• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan'da aile büyüklerinizi iftara davet eder misiniz?

Çok isterdim çok da mutlu olur ve zevkle hazırlardım herşeyi.ama benden 1 saat uzakta yaşıyorlar.hem kendi ailem hemde eşimin ailesi.gerçekten çok mutlu olurdum.yanlız oldugumuz için zaten üzülüyorum bazen.

kaynanam ve kayınbabam yaşamıyo benim ailemde uzakta olduğu için iftara davet etme gibi bir şansımız yok maalesef:çok üzgünüm:
aileden bir tek kaynımı ilk gün davet ettik.genelde dayı hala amca gibi yakın akrabalarla arkadaşlarını iftara davet edebiliyoruz

songülümmm yolda açıyoruz eşimle orucumuzu cokacimcoook
hafta sonu (büyük ihtimal) bu pazar iki ailemide iftarda ağırlayacağım inşallah a.s
evlendikten sonra ilk ramazan yameğim olacak yerimseniben
şimdiden heyecanlıyım ya

zemuszemus

çaarmıştım ilk evlendiim sene, kimse çaarmadı eşimin ailesinde, eşimin ısrarıyla davetsiz gittik falan hep böle zaten çaarma adetleri yok..geçen sene hamileydim almadım bu sene de almıycam seneye de..böle bundan sonra..kendi ailemde uzak..yakın olsa zaten ramazanın çoğunu annemde yapardık seve seve ağırlardı..off offffff

her ramazanın ilk gunu mutlaka babannemleri cagırırdı annem (bu sene istisna oldu bıraz :D ) sonra halam ve amcamlar alır sırayı.. diğer gunlerde de annemın tarafı sırayla birgune bolusturelek gelırler.. sonrada biz giderıdk oyle olurdu... kısaca bizde önce baba tarafı gelir herseyde.. bende böyle yatıstırıldıgım için.. evlendıkten sonra ilk bas esımın ailesine ayrılcak her konuda bu.. sonra kendı tarafım gelicek..
bu senenın istisnası bayramın 3.gunu dugunum olacak kısmetse zemuszemus oyuzden herkes ilk oncelık bizi cagırıyor ''gelın daveti'' olarak geciyor iftarda.. hiç evde yemedık bu ramazan bu gidişlede yiyemıces gibiyiz.. sahurları evdeyız Allahtan :)))
ramazan ayı bi bambaska acıkcası.. herseyıyle bereket.. oruc tutmak ayrı bir güzel.. limonun kokusu bile çok değişik gelıyor mesela.

Herkesın Ramazan Ayı Hayırlı Olsun..

evli olarak geçirdiğim ilk ramazan ve bugün ilk misafirlerim geldi
yenilen yemeğin tadı bile bi başka oluyo ramazanda sevdiğin herkes yanındayken:lepi:

tabıkı ederım

sonuÇta evden bır su bıle vermek bır oruÇluya orucunu aÇtırmak kadar gÜzel bır Şey varmı

ben 1,5 yıllık evlıyım daha dÜn annem ablam kayın valıdem vardı

herkese hayırlı razmazanlar

Kendı tarafımı cagırırım genelde ama gelmezler.
Kayınvalıdemle aynı apartmandayız sureklı yemek olsun baska sey olsun paylasırız
Ramazanda da kayınvalıdem ıftara cagırır tum akrabalarını.Bunu bızım evde gerceklestırırız.En azından yemeklerı yapıyor gerısıyle ıkramıdır temızlıgıdır ben ılgılenırım.

bende geçen yıl annemlerikayınvaldemleri ve görümcemleri ayrı ayrı almıştım ..
çalıştım için pazar günlerine aldım herkesi yani 3 pazarım öle gitti sonraki pazarda başbaşa yapmıştık:D
bu ramazanda henüz kimseyi çarmadım ama ailelerden başladıyıp arkadaşlara kadar çağırmak istiyorum :)
zemuszemus

Hiçbir aile büyüğüm yanımda değil ki...mafoldumben
Yemek yapmayı bilmiyorum,ama onlar bize gelseydi yemeklerimi bile yaparlardı hiç yüksünmeden.mafoldumben
Pof,içim sıkıldı bir anda !..:gitme:

bugun gayet melankolık takılacagım anlasıldı.. :sinifsinif:

bu yıl Ramazanı aılemden ayrı uzak gecırısımın 2. yılı.. :gitme: baba evındeyken ole buyuk sofralar hazırlanırdı kı herkesler gelırdı tum akrabalar.. a.s o ıftarlar oyle eglencelı oyle harıka gecerdı kı... :çok üzgünüm:hemen hemen her gun bırınde davet olurdu evde ıftar actıgımız okadar nadır olurdu kı.. o ıftarların o sofrların tadı cok bambaskaydı.. senağlamaherkesın yana yana oldugu bı sofra.. :gitme: ıkı yıldır mahrumum o sofralardan o bırlıktelıkden... mafoldumben mafoldumben kendı aılemı her nekadarda cagıramıyorsam uzaklıklıktan dolayı esımın aılesını mutlaka cagısırıyoruz.. :delphin:bır arada yapılan o yemekler acılan oruclar hıc bıseye degılmez benım ıcın her ne olursa olsun ne sorun yasarsak yasayalım ... :1no2: neyse daha fazla devam edemıyecegım... mafoldumben mafoldumben

ramazanın ilk akşamı yeni evli olduğumuz için benim ananem ve babannemleri aldık iftara.. ilk gecesi büyüklerle yaptık...
sonra sırayla alıcaz herkesi...

Ben kayinvalidemleri Ramazanin ilk günü cagirdim...memleketten yeni gelmislerdi ayni gece..dolayisiyla hazirligi yoktur, telas etmesin dedim kayinvalidemi..!

Tekrar cagirirmiyim? Bilmiyorum, esim hafta arasi zor yetisiyor iftara...haftasonu´da disarda oluyoruz genelde...!

HAYIRLISI

Back
X