Bebek Beslenmesi Ramazan - Oruç ve Emzirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Emzirirken oruç tuttunuz mu?sütünüz etkilendi mi?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
walla ben tutmayı düşünmüyorum zaten tutamazmışım gibi geliyor bakalım bi o zaman gelsin.........

Bende tutmayı düşünmüyorum. Zaten normalde aç kalsam hemen kan şekerim düşüyor. Bide bu sıcaklarda oruç tutarsam hem bayılırım hemde sütüm azalır gibi geliyor. Allah affetsin artık borcumuzu ödicez a.s.

ben tutmayı düşünüyorum
hamileyken tutmaduım 30 gün ordan bide burdan borcum olsun istemiyorum zaten artık doyucakkadar emmiyoki kahve niyetine hem sahurda ve iftarda aldığım sıvıya dikkat edersem sorun olacağını sanmıyorum ilk 6 ay sadece anne sütü verdim o zamanlara denk gelseydi azaldığını hissettiğim anda bırakırdım o zaman bebeğimin benden başka beslendiği yoktu ama şuan için tutmak istiyorum artık 9.5 aylık oldu
Allah yardımcımız olsun sonuçta Onun rızası için yapıyoruz

benim bebeğim 9 gün sonra 3 aylık olucak ramazanda dA 4 aylık filan sütüm azalır d,ye düşünüyorum bi de açlığa hiç dayanamıyorum bir de şimdi günler uzun tutmayı düşünmüyorum seneye kaza yaparım sanırım.

bende geçen sene tutamıştım ve bu sene ttmak istiyodum ama eşim annem kesinlikle taraftar değil..

sütümün azalacağını oğlumun rızkını keseceğimi söylüyorlar..

çok kararsızım yani..ama tutamıycam gibi görünüyo..

artık fidyesini vericez geçen senenin bu seneninkide allah kerim..

canım fidye veremezsin sonra tutman lazım hasta deilsin sonuçta..güne gün düşer..CADIARZU

bende tutmayı düşünmüyorum sütümün azalıcağını düşünüyorum
bugünlerde zaten bişey yediği yok sadece emziriyorum
birde sütüm kesilirse hepten mahvoluruz

bende tutmayı düşünmüyorum.çünkü kahvaltıyı ihmal etsem sütüm azalıyor.ve 2 gün toparlayamıyorum.sonuçta gündüz emmese bile gece mutlaka emmek istiyor

Kızlar malumunuz Ramazan iyice yaklaştı
geçen sene hamilelik malum ben oruç tutamadım
doktorum da tutmamamı söylemişti...
şimdi de bebek emziriyoruz.
bu durumda oruç tutabilir miyiz? bilgisi olan var mı?
sütün kalitesini veya miktarını etkiler mi acaba?
ne dersiniz?

muhakkak azalmasına neden olacaktır. aldığın sıvı oranıyla doğru orantılı..yine de siz bilirsiniz ama emzirme döneminde de tutmayın derim...

ben kandildede tuttum bi sorun olmadı süt zaten biraz psikoloji birazda iftar sahur arası sıvı alımına dikkat ettin mi sorun olacağını sanmıyorum kanımca herkesin kendi fikri ve hepimiz ap ayrıyız kısaca herkes bildiğini yapsın :) ve hamileyken tuttuğumu söyledimya kesinlikle hiç bi zararını görmedim oğlumu çok iyi beslediğimi düşünüyorum gerçekten bu bi göterge değil belkide ama 3.800 doğdu bence bi deneyin derim

ben oğlumu doğurduğumda ilk 1 hafta tutmuştum sütüm azaldığından dolayı dr tutmamamı sölemişti ama oğlum un 40 çıktığında ramazana girmiştik anne sütünden başka bişey vermiyordum şuanda tutmayı düşünüyorum zaten bebişlerimiz 8 aylık oldular ek gıdalarda OLDUĞU ıÇıN ÇOK Bı SORUN YAŞAYACAĞIMI SANMIYORUM ÇELıĞıN DEDıĞı GıBı SAHURDA DıKKATLı BESLENıRSEK sorun kalmaz bence rabbim rızıklarını eksik etmez bence bu benim fikrim herkezin fikrinede saygı duyarım ramazandan zaten 16 gün borcum var 1 ayda şimdi eklenirse altından hiç kalkamam

arkadaslar ben bu resimleri (widdlytinks)bir türlü koplayamıyorum bana yardımcı olurmusunuz.teskkürler

Son düzenleme:
Merhaba

Bilgiler için teşekkürler.Ben,oğluma hamileyken de belli bir süre oruç tutmuştum.9 yıl öncesi kışa denk gelmişti.Aşırı bulantı ve ....dolayı 20 güne yakın tutamadım.Oruç harici beslenmem zaten sorunluydu.Doğumhaneye giderken bile bulantısı ve ...olan biriydim.Bunca düzensiz beslenmeme rağmen oğlum 3.400 gr.doğmuştu.Boyu da normalden uzundu.Etkilenmemiş olması rabbimin bir lütfuydu.

Kızıma hamileyken de çoğunlukla yatarak da olsa 10 gün oruç tutabildim.Sonrasında yine bulantılardan dolayı tutamadım.Şu an ALLAH(CC)'ın izniyle tutuyorum.Zaten kızım doğdu doğalı tümüyle benim sütümle doyamadı.Ek olarak mama verdim.Doktorun yönlendirmesiyle de 4.ayda ek gıdalara başladık.Zaten hepimizin bebekleri ek gıda alıyorlar.Annemin deyimiyle benim sütüm kızım için artık bir kahve molasından ibaret olmakta.Ben yine de gün içinde ve akşamleyin,gece de uyandıkça emziriyorum.Oruç kesinlikle etkilemedi.Hatta sütümün çok olduğunu hissediyorum.Çünkü .... daha dolgunlar.Kesinlikle ''oruç tutarsam sütüm azalır'' gibi bir düşüncem olmadı.Biliyorum ki rabbim yavrumu rızıksız bırakmayacaktır.Bırakmadı da bırakmaz da.Üstelik oruçluyken ciddi bir sorun da yaşamıyorum.Çünkü rabbim kolaylığını veriyor.Eğer ki kendisine teslim bir halde oruç tutarsak.Oruca niyet de teslimiyet olduğuna göre sorun olmayacaktır.
Hem hepimizin en azından 3,4 gün ya da bir hafta süren regl dönemi olacak.Bu durum da iyi bir dinlenme dönemi olacaktır.
Ben,şükürler olsun ki çok rahatım.ınşallah sizler de denediğinizde rahatlıkla kuzucuklarınızı doyurursunuz.Rızık veren rabbim,hep olduğu gibi yine yavrularımızı da rızıklandıracaktır.
Hayırlı ramazanlar...Selametle... a.s.

Merhaba

Bilgiler için teşekkürler.Ben,oğluma hamileyken de belli bir süre oruç tutmuştum.9 yıl öncesi kışa denk gelmişti.Aşırı bulantı ve ....dolayı 20 güne yakın tutamadım.Oruç harici beslenmem zaten sorunluydu.Doğumhaneye giderken bile bulantısı ve ...olan biriydim.Bunca düzensiz beslenmeme rağmen oğlum 3.400 gr.doğmuştu.Boyu da normalden uzundu.Etkilenmemiş olması rabbimin bir lütfuydu.

Kızıma hamileyken de çoğunlukla yatarak da olsa 10 gün oruç tutabildim.Sonrasında yine bulantılardan dolayı tutamadım.Şu an ALLAH(CC)'ın izniyle tutuyorum.Zaten kızım doğdu doğalı tümüyle benim sütümle doyamadı.Ek olarak mama verdim.Doktorun yönlendirmesiyle de 4.ayda ek gıdalara başladık.Zaten hepimizin bebekleri ek gıda alıyorlar.Annemin deyimiyle benim sütüm kızım için artık bir kahve molasından ibaret olmakta.Ben yine de gün içinde ve akşamleyin,gece de uyandıkça emziriyorum.Oruç kesinlikle etkilemedi.Hatta sütümün çok olduğunu hissediyorum.Çünkü .... daha dolgunlar.Kesinlikle ''oruç tutarsam sütüm azalır'' gibi bir düşüncem olmadı.Biliyorum ki rabbim yavrumu rızıksız bırakmayacaktır.Bırakmadı da bırakmaz da.Üstelik oruçluyken ciddi bir sorun da yaşamıyorum.Çünkü rabbim kolaylığını veriyor.Eğer ki kendisine teslim bir halde oruç tutarsak.Oruca niyet de teslimiyet olduğuna göre sorun olmayacaktır.
Hem hepimizin en azından 3,4 gün ya da bir hafta süren regl dönemi olacak.Bu durum da iyi bir dinlenme dönemi olacaktır.
Ben,şükürler olsun ki çok rahatım.ınşallah sizler de denediğinizde rahatlıkla kuzucuklarınızı doyurursunuz.Rızık veren rabbim,hep olduğu gibi yine yavrularımızı da rızıklandıracaktır.
Hayırlı ramazanlar...Selametle... a.s.

Rızık verenlerin en hayırlısı Rezzak olan Allah oruçlarımızı kabul buyurup, kuzularımızın rızkını artırsın ve bize kolaylık versin....

HAYIRLI RAMAZANLAR....

bende geçen sene tutamıştım ve bu sene ttmak istiyodum ama eşim annem kesinlikle taraftar değil..

sütümün azalacağını oğlumun rızkını keseceğimi söylüyorlar..

çok kararsızım yani..ama tutamıycam gibi görünüyo..

artık fidyesini vericez geçen senenin bu seneninkide allah kerim..

canım fıdyesını verecegız demssın ama tutulamayan orucları kaza etmemız gerekıyor bunu bılıyorsun degılmı.. fıdye verme konusu farklı bırsey.. oruc tutma konusu ıse Allah bu konuda emzıren annelere ızın verdıgıne gore tutulmasada olur bu kısının bunyesıne baglı bıraz da.. ozellıkle yaz gunlerınde ve yenı dogum yapmıs bayanların tutmaması daha ıyı bence.. ben oyle yapıyorum tutamıyorum suanda ama sene ıcınde butun oruclarımı kaza etmem gerekıyor belkı bıraz zorlanılır ama bu gorevımız... :64:

ben iki senedir ramazanda malesef oruc tutamiyorum.ilk sene hamileydim dusukle sonuclandi tuttamadim.ikinci sene oglum dogdu lohusaydim zaten tutamadim.bu sene 15 gun yani dune kadar tutum oglumu hala emzirityorum bu arada.3 gun once bir midem bulandi anlatamam gittim cok afedersiniz cikardim neyse daha iyi oldum .

dun feci bir sekilde mide bulantim oldu 3 kez cikardim ama iftara 2 ssat kalmisdi bozmayim dedim.aama daha tuttmama karari aldim inanarak ttuutm evet ama olmadi bi de tr de kacda okunuyo bilmiyorum da burda 21:30 gibi okunuyobide tasiniyorum benimoglumda cok yaramz pesinde kosup duruyorum.tutamicam ben cok kotu oldum baya etkilendim

geçenyıl lohusaydım ve tutmadım borçlarım duruyor..
oğlum yaşını doldurdu tutucam Allahın izniyle..ama baktım sütüm iyice azalıyor bebeğim huysuzlanıyor tutmam çünkü benim oğlumun inek sütü alerjisi var ve anne sütünü bi süre daha vermek istiyorum inşallah..:emir_bebek::emir_bebek:

Back
X