Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende geçen sene tutamıştım ve bu sene ttmak istiyodum ama eşim annem kesinlikle taraftar değil..
sütümün azalacağını oğlumun rızkını keseceğimi söylüyorlar..
çok kararsızım yani..ama tutamıycam gibi görünüyo..
artık fidyesini vericez geçen senenin bu seneninkide allah kerim..
Kızlar malumunuz Ramazan iyice yaklaştı
geçen sene hamilelik malum ben oruç tutamadım
doktorum da tutmamamı söylemişti...
şimdi de bebek emziriyoruz.
bu durumda oruç tutabilir miyiz? bilgisi olan var mı?
sütün kalitesini veya miktarını etkiler mi acaba?
ne dersiniz?
Merhaba
Bilgiler için teşekkürler.Ben,oğluma hamileyken de belli bir süre oruç tutmuştum.9 yıl öncesi kışa denk gelmişti.Aşırı bulantı ve ....dolayı 20 güne yakın tutamadım.Oruç harici beslenmem zaten sorunluydu.Doğumhaneye giderken bile bulantısı ve ...olan biriydim.Bunca düzensiz beslenmeme rağmen oğlum 3.400 gr.doğmuştu.Boyu da normalden uzundu.Etkilenmemiş olması rabbimin bir lütfuydu.
Kızıma hamileyken de çoğunlukla yatarak da olsa 10 gün oruç tutabildim.Sonrasında yine bulantılardan dolayı tutamadım.Şu an ALLAH(CC)'ın izniyle tutuyorum.Zaten kızım doğdu doğalı tümüyle benim sütümle doyamadı.Ek olarak mama verdim.Doktorun yönlendirmesiyle de 4.ayda ek gıdalara başladık.Zaten hepimizin bebekleri ek gıda alıyorlar.Annemin deyimiyle benim sütüm kızım için artık bir kahve molasından ibaret olmakta.Ben yine de gün içinde ve akşamleyin,gece de uyandıkça emziriyorum.Oruç kesinlikle etkilemedi.Hatta sütümün çok olduğunu hissediyorum.Çünkü .... daha dolgunlar.Kesinlikle ''oruç tutarsam sütüm azalır'' gibi bir düşüncem olmadı.Biliyorum ki rabbim yavrumu rızıksız bırakmayacaktır.Bırakmadı da bırakmaz da.Üstelik oruçluyken ciddi bir sorun da yaşamıyorum.Çünkü rabbim kolaylığını veriyor.Eğer ki kendisine teslim bir halde oruç tutarsak.Oruca niyet de teslimiyet olduğuna göre sorun olmayacaktır.
Hem hepimizin en azından 3,4 gün ya da bir hafta süren regl dönemi olacak.Bu durum da iyi bir dinlenme dönemi olacaktır.
Ben,şükürler olsun ki çok rahatım.ınşallah sizler de denediğinizde rahatlıkla kuzucuklarınızı doyurursunuz.Rızık veren rabbim,hep olduğu gibi yine yavrularımızı da rızıklandıracaktır.
Hayırlı ramazanlar...Selametle... a.s.
bende geçen sene tutamıştım ve bu sene ttmak istiyodum ama eşim annem kesinlikle taraftar değil..
sütümün azalacağını oğlumun rızkını keseceğimi söylüyorlar..
çok kararsızım yani..ama tutamıycam gibi görünüyo..
artık fidyesini vericez geçen senenin bu seneninkide allah kerim..