• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan'da aile büyüklerinizi iftara davet eder misiniz?

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
evet arkadaşlar...
11 ayın sultanı geldi...
Ramazan'da kendi ailenizi ve kayınvalidenizi iftara davet edermisiniz???
buyrun....
sevgiler...

Benim tarafımdan kimse yok zaten burda, eşimin ailesi çağırır önce bizi, sonrada biz onları. Ama hiç sevmiyorum bu olayı, zengin zengini ağırlıyor, keşik sırası gibi bişey oluyor.
Buradaki amaç fakirleri, muhtaşları evimize alıp dpyurmak zaten. Birde dünya kadar yemek yapılıyor ve yenmiyor hepsi çöpe, onu bulamayan insanlar var.

a.stabiki çağırırım önce müstakbel kayınvalide sultan ve saz arkadaşlarını sonra eşimin diğer yakın akrabalarını en sonda kendi ailemden bazı kişileri annemler ve kuzenlerim gibi .
eskiden hepsini birden çağırırdım ama zor oluyordu hem kalabalık hemde birbirine laf yetiştirme telaşı v.s. kendi ailem eşimin ailesi yanında benim evimde rahat olamıyolar bunun farkına vardığımdan bu yana herkezi ayrı ayrı davet etmeyi tercih ettim

EVET MUTLAKA DAVET EDERİM BU BENİM İÇİN GELENEKSEL BİŞEY..
ANNEMLER ,ABLAMLAR GÖRÜMCEMLER KAYINVALİDEMLER HEP BİRLİKTE MUTLAKA ÇAĞIRIRIMa.s.

Bekarken iftar sofrasına annem çok özenirdi. Ve kalabalık bir aile olduğumuz için çok keyifli geçerdi. İftara yakın babam salataya annem sofraya girişirdi... Deli gibi özlüyorum o günleri... Bu kadar kalabalık ve zevkli iftar sofralarından sonra 2 kişi iftar yapmak keyif vermiyor bana... Hatta geçen yıl ilk iftarda eşim geciktiği için ağlayarak yapmıştım iftarımı. Tek başıma, sessiz çok zor gelmişti. O yüzden ben çok seviyorum kalabalık iftarı...
Kayınvalidemleri de, kendi ailemide çağırırım... Ve de büyük bir keyifle hazırlarım yemeklerimi, soframı...
Allah yalnız bırakmasın kimseyi...

Allah izin verirse önce eşimin aile boyu (sadece tanıdığım anne baba ve kardeşleri var-tatlicadiarzu-)
sonra benim aile boyu ve baba tarafları (kalabalık aile olmadığımız için)
sonrada benim arkadaslarım ve eşimin arkadasları
kimin ihtiyacı varsa Allah bana nasip etsin karnını doyurmak isterim Allah izin verirse :Saruboceq:

Kocam eve erken gelseydi gerçekten isterdim aile büyüklerine iftar yemeği vermeyi.. Çok seviyorum Ramazanı ben..:asigim:
Ama kocam eve kendini gecenin bir yarısı zor atıyor. Ben de tek başıma böyle bir şey yapmak istemiyorum.. Aslında yanlış olduğumun farkındayım ama içimden gelmiyor işte..:delphin:

Evli olarak iki sene ramazanı geçirdim ikisindede kimseyi iftara almadım:sm_confused:
Ama nasip olursa bu ramazan cumartesi ve pazar günlerimi iftara birilerini davet ederek geçirmek istiyorum.a.s
Beni üzende sahur aslında. İlk evlendiğim sene eşim gececi olduğunda sahura ağlayark kalkmıştım. Şimdi alıştım tabi.
Ama hep derim gerçekten yanlızlık Allaha mahsus..

bende Allah kabul ederse her ramazan mutlaka hem kayınvalidemleri,
hem eltimi,hem annemleri,hem de ablamları davet ederim..
hepsi bir arada olunca o kadar zevkli oluyorki...
evim hap kadar,ama hiç sıkışıklık yaşamadan üstesinden geliyorum...
sevgiler...

Benim tarafımdan kimse yok zaten burda, eşimin ailesi çağırır önce bizi, sonrada biz onları. Ama hiç sevmiyorum bu olayı, zengin zengini ağırlıyor, keşik sırası gibi bişey oluyor.
Buradaki amaç fakirleri, muhtaşları evimize alıp dpyurmak zaten. Birde dünya kadar yemek yapılıyor ve yenmiyor hepsi çöpe, onu bulamayan insanlar var.

ben kendi adıma cevap vereyim canım...Şeniz
Ramazanda dediğini mutlaka yaparım,
ama bu açıklandığı zaman bir değeri kalmaz...
Allah biliyor ya,o yeter...
sevgiler...

daha önceki yillar düzenli olarak evet davet ettim.ama bu yil kendimi evde bir daveti
kaldirabilecek kadar güclü hissetmiyorum.cok yakin bir arkadasim disinda,almiycam
kimseyi.

Son düzenleme:
ben kendi adıma cevap vereyim canım...Şeniz
Ramazanda dediğini mutlaka yaparım,
ama bu açıklandığı zaman bir değeri kalmaz...
Allah biliyor ya,o yeter...
sevgiler...

İçimden geldi öpecem,bir daha öpecem..ŞenizŞeniz

benımde evlı olarak geçırdıgım 3. ramazanım olacak kısmetse.
ılk sene kımseyı davet edememıstım.hem yemek konusunda
basarılı degıldım hemde 20 gunluk evlı oldugum ıcın herkes bızı
iftara alıyordu.geçen sene kayınvalıdemlerı ve annmlerı ve arkadaslarımı almıstım ıftara
hafta sonları.bu senede kısmetse sadece sadece teyzemlerı, kuzenımı ve anne babaları cagırıcam.başka kımseyı cagırmayı dusunmuyorum.a.s.

bende yoğun çalıştığım için iki ramazanda da kimseyi davet etmemiştim..:sm_confused:
etmiştim ama gelen olmamıştı..siz çalışıyorsunuz siz gelin dedi herkes bize..
bizde evimizde az yapabilmiştik iftarı..
be senede böyle olur sanıyorum.kaydirigubbakcemile
genelde kayınvalidemlerde ve babamlardayız iftarda..
amaç bir arada olmak değilmi zaten..ha bende ha onlarda..
farketmiyor..:1hug:

Aile büyüklerimi davet etmeyi cok isterdim ama esim tüm hafta calisiyor evde yapayalniz kalip kendi basima iftarimi acacagim, yani birtek haftasonumuz var beraber gecirecegimiz. Ayrica maalesef kendi ailem benden cok uzakta yasiyor. Kayinbabamlar Türkiyede. Cok isterdim tüm sevdiklerimle beraber olmayi böyle güzel bir ay´da. Ama bunada sükür diyeyim...

Ailem yakında değil. O yüzden iftara çağırabileceğim kimse yok. Ama eşimin dayısı ve amcası çok olduğundan gideriz onlara... Her ne kadar sevmesemde kalabalığı herkesi aynı gün çağırıyorlar. Tabi bide kayınvaldeme toplandıklarını düşünün çoluk çocuk... Geliniz ya hizmet edicez... Ah ahhhhkafamçokkarıştı

Ben davet ediceğim kendi ailemi..
Eşim ve Ailesi tutmuyorlar ama saygı gösteriyorlar...
O yüzden sorun olacağını sanmıyorum..

Songülüm benide çağır birgün:)

bizim ramazan yemeklerimiz hep işyerimizde olurdu
rabbim ne verdiyse pişer çağırılması gerekenler çağırılır en az 10-15 kişi olur iftar ederiz hatta burda evine yetişemeyen esnaf arkadaşlarda katılır soframız dahada bereketlenir
bütün ailemlede hem eşim hem kendi ailem bizimle burda davet ettiğimiz gün yada bizle yemek istedikleri zaman hep beraber yeriz
hatta bazen komşulardan yemek hazırlayıp gelenler olur
anlayacağınız benim ramazanlarım halen eskiye dönük ve süper rabbim kabul buyursun inşallah
fakat bu sene vakit geç olacak burada herkes evine gitmek ister heralde gidilmesede problem yok evim işyerimin üstünde aynı topluluğa davete evimde devam ederim
gerçekten böyle olunca ramazanı anlıyorum tıpkı çocukluğumdaki gibi oluyor

Back
X