kocanız ki 7 8 yıl önce siz patates almak için eğilmişken kardeşinizin ve çocuğunuzun önünde kafanıza tekme atmış ağır sorunlu bir insan. Adamın normal hali bu, siz boşanmak yerine neden ramazanın gelmesinden korkuyorsunuz anlamıyorum.

Canım merak etme eşin oruç tutmuyor zaten oruç sadece aç kalmak değildir onun orucunun sevabı sana geçiyordur bence eziyeti sen cektigine göre. Eşine böyle de bakalım ne diyecek

Keşke boşanmaya cesaretiniz olsa da o çocuklar kurtulsa. Bu kadar ağır sorunlu bir adamı yıllarca çekmişsiniz. Hadi kendinize eziyet edilmesi hoşunuza gidiyor diyelim de o çocuklardan ne istediniz de öyle bir babaya, şiddet dolu bir eve mahkum ettiniz? Büyüdüklerinde sizden hesap sormayacaklar mı saniyorsunuz? O çocuklar normal birer birey olabilecek mi saniyorsunuz? Çocuklarınızın günahına giriyorsunuz. Madem siz o adamla yasamaya devam etmek istiyorsunuz çocukları devlet korumasına falan verin bari. Bu nedir ya? Sadece ramazanda böyleymiş. Adam hasta hasta. Adam her allahın günü böyle. Adam size tekme atmaktan çekinmiyor. Adam beynim kapandı diyor inaniyorsunuz. O çocuklara çok üzüldüm ben, size değil.

Bugün de annesini davet edecek yakınız zaten ugrayalimi dedim diye dış kapıya vurdu bağırdı çağırdı eve gelmicem felan dedi.Neymis eve girmeden demişim.Benim annem sana ne oluyo diyor.Cocuklari alım dışari çıkayım dedim yollamiyor.Defol sen git diyor.Yemek hazır mı diyor.Biktim artık ben kaldıramıyorum.Bulasma deseniz de yine bahane biliyor inanın.Sizin başınızda var mı böyle bir şey.Tavsiyenize ihtiyacım var.Tesekkalan 11 a

kalan 11 ayda hiç sıkıntısı yok mu gerçekten bu kadar sinirli bir adamın

sana mı tutuyor kendıne tutuyor mal.
sen aman hır gır çıkarmasın diye sessiz mi durdun acaba.
azıcıkda sen hır gür çıkar bakalım nasıl pusuyor.

Valla ister tutsun ister tutmasin ama siz o eve tutunmayin. Cikin gidin bosanin size hem fiziki hem psikolojik siddeti var. Ustelik cocugunuzda var o cocugun paikolojisini dusunemiyorum surekli kavga tokat bogaz skma tekme inanilir gibi degil neden hala duruyosunuz. Guya oruc tutuyo orucun ne oldugunu bilmeyen denyo size deger vermeyimi bilir. Lutfen kendinize sayginiz olsun bunlari cekmek zorunda degilsiniz tek gozlu odada kuru ekmek yemek inanin bu siddetlere maruz kalmaktan kat kat iyidir. Eski konularinizi okudukca hayret ettim

terbiyesızlıgının adını aclık koymus esınız
bu oruc falan degıl cunku oruc tutan ınsanda sinir olmaz tam aksıne sabır olur

Annemin bir lafı var, "eşeği de bağlasan 1 gün aç kalır" diye. Oruç bu değil, nefsi,davranışları,tavırları düzenlemek... Eşiniz yanlış anlamış sanırım.

Dünkü menüm.
Sabah üç çeri domates birkaç zeytin
Birkaç dilim salatalık

Öğlen bir dondurma
Uc ek yedim.

Akşam bir kase patlıcan türlusu bbir kanat
Bir kase cacık bir kase pilav

İki litre su.

20 dk cardio 80 puan.
4 saat ev işi. 200

Toplm. 280

Dünkü menüm.
Birkaç dilim salatalık

Öğlen bir dondurma
Uc ek yedim.

İki litre su.

20 dk cardio 80 puan.
4 saat ev işi. 200

Toplm. 280
Yanlış yere yazmışsın :olamaz:

Dünkü menüm.
Birkaç dilim salatalık

Öğlen bir dondurma
Uc ek yedim.

İki litre su.

20 dk cardio 80 puan.
4 saat ev işi. 200

Toplm. 280

Ya yanlis yere yazmissiniz ama cok guldum ya :) Allah da sizi guldursun. Konu aclik ve sizin paylasiminiz :)))

Böyle oruç tutacaksa hiç tutmasın
Kesinlikle katılıyorum
Oruç tutmak sadece aç susuz kalmak değil
Bu davranışları yapıp bu sözleri soyleyıp göstermelik oruç tutmanın bi anlamı yok
Diline eline gözüne hakım olmak lazım
Size bu sekılde eziyet edip İbadet ediyorum diye ortalıkta dolaşmasın bence
Yazık gunah size ve çocuklara

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X