- 16 Mayıs 2016
- 536
- 253
- 18
- 28
- Konu Sahibi Ahsennur12
-
kızlar oruç tutmayı düşünüyorumm ya sizz?
Kızlar boşuna kafanız karışmasın. Hamileyiz zaten hava sıcak saatler de uzun bu yıl da böyle olsun tutmayalım yazık günah onca saat çocuğun aç susuz kalmasına gerek yok bence.kafamı kurcalayan konu :/ ama her yerde okuyorum hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayı uygun değilmiş oruç tutmaya.Bilemiyorum doktora soracağım.
Soru: Hamile veya emzikli kadınların Ramazanda oruç tutmaları şart mıdır? Bunlar oruç tutmazlarsa daha sonra kaza mı edecekler, yoksa fidye mi ödeyecekler?kızlar oruç tutmayı düşünüyorumm ya sizz?
Kizlar ne orucu ya, hamileliğin hiçbir döneminde oruç tutmamalisiniz. Yazık değilmi ya bebeginize, sonra bisey olsa allah korusun. Sonra yapin işte telafinizi bu keyfi bisey degil ki hamilesiniz bebisinize yazik
14.haftaya kdr çektim o bulantıları canım hayat zehir oldu evden çıkamaz hale geldim ilaç kullandım hafifledi ama geçmedi 14.haftaya girdim bıçak gibi kesildi çok şükür şimdi iyiyim. Biraz daha sabret ve mideni boş bırakmamaya özen göster. Yemek yiyip sakın yatma çok fena olursun ..Kizl a r bulantidan kimse bahsetmiyor gece gunduz kusmaktan orucu hic dusunemedim allah herkese kolay dogumlar versin saglikli bebisleri kucagimiza almayi nasip etsin
İştahın olsun veya olmasın bunu bahane edemezsin herşeyden önce bebeğini düşünmelisin. İştahım yok diye hiç mi bir şey yemiyorsun akşama kadar tabi ki yiyorsun en azından su içiyorsun ve şunu da hatırlatayım her 2 saatte bir bebeğin kese içindeki suyu yenileniyor. Ve şimdi soruyorum sana 16-17 saat açlığı geç susuz kalacaksınız bebeğinin suyu nereden yenilenecek??? Artı bizim şuan yükümlülüğümüz yok zaten. Tüm bunlara rağmen tutacağım dersen o senin vicdanına kalmış, bir şey diyemem...ya benim bu aralar zaten iştahım pk yok yiyemiyorum geceye kadar düzenli şeyler yesem eminimi bişi olmaz cuma günü doktora gidip şeker testi yaptırcktım bunuda sorucam ama ben tutucam büyük ihtimalle ramazanı bol duayla geçirmek daha fayldalı olucaktır bence
ya ben tutulmaz diye biliyordum, yakın arkadaşıma doktoru ısrarla tut! dediği için kafam karıştı sadece.Ki arkadaşım da henüz yeni hamile benden 2 hafta önde. Ama yazılanları okuyorum gerçekten Allah bize bu kolaylığı sağlamışsa biz kafamıza göre hayır tutucaz diye bi karar vermemiz çok saçma.Kızlar boşuna kafanız karışmasın. Hamileyiz zaten hava sıcak saatler de uzun bu yıl da böyle olsun tutmayalım yazık günah onca saat çocuğun aç susuz kalmasına gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?