• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan'da aile büyüklerinizi iftara davet eder misiniz?

Bizde aile büyüklarini cagiriyoruz Ramazan'da gercekten cok keyifli geciyor..
Evlendigimde bende cagirmak isterim, böyle zamanlar herzaman ele gecmiyor..

sadece onları değil sevdiğim insanları ağırlamaya bayılıyorum.ramazanın güzelliği de burada sanırım

ramazanın tadı iftarların beraber olmasıyla çıkıyor bana kalsa....eşimin ailesinden bi eltim bi görümcem vede kayınpederim var zaten.görümcemle görüşmüyoruz.eltimlede zaten ayrılmıyoruz.ama bu sene kayınpederim yanlız onu tek başına bırakmayı düşünmüyoruz.benim ailem teyzemler,kuzenler falan zevkli oluyo iftarlar....

Yaşadığımız sehirde hiç akrabamız yok :delphin:

Arkadaşlarımızı davet ediyoruz cokacimcoook

Bayramlar,Ramazan ayı,özel günler birlik,beraberlik olunca daha bir anlamlı,çoşkulu ve güzel,gurbetlik zor :delphin:

Kayınvalidemlerle zaten hep birlikteyiz :)
Abimleri ve eşimin dayılarını davet ediyorum.
Annem ve babam köyde oldukları için gelmeleri zor oluyor bir haftasonu biz gidiyoruz yanlarına.

çalışan arkadaşlar nasıl yetiştiriyorsunuz yemekleri vallahi bende hep gelinsin istiyorum ama akşam 6ya kadar çalıştığımdan sadece cumartesi pazar günleri mümkün oluyor bu

Oooooooooooooo
benim misafirlerim siraya girdi bile :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bizimde Ramazan ayimiz çok super geçer gerçekten
Her haftasonu soframiz bol bol ailelerle dolur tasar, herkes çok huzurlu, çok mutlu, bilmiyorum ayri bir hava veriyor su mubarek gunumuz...

Evlenince aile buyuklerini çagirmak agirlamak isterim tabi...

ben misafiri severim eve bereket getirir
çalışıtıgm için bir ayda sadece 4 gün misafir ağırlayabiliyorum malesef
eşimin ailesi
benim ailem ve arkadaşlarımızı
diğer akrabalarımıda evime davet etmek istiyorum çalışınca olmuyor
bizi önce kayınvalidem iftara alır , biz eşimin 2 abisi, ve eşimin dayısı
sonra eşimin büyük abisi iftara çağırır aynı kişiler
sonra küçük abisi tayfa aynı
sonra dayısı tayfa aynı
sonra ben tayfa aynı
ve bu hafta sonu olunca çok üzülüyorum misafir ağırlamak istediğim zamanı
sürekli gördüğüm her zaman görüştüğümüz eşimin ailesiyle geçirmekten hoşlanmıyorum
bir araya gelmek güzel tabiki ama düşünceli olmak lazım sanki başka akrabam yokmuş gibi
bu kadar çok görüşünce konuşacak muhabbet bile bulamıyor insan

Ben bekarım ama okul yıllarımda çoğu arkadaşımı davet etmiştim. Gerçekten çok güzel oluyor. Annemde bütün aileyi çağırır tabi bizim aile kalabalık olduğundan bölerek çağırırız, hiçbir ramazan boş geçmez ya biz bi yerlerde oluruz yada birileri bizde olur. Bende evlenirsem (Allah izin verirse) annem gibi yapmayı düşünüyorum...

bunu herkesin yaptığını zannederdim demek ki çağırmayanlarda varmış
hayret ettim :1shok:
ramazandan 5 gün geçsin bizim evde 2 güne bir misafir var yada hergün biz biyerlerdeyiz
halamlar,teyzemler,dayımlar, annemin iş arkadaşları,babamın arkadaşları
benim arkadaşlarım dedemler ohooo
hiç boş kalmaz ev annem sağolsun zaten çok sever
biraz yoruluyor ama senağlama ben yardım ederim :)
hep davet eder :asigim:

ben herkesi davet ederim
zaten misafiri cok severim
ailemi eşimin tüm akrabalarını ve arkadaslarımızı davet ederim. kayınvalidemlerle zaten yakınız aramızda davet söz konusu olmaz yerimseniben

Annem akrabalarımızı iftara yemeğe alır hep hihoyyyt
Güzel oluyor ama ya, hep birlikte yemek yemek çok hoş :1hug:

bızde muhakkak ıftara davet edlırız ve ederız teyzemlar kardesın dunurler arkadaslarım
cok yorucuda olsa cok zevkı oluyo allah yalnız bırakmsın nıce uzun ramazanlı senelere ısallh
allah bereketımızı eksık etmesın

Ahhhh ahhhh çocukluğuma götürdün beni. Gecekonduda yaşıyorduk o zamanlar, annemle babam iftar sofrasını pencere kenarına kurarlardı. İftara çok az zaman kala yetişmek için koşturanları kollarından tutup sofraya oturturlardı. Birde mahallemizde yaşlı kimsesiz bir teyze vardı. Mahalledeki kadınlar anlaşmışlardı sırayla iftar ve sahur yemeklerini yaparlardı, yemekleri götürmekte biz çocuklara düşerdi. İnanın gerçek ramazanlar o zamanlarmış. Öylesine huzurlu olurduki çocuk kalbim anlatamam. Şimdi o ortamı malesef bulamıyorum.
Ben elimden geldiğince herkesi çağırıyorum. Akrabalarımdan kimseyi es geçmem. Birde bekar çocuklar var, onlarıda çağırırım. Gelemeyen olursa yemeklerini yollarım iftar vakitlerinde.

Evlendiğimden beri bu 3. Ramazanım olacak..
İlk sene annemleri, kayınvalidemleri, abimleri, eltimleri davet ettim hep..
Geçen yıl çalışma saatlerim, iş yoğunluğum, eşimin işleri denk gelmedi bi türlü kimseyi davet edemedim..
Daha doğrusu hep dedim eşime davet edelim diye, yok şimdi olmaz şöyle böyle dedi, Ramazan geçti..
Sonradan öğrendim ki, kayınpeder arkamdan demediğini bırakmamış..
Benim oğlum bizi davet ederdi ama o gelin çağırtmamıştır falan filan...
Bu sene kesinlikle davet etmeyi düşünmüyorum..
Art niyetli insanların benim iftar soframda işi yok..

Evet arkadaşlar,geçen sene açmıştık bu konuyu,
yine devam edelim istedim...
Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum...
nasıl iftar davetlerine başlanıldı mı??

Back
X